Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikad ništa nije uzaludno možda si ipak trudna!Ako nisi glavu gore i navali na muža!Možda si izgubila bitku,ali ne i rat.Ja ti od sveg srca preporučujem dr.Majru možda ćeš onda shvatiti šta nije o.k.Njujorčanka koju si upoznala kod Zadorija je posle drugog neuspešnog pokušaja kod njega odustala i rekla mojoj prijateljici da su u maju sve žene njoj bile poznate od njenog prošlog puta.Ja ga ipak neću menjati.

Juče sam otišla kod ginekologa na pregled i dok sam čekala da ona napiše izveštaj zove je jedna žena da je pita za abortus gde može da uradi.Ja kažem ako ga ona neće nek ga da meni!Mi se mučimo,a nekima je to malo su se zaigrale sa mužem pa im se omaklo.Stvorio mi se čvor u želudcu!Baš glupa situacija dok se ja pripremam za sledeći pokušaj i pričam sa dr. o tome ona zove za abortus!ima li neka od vas iskustva sa streptococcus B haemolzticus grB.Imam ga u vagini dr. kaže da je pad imunog sistema i da može vaginaletama da se reši problem.Ovo mi je prvi put da imam bilo šta pa sam zbunjena.Mada u toku jednog meseca promenim i tri hotela dobro da nemam i neko čudo.Sve to budu dobri hoteli,ali posteljina i peškiri nikad nisu čisti kao kod kuće.

zdravo drage moje! Imala sam veliki stres tako da vam se nisam duze javljala ali sam cesto mislila na vas i s vremena na vrijeme sam vas citala.Suzuki draga ja jos uvijek mislim da ces nas ipak obradovati.Danas sam cijeli dan mislila na tebe i kad sam ovo sad procitala,ostala sam bez texta.Kod mene je uvijek tako bilo.Sve super,odlicno i na kraju corka.Zasto,majku mu? Nemoze niko da mi odgovori i to je ono sto najvise boli. Ali nadam se i dalje i skupljam snagu za osmi pokusaj.Vidis nasoj Pazarki se osmi put posrecio,HVALA BOGU.Bez obzira na sve drzi se i neodustaj.
Pazarka tebi zeno sve najbolje i UZIVAJ;UZIVAJ maximalno-zasluzila si.
Milice, hvala da si me se sjetila i ljubi to malo slatko stvorenje.
Zvezdice 71 mislim da si na pravom putu,neodustaj nego pravo na vto pa sta ti dragi Bog da.Jedino tako mozes umiriti samu sebe.
Svim ostalim djevojcicama puno pozdrava i puno,puno snage na putu prema zajednickom cilju.Ja se spremam na godisnji,sutra putujem u pravcu mora i mislim da ce me to malo vratiti u normalu jer zadnjih par mjeseci radim kao idiot. Pusa za sve vas.

Zvončice, verujem ti i znam kako se osećaš 100%. Dok sam ja bila u postupku VTO jedna moja drugarica je išla na abortus, naravno nije mi to rekla da me nebi povredila, ali sam ja kasnije saznala. Kad sam to čula, kao da je sav nagomilni bes iz mene eksplodirao! 1000 zašto i ni jednog jednog odgovora??? Naravno da joj nisam zamerila, svako odlučuje o svom životu, ali sam samo pomislila da to nije fer. Kasnije sam joj u zezanju rekla, da je mogla da rodi i da ga da meni! Što se bakterije tiče, rešiće se, ne brini. Mislim da mi koji smo u VTO priči previše pažnje poklanjamo tim brisevima i non stop ih samo ponavljamo i strahujemo, pa nije ni čudo što nam je imunitet stalno narušen. Da su one baš toliko opasne ni jedno se dete nebi ni rodilo, jer žene koje prirodnim putem ostaju trudne siguro ne trče svaki put kod doktora da vade briseve!
Skandia i Vodolijice, drage moje, želim vam srećan put i lep provod! Vodolijice, napuni baterije, pa kad se vratiš da nas obraduješ kao Pazarkica!
Sukice, šta da ti kažem, a da nije već sto puta ponovljeno! Nadala sam se sve vreme i iščekivala subotu kao da se o meni radi, ali eto... Ako ti zatreba podrška, rame za plakanje ili neko za razgovor, znaj da sam za tebe uvek tu! Ne daj se draga!

Ikice hvala.Doci ce i nasih zlatnih pet minuta,uspjecemo mi prije ili kasnije,ovako ili onako ali USPJETI moramo.Nemoj ti samo da cekas na vto,baci se malo i na kucnu radinost, spoji dobro sa korisnim pa ko zna po ovoj tropskoj klimi mozda se nesto i desi. A ovo o bakterijama,hormonima i ostalim propratnim problemima,bas kao sto kazes,mi se opterecujemo sa nekakvim vrijednostima dok milioni zena ostaju u drugom stanju bez da bi uopste znale da tako nesto i postoji a o higijenskim uslovima da i nepricamo ali vjerovatno se imunitet organizma prilagodjava uslovima zivota.Ponekad je bolje manje znati.Ljubim te.

Zsuki ne vredi nista,samo idemo do pobede,napred i napred.Nadala sam se i verovala u tvoj uspeh i dalje verujem.LJubim te puno!

kao što je i bilo za očekivati beta velika 0.
Zvončice ja svakako ne mislim da je išta od ovoga Zadorijeva greška. On je uradio sve što je mogao i znao. Nije se primilo. Eto. Ipak je uspešnost samo 35 %. A ja baksuz.
Ako pokušamo još koji put sigurno će biti kod njega :super:.
Sada malo odmora od svega, a posle ćemo videti šta dalje.
Možda odem i do dr majre, da vidimo šta ona ima da kaže. :per:

pozdravi svima, nisam toliko tužna koliko sam pissed off!!!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! :evil: :evil:

ali svakako mi je prijalo, što nikom nisam govorila o novo pokušaju, samo vama :heart:.
nije bilo onih glupih pitanja, pa zašto nije uspelo, pa kako to, pa šta kažu doktori itd :super:

evo i nas............vratili smo se sa UZ

veliki smo citavih 2.58cm:zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:mama se nacisto odusevila koliko sam sladak:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

srcana radnja 160 otkucaja u minuti,kako lepo zvuci,najlepsa muzika na svetu:heart::heart:

starost trudnoce 9 nedelja i 1 dan:vatromet::vatromet::vatromet::orkestar:....i ja sam danas najsrecnija osoba na svetu:heart:

jooooj draga :heart:ljubim te puno....i tu tvoju mrvicu od 2.58cm(sad je jos porasla);) a gde je slika sa uz.??? :hahaha: moja prva slika sa uz. je dva gore dva dole,posle nekog vremena dodje do krvarenja,i ja hitno u bolnicu...dr.me gleda na uz.i kaze da je sve ok. tu su sva 4....a mm mu kaze "ne nesto nije u redu,oni nisu tako stajali":hahaha::rotf: nije znao covek da se oni pomeraju :rumenko:
uzivaj draga,najsrecnija trudnice na svetu :heart::heart::heart::heart:

evo i mene da se javim, prvo sam iscitala novosti, obrisala suze - sto radosnice sto one druge, pa rekoh da napisem koje slovo....
suzukice mnogo mi je zao, odmori se, primeni plan B pa cemo zajedno ponovo, i videces da ce nam uspeti...
zvezdice, cekamo se u septembru, ja mislim da cetrdesete nisu nikakve gornje granice radjanja i da nikako, ali nikako ne odustajes! ides sada lepo u septembru, i dace Bog da vise nece ni trebati....
padar, i ja se spremam za septembar, ali nemam pojma ni gde, ni kod koga. prvo cu da posaljem mm da uradi sve zive moguce analize spreme, da proverimo sta je sa tom izmenjenom morfologijom glave spermatozoida i da konacno ustanovimo, ima li uopste smisla raditi sa njegovim materijalom. Ako ima, ja skupljam papire za VTO o trosku drzave i radimo u BG, a ako ne, pravac Segedin ili Budimpesta, VTO sa spermom donora...
mila i pazarkice, :heart::heart::heart:, obozavam vase bebice i navijam da lepo rastemo i slusamo mame:super:
skandia, srecan rodjendancic sincicu!
sve vas ljubim i citam cim ugrabim malo vremena, tu sam za tuge koje delimo a i za srecu bogami....
poseban pozdrav za oficirusu!!!
cmokic

Zsuki moja,mnogo verujem u tebe.Uspecemo jednom,a onda zamisljam kako te grlim,bez ijedne reci.Ja zamisljam takav dan i znam da ce doci!Grlim te i sad,ali taj buduci zagrljaj je bolji i cekamo ga sve!:zag:
Mijaki,bas mi je drago da si se javila.Ja cu na drzavnu da se spremam od septembra,prvu,pa drugu.LJubim te puno!Pozdrav!:cmok:

kao narucena stigla menstruacija...jebemliga...ipak cemo u zr na betu, ali mislim da je sada vec sve uzalud :sad2: :sad2: :sad2: :dontunderstand:

Zsuki, ne tuguj, idemo dalje..........Treba nam jos puno snage i volje za sve ono sto nas ceka. Moramo obrisati suze i naci nacina da se radujemo svakom novom danu, svakoj sitnici u zivotu i da se sto vise smejemo, makar i sopstvenim mukama.
Eto, ja sam bila na ivici da odustanem od svega, ali ste me upravo vi, moje nesebicne drugarice, ubedile da se ne predajem i da moram dalje.
Zato i ja tebi sad porucujem.....nije bilo nista.......samo jedan obican dan sa glupom nultom betom....koju smo puno puta mnoge od nas videle kako nam se "ceri" sa rezultata laboratorije.
Ali, neka......nasmejacemo se i mi njoj jednog dana

Tako je Zvezdice, zvezdo naša, bravo za tvou hrabrost , a naša Sukica je veeeeliki optimista , tako da će brzo ona u nove pobede! E oduševila si me kako si ovo lepo napisala!
Šta ima kod tebe, jel se spremaš polako? CMOK

Zsuki moja,mnogo verujem u tebe.Uspecemo jednom,a onda zamisljam kako te grlim,bez ijedne reci.Ja zamisljam takav dan i znam da ce doci!Grlim te i sad,ali taj buduci zagrljaj je bolji i cekamo ga sve!:zag:
Mijaki,bas mi je drago da si se javila.Ja cu na drzavnu da se spremam od septembra,prvu,pa drugu.LJubim te puno!Pozdrav!:cmok:

Ćao draga, kako to misliš prvu, pa drugu? Nema druge, uspeće PRVA! :cmok::zag:

Tako je Zvezdice, zvezdo naša, bravo za tvou hrabrost , a naša Sukica je veeeeliki optimista , tako da će brzo ona u nove pobede! E oduševila si me kako si ovo lepo napisala!
Šta ima kod tebe, jel se spremaš polako? CMOK

ikice draga, spremam se...........danas sam isla da radim hormone, procitala sam u onom uputstvu da komisija ne priznaje rezultat hormona stariji od 6 meseci.
Slovenci su mi priznali neke "bajate" rezultate,ali sad sam morala da uzmem uput iz doma zdravlja /dr mi je dala za VMA/.

Ali, ono o cemu apsolutno nisam razmisljala, to je da sam ja do pre 5 dana pila mycroginon.
Avaj, da li ce mi sada hormonski status uopste biti realan? A kako drugacije da ga uradim kad mi je dr savetovao da pijem kontraceptive zbog endometrijuma, polipa i svega sto je bilo:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Pa jos na VMA ne rade neki antimilerijan hormon /NIKAD CULA ZA NJEGA; ALI I TO TRAZE ZA KOMISIJU/. Sad sam zvala privatne laboratorije, kosta oko 2.000 dinara, tako da cu njega uraditi veceras.I jos ih pitam da li utice to sto sam pila kontraceptive, ali oni pojma nemaju:besna:

A ti padar, lepo ti ikica kaze..........zasto govoris unapred o drugom krugu. Necu da te cujem!:zag:

Zvezdice,Ikice drage moje hvala!Znate vec sta i kako mislimo!Zvezdice,to sto pijes Mycroginon moze da utice na nivo progesterona i estrogena,ali ti ne ostaje nista drugo vec da ih uradis,videces dalje sta ces.AMH je hormon koji moze pomoci da se proceni ovarijalna rezerva,mada to jos nije dokazano da njegova vrednost sa sigurnoscu moze da se prihvati kao pokazatelj.Ne znam sto nas iscrpljuju finansijski,ali tako je u nasem zdravstvu!Veliki pozdrav!:zag::zag::zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back