Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto moja prva poruka nije iz ne znam kojih razloga objavljena,ja cu je jos jednom napisati i unaprijed se izviniti zbog dugackog posta.Nedavno sam nabasala na ovaj forum i pratim ga redovno.Naime ,i ja sam vam bila drugarica po istim mukama.Bezbroj puta padala,pa ustala,pa plakala,al`nikad odustala.Nasa borba je trajala punih 13god.i sta da vam kazem nego:NIKADA ama bas NIKADA nemojte svoje snove pokopati i odustati.Vjerujem da je dan kad cete postati majke negdje zapisan i mora kad-tad doci.Nekim ljudima je izgleda sudjeno, da neke stvari teskom mukom dobiju kao sto je i meni.Naime,mnoge sam stvari ostvarila al´teskom mukom. Eto, mene je moja trudnoca. nakon toliko godina zatekla potpuno nespremnu(iznenada), igotovo da sam citavu trudnocu strepela nad malim bicem,koje se zametnulo u mojoj utrobi, i gotovoda nisam smela ni da disem.Ali se na kraju uz jako komplikovanu trudnocu(eto, ni tu nisam bila postedjena), sve dobro zavrsilo.Mamino sunce doslo i obasjalo mi zivot!!!!!! Mnoge vase price su me rastuzile a pojedine i rasplakale. Svakom ama bas svakom od vas zelim puno srece i nadam se da ce vam moja prica uliti novu nadu, jer nada uvijek umire poslednja!!!!!!Jos jednom se izvinjavam,al`kako13godina napisati u tri recenice.......

Pozdrav trudilice i trudnice...juce smo krenuli sa bockanjem...hm...padanje u nesvest je bilo na vidiku..:D....bockamo se jos 6 dana pa pravac Beograd na UZ i nadam se dalje bockanje.......Pitanje: nama su u Bg-u rekli da je najbolje da ako imamo mogucnosti da primamo inekcije oko 17 casova, na zalost kako smo iz unutrasnjosti, nedeljom bockaju do 12....a ovim danima mozemo primati inekcije oko 15 - 16 casova, a u Bg-u daju inekcije u 17 casova...:think: da li to moze da predstavlja problem?........
Pandi drzimo fige, kao i svim trudilicama da sto pre stignu do svog cilja:ok:

Karlos,najbolje je da ti zeni dajes inekciju nedeljom da ne bi odstupali vremenski toliko sati.Meni je suprug davao kada bismo negde isli,jer se tolerise oko sat vremena.pozz

Zaboravih da vam napisem da sam bebu dobila uz pomoc ICSI-postupka i to u 40-oj godini. Postupak smo radili u Doblu(Austria) pa ako je ko zainterosovan neka me slobodno kontaktira.Za kliniku imam samo rijeci hvale.I da napomenem da mi je ICSI-postupak uspjeo iz prvog pokusaja.Za jednu 40-godisnjakinju odlican uspjeh!!!II

Pandice samo ti uzivaj, a i Ivancica! Ja ovako postavljam slike odem na ovaj sajt http://www.glitterfy.com/upload.php uploadujem sliku sa kompa, onda idem na generate code i taj kod prekopiram u poruci koju pisem i izadje slicica.
Ja sam dobro fino sam se oporavila, nista me ne boli vise niti zateze, cekamo curice ove godine, dosta smo imali bate, zbog balansa a i zbog moguce simpatije! Kiss i pozdrav!
Karlose devojke su ti vec odgovorile, bilo bi najbolje da ti dajes svojoj supruzi injekciju, tako je najlakse

Pandice samo ti uzivaj, a i Ivancica! Ja ovako postavljam slike odem na ovaj sajt http://www.glitterfy.com/upload.php uploadujem sliku sa kompa, onda idem na generate code i taj kod prekopiram u poruci koju pisem i izadje slicica.
Ja sam dobro fino sam se oporavila, nista me ne boli vise niti zateze, cekamo curice ove godine, dosta smo imali bate, zbog balansa a i zbog moguce simpatije! Kiss i pozdrav!
Karlose devojke su ti vec odgovorile, bilo bi najbolje da ti dajes svojoj supruzi injekciju, tako je najlakse

Milicice, ja evo lezim malo pre sam isla u wc i kad sam se obrisala primetila sam malo braonkasto,odmah sam zvala dr. i reko ako do sutra bude isto da idem da primim injekciju a ako prokrvarim onda nista zao mi je sledeci put.Videcemo do ujutru.Ljubim vas sve.

Milicice, ja evo lezim malo pre sam isla u wc i kad sam se obrisala primetila sam malo braonkasto,odmah sam zvala dr. i reko ako do sutra bude isto da idem da primim injekciju a ako prokrvarim onda nista zao mi je sledeci put.Videcemo do ujutru.Ljubim vas sve.

Ivančice ćao, meni su rekli da je 9 i 10 dana od transfera moguće implantacijsko krvarenje taraje kratko i oskudno je, nemoj da se plašiš to je možda to, a to može biti dobar znak, lezi i samo pozitivno, evo šaljem +++++++:heart:+++++ pozitivne vibracije i držim fige za 14. za + betu:bye:
Pozdrav i za Karlosa i dragu, kao i za sve ostale trudnice i trudilice!:bye:

Ivančice ćao, meni su rekli da je 9 i 10 dana od transfera moguće implantacijsko krvarenje taraje kratko i oskudno je, nemoj da se plašiš to je možda to, a to može biti dobar znak, lezi i samo pozitivno, evo šaljem +++++++:heart:+++++ pozitivne vibracije i držim fige za 14. za + betu:bye:
Pozdrav i za Karlosa i dragu, kao i za sve ostale trudnice i trudilice!:bye:

Pandice, od sinoc nije imalo nista pa popodne ponovo braonkasto ruzicast sekret zvala sam dr. i reko odmah da idem da primim injekciju na p nesto za odrzavanje trudnoce i kaze sestra da bi trebalo da stane od toga videcemo.Sada jos malo je izaslo samo kad idem u wc videcemo betu,a ja i dalje lezim ne mrdam,samo sam na svoju odgovornost popila utrogestan umesto da stavim vaginalno jer sam se plasila da ne izazovem krvarenje,a sada cu zvati dr.da ga pitam.Nervira me sto kad stavim utrogestan vaginalno ono iscuri pola napolje ja mislim da je bolje dase pije bar cela terapija se primi.Neznam videcemo.Ljubim vas sve :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Pozdrav svim trudilicama i trudnicama...za Ivancicu drizimo fige za +++++Betu...:ok:, hvala Vam na odgovorima, za sada bockanje je u okviru dozvoljenog odstupanja, samo me brine :think: sto supruga kaze da ne oseca nikakve simptome :think:, u nedelju smo u Bg-u na UZ, pa nadam se nastavljamo dalje....pozdrav i da sto pre stignete do cilja :ok:

Pozdrav svim trudilicama i trudnicama...za Ivancicu drizimo fige za +++++Betu...:ok:, hvala Vam na odgovorima, za sada bockanje je u okviru dozvoljenog odstupanja, samo me brine :think: sto supruga kaze da ne oseca nikakve simptome :think:, u nedelju smo u Bg-u na UZ, pa nadam se nastavljamo dalje....pozdrav i da sto pre stignete do cilja :ok:

Karlos,hvala na podrsci!!!!!!I da ti kazem ni ja nisam osecala nikakve promene sem sto sam dodala na kilazi to sve zavisi od organizma nemoj da se plasite.
A ja i dalje lezim cula sam se sa dr. i reko da sutra radimo betu jer i dalje curi braonkasto ni inekcija ga nije zaustavila i bole me jajnici,pa da vidimo sutra da ne bi bezveze primala terapiju.Toliko od mene. Vollim vas i ljubim sve!!!!:heart::heart::heart::heart::heart:

Pandice, kako si nam ti???Drzim ti fige????:heart::heart::zag::zag::cmok2::cmok2::cmok2::ok::ok::ok:

Karlos,hvala na podrsci!!!!!!I da ti kazem ni ja nisam osecala nikakve promene sem sto sam dodala na kilazi to sve zavisi od organizma nemoj da se plasite.
A ja i dalje lezim cula sam se sa dr. i reko da sutra radimo betu jer i dalje curi braonkasto ni inekcija ga nije zaustavila i bole me jajnici,pa da vidimo sutra da ne bi bezveze primala terapiju.Toliko od mene. Vollim vas i ljubim sve!!!!:heart::heart::heart::heart::heart:

Pandice, kako si nam ti???Drzim ti fige????:heart::heart::zag::zag::cmok2::cmok2::cmok2::ok::ok::ok:

Nadm se da će ti sutra biti pozitivna beta!:worth: Držimo fige.
Ja sam ok, leškarim, malo me povremeno žignu jajnici ali brzo prođe, danas će mi javiti da li treba još infuzije da primam-nadam se da ne moram više. Meni na otpusnoj listi piše utrogestan- oralno ili vaginalno tako da možeš slobodno da ga piješ, ja kombinujem.:bye: drži se!!!

Ivancice,samo da ti kazem da sam i ja nakon ET,par dana imla tako malo braonkasto ali samo jednom, ja cak nisam ni nazvala doktora jer mi se i prije znalo to desiti izmedju cikusa pa to i nisam smatrala losim znakom, a bilo uspjesno!!!Nemoj mnogo da se brines,znas da to nije dobro,bices ti buduca mama ,u to upste ne sumnjam. koji ti je to postupak po redu???? ja sam ove zadnje stranice procitala odjednom pa mi se sve pomijesalo. Dzim ti fige....takodje i pandi i karlosu koji su u postupku!!!!!

Ivancice nemoj se sekirati, kao sto je neko vec napisao, moze biti implantacijsko krvarenje, drzimo ti fige za visoku betu sutra! Pando samo leskari i uzivaj, i tebi drzimo fige za veliku betu. Ja sam pila utrogestan, a progesteron primala od dana punkcije. karlose nemoje da se brinete ni ti ni supruga, ja sam tek pred sam kraj stimulacije pocela da osecam jajnike i ziganje, svima veliki kiss i pozdrav!

Drage moje, molim za savet ili misljenje!

Posle neuspele inseminacije i VTO ustanovljeno je da imam polipe, pa je uradjena histeroskopija-polipektomija i odstranjeni polipi /GAK Visegradska/

Posle vise od godinu dana, odlucujem se da ponovim VTO, ali na UZ mi opet ustanoviljavaju polip, tako da dok se to sad ne regulise, ne mogu u postupak.

Ono sto me buni je da su mi u Frontu predlozili ili histeroskopiju /sto je duzi potupak/ ili eksplorativnu kiretazu /mogu vec u sredu da zavrsim/.
Da li je neko od vas kiretazom odstranjivao polipe? Zapravo, posle 10 godina bezuspesnog lecenja steriliteta jezim se od same pomisli na kiretazu......ne znam sta da mislim, a trebalo bi vec u ponedeljak da se javim u Front.
Koja je sigurnija i bolja metoda?

Draga zvezdicei ja sam imala polip na grlicu materice.2-3puta skidala i svaki put se opet pojavljivao.Onda ga moj ginekolog pratio(otprilike 1-2 god,polip se nije nenjao,niti mi je izazivao neke poremecaje i rekao da nema potrebe da se skida(????)s tim da svake god. radim PAPA test koji je uvijek uredan. kad mi je prvi put pronadjen polip,dr. se malo iznenadio i kazao da se to obicno dobija u kasnijim godinama.Radila ICSI i niko mi nije ni spomenuo da bi mogla imati probleme,i hvala Bogu bilo uspjesno! imala jako komplikovanu trudnocu(imala sam i 40god.) ali ne zbog polipa,a mozda zavisi od toga gdje je smjesten,ja sam imala na grlicu materice i kad sam imala intervenciju uopste me nije bolel Bice to sve u redu!!!!!

Ivancice,samo da ti kazem da sam i ja nakon ET,par dana imla tako malo braonkasto ali samo jednom, ja cak nisam ni nazvala doktora jer mi se i prije znalo to desiti izmedju cikusa pa to i nisam smatrala losim znakom, a bilo uspjesno!!!Nemoj mnogo da se brines,znas da to nije dobro,bices ti buduca mama ,u to upste ne sumnjam. koji ti je to postupak po redu???? ja sam ove zadnje stranice procitala odjednom pa mi se sve pomijesalo. Dzim ti fige....takodje i pandi i karlosu koji su u postupku!!!!!

Skandia,oplodnja mi je druga, a na prvoj sam prokrvarila 6 dan,a sutra cemo videti sta ima ima li bebe ili nema.

Pazarka,gde si,jesi li ljuta nesto na nas??????????????:think::think::think::think:

Halo Skandia i dobro nam dosla! Super,drago mi je da ima i takvih prica kao tvoja.Ako nije tajna,iz kojeg pokusaja ti je to uspjelo i naravno sta je bio problem kod tebe? Veliki pozdrav i ljubi tu tvoju malu bubicu.
Ivancice tebi (kao i Pandi) PUNO SRECE.A TEK KARLOSU........................
Svima ostalima :cmok2: i:bye:

Joj,Ivancice pa rekoh ti ja da uopste ne sumnjam da ces biti buduca mamica!!!!!!!Zelim ti laku i nekomplikovanu trudnocu! Bebica ce onda doci krajem godine, tako da ces draga dobiti najlepsi novogodisnji paketic! Sad samo odmaraj i uzivaj i svakako pozitivno razmisljaj i sve ce biti u redu.Ja ove simpaticne smajlice ne znam slati,al`cu ti zato za 9mjeseci poslati duple.SRETNOOOOOOOO!!!!!!!!!!

BETA JE P O Z I T I V N AA
AAAAAA!!!!!!!:klap::klap::klap::klap::klap::klap::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar:
:orkestar::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Pandice, ajde i kod tebe da bude ja sam zapocela vozic mora da bude sve +++++++++++

Divno, divno, divno:heart::heart::heart::heart::super::super:
Čestitamo! Bravo! Uspela si!
Kažem ti ja za krvarenje da to nije ništa, mališa se nameštao, tražio je pravi položaj da se ugnjezdi i tu provede 9 divnih meseci!
Sada opušteno odmaraj, uživaj i naravno mazi stomačić! :zag::bye:

Poslednja izmena:
Joj,Ivancice pa rekoh ti ja da uopste ne sumnjam da ces biti buduca mamica!!!!!!!Zelim ti laku i nekomplikovanu trudnocu! Bebica ce onda doci krajem godine, tako da ces draga dobiti najlepsi novogodisnji paketic! Sad samo odmaraj i uzivaj i svakako pozitivno razmisljaj i sve ce biti u redu.Ja ove simpaticne smajlice ne znam slati,al`cu ti zato za 9mjeseci poslati duple.SRETNOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Hvala na prelepim zeljama, zelim ovu godinu da se svima ispumi san kao i meni sto je

Divno, divno, divno:heart::heart::heart::heart::super::super:
Čestitamo! Bravo! Uspela si!
Kažem ti ja za krvarenje da to nije ništa, mališa se nameštao, tražio je pravi položaj da se ugnjezdi i tu provede 9 divnih meseci!
Sada opušteno odmaraj, uživaj i naravno mazi stomačić! :zag::bye:

Najverovatnije da nije samo jedan malisa nego dva videcemo beta je oko 900 tako mi rekli neznam tacno javicu vam sve jer moram i dalje da lezim i primam injekcije i punu terapiju kao do sad.Drzim ti fige za utorak:ok::ok::ok::ok::heart::heart::heart::heart:

Draga VODOLIJA,hvala na dobrodoslici! Moj muz imao azoospermiju,predlagana mu biopsija na koju nije htjeo nikako.Onda smo obilazili klinike po Austriji ,bili u Dobanovcima,Beograd i gdje sve nismo isli.Nalaz uvijek isti,ina kraju kad sam i sama odlepila,mm pristane.Radili mu TESE,pa smo isli na ICSI i hvala Bogu,uspjelo iz prvog puta.Malo je reci da je on sada najponosniji tata na svijetu!!! ICSI radjen u Austriji.A kako kod vas stvari stoje i kad planiras opet u postupak? PANDA,sretno za utorak i da nam objavis + velik ko kucu naravno!!!!!!

Zaboravih da vam napisem da sam bebu dobila uz pomoc ICSI-postupka i to u 40-oj godini. Postupak smo radili u Doblu(Austria) pa ako je ko zainterosovan neka me slobodno kontaktira.Za kliniku imam samo rijeci hvale.I da napomenem da mi je ICSI-postupak uspjeo iz prvog pokusaja.Za jednu 40-godisnjakinju odlican uspjeh!!!II

Ako bi mogli na ovaj mali branka.g@live.com da mi posaljete sve podatke vezana za kliniku i doktora,i da vas pitam kako ste resili jezicku barijeru.Unapred zahvalna
;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back