Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo da se javim

jutros 12. dan.............kad sam jutros ustala i otisla do toaleta imala sam blagi trag krvi ,vise svetlo narandzast ,i naravno umrla u svakom smislu:sad2:.................zvala belmedicu,dosli u kucnu posetu i izvaddili krv za betu hcg

pre 15 minuta me zovu i kazu beta hcg 75

ne smem da se obradujem ,prvo sam mislila da nije zbog pregnila i jos uvek strahujem ,mada su mi iz jevremove javiii da beta je visoka i da je trudnoca potvrdjena ,ali da opet vadim u utorak,i sada ne smem da se obradujem

ljubim vas sve:cmok2::zag:

BRAVOOOOOOO , CESTITAM :klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

VTO sam radila u inostranstvu,doktor mi nije rekao da je 40 folikula stetno,niti da moj organizam nece vise moci da proizvodi jajne celije :( vec da je to super,ali sad kad slusam vas malo sam se i uplasila :roll: Danas sam se cula sa njim i rekao mi je da je nadutost stomaka normalna stvar i da dodjem na proveru kada mi pocne sledeci ciklus.A da i javio mi je da su 16 embriona zamrznuta?Inace ja nemam neke jake bolove,ne znam da li ste vi imale?Joj sada sam se bas uplasila i ne znam sta da radim ?Ali hvala vam svima na odgovoru

VTO sam radila u inostranstvu,doktor mi nije rekao da je 40 folikula stetno,niti da moj organizam nece vise moci da proizvodi jajne celije :( vec da je to super,ali sad kad slusam vas malo sam se i uplasila :roll: Danas sam se cula sa njim i rekao mi je da je nadutost stomaka normalna stvar i da dodjem na proveru kada mi pocne sledeci ciklus.A da i javio mi je da su 16 embriona zamrznuta?Inace ja nemam neke jake bolove,ne znam da li ste vi imale?Joj sada sam se bas uplasila i ne znam sta da radim ?Ali hvala vam svima na odgovoru

16 zamrznutih embriona, au zeno svaka ti cast. Koliko ja znam ili TAJ tvoj doktor nezna organizam ne proizvodi jajne celije tokom zivota vec ih samo trosi. Mi se radjamo sa par miliona jajnih celija koje u toku naseg puberteta sazrevaju a kasnije ih putem ovulacije ispustamoi jajovode. I tako do menopauze. Ako nisam u pravu molim tvog doktora za oprostaj ali ako jesam odmah da pocepa diplomu ili da je vrate tome ko mu je dade.:besna::besna::besna:
A ti ako si u mogucnosti potrazi misljenje i drugog lekara. Ovo sto si ti napisala meni licno se uopste ne svidja i "mirise" mi vrlo cudno.:besna

ODMAH CU DEMANTOVATI TVOG "DOKTORA':
U fetalnom periodu, broj jajnih celija dostize oko cetiri miliona.
Smestene su u jajnicima i tako male mogu se videti samo pod mikroskopom. Medjutim vremenom se njihov broj SMANJUJE, pa kod odrasle zene iznosi oko 400000 - 500000.

Prim. dr. Dragoslav Lekic
U knjizi 300 pitanja o vasoj trudnoci, str. 13

Mila trudna si nego sta!!!! I to mnogooo,
Medena bebo ne mora da znaci da je samo jedna beba po visini bete, ni u sta vise ne verujem od kad je moja drugarica rodila trojke a beta joj 14 dana od et bila 478!
Zbunjena hitno kod Dr!!!! Nisu ti sad radili et zato sto si prepuna tecnosti od hiperstimulacije, ta nadutost prolazi nakon 3 meseca bar je meni tako bilo, ali jajnici su mi i dalje bili uvecani. Ja sam je razumela da je imala 40 folikula a ne 40jc.
I gle sad ovo, ova nase taze trudnica Pazarka se izbezobrazila i nece vise da se javlja!!!!

evo da se javim

jutros 12. dan.............kad sam jutros ustala i otisla do toaleta imala sam blagi trag krvi ,vise svetlo narandzast ,i naravno umrla u svakom smislu:sad2:.................zvala belmedicu,dosli u kucnu posetu i izvaddili krv za betu hcg

pre 15 minuta me zovu i kazu beta hcg 75

ne smem da se obradujem ,prvo sam mislila da nije zbog pregnila i jos uvek strahujem ,mada su mi iz jevremove javiii da beta je visoka i da je trudnoca potvrdjena ,ali da opet vadim u utorak,i sada ne smem da se obradujem

ljubim vas sve:cmok2::zag:

Pazarka, cestitke za ovo svetlo na kraju dugog tunela. Cini mi se da ces imati pune ruke posla sa duplim zgoditkom na kraju. Draga moja sada ti preporucujem odmor i kvalitetnu ishranu, izbegavaj vrucine.:klap::klap::klap:

nemoj da brines
i ja sam imala mnofo folikula, najvecih 18 je izvadjeno
bila sam naduta, i boleo me je stomak, 7 dana sam primala longacef, doktor je rekao da je u pitanju hiperstimulacija I stepena, ali je posle 7-8 dana, nadutost splasla
rekao mi je, javite se jedino ako vam je stomak strasno tvrd i veliki kao da ste 4-5 mesec trudnoce....

Zbunjena84 bićeš ti nama trudnica u to nijedna od nas nesumnja,ali ti je dr malo čudan.Sad se opusti i ne razmišljaj više o tome.Da sa nerviraš nemaš nikakve koristi od toga.Očigledno je to da su ti odlični jajnici što je dobro.

Hej Mila, čestitam, divne vesti! Mijaki, Oficirusa i Padar vi ste sledeće, a odmah posle vas u voz uskače Sukica, a onda i ostale žene sa ovog najveselijeg foruma!
Ema baš mi je žao, šta da radimo kad moramo da prodjemo kroz golgotu da bismo stigle do cilja. Posrećiće nam se svima kao našoj Pazarkici, samo je posle neuspeha teško odmah skupiti snage i verovati u to. Samo ti budi sa nama ovde, pa ćeš videti kako će nam sledeći put svima pljuštati trocifrene bete! Glavu gore, cmok!
Mijaki držimo figiceeee!
E u pravu ste da se Pazarkica uobrazila!

Zbunjena84, dobro došla! Ako ovo 84 znači da si 84-to godište onda treba da se opustiš i uživaš i raduješ se tolikom broju embriona. Šta mi matore da kažemo, ako se vi mlade nervirate i sekirate!?Hiperstimulacija će proći, ali možda bi ipak bilo dobro da konsultuješ nekog drugog doktora! A onda pravac po svoje bebice! Hej jesi li gledala emisiju John, Kate and 8?

Pored toliko radosnih vijesti iskreno se od srca sa vama radujem i zelim vam da prodje sve u najboljem redu...meni nazalost i ovaj 9 put nije uspjelo. Ipak,moram dalje...skupiti snage i u novi pokusaj.

emice, glavu gore, ako ne sada, svi cemo biti u vozicu do jeseni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
itekako znam da je tesko ali znas u svakom trenutku da nisi sama, pored tm i porodice imas sve nas i svu nasu podrsku..........

drage moje, dugo vas pratim i citam vase poruke.U istom smo poblemu sve a sa vama sam prevazilazila kojekave krize.MM ima oligoastenospermiju a ja zacepljena oba jajovoda.Imali smo 2 neuspele VT a sada cekamo rezultat trece jer mi je danas 10 dan od ET.

hej oficirusa, kao prvo dobrodosla!!! navijamo i za tvoju beticu!
... i meni je danas 10 dan od ET... kada su ti rekli da vadis betu? meni rekli da vadim sutra, a ja bila izvadila u subotu a ona ispod 1, tako da sutra ocekujem cudo....a čuda se ipak nekada dešavaju!!!!! idem ujutru u 7 da vadim krv, ne mogu da sačekam kasnije....a onda zamislite kako ću da budem efikasna na poslu, čekajući da mi jave betu:hahaha:
... ima Mika Antic jedan stih koji bih da podelim sa vama:
''Pa daj budi takvo čudo, što ne ume nista malo,
već kad kreneš, kreni ludo, ustreptalo, radoznalo,
ko zna kud ćeš
ko zna zašto
ko zna šta te tamo čeka,
sve su želje uvek belje,
kad namignu izdaleka.
Pa ako se i pozlatiš,
il sve teško, gorko platiš,
uvek idi samo napred,
nikad nemoj da se vratiš''

eto, malo i poezije na forumu...

Pazarkica otkad je trudna ništa ne piše, Pazarkiceeeeeeeeeee, nemoj da si takva, da nas ignorišeš!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back