Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazarkice mnogo si me oraspolozila i obradovala.Sigurna sam da ti je ovaj put uspelo. :heart: :super: Nekako, od prvog trena, bez obzira na sve tvoje teskoce ovoga puta imam taj osecaj i mnogo se radujem zbog tebe.Ti samo uzivaj i odmaraj sto vise.

Pozdrav svim divnim zenicama sa ovog foruma. :cmok2:

eh hvala ti bule punoooooooooooooooooooooooo,a reci mi negde sam procitala da je tebi jedan VTO uspeo,jeli trudnoca uspela ili sta se desilo(unapred se izvinjavam ako te ovim pitanjima povredjujem):cmok2::cmok2:

Hej,Pazarka,ti zeno nisi normalna.Citajuci tvoje redove,podjose mi suze na oci.Ti to tako docaras da covjek nemoze da ostane ravnodusan.Zelim ti od sveg srca da tvoja Darija sledece godine u ovo doba vec nosi te mindjusice i sva ponosna na svoje mamu i tatu sa bakom Mimozom izadje u setnju po Beogradu.

Drage moje,
već danima čitam Vaše poruke ali tek sada sam se usudila da Vam se i ja obratim. Naravno i ja imam isti problem ali sam najstarija od svih Vas. Pazarku sam mogla i da rodim ali šta da se radi. Sa svojih 43. nadam se da me primate u društvo. :ceka::ceka::ceka:

naravno draga da te prihvatamo,i jedna velika dobrodoslica:zag::zag:
a gde radis VTO,sta je problem???
a dok ne dobijes svoju bebu,a posto po godinama mozes meni bti mama,ja cu biti tvoje dete........ali se pazi mene je moja mimoza razmazila puno a ako bas hoces dobices i mog brata pride:zcepanje:,njega ce ti mimoza dati za dzabe:zcepanje::zcepanje:

Hej,Pazarka,ti zeno nisi normalna.Citajuci tvoje redove,podjose mi suze na oci.Ti to tako docaras da covjek nemoze da ostane ravnodusan.Zelim ti od sveg srca da tvoja Darija sledece godine u ovo doba vec nosi te mindjusice i sva ponosna na svoje mamu i tatu sa bakom Mimozom izadje u setnju po Beogradu.

hvala ti ljubavi,i ja se nadam da cu sledece godine zajedno sa bebicom doci u bgd po jednu ili dve mrvice,da baka mimoza ima pune ruke posla
a znas da isto i tebi zelim

P.S. da se vratim na onaj vic,ja sam gora nego ova zena u prici..............pre neki dan kazem muzu,dok je god ljubica bice i mojih beba...............sta da ti kazem ,njegov izraz lica je u najmanju ruku bio ovakav:eek:,ali je razumeo sta sam htela da kazem:zcepanje::zcepanje:

Pozdrav svima drugari, jutros smo bili na uz, jedna beba, ali vredna:D, videli smo i kako pulsira, tj, kako joj radi srce!:mazi:

Moram da priznam da ne znam šta mi je bilo gore, da l ono čekanje rezultata beta u kolima ispred laboratorije ili kad je počela da radi uz... Kaže ona, evo čuje se i srčani rad, a ono malo bije li bije, ja kažem jeste sigurni da to ovako uspaničeno ne bije nije moje srce:lol:
Eto tako, prođosmo još jedan korak... Sad treba ponovo na UZ za 10 dana.
Milice, ponovo se prisećam onog tvog posta, stalno neko iščekivanje, napetost, tamnan prođe jedno, čekaj sad drugo. Jeste da sam radosna i presrećna što je sve za sada prošlo kako treba, ali nema opuštanja izgleda... Inače, ja sam sad postala aktivna forumašica na forumima trudnoća i dijabetes, tako da izvin'te ako sam malo manje ovde:zag:

Novim forumašicama želim sve najbolje i da znaju da će dok sve to bude trajalo ovde imati dobre drugare!:cmok2:

da, Genezis je oblepljen nekim izveštajem RZZO o statistikama uspešnosti od početka godine do sada, i na 1. je mestu! Procenat uspešnih embriotransfera koji su završeni porođajem je 39, nešto, nisam sigurna baš tačno u decimalu.

.Dr je bio u zurbi jer je bila guzva,pa nam je ne pogledavsi sve analize dao vitamine e,cink,l-karnitin,l-arginin i nolvadx(inace se koristi kod raka dojki,i ja sam jako uplasena zbog ovog leka),
Mm je moj dr prepisao Nolvadex, i ja sam se zacudila kad sam saznala cemu sluzi kod zena, ali kod muskaraca direktno utice na spermatogenezu, mm se poboljsao spermogram drasticno za tri meseca!

Melanija draga, pošto si ti trenutno u najvećem iščekivanju, koliko se sećam rekla si da radiš betu sutra, hoću da te zagrlim jednom:zag: i da ti kažem da mi je baš drago što vidim da si danas kulirala i uživala na suncu ceo dan, bolje sebi nisi mogla da uradiš! Sad večeras zalij večericu kupinovim vinom, mada ja pičim po višnjinom:lol
Biće sve u redu, nekako mi se tako javlja!:super:

E pa Snezo dosla si na moje! :-) Tvrdim, a to ce mi jedna po jedna od vas polako potvrditi, da je cekanje bete, nista naspram onoga sto te ceka u trudnoci, non stop osluskujes svoje telo, a te nesto zaboli ti dizes uzbunu, evo tek sam se sad posteno opustila (kraj sestog meseca) ali me polako hvata frka od porodjaja!

Pazarkice, mnooogo mi je drago sto si pozitivna, i ne daj se! Mnogo je ovde noznih i rucnih prstiju koje drzimo za tebe i tvoju mrvicu!
Snezo ja tamanim kupinovo vino, zato mi je gvozdje 30! Mnogo mi je drago za tvoju mrvicu, samo je mazi i cuvaj!

Mm je moj dr prepisao Nolvadex, i ja sam se zacudila kad sam saznala cemu sluzi kod zena, ali kod muskaraca direktno utice na spermatogenezu, mm se poboljsao spermogram drasticno za tri meseca!

Milice, šta si ti radila od lab.analiza posle UZ? Ja sve vreme, maltene od ET imam neki sekret, bolje reći, čistu vodu koja tako po malo curka, kaže dr da sada ne može nikakve analize da radi, a i da je to verovatno od ovog urokavanja utrogestanom (3x2 dvevno), plus inekcije progesterona svaki 5. dan. Sad mi je izbacila te inekcije i smanjila utrogestan na 3x1, a ubacila Mamavit. Jesi ti možda imala nešto slično? Hvala:cmok2:

Ja sam pila Utrogestan 3x2 i primala Progesteron do 14 nedelje, a ta 'voda' me je izludela, pa sigurno sam je imala do treceg meseca! Pojacan sekret u trudnoci je normalan, sve dok te nesto ne svrbi ili pecka. Prve analize koje sam radila su bili brisevi, krvna slika i urin, onda mi je Dr dao da uradim testove na Hiv, hepatitis i jos neke polno prenosive bolesti, to je sto sam prvo uradila od testova. Ja ne pijem Mamavit, pijem Kalivitu to je slicno, tacnije isto, ali od Mamavita hoce da bude muka i da povracas

snezo draga,cestitam od srcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ma jedna beba je dosta da budes najsrecnija zena na svetu,cokim tu malu mrvicu :cmok2::cmok2::cmok2:
a cekaj ,ti tek sad pijes mamavit????ja pijem aspirin deksazon,folnu kiselinu i prenatal
aspirin i deksazon je od ljubica,prenatal su mi prepisali u luksemburgu,a folnu u briselu,pa ja sada pijem sve to:eek:
a sto se tice tvojih "problema"-kako su slatki ti problemi:zag:
a utrogestan se podrazumeva,a milice jesi li ti primala inekcije progesterona odmah nakon ET ili kada je trudnoca potvrdjena???meni u otpusnoj listi pise da ako beta bude visoka onda krecem sa njima

Poslednja izmena:
e hvala Mico, nikako da se raspitam ovde za to, al kontam pošto ga imam još od ET da nije nešto loše. A baš je dosadno, naročito što kad krene, štrecne te da si dobila možda. Sad sam malo prestala, u početku svaki čas sam trčkala do kupatila da nisam dobila, kad ono to... Znači, ti si još duže primala prog. Upozorila me da od tog mamavita mogu da imam gorušicu ujutru, a ko bi ga znao jel od ovih regularnih mučnina ili je od njega... Danas mi je prvi dan sedme nedelje, i tačno ko što kažu da mučnine kreću od kraja šeste, meni juče, a evo i danas muka. Ima onaj dobar sajt bebac.com, tu se prijaviš i šalju ti mejl šta sve možeš da očekuješ u svakoj nedelji, kako izgleda beba, šta se dešava kod nje, oko čega sve ne treba da paniiš:lol: zanimljivo je baš!

snezo draga,cestitam od srcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ma jedna beba je dosta da budes najsrecnija zena na svetu,cokim tu malu mrvicu :cmok2::cmok2::cmok2:
a cekaj ,ti tek sad pijes mamavit????ja pijem aspirin deksazon,folnu kiselinu i prenatal
aspirin i deksazon je od ljubica,prenatal su mi prepisali u luksemburgu,a folnu u briselu,pa ja sada pijem sve to:eek:
a sto se tice tvojih "problema"-kako su slatki ti problemi:zag:
a utrogestan se podrazumeva,a milice jesi li ti primala inekcije progesterona odmah nakon ET ili kada je trudnoca potvrdjena???meni u otpusnoj listi pise da ako beta bude visoka onda krecem sa njima

Hvala Pazarka, ako je do zasluga, ti si stvarno zaslužila da za 9 meseci budeš mama!:super: Vidiš da nas je dobro krenulo sa ovim oktobarcima malim, ma dešava se to da upali non-stop!
Ja sam pila folnak već par meseci unazad, a onda dan pred aspiraciju počela utrogestan 3x2 i nastavila sa folnakom svaki dan, i progesteron inekcije od ET svaki peti dan. Gledala sam sastav tog Mamavita, sve sami vitamini, ko što mu ime kaže:lol: Ja mislim da ja već imam hipervitaminozu od raznih tih dodataka koje uzimam zbog dijabetesa, samoinicijativno doduše... tako da kontam nema tu ništa što bi se reklo esencijalno, što inače ne unosim.
:eek: Kad smo kod toga sad sam prvi put zaboravila da popijem drugi utrogestan!

..roditelj portal je josh bolji..ima i odlichan forum.. :)
..a naidjite i do kutka za trudnice, na domu i porodici, ovde na krstarici.. :)
..ima nas dosta i radujemo se da nam se pridruzite.. :)

baš sam pomislila da će veliki brat da mi skrene pažnju:lol: Ali, još imam zajedničkih tema i sa forumašima ovde, a mislim i da sam još zelenkasta da se uključim u te za velike roditelje!:lol: Ok, držaćemo se VTO:bye:

Drage moje, hvala Vam na dobrodošlici:p Prvi put sam u postupku za VTO i odlučila sam se za Genezis u N.Sadu.
Pošto sam bez "iskustva" o ovoj temi, očigledno da od Pazarke tj. "ćerke", mogu dosta toga da saznam :cmok:. Pazarka, dušo, nadam se da ti ovo "ćerka" ne smeta, baš si mi draga sa svim svojim komentarima, i drago mi je da kod tebe sve ide baš onako kako ti svi želimo :heart::heart::heart:.
Pošto sam od danas krenula sa stimulacijom, iako sebe smatram jakom, vidim da psiha čini čuda. Uhvatim sebe kako postajem razdvažljiva, što inače na mene ne liči. Zato sam odlučila da napravim "rez" i samo slušam, gledam, radim .... ono što želim.
Vilenjak, i ja 02. novembra radim UZ, a pre toga estradiol, tako da ćemo imati paralelna iskustva.
Pozdrav i veliki poljuuuuuubac!!!!!!!:bye::bye::bye::bye:
.

Ruzo drzimo ti palceve da sve prodje kako treba! Ovde na forumu ima tema deciji biseri, gde ja svaki put kad osetim da sam malo tuzna odem tamo i ismejem se do suza! I nadam se da cemo na toj temi i mi pisati bisere nase dece!

Gde ste ženeeee!!!
Pazarkice, srećice mala, pa tako si me sada obradovala da sam poskočila od sreće! Vidiš da je sve super, a nećeš da nas slušaš kad ti govorimo! Jao, jao, baš nas sekiraš!
E zsuki carice, kad kreneš kod pazarkice u BG i ja ću poći sa tobom pa da je zajedno istumbamo, ali tek za 9 meseci! Šta ima novo kod tebe, ništa ne pišeš?
Ružo, dobro došla u društvance! Pa kakvo je to pitanje-da li te primamo? Naravno, što nas je više to ćemo se lepše družiti! Melisa i za tebe isto važi-dobrodošla!
Ostalim starim drugaricama :cmok2:!
Nisam se javljala par dana, bila sam u NS-u po Ph nalaze. Imam prokletu endometriozu, pa sad moram 4 meseca da primam diferelin depo injekcije! Jel ih možda dobijala neka od vas?
Snežo, cmokić za mrvicu! Melania držimo fige:super:!

Vilenjak i Ruza! Sretan start i puno srece i ja se iskreno nadam da cu vam se uskoro pridruziti.
Ovo nam bas sad dodje kao mali vozic u kome Milica, Sneza i Dijana soferiraju.Iza njih sjede:Melanija i Pazarka.Neposredno iza, Vilenjak i Ruza a mi ostale jedva cekamo da ugrabimo bare jednu slobodnu kartu pa makar morale i stajati.Salim se.
Iklice,kako domaca zadaca?Radis li sta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back