VAN GOGH

Ekatarina Velika je među najuticajnijim, ako ne i najuticajniji bend na prostoru bivše Jugoslavije, a takođe se smatra i jednim od najvažnijih bendova na jugoslovenskoj rok sceni uopšte. Mnogi bendovi su tokom godina obrađivali njihove hitove, ali ono što je karakteristično je to da se imitacije tema kojima se Mladenović bavio kao i njegovog jedinstvenog pesničkog stila stalno pojavljuju u muzici mnogih novih mladih bendova. Među bendovima za koje se tvrdi da su pod velikim uticajem Ekatarine Velike je bend Van Gog koji se uzdigao do statusa jednog od najpopularnijih rok bendova u Srbiji u drugoj polovini 90-ih, ali koji je takođe često kritikovan zbog preterane sklonosti ka imitaciji EKV-a, naročito kada se radi o tekstovima pesama.


Sta vi mislite o tome,da li u ovom bendu zaista postoji preterana sklonost ka imitaciji Ekatarine Velike ili ne?
 
Tek sam sad videla da postoji ova tema... Super, ja volim Van Gogh, bila sam veliki fan pre neku godinu... I dalje ih volim, ali ne svidja mi se ovaj njihov poslednji album "Lavirint"... Starije pesme su im mnogo dobre ;)
 
Jedan od najboljih bendova trenutno u Srbiji, obozavam ih, nisam propustio ni jedan njihov koncert u Kragujevcu a isao sam i u Nis i Bg nekoliko puta i svaki put su me odusevili...
 
ali me je njihova svirka u Novom Sadu za "NS s ljubavlju"jako razocarala,bili su ocajni,sto godina im je trajao uvod u pesmu,jako su usporeni bili,vise je masa pevala nego on,jednom recju katasrofa i koga god pitam svi se zale da je jako los koncert bio,sramota za jednu takvu grupu koja vazi za jednu od najboljih

Bio sam na tom kocertu,hvala bogu mom poslednjem koncertu Van Goga!Otišao sam sa devojkom na koncert na kom je bilo dosadno do zla boga!Posle jedno sat vremena koncerta upitam devojku(koja inače obožava van gog)da li će nam biti zanimljivije ako ostanemo ovde ili odemo do mene u stan!?Naravno završili smo u kod mene stanu!
 
Mislim da su prva faza Van Gogha i prvi njihov album,nesto najznacajnije sto je ova grupa dala.Taj neki alternativni rock zvuk sa prvog albuma je u sustini nesto najbolje sto su napravili.Posle je Djule krenuo nesto komercijalnijim stopama i to je nekako unistilo tu prvobitnu bit benda.Imao je Djule kasnije dosta dobrih pesama,ali su mi "Tragovi proslosti" nesto nabolje sto je Van Gogh podario nasoj sceni

 
Kakav je ovaj bend imao strasan pocetak , Van Gogh je mnogo kvalitetan album, originalan i sa svojim pecatom, ali koliko vidim, nazalost je ostao u sjenci ovih novijih albuma. Strast mi je za nijansu bolji, iako se osjeti uticaj EKV ali ne previse, bas funky album. :)
Svaka cast ljudima koji su uocili kvalitet VG na prvim izdanjima i jos slusaju pjesme sa tih albuma. A ove novije albume ne mogu slusati, naravno postujem tudje ukuse i ljude koje vole takav Van Gogh. :)
 

Back
Top