Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao drage moje drugarice, čestitam Ivančice i Pandice! BRAVO za vas:vatromet:, baš ste mi ulepšale dan! Koliko novih buckica u zadnje vreme, stvarno fantastično, a biće ih sve više i više. Pa zaslužile smo,jel da?
Jao Miličice, nikako da ti se javim, preslatki ste vas dvoje,veruj mi i sa slike se vidi koliko si srećna i koliko zračiš! A mališa je divan, prava mala pufnica! Uživaj, draga i piši kakav je osećaj i naravno, pošalji još neku sličicu!
Hej Sukice, pa gde si ti, piši kako napreduješ i šta ima novo?
Karlos :super:, vi ste sledeći!

Mi se bockamo i cekamo petak ili subotu da bude aspiracija ako Bog da da sve bude u redu.....
no, uvek neki problemi, :evil:, pa molim parove iz unutrasnjosti da mi pojasne a mogu i ovi iz Bg-a....na klinici su nam trazili pozivno pismo od njih koje su oni poslali navodno u nase socijalno....zapucam ja jutros rano i posle par sati voznje stignem u socijalno...kada tamo sok!!....:dash::dash: strasno neljubazna i ....itd, mi kaze.."mi ne dobijamo pozivna pisma mi smo sve vama dali....samo od nase direkcije dobijamo tabelu na osnovu koje parovima dajemo MK12 obrazac koji je osnov za sve, nemamo ni suprugin dosije, ...:rtfm:..itd...:evil::evil:"....Pitanje da li privatne klinike salju pozivna pisma u socijalno para koji je sa te teritorije ili ga salju u Direkciju a ovi dalje prosledjuju?.....i da li ste i Vi ta pozivna pisma dobijali u socijalnom ili ne. .....pomoc..:worth:
Trudnicama i trudilicama sve najbolje:ok:

Drage moje evo i mene,tj. nas!
Beta je pozitivna 565! Evo još jedne Genesis bebe! ( ili možda dve:hahaha:)
Vozić je krenuo, da nam ovako bude i dalje, evo vučem vas sve za nosiće, Karlose vi ste sledeći, a onda čekamo i ostale trudilice!
Moja trogodišnja borba da ostanem u drugom stanju je završena zahvaljujući Genesis timu i dr Crnogorac! Šta drugo reći osim da sam presrećna i još uvek malo zbunjena!:super:
Panda cestitam ti od sveg srca!!!A i beta je visoka,najverovatnije su dvojke.Ma,nisam ja tebi dzaba juce,pozelella veliku betu!! A,koji ti je ovo postupak bio po redu?:super:pozzzzz

Mi se bockamo i cekamo petak ili subotu da bude aspiracija ako Bog da da sve bude u redu.....
no, uvek neki problemi, :evil:, pa molim parove iz unutrasnjosti da mi pojasne a mogu i ovi iz Bg-a....na klinici su nam trazili pozivno pismo od njih koje su oni poslali navodno u nase socijalno....zapucam ja jutros rano i posle par sati voznje stignem u socijalno...kada tamo sok!!....:dash::dash: strasno neljubazna i ....itd, mi kaze.."mi ne dobijamo pozivna pisma mi smo sve vama dali....samo od nase direkcije dobijamo tabelu na osnovu koje parovima dajemo MK12 obrazac koji je osnov za sve, nemamo ni suprugin dosije, ...:rtfm:..itd...:evil::evil:"....Pitanje da li privatne klinike salju pozivna pisma u socijalno para koji je sa te teritorije ili ga salju u Direkciju a ovi dalje prosledjuju?.....i da li ste i Vi ta pozivna pisma dobijali u socijalnom ili ne. .....pomoc..:worth:
Trudnicama i trudilicama sve najbolje:ok:

Meni je pozivno pismo stiglo na kućnu adresu, odnosno ne posebno meni nego se tako šalje!
E ono što se često dešava je da se vrati ako nema kući nikog, pošto ga uručaju lično... Kaka glupost:dash:?!?! Nama se isto prvo vratilo, pa su me zvali iz RZZO u Bg da provere adresu (bila je ista naravno) i onda smo ga tih dana očekivali i uvatili!:lol:
Bože, sad kad čitam vidim koja je to bila budalaština...

Šalje ga direktno RZZO, imala sam njihov br u Bgdu sa kog su me zvali, al nemam ga više...:roll: I onda na osnovu tog pozivnog pisma socijalno u tvom gradu izdaje taj MLK12 obrazac, to im je dokaz da ste došli na red.

i onda odabranoj klinici moraš da odneseš i pozivno pismo i taj MLK...

srećno!:bye:

Vodolija,da li ti to zivis negdje u Austriji,i ako nije tajna,gdje?Mozda smo i komsinice?????Kao sto vidis,ovaj vozic lijepo krenuo.E,poslije Karlosa i ti obavezno na vozic!!!!!!Ma,svi redom koliko vas ima!!!A,tvom bi se plusu obradovala kao i svome,vjeruj mi(a,ti znas zasto).

Minijature, obicno kad je beta 400-500 a i vise npr 14 dana od Et to ukazuje na blizance, ali po neki put ne mora da znaci, moja drygarica koja je ostala trudna sa cetvorkama imala je betu oko 500, a druga koja je ostala trudna sa trojkama imala je betu oko 900, u svakom slucaju beta preko 400-500 verovatno su blizanci.
Nema mi je Melania vec neko duze vreme, bas se pitam sta radi? A i nase trudnice se ne javljaju Sneza, Dijana, Vilenjak.
Pozdrav za sve!

Bravo Milice za vas još jednom!:super:

kad sam ja bila u postupku sećam se da si ti pisala kako čekaš ultrazvukove, kako mi je to izgledalo dalekoooo...:aha:
e sad sam ja u tom fazonu, radujem se tim gledanjima najviše u mesecu!:D

a inače, ja uđem ovde povremeno da pročitam šta ima novo, kad me neko nešto pita odgovorim...:whistling:
Vilenjak je isto tu negde, a o Dijani stvarno dugo ništa nismo čuli...

pozdrav tebi i :zag: za drugara Sergeja!

Karlos i meni je bilo nejasno to oko MLK 12 obrasca. Treba da se javite svom izabranom ginekologu koji će vam dati uput za početak VTO, onda sa tim upuitom odete u socijalno i tamo vam na licu mesta izdaju MLK 12. Procedura je veoma kratka, a i ako su zaboravili da pošalju pozivno pismo oni to imaju u računaru, tako da će sve biti ok, ne brini!

Hvala svima na lepim rečima, to jako puno znači kao i podrška u toku bockanja i iščekivanja bete. Zvali su me sa klinike kažu da je to super beta , ja ću još koji dan primati injekcije zbog hiperstimulacije dok se jajnici skroz ne smire , pošto su baš bili uvećani i za to vreme moraću da leškarim, samo što će sada sve to biti opuštenije.:super::bye:

Panda cestitam ti od sveg srca!!!A i beta je visoka,najverovatnije su dvojke.Ma,nisam ja tebi dzaba juce,pozelella veliku betu!! A,koji ti je ovo postupak bio po redu?:super:pozzzzz

Hvala puno, videćemo na UZ koliko nas je! Jedno je sigurno!:D
Prvi je postupak, i hvala Bogu uspelo je,rađen je ICSI u klinici Genezis u Novom Sadu, pre 3 god, sam imala spontani, tada prirodno ostala trudna i posle toga neće pa neće. Obišla lekare i lekare dok nisam našla pravu dr .

Drage moje evo i mene,tj. nas!
Beta je pozitivna 565! Evo još jedne Genesis bebe! ( ili možda dve:hahaha:)
Vozić je krenuo, da nam ovako bude i dalje, evo vučem vas sve za nosiće, Karlose vi ste sledeći, a onda čekamo i ostale trudilice!
Moja trogodišnja borba da ostanem u drugom stanju je završena zahvaljujući Genesis timu i dr Crnogorac! Šta drugo reći osim da sam presrećna i još uvek malo zbunjena!:super:

Panciceee, S U P E R I S K A ,bicemo mnogobrojni ajde da se jos pridruze nasem vozicu!!!!!!!!!!!!!!!!:vatromet::vatromet::orkestar::orkestar::orkestar:

Drustvo evo i mene sa novostima beta danas je 780 dr. je prezadovoljan za samo 3 dana od 145 na 780,ali i dalje bockanje i terapija naravno leskrenje se podrazumeva do UZ,a posle videcemo.Sto kaze Pandica mozda su 2,3,4,5 ali sigurno je jedno koliko god da su samo da su zivi i zdravi ma koliko i kakvog pola bili nasi su to je najbitnije.

Karlos drzim fige!!!!!!!!!!I nemoj da se sekirate nekima je reseno da moraju da prodju mnogo prepreka da bi dosli do cilja , sigurna sam da ce biti sve ok i da upadate u nas voz necete da zakasnite ne sekirajte se mi cekamo i vas ne idemo nigde bez vas!!!!!!!!!!:zper::zcepanje::zcepanje::hahaha::hahaha::per:

Hvala svima na lepim rečima, to jako puno znači kao i podrška u toku bockanja i iščekivanja bete. Zvali su me sa klinike kažu da je to super beta , ja ću još koji dan primati injekcije zbog hiperstimulacije dok se jajnici skroz ne smire , pošto su baš bili uvećani i za to vreme moraću da leškarim, samo što će sada sve to biti opuštenije.:super::bye:

pa cestitam od srcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ah ljubavi rasplakala si me,presrecna sam zbog tebe,konacno stize tvoja pandica a mozda i dve................u nekoj sam frci ovih dana,bas sam bezveze,ali tesi me to sto 24.02 je histeroskopija,a sa kontracepcijom krecem sa pocetkom sledeceg ciklusa sto znaci da 15.03 putujem za bgd,a pocetkom aprila krecem sa stimulacijom

jeli mozes da mi napises sta si primila nakon ET?jesi li primila pregnil?a inekcije progesterona ..............ma sve ,bas me zanima ,molim te ako ti nije tesko........hvala ti

Vodolija,da li ti to zivis negdje u Austriji,i ako nije tajna,gdje?Mozda smo i komsinice?????Kao sto vidis,ovaj vozic lijepo krenuo.E,poslije Karlosa i ti obavezno na vozic!!!!!!Ma,svi redom koliko vas ima!!!A,tvom bi se plusu obradovala kao i svome,vjeruj mi(a,ti znas zasto).

Ja sam u Klagenfurtu,nisam daleko od tebe.Pretpostavljam da si u blizini Graca.A na onom da bi se obradovala,znam i vjerujem ti,ali ipak hvala.Nego,sta si dobila?Curicu ili djecaka i koliko je beba stara?P.P i javi se kad stignes:bye:

Ja sam u Klagenfurtu,nisam daleko od tebe.Pretpostavljam da si u blizini Graca.A na onom da bi se obradovala,znam i vjerujem ti,ali ipak hvala.Nego,sta si dobila?Curicu ili djecaka i koliko je beba stara?P.P i javi se kad stignes:bye:
Ja sam ti draga Vodolija,oko 150 km udaljena od Graza,ne bas tako daleko.Ali,posto sam ja tokom same terapije radila,meni je to nekoliko dana bilo strasno.Nije bilo sanse da u to vrijeme dobijem odmor,pa sam doslovce,trcala kuca-klinika-posao,tako da sam na sam dan ET nacisto poludjela.Mi krenemo za kliniku,desio se udes pa tunel bio dugo zatvoren,pa je onda saobracaj bio usmjeravan samo na jednu traku a ja sam proklinjala dan kad sam se rodila,pa plakala,pa histerisala tako da se mm u jednom trenutku htjeo vratiti kuci(nije vise mogao da me trpi) rekao ionako nema svrhe ici dalje kad se tako ponasam,eto,da na taj dan umjesto da mirujem i budem hladne glave,ja tako.Zakasnim na ET, s tim i na posao.Odradila pola radnog vremena,pocela da placem(jednostavno nisam vise mogla) a nikom nisam mogla reci sta mi je, tako da su me poslali kuci a sutradan opet na posao a najgora siu mi bila zapitkivanja(sta mi bi).Tako da me je pozitivan ishod zatekao.Eto, ja ocekivala negativan ishod ispalo drukcije.Nevjerovatno ali istinito.Bilo tako sudjeno i nista drugo::gace:

I dobili smo jednog preslatkog djecaka(ima vec 2 god).Pretpostavljam da si ti isla u neku kliniku u blizini Klagenfurta.Ili si pokusavala na drugim mjestima???Evo,npr.ova klinika radi i `POLAR AIDE`.Ne znam da li si cula za tu metodu?To ti je nova mikroskopska tehnika,koja omogucava,tj. nalazi pravo vrijeme za oplodnju.Jajne celije su stoga boljeu kvantitetu ai u kvalitetu i s tim vece sanse za oplodnju.Ova klinika je jedina u Austriji koja tu metodu sprovodi i samim s tim imaju veci procenat uspjesnosti.Zasto ne bi nazvala i cisto se raspitala,onako informativno.Nemas sta izgubiti a mogla bi se posavjeto vati sa svojim doktorom.Ako te sta interesuje,slobodno me pitaj.Pusa i pozdrav od nas:cmok::bye:

pa cestitam od srcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ah ljubavi rasplakala si me,presrecna sam zbog tebe,konacno stize tvoja pandica a mozda i dve................u nekoj sam frci ovih dana,bas sam bezveze,ali tesi me to sto 24.02 je histeroskopija,a sa kontracepcijom krecem sa pocetkom sledeceg ciklusa sto znaci da 15.03 putujem za bgd,a pocetkom aprila krecem sa stimulacijom

jeli mozes da mi napises sta si primila nakon ET?jesi li primila pregnil?a inekcije progesterona ..............ma sve ,bas me zanima ,molim te ako ti nije tesko........hvala ti

Hvala Pazarka, ja sam imala hiperstimulaciju pa sam primala progesteron i fraksiparin. A pošto su mi i proteini bili loši, ispod donje granice primala sam i infuziju. :bye:

Pando, ostale trudnice i mamice - cestitam!
potrebna mi je mala pomoc u vidu informacija. Naime, od avgusta meseca prosle godine sam pocela sa akcijom pripreme za VTO, na svoju ruku jer muz i ja ne zelimo vise da cekamo. Imamo nezasticene odnose vec duze od 5 godina, razlog los spermogram. Uradila sam sve analize + histeroskopiju i TVL u Betaniji kod dr Kopitovic, kod koje sam i krenula na konsultacije u Genesis.
Da ne duzim mnogo, dr je insistirala da se prvo uradi bar jedna inseminacija iz prirodnog ciklusa i radicemo je naredne nedelje. Da li neko ima iskustva sa inseminacijom i kakve su nam sanse , ako je pokretnost 50%, a od toga Progresija A, samo 10% i br/ml 20 miliona?
Takodje, Pando, da li mislis da je moguce da udjem u postupak VTO ( o svom trosku) vec u martu ako inseminacija ne uspe. Meni je najveci problem sto se sve jako oteglo i nista se ne desava... Na konsultacije sa dr sam do sada cekala i po mesec dana...
Hvala unapred!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back