Zdravo svima!Iscitah sve ove vase strane danas i deluje mi kao da sam pomalo zalutala,ali sam medju vasim porukama nasla i naseg lekara i nase probleme,pa se nadam da ce razmena iskustava biti od koristi.
Imam 29,mm 35 god. i vec 3 god radimo na prosirenju porodice.Na pocetku reda radi odemo na neke osnovne analize,kod mene sve dobro,a spermogram-astenospermia-0% progresino pokretnih i 3% slabo pokretnih.ZAPREPASTISMO SE!!!! Izaberemo urologa,dr.Tulica i krenemo godinu dana sa Spemanom,Trentalom i Proxeedom-bez ikakvog uspeha.Onda se ustanovi da mm ima antispermatozoidna antitela,pa uz to dobije i Pronizon.Vremenom dodamo i neke prirodne preparate-onu mesavinu sa medom i kostunjavim plodovima i piskavicu,a Proxeed zamenimo Profertilom...I tako do danas,bez napretka...Pocetkom aprila ponovo kontrolni spermogram,nadamo se da ce biti bolje ovog puta...a godine prolaze...
Dr Tulic optimistican,produzuje sve isto za tri meseca,a ja se nosim mislju treba li da se okrenemo necem ozbiljnijem.Za inseminaciju mm nema ni priblizno potrebne parametre,mislim na VTO.
Da krecemo s papirologijom,pocev od drzavljanstva,muz mi je iz CG,a opet 1-2 postupka o trosku drzave ne deluje mi za odbacivanje.
Interesuju me vasa iskustva sa ovakvim i slicnim problemima,sa ovim doktorom,treba li da cekamo ili da mu mi predlazemo sledeci korak...
Vec postaje vrlo tesko,10 god zajednickog zivota,a beba.......daleko!!!!
Pozdrav svima i sve najbolje!