Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mali daco, Estradiol ti je ok, meni je bio 449, i dr je rekla da je super!!!
E, sad, drage cure, vratila sam se sa uz-a i malo sam tužnjikava. Folikuli mi se ne razvijaju jednačno. Verovatno se ne sećate, prošli put kad sam bila na uz-u svi su bili ujednačeni. A, sad su ovakvi: 5 folikula do 18mm i 4 folikula do 14mm na desnom, i 5 folikula od 15-16mm. Endometrij 11,5mm. Kaže dr da je to ok i da je to pravi knjiški slučaj, mada mene ipak strah da neće neki ranije pući. Planira u subotu d ami da pregnil, a sve mislim valjda ovi veliki neće pući!! :-( U nfedelju ili ponedeljak će biti aspiracija.
Šta kažete?

Nije lepo tako dugo ne javiti se!!! Oprostićemo ti s' obzirom da krećeš u nove pobede. Samo tako, jer je cilj nadomak naših ruku. Javljaj nam šta se dešava kod tebe! Za koju kliniku si se odlučila??
:rumenko:
matorčice,evo stidim se...nemoj me grditi više;) evo daću svoje mišljenje o tvojim folikulčićima:D
nemoj se opterećivati što nisu ujednačeni,ne dešava se to često (da su jednaki)
Ovi od 18mm do subote će biti 19-21mm-plafon,a daje se na vremenu i ovim od 15-16mm da ih stignu i da im jajna ćelija sazre.Za ove od 14mmne mislim da će stići,ali opet,to je moje mišljenje...volela bih da za taj detalj nisam upravu,i da te iznenade po 2 jajne ćelijice...je l može tako?
Pozdrav cure!:ok:

Cao drage moje heroine!E stvarno ste me rastuzile sa pricama.Vodolijce jako mi je zao ali neko rece posle kise uvek dodje sunce.Sukice, drzimo fige jer si mi ti garancija za Macana.Moj termin se blizi,JUPI!JUPI!
Mijaki, mora da uspe ovaj put.
Sve vas puno ljubim da vas ne nabrajam pojedinacno.Inace, meni je Ivanovicka sibala 8 ampula fostimona dnevno,razbijala me je .

Pa ja primam gonal f 150 jedinica i ovo mi je 6 - ti dan. U subotu idem u Jevremovu pa cemo videti sta predlazu za dalje. A ti draga?

E kad smo vec kod stimulacije, da li vi imate neke promene? Ja sam se naslusala svega: te bices placljiva, imaćeš mučnine, glavobolja, bol u stomaku.... ja ne znam ali ja se dobro osećam. Da li to treba da me brine? Pomišljam da možda ne reagujem dobro... ne znam s vremena na vreme me zabole jajnici ali ništa posebno.

Inece, hvala na odgovoru za estradiol. I ja se secam da je neko imao slicne vrednosti ( oko 480) i da je prokomentarisano da je to ok.

I dobila sam neke predloge lekova za naredni period, pa sta mi vi cure predlazete:
1. ampule Pregnyl a 5000 iu I ili II ampule ili Ovitrelle I amp od 250 mg.
2. Utrogestan a 100 mg, 3 do 4 kutije, ili tbl. Dabrostan 10 mg dve kutije

Ljubac za sveeeee!

Ja sam primila 25amp. diferelina, gonal -pen II kom, doza gonala 185,7, i 6 amp. menopura. A stimulacija je trajala 23 dana.Ja sam bila na dugoj šemi.
Jel to računaš sa početkom diferelina 23 dana?
Meni su rekli da će mi sama stimulacija(gonal f...itd) trajati od 10-12 dana... ako računam i diferelin biće od 23-25 dana...

zloki, kako se ti osećaš? ;):D
Pa ja primam gonal f 150 jedinica i ovo mi je 6 - ti dan. U subotu idem u Jevremovu pa cemo videti sta predlazu za dalje. A ti draga?

E kad smo vec kod stimulacije, da li vi imate neke promene? Ja sam se naslusala svega: te bices placljiva, imaćeš mučnine, glavobolja, bol u stomaku.... ja ne znam ali ja se dobro osećam. Da li to treba da me brine? Pomišljam da možda ne reagujem dobro... ne znam s vremena na vreme me zabole jajnici ali ništa posebno.

Inece, hvala na odgovoru za estradiol. I ja se secam da je neko imao slicne vrednosti ( oko 480) i da je prokomentarisano da je to ok.

I dobila sam neke predloge lekova za naredni period, pa sta mi vi cure predlazete:
1. ampule Pregnyl a 5000 iu I ili II ampule ili Ovitrelle I amp od 250 mg.
2. Utrogestan a 100 mg, 3 do 4 kutije, ili tbl. Dabrostan 10 mg dve kutije

Ljubac za sveeeee!

Ništa se ne sekiraj, svaka od nas reaguje drugačije... :zag:
Bolje da lakše podnosiš... ;)

Ja počinjem 13-og gonal 112,5 jedinica...
Na diferelin reagujem super, mislim nemam nikakvih tegoba... mene kad pitaju kako ti je, ja kažem odlično... nije mi ništa, nemam nikakve nuspojave... a mm kaže, Pa da, tebi je odlično, a što zvocaš po ceo dan, to je samo kolateralna šteta... :rotf::rotf::rotf:

Što se tiče tih lekova:

Pregnil ti je oko 500 dinara, trebaće ti 2 inekcije, i može se naći u svakoj apoteci.
Ovitrele je oko 35oo dinara, i naručuje se, npr. danas naručiš za sutra, prekosutra... tu se kupuje jedna inekcija.
Oba leka su potpuno istog sastava. (tako kažu)

Utrogestan je oko 600 din, ako se ne varam... dobar je, jer njega možeš i oralno i vaginalno upotrebljavati...
Za dabrostan ne znam, ali mislim da sam negde pročitala da je jeftiniji dosta...

:zag::bye:

Jel to računaš sa početkom diferelina 23 dana?
Meni su rekli da će mi sama stimulacija(gonal f...itd) trajati od 10-12 dana... ako računam i diferelin biće od 23-25 dana...

zloki, kako se ti osećaš? ;):D

Da sa početkom diferelina.Oko 12 dana mi je trajala stimulacija gonalom nešto manje dana sa menopurom, jer sam njega kasnije krenula da primam.Dobro se osećam,brojim dane do bete :)

Matorka, folikkuli su ti super ekstra sto bi rekao moj deda. Nikad nisu isti, uvek je jedan najveci vodeci a ostali za nijansu manji. Bice tu divnih jc.

Slazem se, folikuli su u najvecem broju slucajeva razlicitih velicina, ja ne znam ni jedan slucaj da su bas svi bili ujednaceni. A nece popucati to je sigurno! Sve je super, ne brini.
A ti Milicice pufnice, kako si? Kako je secerko?

Sukice:heart::super:
Zlobnice:heart::super:

Cicak kod mene je stimulacija trajala 11 dana po 75jedinica Gonala, a dan pred Pregnyl folikuli su bili velicina- 17,18,20mm. Kod mene je dr. namerno isla sa malom dozom, jer su me u prethodnom pokusaju VTO na Betaniji narokali sa Puregonom po 200 jedinica, pa mi je ukupna stimulacija trajala svega 6 dana. Secam se da kada mi je dr. Milica prepisala po 75ij Goinala meni se to cinilo nekako slabo, jer su ostale devojke koje su bile samnom u grupi dobijale po 100 i 150 ij, ali sve je to individualno i terapija se moze prilagodjavati u toku postupka.
Matorka i endometrijum ti je super , meni je bio 10mm dva dana pred aspiraciju.
HRABRO ZEMSKE(sto bi rekao jedan moj mali komsija)!

doktorka saradjuje sa privatnom ordinacijom gde radi doktorka Vugdelic, ona radi UZ i pripremu i nakon pregnyla salje za Prag...
ja sutra ujutru krecem na put. aspiracija JC u subotu ujutru, nadam se da ce od nje jedne nesto mozda i biti a ako ne, svakako je oko srede transfer zamrznutih....
szukice mislim na tebe i brojim dane do veeeliki bete!!!!
saljem izvestaj sa terena:zcepanje:

Mijaki srećno!Od ponedeljka je najavljen štrajk prevoza u Pragu.Nadam se da te to neće poremetiti i da će trajati 1dan.Trebala sam i ja da budem u Pragu od ponedeljka,ali sam odustala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back