Vanbračna djeca

zendeli

Elita
VIP
Poruka
17.475
Kako biste reagovali da vaš muž sazna da ima vanbračno dijete, rodjeno prije vašeg braka ili možda čak u toku, koje teško živi i on želi da ga dovede u vašu kuću?
Moj otac je imao vanbračnog sina. Živio je s nama, moja i njegova majka su to dogovorile, jer nije jadna imala nikakvu podršku, davno je to bilo. Došao je prije mog rodjenja.
Nemam pojma kako bih ja ali se divim svojoj majci koja mu je svu ljubav pružila i nikad nije pravila razliku izmedju nas.

Ako je pre mene, mislim da ne bih imala problem da odgajam to dete. Za drugi slučaj, nisam sigurna kako bih reagovala, mada sam u suštini bolećiva kada su deca u pitanju , odabrala bih ono što detetu treba .Oteram nevernog muža i živim sa decom.

Ako je pre mene, mislim da ne bih imala problem da odgajam to dete. Za drugi slučaj, nisam sigurna kako bih reagovala, mada sam u suštini bolećiva kada su deca u pitanju , odabrala bih ono što detetu treba .Oteram nevernog muža i živim sa decom.
Nekako bi i meni bilo žao djeteta, nikad ono nije krivo. Takvog muža bih prestala da volim i cijenim, ne zbog prevare već zbog negiranja očinstva.

Kako biste reagovali da vaš muž sazna da ima vanbračno dijete, rodjeno prije vašeg braka ili možda čak u toku, koje teško živi i on želi da ga dovede u vašu kuću?
Moj otac je imao vanbračnog sina. Živio je s nama, moja i njegova majka su to dogovorile, jer nije jadna imala nikakvu podršku, davno je to bilo. Došao je prije mog rodjenja.
Nemam pojma kako bih ja ali se divim svojoj majci koja mu je svu ljubav pružila i nikad nije pravila razliku izmedju nas.
Само у том случају, да жели да га призна и брине о њему, однос би опстао.
Да сазна за дете, а избегава га, или сазнам да га је крио пао би у мојим очима и тај однос више не би могао опстати.
То ако се дете родило пре.
За случај преваре, одржавала бих ја однос са тим дететом због своје деце, они су скоро па рођени. За њега би ме болела штикла. Такође, моја деца, ако рачунамо да су званична била би васпитавана да се све материјално дели на равне части.
Не знам шта ми је огавније, мушкарци који крију децу или жене које упрпају за наследство па се солидаришу.

Само у том случају, да жели да га призна и брине о њему, однос би опстао.
Да сазна за дете, а избегава га, или сазнам да га је крио пао би у мојим очима и тај однос више не би могао опстати.
То ако се дете родило пре.
За случај преваре, одржавала бих ја однос са тим дететом због своје деце, они су скоро па рођени. За њега би ме болела штикла. Такође, моја деца, ако рачунамо да су званична била би васпитавана да се све материјално дели на равне части.
Не знам шта ми је огавније, мушкарци који крију децу или жене које упрпају за наследство па се солидаришу.
Baš tako. Kad ne voli to djete sumnjala bih u sve moguće osjećaje.
Moj brat i ja smo bili jednaki u nasljedjivanju bez obzira na to što zakon kaže drugačije.

Sve sto nas partner voli ili mu je bitno trebalo bi bar postovati i podrzavati. Iz postovanja proisticu ostale stvari, emocije.

Povodljiva su deca upijaju posebno sta ne treba,okrene ih 1 roditelj protiv drugog
А, то мислиш? Да се однос хлади временом ако су околности такве.

Ја сам више мислила на оне који са једном особом добију дете, оду, ни не потруде се да остваре контакт. А онда са неком другом особом имају наизглед нормалну породицу.
У другом случају ОК родитељи а у првом ни не познају своје дете.

Једна жена из наше фамилије је то урадила. И срамота ме је да о томе пишем, али шта сада...
Добила је сина са једним човеком, оставила га, преудала се, са другим добила двоје деце и њима је супер мама.
Ја сам је увек доживљавала другачије. Небитно је шта се збило. За децу се дају бубрези. Даје се живот. Не постоји бивше дете.
На страну што ми ни тај други муж, ни та нова деца нису јасни. Брате, живиш са моралном бљувотином.

U danasnje vrijeme kada je sve manje finansijeske zavisnosti, ostaje samo cista ljubav kao uslov.
I to bi vjerovatno bio jedan ozbiljan test odnosa i izbora.
Bilo je na forumu takvih iskustava. Tada sam se divila tome, djelovalo mi je nadljudski da neko prihvati bespogovorno dijete a danas, u ovoj konkretnoj zajednici, mislim da ne bih imala problem.

Pa da recimo trazi alimentaciju i ogranici minutazu s detetom,zabrani prilazak,nebitno jel zasluzeno,pati covek ali nema priliku da ista pruzi detetu koje slusa lazi o njemu
To su mi mnogo ružne stvari, ai nažalost jako česte. Takvih primjera viđam na sve strane i bukvalno od toga mi se okreće u želucu.
Pomenuću samo jedan slučaj sličan o kom pričaš ti. Majka ružno govorila kćerkama o ocu, prijavljivala ga centru za socijalni rad za najmanju sitnicu i otišlo je dotle da je on jedno vrijeme kćerke mogao da viđa samo uz prisustvo socijalnog radnika.

On je sve to izdržao, iako svjestan da djeca upijaju ružne priče o njemu, on nije govorio ružno o njoj. Umjesto toga. ponašao se praktično kao da ona ne postoji i gradio odnos sa djevojčicama. Bilo je tu borbe godinama, ali kako je vrijeme prolazilo on je svojom brižnošću i požrtvovanošću dokazao da on nije nikakav ološ. Znaš nisu djeca glupa i vremenom su uvidjele kako stoje stvari. Kada je čovjek dobronamjeran to ne može a da ne izađe na površinu, tako da se centar za socijalni rad povukao. Danas one imaju prisniji odnos sa ocem nego sa majkom, provode vrijeme skupa kad god požele bez ikakvih ograničenja. Majka je klevetala godinama, pa na kraju i prestala.
Da, treba vremena ali ljubav na kraju nađe put.

To su mi mnogo ružne stvari, ai nažalost jako česte. Takvih primjera viđam na sve strane i bukvalno od toga mi se okreće u želucu.
Pomenuću samo jedan slučaj sličan o kom pričaš ti. Majka ružno govorila kćerkama o ocu, prijavljivala ga centru za socijalni rad za najmanju sitnicu i otišlo je dotle da je on jedno vrijeme kćerke mogao da viđa samo uz prisustvo socijalnog radnika.

On je sve to izdržao, iako svjestan da djeca upijaju ružne priče o njemu, on nije govorio ružno o njoj. Umjesto toga. ponašao se praktično kao da ona ne postoji i gradio odnos sa djevojčicama. Bilo je tu borbe godinama, ali kako je vrijeme prolazilo on je svojom brižnošću i požrtvovanošću dokazao da on nije nikakav ološ. Znaš nisu djeca glupa i vremenom su uvidjele kako stoje stvari. Kada je čovjek dobronamjeran to ne može a da ne izađe na površinu, tako da se centar za socijalni rad povukao. Danas one imaju prisniji odnos sa ocem nego sa majkom, provode vrijeme skupa kad god požele bez ikakvih ograničenja. Majka je klevetala godinama, pa na kraju i prestala.
Da, treba vremena ali ljubav na kraju nađe put.
Bas lepo, ne znam kakav roditelj da je ipak deci nedostaje i treba da popricaju ko ljudi,cuju obe strane,ne mora nikakav odnos s bivsim da bude samo eto da se deci da pravi primer otac/majka ,da ne bi i oni bili u disfunkcionalnoj porodici kakve su danas postale

Back