Dr. Ljubić mi najviše odgovara najpre kao čovek a zatim kao stručnjak. Odluka kod koga ćemo lekara ići je individualna stvar, tako da ne treba o tome diskutovati. jako je diskutabilno komentarisati kome je koji lekar dobar i zašto.
Opet ću ponoviti u mom okruženju ima najviše parova koji su njime zadovoljni i koji imaju bebice, ili ih očekuju.
Cao medeni i svi ostali,
ja sam se sada prvi put prijavila na ovaj forum jer sam pred dilemom. Znam da ste vec pisali da je izbor lekara za IVF licna procena, ali nije bas lako. Pola hvali dr Ivanovic, pola se kune u jevremovu i Ljubica i Vlaisavljevica. Videcemo.
Elem, zelela bih da odgovorim devojkama koje se tek prijavljuju za postupak besplatne vantelesne oplodnje. Mi smo ga upravo zavrsili u Visegradskoj, na zalost neuspesno.
Prva stvar, ukoliko niste imali ranije ustanovljene probleme sa jajnicima, tubama, cistama, sve to utvrdili testovima kao sto su HSG ili histerotomija, nece vas ni uzeti u obzir. To mi je rekao lekar iz Visegradske, jer kaze da se prijavljuju zene i bez i jednog nalaza, a oni su ograniceni brojem pacijenata koji sulaze u program.
Moj muz 42, ja 36, u braku 6 godina, 5 godina se lecimo. 6 neuspelih inseminacija i sada i prva IVF. Ja sam imala operaciju na jajovodima (neprohodnost utvrdjena HSG-om) i mioma na vrhu materice u februaru 2004. Posle toga mi niko nije trazio kontrolni HSG ili bilo kakvu vrstu kontrole propusnosti jajovoda. To sam radila u NF. Posle sam, po preporuci presla u Visegradsku kod prof. Tulica.Zaista divan covek koji je izdvojio POLA SATA za nas dvoje. Pogledao sve rezultate, popricao kao covek sa nama i objasnio nam situaciju NORMALNO, ne tretirajuci nas kao debile koji pojma ni o cemu nemaju (sto se pre toga redovno desavalo).
Hormonske terapije, lekovi i sve procedure su vam poznate (ako nisu slobodno pisite). Prvi put sam sada uspela da dodjem do vantelesne, jer ranije nije bilo jajnih celija(tzv. prazne ovulacije), ili samo jedna naraste u dovoljnoj meri, ili je estrogen nizak, ili biolog Milija pobegne usred majskog ciklusa u NF i ostavi sve zene na cedilu!!! Medjutim, bila su 4 folikula a izvadjene 2 jajne celije. Aspiracija nam je u petak svima radjena NA ZIVO, jer je inspekcija Ministrastva zdravlja stavila aparat za totalnu anesteziju van funkcije, a da nije nabavljana nova. U ponedeljak ujutro, kada smo dosli na kliniku zbog transfera, receno nam je da do oplodnje nije doslo, pretpostavljaju zbog infekcije koju je zmu imao proslog meseca i lecio, o cemu su bili obavesteni!, ali prosto NIJE URADJEN test na prezivljavanje sprematozoida! Pa dakle da poludis!!!
Svaki neuspeh - naucis nesto novo. Samo sto traje vec 5 godina, a mi smo svakim danom sve stariji.
Oprostite sto zvucim ovako pesimisticno i besno. U prirodi sam optimista i znam da cemo i mi jednoga dana dobiti bebu, ovo smo zaboravili i idemo dalje.

Zato i jesmo pred dilemom - kod koga? Ko ce da vam uradi sve testove i nalaze i da vas tretira kao prof. Tulic, kao ljudsko bice. Jedini razlog sto odlazimo iz Visegradske jesu uslovi u kojima ti lekari moraju da rade! Sami lekari su vise nego OK.
Ako mozete, pomozite nam da se opredelimo.
Unapred hvala i svima puno srece