Vankuver, Kanada

klika:
Spominjao sam vec, Banff i Jasper, tu vec pocinje planisnki venac poznatiji pod imenom Rocky Mountains...........terena za skijanje koliko hoces..........a onda je najbolje resenje za preseljenje u Calgary posto je tu u blizini...........

Nema tu lazi i prevare, sve sto si procitao na ovom sajtu je tako...........ali ako si vec u Vankuveru, pa eto ti ga Whistler , najpoznatiji ski centar u Kanadi a bogami i celoj S. Americi..........gde ces bolje od toga........

Hvala u svakom slucaju na odgovoru ali vise su me zanimala licna iskustva nekog ko zivi tamo. Ne znam da li ti ides na skijanje (ja sam pretostavila da ides) pa sam zbog toga ocekivala odgovor iz licnog iskustva. Ne verujem da je olimpijada mogla da se odrzi na losim stazama ili planinama. Po onom sto sam mogla da procitam i vidim na netu jednostavno mi se svidja. Vankuver ce doci posle....iskreno se nadam .Hvala jos jednom na odgovoru.

Uzdravlje

Hvala vam svima na nesebicnim ogovorima koje dajete jer nekom kao meni(apliciram za jedno 6 meseci-otprilike) mnogo je pomoglo u sakupljanju nekih informacija koje su mi bile potrebne a bazirane su na licnim iskustvima...Ovaj forum je pozitivno iznenadjenje!

Uzdravlje

dobro_je:
Hvala vam svima na nesebicnim ogovorima koje dajete jer nekom kao meni(apliciram za jedno 6 meseci-otprilike) mnogo je pomoglo u sakupljanju nekih informacija koje su mi bile potrebne a bazirane su na licnim iskustvima...Ovaj forum je pozitivno iznenadjenje!

Uzdravlje
Zdravo Nova Mornar(ice)na Palubi...
Da li smemo znati tvoje ime?
Koliko vidim tebe najvise zanima skijanje.Ako je to razlog da se uputis ovamo to ti je blize u "Jevropi",a i ne moras da placas avionsku kartu...
Pozzzzzzzzzzzzzzzzz,
Kapetan od Belu LAdju :p

dobro_je:
Hvala u svakom slucaju na odgovoru ali vise su me zanimala licna iskustva nekog ko zivi tamo. Ne znam da li ti ides na skijanje (ja sam pretostavila da ides) pa sam zbog toga ocekivala odgovor iz licnog iskustva. Ne verujem da je olimpijada mogla da se odrzi na losim stazama ili planinama. Po onom sto sam mogla da procitam i vidim na netu jednostavno mi se svidja. Vankuver ce doci posle....iskreno se nadam .Hvala jos jednom na odgovoru.

Uzdravlje

Da, skijam i uzivam u tome..........proslu sezonu sam skijao u okolini Toronta samo sto tamo ni priblizno nema tako dobrih staza kao ovde ili u BC-ju. Nisam poneo opremu jer nisam teoretski mogao da je dovucem avionom, bilo je ionako suvise stvari. Mogu ti reci da ce mi ove sezone skijanje nedostajati, ali sta da se radi, nadoknadicemo to .........

Volim da vidim kad se srbi sloze,pa makar to bilo i na netu..hiihihih..
Pa gde ste drustvo,nije me bilo neko vreme pa sam se malo udaljila od ove nase teme..
Sve u svemu,ne padajte duhom nego veslajmo dalje iz supka kosmosa u koji smo upali...

nina_lion:
Volim da vidim kad se srbi sloze,pa makar to bilo i na netu..hiihihih..
Pa gde ste drustvo,nije me bilo neko vreme pa sam se malo udaljila od ove nase teme..
Sve u svemu,ne padajte duhom nego veslajmo dalje iz supka kosmosa u koji smo upali...
Nema nama veslanja bez prave Mornar(ice)...
Oma nam je lepse cim si tu pri ruci...
Veliki Pozzzzzzzzzzzzzz
KApetan od Belu LAdju :p

komsija Sale:
Zdravo Nova Mornar(ice)na Palubi...
Da li smemo znati tvoje ime?
Koliko vidim tebe najvise zanima skijanje.Ako je to razlog da se uputis ovamo to ti je blize u "Jevropi",a i ne moras da placas avionsku kartu...
Pozzzzzzzzzzzzzzzzz,

E vidis sad ,kad bih mogla turisticki da vidim Kanadu,Ameriku,Svedsku,Norvesku,Austriju.......saberem utiske...pa opet na put,priznaj da bi onda zivot u Srbiji bio idealan.Za skijanje uvek postoji Kop,Jahorina...ali nije to bas presudno mada razlog vise jeste.I odlazak na Kopaonik zahteva mnogo odricanja(preskupo je za ljubitelje skijanja )...Pozdrav i

Uzdravlje

dobro_je:
E vidis sad ,kad bih mogla turisticki da vidim Kanadu,Ameriku,Svedsku,Norvesku,Austriju.......saberem utiske...pa opet na put,priznaj da bi onda zivot u Srbiji bio idealan.Za skijanje uvek postoji Kop,Jahorina...ali nije to bas presudno mada razlog vise jeste.I odlazak na Kopaonik zahteva mnogo odricanja(preskupo je za ljubitelje skijanja )...Pozdrav i

Uzdravlje
Zdravo Mala na Palubi,
Tako Te je KApetan prozv'o posto se jos bojis da setas drugar'cu po nasoj LAdji...
E pa daklem sve si u pravu ,ko i svaki nice customer...
Ziveliiiiiiiiiiiiiii

klika:
Da, skijam i uzivam u tome..........proslu sezonu sam skijao u okolini Toronta samo sto tamo ni priblizno nema tako dobrih staza kao ovde ili u BC-ju. Nisam poneo opremu jer nisam teoretski mogao da je dovucem avionom, bilo je ionako suvise stvari. Mogu ti reci da ce mi ove sezone skijanje nedostajati, ali sta da se radi, nadoknadicemo to .........

Samo skijaj i uzivaj! Blaaaaaaaaago tebi.! Za BC-ju znam,informisana sam a drago mi je da je i u Alberti tako jer mi je stvarno ta Alberta primamljiva. Nije nesto atraktivna,vidim ljudi je zaobilaze,nadam se da je to zbog niskih temp. a ne nekih drugih razloga..Hvala na dopunjavanju odgovora..

Uzdravlje

Hvala na preporukama, naravno da ne ocekujem previse za pocetak, a nisam od onih koji stalno misle na pare(ovde sam primoran), ja cu uraditi sta mogu, zivot ce uraditi ostalo.
Blago vama, malo planine, malo putovanje obalom, malo nacionalni parkovi...

Ziveli!!!

AleksandarA:
Hvala na preporukama, naravno da ne ocekujem previse za pocetak, a nisam od onih koji stalno misle na pare(ovde sam primoran), ja cu uraditi sta mogu, zivot ce uraditi ostalo.
Blago vama, malo planine, malo putovanje obalom, malo nacionalni parkovi...

Ziveli!!!
Zdravo Mornar(ice),

Citam ovo tvoje pismo i kao Kapetan od ovu Ladju da ti kazem da nisi bas na dobrom kursu /treba jos da ribas palubu da bolje upoznas ovaj brod/..
'Ocu reci da takav zivot kao sto ti mislis da je ovde zivi mozda 1% raje.
/npr Visler nema vise od 50000 ljudi zajedno sa turistima/,a ostalih 99% zive onu drugu stranu medalje....tj radi se od 9 do 5 + put do kuce .
Ostaje ti subota i nedelja da ih "potrosis" kako najbolje znas i umes....

Veliki Poz s Palube od Belu LAdju
Kapetan :p

Naravno da sam i ja mislio na vikende i godisnji odmor.Ovde smo jednom bili na moru za poslednih 5 godina, a o zimovanju i ne razmisljamo(stalno se nadje nesto prece), predhodnih 10 godina za vreme Slobe(90-te) nijednom, samo keva radila, cale pomalo kad ima posla(tipicna prica)...
Takodje u okolini grada(50-60 km) ima svega par mesta za posetiti,a dalje se nemoze(skup benzin) ili otprilike jednom u dva meseca.
Kao sto sam vec rekao ne bih samo jurio pare i zadovoljio bih se stabilnim zivotom i mogucnoscu da pomalo putujemo, ti si vec duze vreme tamo pa .
Inace ovde imam od 170-190 radnih sati mesecno i posto se radi u smenama po 12 sati ustajem u 05:20 spremim se uhvatim bus u 06:00
radno vreme od 06:30 do 18:30 kuci sam u 19:15 i zahvalan sam sto imam posao jer ga vecina mojih drugara nema(ili radi za 12 000 to je manje od 200$ cad tacnije oko 190$ mesecno, benzin kosta 82 dinara to je 1,3$ cad).
Inace bas me zanima kakve su cene u Kanadi:restorani(prosek ne luksuzni), hrana i benzin i pizza...?
Nikad necu zaboraviti lice engleskinje na IELTS-u kada me je pitala koliko cesto idemo u restoran, a ja joj odgovorio kada ima para 1-2 puta mesecno(uglavnom picerije) a kada nema onda nista.

Pozdrav od mornara i unapred hvala.

AleksandarA:
Naravno da sam i ja mislio na vikende i godisnji odmor.Ovde smo jednom bili na moru za poslednih 5 godina, a o zimovanju i ne razmisljamo(stalno se nadje nesto prece), predhodnih 10 godina za vreme Slobe(90-te) nijednom, samo keva radila, cale pomalo kad ima posla(tipicna prica)...
Takodje u okolini grada(50-60 km) ima svega par mesta za posetiti,a dalje se nemoze(skup benzin) ili otprilike jednom u dva meseca.
Kao sto sam vec rekao ne bih samo jurio pare i zadovoljio bih se stabilnim zivotom i mogucnoscu da pomalo putujemo, ti si vec duze vreme tamo pa .
Inace ovde imam od 170-190 radnih sati mesecno i posto se radi u smenama po 12 sati ustajem u 05:20 spremim se uhvatim bus u 06:00
radno vreme od 06:30 do 18:30 kuci sam u 19:15 i zahvalan sam sto imam posao jer ga vecina mojih drugara nema(ili radi za 12 000 to je manje od 200$ cad tacnije oko 190$ mesecno, benzin kosta 82 dinara to je 1,3$ cad).
Inace bas me zanima kakve su cene u Kanadi:restorani(prosek ne luksuzni), hrana i benzin i pizza...?
Nikad necu zaboraviti lice engleskinje na IELTS-u kada me je pitala koliko cesto idemo u restoran, a ja joj odgovorio kada ima para 1-2 puta mesecno(uglavnom picerije) a kada nema onda nista.

Pozdrav od mornara i unapred hvala.

Zdravo Mornaru s nase Ladje,
Cene restorana i hrana u V. je priblizno isto kao u N.Sadu.Benzin je 0.9 do 1.2$ i stalno se menja,inace auta i dzipova je pun grad ,malo previse za moj ukus...
Poz

Da se nastavim...
Najbolji deo price ,barem sto se tice V-ra je klima i geopolozaj.
Grad je pored mora i to se jako oseca i leti i zimi.
Odmah tu su i planine ,naslanjaju se na grad.
Bukvalno kroz prozor mogu da vidim skijaliste ,nocu osvetljeno na planini i u isto vreme morski zaliv odmah tu ispred.Do zaliva imam 5 minuta "pjehe"...
Eto to ti je Vankuver....
Veliki Pozzzzzzzzzzzzz

komsija Sale:
Bukvalno kroz prozor mogu da vidim skijaliste ,nocu osvetljeno na planini i u isto vreme morski zaliv odmah tu ispred.
Veliki Pozzzzzzzzzzzzz

Nemojmo sad jos i detaljisati....pogledi...cuda...more..planine..Ja isto,evo sad gledan Dunav i Frusku.G i to zamisli,sa istog prozora pa ti sad vidi gde je lepse.........................Al' sam ti odgovorila..... :-)

Uzdravlje...

staorac:
Heeej, guys!
Ubi me vo ribanje palube, nikako da udjem u pricu sa vama. Captain S. je vrlo strog...
Samo da prokomentarisem CENE SU SLICNE NS!!! OUTRAGEOUS!!!
Back to work, iako je nedelja !

A evo nasa Mornar(ica) se umorila od ribanja palube,
Moram joj dati voljno,eto 30 minuta lezecki,da ne misli da sam tako strog
Pozzz
Kapetan do Belu Ladju :p

komsija Sale:
A evo nasa Mornar(ica) se umorila od ribanja palube,
Moram joj dati voljno,eto 30 minuta lezecki,da ne misli da sam tako strog
Pozzz
Kapetan do Belu Ladju :p
Evo i mene iz nocne na par minuta posto sam mrtav (umoran).
Kad smo vec kod ribanja ja sam vise nego kvalifikovan za vec pomenuti zadatak, zamisli kapetane otprilike jednom mesecno pored svog posla koji imam dodje nalog da se oriba hala u kojoj radim.
Naravno hala ima oko 800 m2, a ribanac se vrsi dzogerom sirine oko 40 cm, to je kao da ribas kupatilo od 5-6 m2 sa cetkicom za zube :shock: .Tako da se dobrovoljno prijavljujem za posao da bi postedeo ostale mornare, a i verujem da sam jedan od kvalifikovanijih za gore pomenut posao.
Pozzz svima i laku noc :-D ,rib,rib,rib :razz: ...

Pozdrav svima!
Ocekujem papire uskoro. Lekarski je (nadam se) dobro prosao. Ja sam se vec odlucila za BC i Vancouver i znate kako sad to ide, svrbe me pitanja kao sto je rentiranje stana, zaposlenje i jos milion njih. Nemam nikoga u Kanadi i to mi je problem.
Molim vas najpre za savet u vezi sa rentiranjem stana. Da li je u mom slucaju pravi put da se obratim nekoj od real estate agencija da mi od tog i tog datuma nadju nesto ili da ipak smaram neke polupoznanike za "privremeni smestaj dok ne nadjem nesto" (al to mi je krajnje bezveze jer ne volim nikoga da maltretiram).

Drugo, koji mi kraj u Vancouveru preporucujete? Ne bih uzimala kola za pocetak, tako da me interesuje samo nesto u dometu lokalnog gradskog saobracaja.

Trece, imam stan u Bgd-u (mali ali i to je velika stvar), pa sam u dilemi da li da pricekam sa prodajom i iznajmljujem ga (za nekih 200evra) dok tamo ne steknem kreditno poverenje svojim zaposlenjem i urednim zivotom, ili me banke cekaju rasirenih ruku i dale bi mi kredit cim krocim? Tu je jos i veliki problem sto cim krocis nemas pojma kako se zoves pa nije bas uputno odmah se upustati u kupovinu nekretnine.

javorka:
Pozdrav svima!
Ocekujem papire uskoro. Lekarski je (nadam se) dobro prosao. Ja sam se vec odlucila za BC i Vancouver i znate kako sad to ide, svrbe me pitanja kao sto je rentiranje stana, zaposlenje i jos milion njih. Nemam nikoga u Kanadi i to mi je problem.
Molim vas najpre za savet u vezi sa rentiranjem stana. Da li je u mom slucaju pravi put da se obratim nekoj od real estate agencija da mi od tog i tog datuma nadju nesto ili da ipak smaram neke polupoznanike za "privremeni smestaj dok ne nadjem nesto" (al to mi je krajnje bezveze jer ne volim nikoga da maltretiram).

Drugo, koji mi kraj u Vancouveru preporucujete? Ne bih uzimala kola za pocetak, tako da me interesuje samo nesto u dometu lokalnog gradskog saobracaja.

Trece, imam stan u Bgd-u (mali ali i to je velika stvar), pa sam u dilemi da li da pricekam sa prodajom i iznajmljujem ga (za nekih 200evra) dok tamo ne steknem kreditno poverenje svojim zaposlenjem i urednim zivotom, ili me banke cekaju rasirenih ruku i dale bi mi kredit cim krocim? Tu je jos i veliki problem sto cim krocis nemas pojma kako se zoves pa nije bas uputno odmah se upustati u kupovinu nekretnine.

Pozdrav novom clanu posade...
Evo nekih odgovora na tvoja pitanja:
-rentiranje mozes resiti preko novina V.Sun ili 3City news,obicno ti nije potrebna agencija.Za prvih nedelju dana pre nego sto nadjes smestaj mozes koristiti "Holliday Inn" motele ,ima ih dosta u gradu
-preporuka Burnaby,Port Moody,Coquitlam,kola su ti neophodna...Najjeftinija su polovna preko novina ili aukcija ,a ne od dilera...
-stan i Bgd mozes izdavati...a kad steknes +finans.istoriju mozes dobiti kredit...
PS:puno pozdrav iz V.

...nastavak:
-zaposlenje :preko i-neta ima puno sajtova koji nude posao/ne znam koje si struke/ npr : monster,workopolis...ali verovatno je najbolje za tebe ako steknes prijatelje koji mozda mogu da ti pomognu direktnim kontaktima...
Pozzzzzzzzzzzzzzz...

Back