Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samo da pozdravim sandricak, imas divan nickname;););)
znaci, cekamo dve bebe iz slovenije i jednu domacu...ako se ne varam!!!!!!
bice bebica, ne moze drugacije!

ja sam danas bila na kontroli, posto je ciklus prosao! kaze doktorka da je sve super, kao da nisam ni radila VTO! :dontunderstand: a kako bi trebalo da bude?
kaze da mi se blizi ovulacija, i da navalim!!! nikada se ne zna, mozda se desi cudo! da pijem vitamin B nesto, E nesto i nesto na F i da se vidimo u septembru...isto to da pije i dragi mi...
mislim se ja, pa naravno da cu da navalim, ne moras mi ti to savetovati! :per::per:

ljubim vas sve

Cao svima!Jutros mi se pojavilo krvarenje,videcemo dali je implantacijsko ili prava menstruacija.Syberia zao mi je,ali glavu gore,bice sledeci put.Milice,nema sapatnica,upotrebila si jako smesan izraz.Kakva patnja,idemo dalje,jednom mora biti,sta sad.Nista me ne boli, ni stomak, ni grudi,ama bas nista.Cak se nisam ni uzbudila zbog pojave krvarenja.Mozda ce me tek stici,ali ja sam ravnodusna.Moj muz je izgubljen,a ja mislim da bi me bilo sramota da sam trudna iz prvog puta pored silnih zena koje su prosle vec nekoliko pokusaja.Pa negde u podsvesti znam,da je debela sreca zatrudneti odmah iz prvog pokusaja.Ljubim vas sve!Javljam vam ako ne krene krvarenje onako bas zestoko!:zag:

syberia, zao mi je.... vecina nas ovde zna kako se osecas....uz tebe smo svim srcem. Sta bih ti vise rekla, moras naci svoj nacin da prebolis! Ja na primer odmah krenem da planiram sta cu sve da radim do sledeceg pokusaja, racunajuci da po svim zakonima statistike i ja moram da upadnem jednom u onih 25-30% uspesnosti!
imas veeeeeeliki poljubac od mene

padar, javi betu, drzim fige. I sta ti znaci to naklapanje da nije u redu da prvi put uspe??? Naravno da je u redu da prvi put uspe!!! tako i treba da bude!!!
ne nego svi treba da idemo po 15 puta u VTO da bi kao ispalo da smo se ljudski potrudile i zavredele majcinstvo, dok cigancici (da me neko ne razume pogresno, nemam nista protiv istih) zatrudne verovatno od pogleda!:eek:
nemoj tako razmisljati molim te....ljubim te puno

pazarkice, mila, trudnjace junaci, gde steeee???

Cao zenske,krenula menstruacija bas kako treba!Ali dobro bice drugi put bolje!Syberia nemoj molim te da se nerviras!Ja u septembru odoh do Leskovca!KISSSSSS ZENSKE,bice jednom,krenule smo putem ostvarenja.E da,sta je sa Pazarkom?A Mila9 iz Maribora?Sandric sta je sa Klarom,Ivanomi Natalinom?Skandia divna si,hvala vam svima na ogromnoj podrsci,bile ste divne i pruzale ste svu pozitivnu energiju!LJubim vas sve!:zag:

Padar drugarice, baš mi je žao, ne daj se, biće sledeći put, svojski ćemo se potruditi da uskočimo u vozić do kraja godine! Pozdravljam nove drugarice, raspisale ste se ovih dana, ja sam bila na službenom putu, ali sam sve lepo pročitala kad sam se vratila. Sve vas pozdravljam!

Cao zenske,krenula menstruacija bas kako treba!Ali dobro bice drugi put bolje!Syberia nemoj molim te da se nerviras!Ja u septembru odoh do Leskovca!KISSSSSS ZENSKE,bice jednom,krenule smo putem ostvarenja.E da,sta je sa Pazarkom?A Mila9 iz Maribora?Sandric sta je sa Klarom,Ivanomi Natalinom?Skandia divna si,hvala vam svima na ogromnoj podrsci,bile ste divne i pruzale ste svu pozitivnu energiju!LJubim vas sve!:zag:

Padar, samo hrabro.Glavu gore i tako pozitivan stav garantuje uspeh:ok: Sreca je tu negde iza ugla, čeka...Samo hrabro i stići ćeš je:bye:

nema vec duze vreme na forumu mali pariz, ona i padar su se bas lepo druzile:rotf: mali pariz javi se, pretpostavljam da si trenutno u postupku? ili je neko sa tvojim nick name otvorio VTO dnevnik?
Mijaki,hvala ti što se interesuješ za mene.;)Ja sam dobro,i guram 11.dan posle ET-a.
Samo da vas podsetim,radila u Jevremovoj,pod palicom dr Milice Janićijević,a asistent;) joj je bio prof.dr Ljubić...on je odradio ET.
Imali smo 4 j.ć.,sve oplođene,3 vraćena embriona,1 ostavljen do stadija blasti da bi se zamrzao,ali nije se razvio.Terapija 3x2 utrogestan.Betu radim u sredu,i svakako sam mislila da vam javim,bez obzira na ishod.
Žao mi je zbog tvog kao i neuspeha Padar,s kojom sam imala manju raspravu,ali to ostavljamo prošlosti,zar ne?
Ne treba odustajati,ali to već i same znate.Sve čestitke novim trudnicama,ja zapamtih za Pazarku i Milu,a ako ima još neka,neka vam je sa srećom,i nek vam trudnoća bude školski-dosadna!:heart:
Pozdrav za sve hrabre članice!

Poslednja izmena:
Padar,iskreno mi je zao.... i sigurno da ce biti jednom,i nema zaustavljanja sve dok se ne stigne do cilja.....neke stvari upravo dobiju na vrijednosti s cekanjem,kad docekas znaces o cemu pricam..... :heart:

Cao Mali pariz,super sto si se javila!Bas mi je drago da super napredujes,svaka cast.Ja se ne secam oko cega su nam se razmimoilazili stavovi!Bravo za Dr Milicu.Uzivaj!Veliki pozdrav!
Hvala Padar na lepim željama.Malo sam iščitala tvoj put,ispravi me ako grešim,primala si po 2 gonala,ali nešto dugo,preko 13 dana,ili? Slab odgovor...interesuje me,a ako ne želiš ovako,napiši mi na p.p.,ako hoćeš,da li znaš razlog tako slabe stimulacije,i pored toga što su videli da ti nisu razdrmali jajnike,jesu li ih štedeli jer imaš PCOS,ili se varam...Znaš,stvarno Mariborce smatram ,kao i Čehe,za alfu i omegu u ovom poslu,i nešto mi tu kod tvog postupka...ne znam. Kojidan ciklusa si imala ET?
Izvini ako te zamara da odgovoriš na svako moje pitanje.:bye:

Mali pariz,sve najbolje i da nas sto prije obradujes lijepim vijestima......
Hvala Skandia!:) iskreno se nadam tome,ali sam nešto ..ne znam,skroz drugačija u odnosu na prethodne postupke...

padar draga moja,

nista strasno.......ides dalje, kao i sve ostale. Vecina nas je kroz to vec prosla, neke nazalost i po nekoliko puta.
Gledaj na to ovako........bila si sa svojim muzicem na putu, obisli ste pretpostavljam dosta toga, setkali se po Sloveniji..........kada biste to priustili da nije bilo ovoga.
Ja se vec psihicki spremam na to da moj septembarski odlazak za Sloveniju shvatim prvenstveno kao godisnji odmor.
Znaci, nema panike, ides dalje draga

Mali pariz,primila sam 22 gonala,po 2 gonala svaki dan.Znaci 11 dana sam ih primala.Pre pocetka stimulacije sam bila vec u Mariboru jer sam se plasila hiperstimulacije a i prva mi je vantelesna,pa nisam znala sta da ocekujem,a imam 30.godina.Na tom ultrazvuku pre pocetka stimulacije imala sam 2 folikula i jednu cistu.Na sledecem ultrazvuku sa pocetkom stimulacije 2 folikula i nema ciste,na sledecem ultrazvuku opet 2folikula i izjava da drugi folikul nece stici da poraste do punkcije.Tako je i bilo.Niko mi nije povecao dozu gonala,nastavili su sa po 2.Rekla sam da ih podsetim da sam ja ta 2 folikula imala i pre pocetka stimulacije,znaci to su folikuli iz prirodnog ciklusa.Vlaisavljevic je rekao ,niste reagovali na stimulaciju,vas protokol je zlatni standard i mi se toga drzimo.Mladjim zenama daju gonal i dipherelin,suprefact.Ali mi smo sada mnogo naucili iz vaseg primera.Niko mi nikad nije rekao,sem jedne doktorke pred polazak u Sloveniju da imam izrazen policistizam i da ima dosta malih cistica.Ni Vlaisavljevic mi nije rekao da nisam reagovala na stimulaciju zbog policisticnog jajnika, imam samo jedan!Ja nemam hormonski disbalans,nisam gojazna,jedino je ta doktorka na ultrazvuku rekla za policistizam.Vlaisavljevic je samo rekao pa sledeci put bi verovatno modifikovali terapiju,pa da primate po 3 ili 4 gonala.Upoznala sam devojku iz Zagreba isti slucaj kao ja.Kod nje navodno nema problema,a suprug slabo pokretljive spermatozoide.Kaze da je uradila 5 neuspesnih inseminacija,2 vantelesne o drzavnom trosku u Zagrebu i da je oba puta imala po jednu jajnu celiju,samo sto nije bilo embriona,nije dolazilo do oplodnje.Verovatno joj nisu radili iksi,a sad u Sloveniji opet jedna jajna celija i uradjen je iksi i embrion se razvio.

Embriotransfer je radjen 17.dan od pocetka stimulacije.Prvog juna sam pocela sa stimulacijom,zavrsila 11.juna.Punkcija je bila 14.juna.Embriotransfer 17.juna.Sad razmisljam sta da radim,ali mislim da cu da idem na inseminaciju u oktobru u Leskovac.Verovatno bih imala opet jednu j celiju a time mi se procenat uspesnosti priblizava inseminaciji.Moj embrion se nije delio,radili su iksi i samo 3 celije posle 2 dana.Ne znam, da odradim 3-4 inseminacije u Leskovcu dok malo vremena ne prodje,posto dobro reagujem na klomifen,neverovatno bas kao i ova devojka iz Zagreba.Eto 2 vrlo slicna slucaja,stim sto ona ima oba jajnika.Pitala sam je za Pcos,niko joj tu dijagnozu nije postavio,samo joj je nekad neko usmeno rekao.Nije se lecila metforminom,niti joj je to neko predlagao da radi.Ja nemam uradjenu laparoskopiju ali ultrazvukomse vide cistice,i ne znam da li je to dovoljno da bi se postavila dijagnoza pcos.Udavih!Izvinite!Skandia veliki pozdrav i tebi mali pariz.Hvala ti sto se interesujes!Ako imas neki savet,pisi!Ikice,pozdrav takodje.Hvala devojke puno,dobro sam ne brinite!LJubim vas sve i volim,puno puno,puno!:zag::zag::zag:

Padar,sad sam iščitala tvoj post.
Šta da ti kažem,sem da je terapija bila skroz pogrešna.Mislim,ja sam laik da to zaključim,i molim te,sve što napišem,shvati samo kao moje mišljenje,nikakvu tvrdnju.
Ne znam zašto su ulazili u postupak sa cistom,mada je ona usput pukla,ali na samom početku sve treba da bude čisto,i samo antralni folikuli da se vide.Znaš šta su antralni?
Njih uvek ima u jajnicima,i govore na neki način o tome kakav će odgovor biti.
Njih je ,po običaju,u norm. slučajevima,mnogo više od onog broja koji uspe da se razvije u toku stimulacije.Kod PCOS ima baš mnogo tih sitnih folikula,i onda dr nekad na osnovu njih ,zaključe da je PCOS,mali folikuli,mnogo njih,izgledom ko ciste.
Stimulacija ti nije bila samo slaba,već i neadekvatna za tebe.
Gonal je majka za gonadotropine,ali kod onih žena kojima treb doping FSH,jer je on čist FSH.
Menopur,za razliku od njga,ima u sebi iste količine FSH i LH.FSH ti stimuliše rast folikula(folikulostimulirajući hormon),a LH radi posle,na sazrevanju j.ć.
Onaj ko ima PCOS,ali ni ti nisi u to sigurna,jer je to pretpost. jedne dr,je l' tako,njemu LH
ima veću vrednost od FSH,i sputava rast folikula.možda u tom slučaju i treba čist FSH,poput gonala,ali nalazom E2 posle 7. dana stimulacije se može utvrditi kako ide sazrevanje tih folikula.
Ne znam koliko sam te zbunila,ili išta rasvetlila...Dobro se posavetuj sa dr kod koga budeš želela sl. postupak.Otkud interesovanje za IUI ?
Muž ima odličan nalaz?Ako je njemu nalaz odličan,onda furaj na IUI,mada ja lično nemam vere u njega,možda i zbog toga jer znam da nama,zbog muškog steriliteta,to nije rešenje.
p.s. ova Vlaisavljevićeva konst. mi je sablasna:sad2:".Rekla sam da ih podsetim da sam ja ta 2 folikula imala i pre pocetka stimulacije,znaci to su folikuli iz prirodnog ciklusa.Vlaisavljevic je rekao ,niste reagovali na stimulaciju,vas protokol je zlatni standard i mi se toga drzimo."
No,planirajte odmor,pa u nove pobede!
Syber,samo pozitivno kroz ovaj naš rat. Izgubljena bitka nije izgubljen rat!
Pozdrav devojke!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back