Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
drage samo da vam javim ,vratili su mi jednu mrvicu.......6-o celiski embrion,i na njemu je radjen hecing,ljubic je zadovoljan,a i ja sam,ceo dan mazim stomak i pricam mu koliko ga volim,nadam se da ce me odabrati za mamu................danas ljubic kaze"beba je na dobrom mestu,u sredini",ovo BEBA mi je bilo melem za dusu nakon ovog vikenda,danas sam fantasticno raspolozena,celo vreme dok je biolog objasnjavao sta je radjeno,ja nisam skinula osmeh sa lica,kaze ljubic da nastavim tako,da ne zamaram ovu ludu i lepu glavu,i samo mi je prepisao strogo POZITIVA.........................sad idem ,ne daju mi na komp,evo mama mi preti:zcepanje:

Diiiivno Pazarka! A mali slatki embrioncic se vec sest puta podelio i sad uzivka! drzimo ti palceve i bebac i ja, da dobijemo drugara za igru. Znaci beta za 14 dana, to mu dodje 09.11. dotle navijamo za mrvicu i za tebe! Poljubac, sad samo odmaraj i uzivaj!

drage samo da vam javim ,vratili su mi jednu mrvicu.......6-o celiski embrion,i na njemu je radjen hecing,ljubic je zadovoljan,a i ja sam,ceo dan mazim stomak i pricam mu koliko ga volim,nadam se da ce me odabrati za mamu................danas ljubic kaze"beba je na dobrom mestu,u sredini",ovo BEBA mi je bilo melem za dusu nakon ovog vikenda,danas sam fantasticno raspolozena,celo vreme dok je biolog objasnjavao sta je radjeno,ja nisam skinula osmeh sa lica,kaze ljubic da nastavim tako,da ne zamaram ovu ludu i lepu glavu,i samo mi je prepisao strogo POZITIVA.........................sad idem ,ne daju mi na komp,evo mama mi preti:zcepanje:

jao pa to je divnoooooo!!!!!!!!! :super::heart::heart::heart::heart:ljubimo i tebe i tu malu mrvicu i jos uvek ti drzimo ove nase mnogobrojne palceve da ta mrvica tu i ostane narednih 9 mes. mora da ostane zato sto joj upravo tu i mesto tu joj je najlepse kod svoje mamiceeeeeee.........uzivaj sad opusti se molim te i mazi taj stomacic.....:lol:
mogu da ti posaljem knjigu da je procitas sad dok leskaris i uzivas jer za 9mes. neces imati vremena za to...:dash::hahaha:
:cmok::cmok2:javi se kad mozes a adresu mozes da mi posaljes na pp.

Draga MELANI,tebi puno snage da izdrzis jos par dana i da nam javis pozitivne rezultate,
a tebi draga PAZARKA jos i vise,jer pred tobom su 2 super velike sedmice.Misli pozitivno i vjeruj u uspjeh jer vise od toga i nemozes a sve ostalo je u bozijim rukama. Veliki pozdrav za sve.

Zdravo drage buduće mame,
čitam vaša pisma već 2 nedelje. Želim svima samo dobre rezultate i pozitivne emocije. Nažalost ja sam izašla iz programa; iz 4 uzetih folikula bila su samo 2 jajne ćelije, koje se nisu počele deliti. (((((((((
Interesuje me sledeća pitanja, molim vas da mi pomognete ako možete:
1. Ko od doktora ima statistički najbolje rezultate
2. Kako saznati uzroke nerazvijanja embriona
3. Kako saznati rezervu jajnih ćelija
4. Što možete savetovati za poboljšanje kvaliteta jajnih ćelija
Malo o sebi, imam 39 god., imam sina od 19 godina iz prvog braka, problem kod mene zapušeni kanali, hormonalni fond normalan, mužu 53 , 3 deteta iz prvog braka, malo snižen broj aktivnih spermatozoida. Prošla sam kratak protokol, 12 dana Gonal 300.
P.S. Draga Pazarka, često sam te viđala u klinici i kada su ti radili ET u holu. Htela bih da te podržim i čuvaj svog muža, izgleda da je jako dobar. Sve će biti dobro, samo treba verovati.
:hahaha::hahaha::hahaha:

Vilenjak kako si prosla na punkciji? Pa to je jos malo, jos dva dana, sa cime kreces bockanje, sa stimulacijom ili....

Krecem sa gonalom i merionalom, a nastavljam sa suprefaktom koji koristim vec 15 dana. Zakazan UZ i kontrola estradiola za 2.11. Koliko mora da je precizna satnica za ove lekove? Shvatila sam da moraju svaki dan u isto vreme, ali da li je greh odstupanje od na pr. desetak minuta?

Pazarka ..... ne vredi da se ponavljem kada sve moje zelje upucene tebi vec znas.:super:

Vilenjak, naravno da je dopusteno odstupanje, ja kad sam bila u postupku dolazili smo u Visegradsku da nas bockaju, otprilike, jedan dan nam sestre kazu da dodjemo oko 12, drugi oko 13, u svakom slucaju ja sam primala u razmaku od pola jedan do pola tri.

Melisa,
1. Kruze razne price, cujem dosta lepih iskustava sa klinikom Jevremovom i kod Dr Goce Ivanovic, s druge strane, ja sam radila kod Dr kog su svi blatili i crnili, pa mi je uspelo. A sto se tice inostranstva, cujem da je klinika Kaali iz Segedina jako dobra.

2. Mislim da se uzrok nemoze saznati, jedan od njih moze biti hromozomska anomalija embriona

3. Za rezervu jajnih celija zaduzeni zu hormoni LH i Fsh evo ti link pa tu mozes procitati neke korisne stvari: http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/141/012789235/malo-o-fsh.html?304

4. Za kvalitet stvarno neznam, javice ti se neka zenica, koja bolje od mene zna

Srecno u svakom slucaju!

Draga Melisa, možda ti ovo malo pomogne:

- Na to ne obraćaj pažnju. Nema niko najbolje statističke rezultate. Uopšteno gledano, uspešnost je svuda u najboljem slučaju 25-30 posto, mada se mnogi hvale i sa 40 posto, ali treba da znaš što si stariji uspešnost je sve manja. Biraj kliniku ne po tim brojkama, one se često lažiraju da bi privukle veći broj parova, već prema profesionalnosti. Biraj mesto gde radi lekar koji je cenjen u toj oblasti, ozbiljnu kliniku, sa dobrom opremom. Kod nas, meni dobro zvuči Jevremova, ali šta ja znam... radije sam za inostranstvo, Prag na primer, odlični su, Maribor, hvale i Segedin i Budimpeštu...

- E to ne znam. Ali sećam se da su meni u Pragu posle punkcije saopštili koji je broj folikula izvađen, jajnih ćelija i kakvog su kvaliteta. Ako nešto nije bilo u redu s tvojim jajnim ćelijama, posle punkcije trebalo ja da ti doktor to i kaže.

- Izvadiš (preko krvi) inhibin B i AMH. To su dva pokazatelja koji ti kažu rezerve i preporučuje se da se urade kod nas malo starijih ;)

- Matični mleč. Znam samo za to. Ali ima još mnogo saveta, malo potraži na guglu. Meni se čini med, mleč, kao nešto najbolje. Puno sreće i pozdrav!

mila moja pazarkice,zelim da ti se ispuni ono sto je milici,snezi,meni,melanii,verujem cvrsto!!!!!!!!!!!sada je tvoj red,prva si za novembarsku betu...ogromnu!!!!!!!!!!!!!mora biti velika,da ostale cure mogu da te slede.ljubim te puno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ostalim devojkama,trudnicama i cekalicama,veliki i iskreni pozdrav

čitam vaša pisma već 2 nedelje. Želim svima samo dobre rezultate i pozitivne emocije. Nažalost ja sam izašla iz programa; iz 4 uzetih folikula bila su samo 2 jajne ćelije, koje se nisu počele deliti. (((((((((
Malo o sebi, imam 39 god., imam sina od 19 godina iz prvog braka, problem kod mene zapušeni kanali, hormonalni fond normalan, mužu 53 , 3 deteta iz prvog braka, malo snižen broj aktivnih spermatozoida. Prošla sam kratak protokol, 12 dana Gonal 300.
P.S. Draga Pazarka, često sam te viđala u klinici i kada su ti radili ET u holu. Htela bih da te podržim i čuvaj svog muža, izgleda da je jako dobar. Sve će biti dobro, samo treba verovati.

Melisa, za pocetak dobro nam dosla.Mnogo mi je zao sto si morala da prekines postupak ali bice bolje drugi put.

1.Sto se tice izbora doktora tu se slazem sa ostalim devojkama da statisticki podatci nista ne znace.Treba puno toga da se pogodi pa da postupak uspe.Ono sto je dobar izbor meni ne mora biti i tebi.

2.Najbolje je za pocetak izvaditi krv na fsh,lh,inhibin B,AMH
(meni je ustanovljeno da sam poor responder-smanjena rezerva)

3.Kod poor respondera smanjena rezerva je usko povezana i sa losijim kvalitetom jc.
To kazu ide sa godinama tj. sto si blizi klimaksu to ti je manja rezerva, ali ja imam samo 35god :sad2: a ima i mnogo mladjih devojaka sa tom dijagnozom :sad2:

(iskreno se nadam da kod tebe nije taj slucaj)

Trebalo bi otici i kod nekog dobrog endokrinologa spec. za polne hormone (ja jos nisam ali planiram)

4.Sto se tice terapije ......ima toga puno

*suve smokve se stave u teglu i preliju maslinovim uljem,tako odleze 40 dana i jedu se svako jutro po 2 na prazan stomak.

*caj od ocajnice(macina trava)

*terapija slobodana tesica

ujutru caj od zalfije; 5 kapi propolisa ; kasicica maticnog mleca u medu-dugo lizati
popodne caj od crvenog zdravca ; 5 kapi propolisa
uvece caj od maticnjaka ; 5 kapi propolisa ; kasicica maticnog mleca ; 2 kasicice meda+2 kasicice jabukovog sirceta i voda-promesati i popiti na iskap
Napomena: cajevi se piju gutljaj po gutljaj

*Smanjti slatkise, setati sto vise, raditi lagane vezbe, kazu da trcanje stimulise rad jajnika.

*Neko preporucuje akupunkturu.

.......................Nadam se da sam makar malo pomogla.

Pa nisam sigurna sta da ti kazem.Cekanjem nista ne dobijas, a sa druge strane te potpuno razumem zasto zelis da sacekas jer sam se i ja isto tako osecala.
Obzirom da ti je sutra 13ti dan ako sam dobro izracunala kad vec imas strpljenja sacekaj pa vadi 15tog dana ali ja navijam za sutra jer ja zelim da cujem da ti je uspelo i to sto pre :cmok2:(bas sam sebicna) ;)

zdravo drage moje:(,ja sam danas imala ljigavu crvenu slinu na ulosku,a onda je krenulo nesto ruzicasto...............naravno da sam odmah zvala milicu ,kaze da moze biti od usadjivanja embriona,ali ako krene pravo krvarenje ,da stavljam utrogestan 4x2,ali u svakom slucaju ovo ne valja:(
ajde nema veze,kao da je bitno,jos jedan neuspeli pokusaj ,i jos jedan odbaceni embrion,ma nema veze kao i ostalih 12 :dash:

sad sam sve procitala,bas mi je zao,itebi je ET trebao biti u ponedeljak,jeli????
ma mozda je tako i bolje,nego meni ovo sto se desilo,prvo desimi se nesto,sto se desava jednoj od hiljadu zena:dash:,i onda sok od bezbroj folikula koliko ih je bilo na zadnjem UZ,cista ih sve "ubije",i ostanu samo dve ,i onda pakleni vikend i dve neprespavane noci,i onda u ponedeljak tako sve super,jedan ali vredan,svi zadovoljni,i krvarenje krene 24 sata nakon ET,ma stvarno da umres:dash:
ako negde ima da se kupi smrt,molim za info,ne pitam za cenu............
dragi se sutra vraca,uopste ne znam kako ce moci da putuje i da vozi 2000 km nakon ovakvog soka danas

zdravo drage moje, mene nije bilo par dana, nisam bila u blizini računara... i da vidim šta ima novo kod vas, prvo pročitam za Pazarkin embriončić i da ti :klap: na njemu, a posle vidim one novosti dole...
Mada, odmah da ti kažem da ne paničiš, normalno je da se desi krvarenje, ja sam imala par puta neke ugruške, rekli su da je to od aspiracije! Znam za neke drugarice koje su po par nedelja na početku imale krvarenje! Tako da polako, molim te. Rekla bih do sada da si ti prilično impulsivna i emotivna, pa verujem da si žestoko odreagovala, ali ja ipak mislim da treba da se smiriš i sačekaš malo.

Drage moje,
već danima čitam Vaše poruke ali tek sada sam se usudila da Vam se i ja obratim. Naravno i ja imam isti problem ali sam najstarija od svih Vas. Pazarku sam mogla i da rodim ali šta da se radi. Sa svojih 43. nadam se da me primate u društvo. :ceka::ceka::ceka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back