Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje (negde procitah) : TRUDILICE! Ja sam jedna od vas koja prolazim kroz sve to i zeljno ocekujem bebonju! Moram da vam napisem da sam osecala neverovatan strah od nepoznatog, ali dok sam iscitala vase postove shvatila sam kako ne smem da budem kukavica, kad vidim koliko hrabrih ovde ima i sa koliko pozitivnog duha pisete! Veceras sam i ja odlucila da vam se pridruzim , da razmenimo iskustva, a inace sam sedela-citala i plakala od srece kad procitam lepe vesti i imam osecaj kao da se svi znamo jer se razumemo! Mm ima problem-azoospermija i vec smo krenuli sa pripremama za VTO tj ne znam jesmo li na pocetku ili kraju:hahaha:
U ponedeljak pocinjem da se bockam suprefactom, valjda sam savladala:p pa onda idemo dalje :)
Puno ste mi pomogli, svima vam zelim puno srece i bebonja!
:cmok:

Drage moje (negde procitah) : TRUDILICE! Ja sam jedna od vas koja prolazim kroz sve to i zeljno ocekujem bebonju! Moram da vam napisem da sam osecala neverovatan strah od nepoznatog, ali dok sam iscitala vase postove shvatila sam kako ne smem da budem kukavica, kad vidim koliko hrabrih ovde ima i sa koliko pozitivnog duha pisete! Veceras sam i ja odlucila da vam se pridruzim , da razmenimo iskustva, a inace sam sedela-citala i plakala od srece kad procitam lepe vesti i imam osecaj kao da se svi znamo jer se razumemo! Mm ima problem-azoospermija i vec smo krenuli sa pripremama za VTO tj ne znam jesmo li na pocetku ili kraju:hahaha:
U ponedeljak pocinjem da se bockam suprefactom, valjda sam savladala:p pa onda idemo dalje :)
Ja sam jedna od trudilica koja je ostala trudna.Sedela sam i citala i plakala od srece kad nekom uspe ili od tuge kad je ishod negativn.Nadam se da ce se tebi desiti kao i meni,budi hrabra i puna strpljenja.:bye:

Draga Bojaanaa,dobro dosla i u pravu si kada kazes kao da se svi znamo,jer se razumijemo.Mm je isto imao azoospermiu i prije 2god.smo postali roditelji jednog djecaka..Svaki me uspijeh ovdje jako obraduje, jer znam kroz sta sve prolazimo da bismo dosli do cilja.Zelim vam puno srece i sto brze jednog bebana!!!!!!! :bye:

Ljudi, ja sutra odoh kod macana!!!! nadam se da ce sve biti uredu i da cu konacno krenuti u program.....

poljubci svima!!! javljam se sutra!
Zsuki,sve najbolje!!! A,kada je taj macan tako lijep, vjerovatno pravi i finu djecu, :zcepanje: A,bogami ni moj macan nije bio za bacanje, pa otud i dijete lijepo :hahaha:. Sigurno da ce sve biti u redu,pozitivno razmisljaj i sve ce da bude kako treba!!! A, sto se tice gojenja,dabogda se u sjedecih 9mjeseci udebljala jos bar 10-15 kila :worth: :zag:

POZDRAV SVIM TRUDNICAMA, MAMAMA I BUDUCIM TRUDILICAMA.ZELIM SVE DA VAS POZDRAVIM I DA VAM KAZEM DA ZAJEDNO SA VAMA PROLAZIM KROZ SVE LEPE I MANJE LEPE TRENUTKE. VEC DUZE VREME SAM SA VAMA, TACNIJE REDOVNO CITAM VASE KOMANTARE I PRATIM STA SE KOJOJ OD VAS DOGADJA S OBZIROM DA SAM I JA PROSLA KROZ SVE TO. KONKRETNO U JANUARU SAM RADILA VTO I ZA SADA JE SVE O.K. ODMARAM, MALO RADIM OD KUCE I DRUZIM SE SA VAMA. ETO DRAGE MOJE OVO JE NESTO NAJKACE O MENI. NADAM SE DA ME PRIMATE U VAS VOZIC I SVE VAS PUNO POZDRAVLJAM, A NAJVISE NOVO PECENE TRUDNICE, KAO STO SAM JA.

Zsuki,sve najbolje!!! A,kada je taj macan tako lijep, vjerovatno pravi i finu djecu, :zcepanje: A,bogami ni moj macan nije bio za bacanje, pa otud i dijete lijepo :hahaha:. Sigurno da ce sve biti u redu,pozitivno razmisljaj i sve ce da bude kako treba!!! A, sto se tice gojenja,dabogda se u sjedecih 9mjeseci udebljala jos bar 10-15 kila :worth: :zag:

Evooooooo meeee!!!

Konačno smo krenuli sa stimulacijom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moraću sama sebi da dajem boce :sad2::sad2:, ali šta je tu je. U utorak idem na prvi UZ i na vađenje krvi.
A macan.... pa stvarno je lep! Mali, smešan, ali brate ima nešto u njemu... :zper:
Mada meni se u zadnje vreme ne treba verovati, zaljubljujem se, kao neka šiparica :heart::heart:...svuda vidim lepe muškarce. Ubiše me hormoni. Kaže moja kuma, ma nisu bre to hormoni, nego izašlo na videlo tvoje pravo ja, pa sad se kao vadiš na hormone ahahahahaa. Šta ću.

od ponedeljka ne radim, nego ću da uživam i da stvaram decu!!!!! joj baš sam uzbuđena!!!!!

a oko mene svuda lete bebe. samo mi javljaju kako su trudne, pa i ovde na forumu, a i na mađarskom forumu, padaju bebe kao kiša!!!! plodno krenula ova godina, neka se tako i nastavi!!!! !:brus: :gace: :klap:

POZDRAV SVIM TRUDNICAMA, MAMAMA I BUDUCIM TRUDILICAMA.ZELIM SVE DA VAS POZDRAVIM I DA VAM KAZEM DA ZAJEDNO SA VAMA PROLAZIM KROZ SVE LEPE I MANJE LEPE TRENUTKE. VEC DUZE VREME SAM SA VAMA, TACNIJE REDOVNO CITAM VASE KOMANTARE I PRATIM STA SE KOJOJ OD VAS DOGADJA S OBZIROM DA SAM I JA PROSLA KROZ SVE TO. KONKRETNO U JANUARU SAM RADILA VTO I ZA SADA JE SVE O.K. ODMARAM, MALO RADIM OD KUCE I DRUZIM SE SA VAMA. ETO DRAGE MOJE OVO JE NESTO NAJKACE O MENI. NADAM SE DA ME PRIMATE U VAS VOZIC I SVE VAS PUNO POZDRAVLJAM, A NAJVISE NOVO PECENE TRUDNICE, KAO STO SAM JA.

Pridruzi nam se na kutku za trudnice http://forum.krstarica.com/threads/266353&page=297

Jao, kako sam se obradovala kada sam videla kako ste me lepo docekale i primile!:hvala::hvala:
Panda, Skandia, Nenaolga i sve ostale, hvala vam-mi se stvarno najbolje razumemo! Karlos tebi svaka cast, citam od pocetka vasu situaciju i neizmerno sam srecna zbog vas. Bilo bi divno da jos postoje tako pazljivi muzevi-ocevi:worth:
Da dodam da smo mi u Genesis-u kod Dr Kopitovic i nadam se samo najboljem:super:
Imam jedno pitanjce. Da li ste imale neke promene od suprefacta? Ja cu u ponedeljak da pocinjem sebe da bockam u stomak:neutral:
Sve cu izdrazati, znam da sam sve bliza cilju! :heart::heart::heart:
Puno poljubaca za sve vas trudnice i trudilice :cmok2:

DRAGE DEVOJKE,
ZA VAS KOJE STE USLE U PROCES VTO ILI TEK TREBATE - ZELIM DA VAM PONUDIM GONAL F PO VEOMA PROMOTIVNOJ CENI, S OBZIROM DA MENI VISE HVALA BOGU NISU POTREBNE. RADILA SAM U JANURA I ZA SADA JE SVE O.K, A AKO BOG DA VERUJEM DA CU IZNETI TRUDNOCU DO KRAJA. MENI SU SE POSRECILE, STO CE NADAM SE I NEKOJ OD VAS.

GONAL F 22 KOM PO VEOMA POVOLJNOJ CENI - BUDUCE TRUDNICE, POSALJITE PORUKU NA FORUMU I SVAKI DOGOVOR JE MOGUC, NADAM SE NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO.

SVE VAS PUNO POZDRAVLJAM I ZELIM POZITIVNE MISLI JER SAMO TAKO MOZEMO DA USPEMO I OSTVARIMO SVOJ NAJVECI SAN!

Dobrodosla Bojana!Moj MM ima azoospermiju.Vi ste krenuli na vto,sto znaci da ste nasli plivace!?Molim te ako mozes napisi malo vise o dijagnozi,i na koji nacin ste nasli spermatozoide.Mi se sprememo za biopsiju.Pozdrav za sve trudilice

Hvala mimim na dobrodoslici :)
Da, Bogu hvala plivaca ima :) Doduse par komada, ali Dr kaze da je dovoljan ''jedan ali vredan'':zper:
Mm je operisao venu varikokelu pre dve godine i tada je radjeno i to sto treba za biopsiju i nadjeno je mozda 4 ukupno, od koga je jedan aktivan:confused:, pio je i neke lekove ali nista nije drasticno pomoglo. Ja sam u medjuvremenu isla na HSG, laparaskopiju, histeroskopiju i ako je bilo sve ok, nego da se i ja pripremim, sta znam?! Pre mesec dana kada smo isli na razgovor u Genesis Dr nas je preplasila, cim je videla rezultate mm rekla je da mi treba donator:eek: itd, kao ''ko zna ima li spermatozoida i da mene ne muce sa hormonima'' BEZ POTREBE! I onda je radjena tkz TESA da se vidi ima li ih. Nadam se da ne gresim mislim da mu dugackom iglom prave rez na testisu i izvlace. Postupak traje 10 min, pod totalnom anestezijom, sutradan je sve ok. Dr odmah nakon tese kaze rezultate. Mislim da se isti postupak odvija i kada se VTO radi, nego su prvo hteli da vide ima li sanse i pocinjati... Strasno... Ja sam ti to onako svojim recima objasnila, nadam se da si shvatila, i ako mislis da mogu da ti pomognem slobodno pitaj.
Poljubac svim dragim trudnicama i trudilicama:bye::bye::bye::cmok2:

DRAGE DEVOJKE,
ZA VAS KOJE STE USLE U PROCES VTO ILI TEK TREBATE - ZELIM DA VAM PONUDIM GONAL F PO VEOMA PROMOTIVNOJ CENI, S OBZIROM DA MENI VISE HVALA BOGU NISU POTREBNE. RADILA SAM U JANURA I ZA SADA JE SVE O.K, A AKO BOG DA VERUJEM DA CU IZNETI TRUDNOCU DO KRAJA. MENI SU SE POSRECILE, STO CE NADAM SE I NEKOJ OD VAS.

GONAL F 22 KOM PO VEOMA POVOLJNOJ CENI - BUDUCE TRUDNICE, POSALJITE PORUKU NA FORUMU I SVAKI DOGOVOR JE MOGUC, NADAM SE NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO.

SVE VAS PUNO POZDRAVLJAM I ZELIM POZITIVNE MISLI JER SAMO TAKO MOZEMO DA USPEMO I OSTVARIMO SVOJ NAJVECI SAN!

e da si malkice ranije stavila.... ja sam baš sad kupila u Segedinu....jaaaaaaaaako je skup $$$$$$:think:
promotivna cena ahahahahaha, dobra ti ova!!!
ako sam dobro shvatila ti si sad trudna!?
poljubac!

Bravo, bravo Sukice, a pre par minuta sam ti poslala pp. Baš se radujem! Jupiiiiiii i za tebe i za macana!:cmok::super::zag: Sad ti je jedini zadatak da maksimalno uživaš!

Uh da, baš uživam i jaaaaaaaaaaako sam dobro raspoložena!!! zaljubljujem se na sve strane :roll::roll:

danas mi je dregi dao dve boce u stomak.... uh. on se preznojio a ja umrla od smeha. uhvatio me neki panični smeh, sa sve iglom u stomaku....
:brus::gace:

Jao, kako sam se obradovala kada sam videla kako ste me lepo docekale i primile!:hvala::hvala:
Panda, Skandia, Nenaolga i sve ostale, hvala vam-mi se stvarno najbolje razumemo! Karlos tebi svaka cast, citam od pocetka vasu situaciju i neizmerno sam srecna zbog vas. Bilo bi divno da jos postoje tako pazljivi muzevi-ocevi:worth:
Da dodam da smo mi u Genesis-u kod Dr Kopitovic i nadam se samo najboljem:super:
Imam jedno pitanjce. Da li ste imale neke promene od suprefacta? Ja cu u ponedeljak da pocinjem sebe da bockam u stomak:neutral:
Sve cu izdrazati, znam da sam sve bliza cilju! :heart::heart::heart:
Puno poljubaca za sve vas trudnice i trudilice :cmok2:

ćaos Bojkaaa!

I ja sam prvu IVF radila u Genesisu kod dr Kopitović! A što se sama bockaš? odakle si? Ne znam za suprefact, ja sam primala dipferelin. Mislim da je to isti đavo, sada umesto ovih primam Decapeptyl. Malo peče, ali inače ništa. Kažu neki da hoće glava da boli, i da malo porveni mesto gde ga primaš. uglavnom ništa strašno!!!!!
Inače Kopitovićka je super, samo da imaš živaca da je uloviš :zper::zper:
je ti ovo prvi pokušaj?

:super::super::super::super: puno sreće!!!!!!!!!!!!!!1

Pisala sam vec jednu poruku pre ove, nikako da odobre-nadam se da ce uskoro.
Zsuki75, ti si faca, ja tebi i Pazarki umirem od smeha-koliko ste pozitivne:hahaha::klap:
i kako to sve dozivljavate pozitivno i sa toliko vedrog duha!:klap:
Da, da, ovo nam je prvi pokusaj. Ne znam da li ima veze, rekla mi je da sam mlada i da meni ne treba jaka stimulacija pa mozda zato suprefact, a mozda je to isti lek samo drugi proizvodjac... Joj cuti, rekla je mm da mi daje u ruku, ali kad je videla kako je prebledeo odmah se okrenula meni i rekla da bolje dajem ja sebi u stomak. Moja drugarica je medicinska sestra i ona mi je sve pokazala kako da vadim u spric i ostalo, cak ce biti pored mene prvih par puta. Ja sam vezbala, bockala sam limun:zcepanje::zcepanje:
Za Dr Kopitovic, kaze mm da ne mozes da je sustignes i kad prica, ja hvatam beleske dok govori kao student:zcepanje: ali stvarno objasni vise puta, dok ne shvatis:D
Iz Subotice sam. Jubim vas sve:cmok2::zag:

Ma kažem ti ja Sukice da ćeš ti sa tim svojim optimizmom daleko da doguraš! A i nama redovno popravljaš raspoloženje! A što su meni u Betaniji rekli da moram tamo kod njih primati injekcije? Ništa mi nije jasno!

Bojaanaa dobro došlaaaaaaaa!:cmok:

Pisala sam vec jednu poruku pre ove, nikako da odobre-nadam se da ce uskoro.
Zsuki75, ti si faca, ja tebi i Pazarki umirem od smeha-koliko ste pozitivne:hahaha::klap:
i kako to sve dozivljavate pozitivno i sa toliko vedrog duha!:klap:
Da, da, ovo nam je prvi pokusaj. Ne znam da li ima veze, rekla mi je da sam mlada i da meni ne treba jaka stimulacija pa mozda zato suprefact, a mozda je to isti lek samo drugi proizvodjac... Joj cuti, rekla je mm da mi daje u ruku, ali kad je videla kako je prebledeo odmah se okrenula meni i rekla da bolje dajem ja sebi u stomak. Moja drugarica je medicinska sestra i ona mi je sve pokazala kako da vadim u spric i ostalo, cak ce biti pored mene prvih par puta. Ja sam vezbala, bockala sam limun:zcepanje::zcepanje:
Za Dr Kopitovic, kaze mm da ne mozes da je sustignes i kad prica, ja hvatam beleske dok govori kao student:zcepanje: ali stvarno objasni vise puta, dok ne shvatis:D
Iz Subotice sam. Jubim vas sve:cmok2::zag:

ajoj, luda si!!!!!!! limun ahahahahaha.
nije ništa strašno videćeš!
Kopitovićka je kao navijena, ja sam htela da je snimim na mobilni, pa kući natenane da preslušam šta kaže :hahaha::hahaha:
srećno!

Ciklama, evo jedan od mojih prethodnih postova...
Konsultacije 13 000 forinti (1 euro = 260 Ft), znači 50 eura
UZ 8000 Ft, ali to mi nisu naplatili, a ja sam kukavički ćutala

Što se tiče cena, sve ti unapred daju na papiru, cenovnik svih usluga, koji morate oboje da potpišete. Što znači da ste to prihvatili, primili k znanju i da neće biti nikakvih dodatnih naplaćivanja... evo sad ću sve da prepišem.......
IVF za samofinasirajuće pacijente:
1. Indukcija ovulacije, monitoring ciklusa, folikulometrije UZ - 105 000 Ft
2. Punkcija folikula pod anestezijom, priprema sperme na dan punkcije, traženje jajnih ćelija, čišćenje, priprema za oplodnju, oplodnja - 105 000 Ft
3. Et - 112 000 Ft
Ukupno 322 000 Ft ( oko 1200 eura) i naravno plus lekovi koje sama kupuješ u apoteci!

I što je najbolje, ovo ti naplaćuju u delovima, znači ako ne dođe do punkcije, ne reaguješ na stimulaciju platiš samo prvi deo, ako ne uspe oplodnja nema Et, prva dva itd.

A vidi ovo:
Zamrzavanje embriona i čuvanje godinu dana 20 000 Ft (76 eura!!!!!! ja platila 500 u Genesisu)
Frozen ET - 50 000 Ft ( 190 eura, Genesis 700!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Šta reći, tuuuuuuuuuuuuuuuuga

Korišćenje donirane sperme - 35 000 Ft
Mikromanipulacija (ne znam šta je to) - 110 000 Ft
AHA (asistirani hatching) 50 000 Ft

Bojaanaa,ja primam suprefact,prvi put sam ga super podnela,a sada mnogo teze,imam velike glavobolje.Mada naspram menopura,suprefact je mala maca. Ja za dan dva krecem sa menopurom.Ocekujem opet ludnicu,placem ko kisa pa se onda smejem kao kreten,pa imam toplotne udare.Iz dana u dan sam sve naduvenija,na kraju budem kao helijumski balon,samo sto ne odletim.A sto se tice toga da se sama bockam,to nikako,nasla sam zrtve,jedna je moj muzic,ali pre bih i kucetu dala da mi da bocu nego sama da se bodem.Nikada ne bih mogla biti narkoman.Ovo je ukratko o mojim hormonalnim problemima,koje delim sa vama jer nemogu sa bliznjima jer nikome nisam rekla da opet radim vto,da me nebi gnjavili podpitanjima,i sazaljevanjem od cega se jezim,sorry podavih vas sve,ako ima zivih,javite se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back