Nije nikakva tajna , imam 40 godina. Prve dve, tri godine braka lečila sam se kod lokalnih doktora u bolnici. Imajte u vidu da je to period '93-96 godina, period rata, nemaštine i raznih čudesa. Zatim krećemo u Bgd, a vantelesna u Srbiji u povoju. Lekovi se nabavljaju u Madjarskoj, da vam ne pričam, ludilo. '98 godine krećemo kod Radulovića u Jevremovu, tada medju retkima koji ima privatnu kliniku. Radila sam laparaskopiju tada '98. godine. Sve u redu , jajovodi prohodni , ali jedino rešenje za trudnoću vantelesna, tako bar on kaže. Tri puta smo pokušali, na kraju opasno posvadjali i napravila sam pauzu. Psihički sam pukla skroz. Kasnije , 2003. godine samo otišla u Jevremovu kod Aleksandra Stankovića. Vantelesna radjena 2003. i 2004. godine. Opet razočarenje. Ne možeš da ih kontaktiraš, samo preko sestara, osećaš se samo kao broj. Kada se pojavio dr Stojković i Leskovac, odlučila sam da pokušam tamo. Mislila sam , ako ovi ne uspeju...... mislim bar da klonira. Bila sam sigurna da će da uspe. Onda opet ništa. Mislim da je mnogima ovde to već poznato. Kada je država počela da stimuliše radjanje i kada je uvela j pokušaj besplatno , ja preestarila.
Pazarka, što se tiče anestezije i ja sam imala već 8-9 , svaka punkcija, zatim laparaskopija, a u medjuvremenu sam operisala i žuč, a kako i ne bih.
Rekao mi je dok. u Mariboru , da ako radim u lokalnoj i sve je OK mogu odmah da krenem u stimulaciju, a ako je u opštoj, moram praviti pauzu.
Sada ja vama verovatno delujem preozbiljna, ali pazarki i možda i još ponekom , mogu biti mama.
Ćao
ja se tebi zaista tebi divim