Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam uzela godišnji 2 nedelje, taman do bete, ali sam po prirodi hiperaktivna pa mi to ležanje teško pada, ipak ispoštovaću ta 3 dana,pa ću posle malo šetati i uživati! Suprug radi po ceo dan, a ja sama pa moram ustajati -htela, ne htela, bar da nešto pojedem.Ručak sam danas nakuvala i stan pospremila, tako da to neću morati da radim! Još jednom hvala na savetima, prave ste slatkice! Ljubim vas i javlčjam se sutra kad se vratim! Bojančice:super: Skandia:cmok2::zag:

zdravo drage moje..................ja moram da vam se pohvalim da sam cudo prirode:dash:

kotraceptiv sam pocela da pijem od 17.03 a zadnju da popijem 15.04.........medjutim ja sam vec 5.04 pocela da krvarim:roll:....naravno obavestila sam milicu,zena se cudila kako je to uopste moguce,udvostrucila dozu i krvarenje je stalo..................kaze tvoji jajnici su navikli da rade punom parom pa im valjda smeta "odmor":roll:
ali inace kontraceptivi su mi gori nego stimulacija,toliko sam razdrazljiva vristim na svakog i to bez razloga,muz se sklanja po kuci samo da mi ne stane na put:whistling:

E sad ako moze da mi pomogne neka,posto sam radila histeroskopiju,dali su mi da pijem kontraceptive 3 meseca,ali problem je sledeci,ja inace dobijam tacno na 28dan,ali sad kad sam trebala da dobijem samo sam dva tri dana imala po malo kao nesto braonkasto,i posle nista:dontunderstand:.Da li je to normalno kad se piju kontraceptivi ili treba da se javim lekaru:dontunderstand:

ne brini ,sasvim normalna reakcija ,kao sto su ti vec objasnili,nema ovulacije ,nema puno sta da se ljusti,pa je samim tim menstruacija oskudna:cmok2:.........ljubim te puno

Skandia, pa čudan je ovaj tvoj san i cela priča, sve mi to liči na neku lepu bajku! Samo zamišljam sada tu mrvicu od 1400g, mogu samo da zamislim kako je bila malena i nežna. Hvala ti na podršci, ja ni ne znam koliko mi se ćelija oplodilo, jel posle aspiracije kada sam ih pitala da li mogu da pozovem i da pitam odgovorili su mi -Nema potrebe, taj podatak vam ništa neće značiti, samo dodjite na ET! Malo sam se tada razočarala,ali nisam odreagovala. I malo sam se pokajala što sam tu kliniku odabrala,ali nek sve bude u redu pa ću ja to sve brzo zaboraviti! Kad sam krenula kući otišla sam do apoteke da kupim još utrogestana i kad su mi rekli da su sve prodali ja počela da plačem kao kiša. Uopšte ne znam šta mi je bilo, i nikako ne mogu da shvatim tu svoju reakciju!
Recite mi da li je pred ET potrebna neka posebna priprema i da li mogu da doručkujem pre nego što krenem? Utrogestan mi je prepisan 3x2(100mg), ali meni se od njega toliko vrti uglavi, sinoć je malo falilo da padnem u nesvest! Čini mi se da je to za mene možda prejaka doza?!

prvo da ti cestitam na super rezulatatu,a onda sada da ti pozelim puno srece,a bogami i strpljenja:cmok2:..............a sto se tice utrogestana,to je uglavnom reakcija koju svi imaju ,na mane deluje kao bensandin,a u poslednjem postupku mi je trnuo jezik od njega,jer sam ja pila 4x2.......:sad2:..ljubim te puno i molim te probaj sto manje da si aktivna,probaj d se "zrtvujes",jer polazeci od sebe ,ja posle danima mucim sebe sa onim da sam vise odmarala,sto nisam ovo sto nisam ono,i ako sam svesna da to nema puno uticaja,ali je valjda u ljudskoj prirodi da negde trazi "krivca":sad2:

a nemoj da se cudis sto si osetljiva,nije to nista......................nakon ovog poslednjeg postupka ,znate vec sve kako je bilo:sad2:,krvarenje nakon 2. dana od ET i sve ostalo......na sledecem pregledu,cekamo u cekaonici,rekli mi da dodjem u 7,a tek me ljubic primio zadnju jer je hteo duze samnom da razgovara:roll:,imala sam vremena da vidim sve sapatnice koje su radile samnom postupak,i dosle nakon prvih rezultata,uglavnom sve su bile trudne......a ja imam neku svoju teoriju,da sto bolje izgledam sto se gore osecam:(,sredjena maksimalno,sedim u fotelji i cekam svoj red a moja mimoza sedi preko puta mene.............ulazi jedna od sapatnica,vec obukla trudnicke pantalone,i prilazi mi zdravo ,sta je bilo ???ja sam trudna:(...........ja sam uspela samo da kazem neka je sa srecom,uspela da ustanem i odsetam do wc zatvorim vrata(nisam zakljucal)i tu se onesvestila.......posle pet minuta kada je videla da ne izlazim,moja mimoza je usla za mnom jer je prepostavila sta se desava ..........mozete misliti njenu reakciju kada me je zatekla na podu onesvescenu.....ne znam jeli od toga sto deset dana nisam jela skoro nista,i pritom izgubila 10 kg ili sta vec,samo znam da kada su me vodili od wc do ordinacije ,mislila sam da hodam po oblacima i da cu svaki cas da potonem,mislila sam i zelela samo da me nema ,da ne postojim......mozes misliti kako sam izgledala pred punom cekaonicom kada su me izneli iz wc ,jaoj freek of the week:zcepanje:........super si ti prosla:lol::heart:

BET ljubavi kako si mi????kako se osecas???:heart::heart:izdrzi,znam da su ovi dani dugi,ali ja licno volim da sam u postupku u prolece nego zimi nekako sam optisticnija ,veselija i zvekne me neki optimizam:super:........prosle godine negde u ovo vreme ja sam bila u postupku u briselu........ne znam ali sam se divno osecala tada zaista,sigurnija u uspeh nego ranije,ali gle cuda kod mene to nema uticaja:roll:...........

bojana i tebi puno puno uspeha................navijama za vas tri sada:cmok2::cmok2:

vodolijice moja sestro po broju postupaka,kada kreces sa 8. postupkom????

ja sada pocetkom maja krecem konacno sa stimulacijom:worth:,ovo mi se duzilo,ne pamtim kada sam imala 6 meseci pauzu izmedju dva postupka

Pozdrav svima drage moje trudilice, trudnice i mame :)). Danas su me zvali da mi kazu da je sutra ET u 15:30, i onda me pita nesto sto mene zbunjuje jos vise-mozda neka od vas moze da mi pomogne...Pita da li hocu da mi uradi HECING na embrionima??? Valjda je to neko seckanje sa strane da se lakse prilepi za zid, sta znam?! Ne garantuje uspeh, ali poboljsava i naglaseno da je to jos dodatnih 150eura! Cuj, pa ako mi kaze da su izgledi veci naravno da cemo da platimo, svakao sve placamo-uspeli su samo da me zbune.
Pazarka, pa svaka tebi cast kako ti to sve sa optimizmom pises!
Ikice, cekam da se javis, a i ako se ne javis znacemo da leskas i cuvas svoju bebu(e) :))
Hvala svima na podrsci, divni ste.
Svim srcem sam uz sve trudilice i trudnice!:heart::heart:

BET ljubavi kako si mi????kako se osecas???:heart::heart:izdrzi,znam da su ovi dani dugi,ali ja licno volim da sam u postupku u prolece nego zimi nekako sam optisticnija ,veselija i zvekne me neki optimizam:super:........prosle godine negde u ovo vreme ja sam bila u postupku u briselu........ne znam ali sam se divno osecala tada zaista,sigurnija u uspeh nego ranije,ali gle cuda kod mene to nema uticaja:roll:...........

bojana i tebi puno puno uspeha................navijama za vas tri sada:cmok2::cmok2:

vodolijice moja sestro po broju postupaka,kada kreces sa 8. postupkom????

ja sada pocetkom maja krecem konacno sa stimulacijom:worth:,ovo mi se duzilo,ne pamtim kada sam imala 6 meseci pauzu izmedju dva postupka
Ja sam ok,ne znam sta bi vam rekla,neke simptome pravo da vam kazem nemam,jos 4,5 dana,izdrzacu.Grudi mi jesu povecane al me ne bole,nisu tvrde,to me nekako obeshrabruje,jer cini mi se svaka trudnica kaze da su je bolele,otkud znam:confused:.Mozda je i rano,tesim se.LJubim vas sve mnogo:heart:

Ćao devojke, evo i mene, imam samo jednu mrvicu, al je mnogo slatka ima 8 ćelija i pravi je medenjak. Zamislite ovo danas-odveli su me u salu i tamo u mene ugurali sve što treba i čekala ja tako, čekala jedno deset minuta i onda su sve to izvadili i rekli mi -Idite sad u sobu pa dodjite za 15 minuta. Ja otišla u sobu i naravno odmah počela da plačem. Za 15 minuta ponovo je bila ista procedura i rekoše mi da su mi se oplodile 3 jajne ćelije, ali 2 nisu dobriog kvaliteta i vratili su mi samo jednu. Ja sam se tada malo razočarala, ali kad su mi je pokazali sve me je prošlo i odmah sam je zavolela. Mislim da ću je sanjati noćas! Pazarkice hvala na ohrabrenju! Bojana držim fige da sve bude super i obavezno se javi! Sve vas ljubim i idem da odmaram!

Ja sam ok,ne znam sta bi vam rekla,neke simptome pravo da vam kazem nemam,jos 4,5 dana,izdrzacu.Grudi mi jesu povecane al me ne bole,nisu tvrde,to me nekako obeshrabruje,jer cini mi se svaka trudnica kaze da su je bolele,otkud znam:confused:.Mozda je i rano,tesim se.LJubim vas sve mnogo:heart:

slusaj ljubavi,svaka zena je prica za sebe,zapravo svaki organizam reaguje razlicito.......ne mora da znaci da ako jedna zena ima siptome i trudna je ,a druga nema ne znaci odmah da nije trudna......................ja sam u petom postupku imala zesce siptome,tvrde i bolne grudi,toliko su bile bolne da kada bi spavala na stomaku mogla bih da placem od bolova,temperaturu 37.6-37.8,i jako sam bila mirna sto bi rekao moj muz "pitoma",nekako nezna,mirna i nasmejana:mrgreen:...deseti dan od ET sam izasla da prosetam isrela ginekologa,i on je tvrdio da sam trudna,medjutim dva dana kasnije sam prokrvarila i beta 0.......tako da nista to ne znaci,samo ti uzivaj i mazi stomacic:cmok2::cmok2:

Ćao devojke, evo i mene, imam samo jednu mrvicu, al je mnogo slatka ima 8 ćelija i pravi je medenjak. Zamislite ovo danas-odveli su me u salu i tamo u mene ugurali sve što treba i čekala ja tako, čekala jedno deset minuta i onda su sve to izvadili i rekli mi -Idite sad u sobu pa dodjite za 15 minuta. Ja otišla u sobu i naravno odmah počela da plačem. Za 15 minuta ponovo je bila ista procedura i rekoše mi da su mi se oplodile 3 jajne ćelije, ali 2 nisu dobriog kvaliteta i vratili su mi samo jednu. Ja sam se tada malo razočarala, ali kad su mi je pokazali sve me je prošlo i odmah sam je zavolela. Mislim da ću je sanjati noćas! Pazarkice hvala na ohrabrenju! Bojana držim fige da sve bude super i obavezno se javi! Sve vas ljubim i idem da odmaram!

jaoj kako si ovo lepo opisala:cmok2::cmok2:.............sada uzivaj i mazi to stomace neka oseti koliko ga obozavas.........opusti se i uzivaj,ne opterecuj se hoceli biti ili nece ,vec uzivaj ,ako ostane bices najsrecnija zena na svetu,a i ako ne ostane opet ces biti srecna jer si ga imala,bio je u tebi:cmok:
i sad ubaci u pozitivu ,i probaj da sebi olaksas ovih 15 dana:zag:

Pozdrav svima drage moje trudilice, trudnice i mame :)). Danas su me zvali da mi kazu da je sutra ET u 15:30, i onda me pita nesto sto mene zbunjuje jos vise-mozda neka od vas moze da mi pomogne...Pita da li hocu da mi uradi HECING na embrionima??? Valjda je to neko seckanje sa strane da se lakse prilepi za zid, sta znam?! Ne garantuje uspeh, ali poboljsava i naglaseno da je to jos dodatnih 150eura! Cuj, pa ako mi kaze da su izgledi veci naravno da cemo da platimo, svakao sve placamo-uspeli su samo da me zbune.
Ikice, cekam da se javis, a i ako se ne javis znacemo da leskas i cuvas svoju bebu(e) :))

jaoj zelim ti srecu sutra na ET.......a hecing ti je da ne koristim medicinske izraze,laicko objasnjenje ti je ovako.............laserski tanje omotac embriona,da bi se lakse "zalepio" za sluzokozu materice...............u prvih 48 nakon ET se desava najbitnije ,nekad embrion nema dovoljno energije da se oslobodi tog omotaca i dolazi do odbacivanja,a hecingom se taj omotac istanji i moze lakse da ga se oslobodi..........sanse da dodje do trudnoce se povecavaju za 20 posto............i to ti je draga poprilicno jeftino,ja sam u jevremoj hecing platila oko 450 evra za jedan embrion

Ikice,velki pozdrav za tebe i tvoju mrvicu!!!!!! I,znas kako se kaze,jedna al`vredna.....Samo ti sada odmaraj,uzivaj i pricaj sa svojom mrvicom i da da Bog,da se cvrsto zakaci za svoju mamicu i tu ostane i narednih 9 mjeseci..... Laku noc i sanjaj svoju mrvicu!!!!! :D :zag:

Bojana i meni su radili taj Hatching i platila sam 240 eura. Doduse,mene nisu ni pitali,da li cu to da radim,jednostavno uradili... Uvidnu listu smo dobili odmah na pocetku,takodje i cijenu lijekova i terapije,a to je islo uz terapiju. Jedino sto su me pitali,to je da li cu Immunglobulin infuziju koja mi je data nakon ET i kostala 140eura,a drugu isto tako nakon utvrdjene trudnoce..... Sretnoooooo!!!!!!!!!!!!!!!! :zag:

Joj, ja se ziva isplakah na vase postove...:sad2::sad2: Kako ste vi sve divne osobe, to ne moze da napise niko ko nije dobronameran.:heart: Ja bih svakoj zeni koja se razmislja da li da ''zadrzi'' svoju bebu porucila da dodje ovde i procita ovo sto vi pisete i ne bi joj palo na pamet, cak bi trebalo da je sramota:roll::evil:
Nikako da docekam sutra, sad bih odmah da zaspim da sto pre dodje sutra i da vidim svoje dusice!
Bet, zelim ti puno puno uspeha i da beta bude oooogromna, a ti i dalje bez simptoma da lepo izneses svoju trudnocu!
Ikice, nase bebe ce biti priblizno rodjene :) Dan razlike! :heart:
Tako bih volela da vas sve upoznam i verujem da bi odmah imale teme za razgovor:D:D:D
Ne znam da li treba da ostajem sutra u NS jer treba da putujem kuci 100km, a procitala sam da treba da se odlezi jedan dan da se ne truckam kuci, mada bi mi kuci bilo najkomotnije... Ne znam ni sama:confused::confused: Kako Dr kaze, sve cu ispostovati. Za tih 150eura za taj hecing sam rekla samo iz razloga da je glupo sto mi to iznosi preko telefona, kad su valjda svesni da bih svakako platili sve sto je u nasoj moci samo da bude veci procenat uspesnosti nikako zbog same cifre, mada ste mi lepo odgovorile, i vi opet mozete da uporedite razlike u ceni.

Zao mi je sto se Szuki ne javlja, nadam se da ne pati mnogo, takav duh i optimizam se retko radja.:heart:

Danas sam zacepila usi i vikala sestri da prestane da muti nes kafu u solji da mi to udaranje trese dzigericu i briznula u plac. Sve se moze ocekivati od nasih hormona, da Bog sacuva:zcepanje:
Puno poljubaca svima vama, stalno sam uz vas:heart:
:zag::zag::zag::zag::zag:

slusaj ljubavi,svaka zena je prica za sebe,zapravo svaki organizam reaguje razlicito.......ne mora da znaci da ako jedna zena ima siptome i trudna je ,a druga nema ne znaci odmah da nije trudna......................ja sam u petom postupku imala zesce siptome,tvrde i bolne grudi,toliko su bile bolne da kada bi spavala na stomaku mogla bih da placem od bolova,temperaturu 37.6-37.8,i jako sam bila mirna sto bi rekao moj muz "pitoma",nekako nezna,mirna i nasmejana:mrgreen:...deseti dan od ET sam izasla da prosetam isrela ginekologa,i on je tvrdio da sam trudna,medjutim dva dana kasnije sam prokrvarila i beta 0.......tako da nista to ne znaci,samo ti uzivaj i mazi stomacic:cmok2::cmok2:

Hvala puno na podrsci,mnogo mi znaci,:worth::worth::worth: znas i sama kakve smo dok cekamo,samo nesto osluskujemo,trazimo,te pozitivno,te negativno:neutral:Kazem i ja sebi prekini vise,prosli put si imala te ovaj simptom,te onaj a na kraju nista:(:(:(:heart::heart:

Bojana,srećno danas! Bet, samo opušteno,ipak mi slabo možemo da utičemo na ovaj proces koji se u našim telima dogadja. Sve je to viša sila i ja sam to tako prihvatila i mogu ti reći da mi je tako nekako lakše. Žive smo i zdrave i imamo snage da se borimo za naše mrvice, a to je najvažnije, a dan kada ćemo biti zajedno će doći pre ili kasnije! Držim figice i sve vas ljubim!
Skandia, pravo si srculence!:gace:

:zper:ZVEZDICE NISTA STRASNO.JA SAM PRE MESEC DANA RADILA HISTEROSKOPIJU,I ISTO IMALA VISE POLIPA,KOJI SU ODMAH ODSTRANJENI,A POSLE TOG ZAHVATA SAM POCELA ODMAH DA KRVARIM ALI SASVIM MALO,DA BI SYTRA DAN POCELO SA OBILNIM KRVARENJEM I TAKO NEKOLIKO DANA,A ONDA SAM OTISLA NA KLINIKU I TO REKLA DOKTORU,A ON MI DAO DA PIJEM HEMOMICIN 2X1,NAREDNIH 10 DANA,I PRIMOLNUT,I KRVARENJE JE PRESTALO,ALI SAM IMALA JOS PO MALO STO TI KAZES KAO BRAON ISCEDAK.NISTA STRASNO,NIJE ISTO KOD SVAKOGA,MENI REKLI DA NECU UOPSTE DA KRVARIM,A BILO SUPROTNO,TO VALJDA ZAVISI OD ORGANIZMA.NADAM SE DA SAM TI POMOGLA,POZDRAV ZA SVE.:zper:

puno pozdrava svim "devojkama":hahaha: sve koje cekaju da docekaju veliku betu :super: sve koje cekaju et da im se bebice "zalepe"sto cvrsce mogu :lol: i da uzivaju u maminim stomacicima :worth: i sve koje se cekaju da pocnu proces da ga sto lakse zavrse i da im bude poslednji naravno uspesaaaan!!!:heart::heart:
pazarku :cmok::cmok2: i bas lepo sto se javila posle duzeg vremena vec sam se pitala gde je:hahaha: da nas nije nedaj Boze zaboravila :mrgreen:
a i nasim trudnicama :heart: puno:cmok::cmok2:
ja pakujem decu,idu na divcibare u petak,7 dana.....nepitajte me kako mi je :dontunderstand:kad su kuci ja se zalim na njih a sad kako se priblizava taj dan...mnogo sam tuzna....kako ce oni bez mene???:eek: navikla sam ih da sam uvek sa njima :rumenko: ajd"ja vas sve udavi :hahaha: puno pozz od svih nas :cmok::cmok2::mesi::rostilj:

:zper:ZVEZDICE NISTA STRASNO.JA SAM PRE MESEC DANA RADILA HISTEROSKOPIJU,I ISTO IMALA VISE POLIPA,KOJI SU ODMAH ODSTRANJENI,A POSLE TOG ZAHVATA SAM POCELA ODMAH DA KRVARIM ALI SASVIM MALO,DA BI SYTRA DAN POCELO SA OBILNIM KRVARENJEM I TAKO NEKOLIKO DANA,A ONDA SAM OTISLA NA KLINIKU I TO REKLA DOKTORU,A ON MI DAO DA PIJEM HEMOMICIN 2X1,NAREDNIH 10 DANA,I PRIMOLNUT,I KRVARENJE JE PRESTALO,ALI SAM IMALA JOS PO MALO STO TI KAZES KAO BRAON ISCEDAK.NISTA STRASNO,NIJE ISTO KOD SVAKOGA,MENI REKLI DA NECU UOPSTE DA KRVARIM,A BILO SUPROTNO,TO VALJDA ZAVISI OD ORGANIZMA.NADAM SE DA SAM TI POMOGLA,POZDRAV ZA SVE.:zper:

hvala anci, malo si me utesila. Ne znam zasto mi uopste nisu dali nikakve antibiotike, samo 1 tabletu ciprocinala dok sam bila u bolnici, neposredno posle intervencije, kao i injekciju za zaustavljanje krvarenja. Doktor mi je rekao da ako budem krvarila /sto se i desilo vec sledesceg dana/, uzmem samo tablete za skupljanje materice. Njih sam pila 3-4 dana i shvatila da mi po pitanju krvarenja ne pomazu, pa sam prestala. Ovo zadnjih dana doduse nije krvarenje, ali me nervira..........
Uglavnom, hvala na odgovoru

Bet, Ikice drzimo fige da beta bude kao kuca velika, Bojana javi se posle Et da nam ispricas kako si prosla! Pazarka draga, polako stize maj kao i prosle godine kad si bese radila Fet a ja Ivf, ali ovoga puta ce uspeti, 1000% sam sigurna! Sukice javi se kad mozes cisto da znamo da si dobro, mila saljem ti hiljadu poljubaca!Paralijan, sad ces se malo odmoriti, ja bi plandovala dana bez nog deteta, odmori se posteno jer kad se klinci vrate puni energije da ti prepricaju sta im se sve dogadjalo na rekreativnoj.
Pozdrav za sve!

Hej devojke ćao! Imam jedno pitanje, da li je normalno da me stomak s vremena na vreme skroz nisko zaboli kao pred menstruaciju? Juče me nije boleo, a danas me po malo bolucka, a ceo dan sam preležala! Možda sam se prejela zelene salate, samo mi se jede nešto zeleno i sočno :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back