Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

  • Примљен Синофарм.

    glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

    glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

    glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

    glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

    glasova: 54 42,5%

  • Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.277
Драги моји другари и драге моје другарице,

година 2020. је била у знаку Короне,

година 2021. ће бити, сматрам, у знаку вакцинације.

Како имамо јединствену тему о Корони у Србији под називом "COVID-19 u SRBIJI - izazovi, mere i događanja (2) "

сматрам да бисмо требали да имамо сличну тему о вакцинацији у Србији, изазовима, мерама и догађајима.

До сада је стигло 5 000 фејзерових вакцина (свакоме по 2 вакцине, то је две и по хиљаде пелцованих људи).

Очекујемо и остале вакцине, са осталих меридијана.

Да ли очекујемо само вакцине, или очекујемо и нуспојаве?
 
ББЦ пише, а Данас преноси


bbc_news_serbian_34px.gif

Korona virus: Sve o Fajzerovoj vakcini kojom je počela vakcinacija u Srbiji
3Piše: BBC News na srpskom30. decembra 2020. 13.43

https://www.danas.rs/bbc-news-serbi...vakcini-kojom-je-pocela-vakcinacija-u-srbiji/
 
Да видимо шта пише Дојче веле о пелцовању у Србији и цијепљењу у региону.





Srbija i susedstvo: Kada stižu vakcine?
Vakcinacija je počela u Srbiji i Hrvatskoj, dok ostale zemlje regiona još moraju da se strpe. DW donosi pregled epidemiološke situacije kao i izglede za masovnu vakcinaciju u zemljama regiona.



Čekajući vakcinu: Baka koja prodaje rukotvorine u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu
Čekajući vakcinu: Baka koja prodaje rukotvorine u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu
Srbija i zemlje regiona, osim Hrvatske koja je članica EU, vakcine nabavljaju različitom putevima – uglavnom preko zdravstvenog programa Kovaks, preko EU, ali i direktnom kupovinom od proizvođača.
U okviru svetskog programa Kovaks u kojem učestvuje 190 država do kraja 2021. bi trebalo se obezbedi najmanje dve milijarde doza različitih vakcina. Sve zemlje Zapadnog Balkana su članice Kovaksa. Međutim, isporuke vakcina počinju tek u prvom kvartalu 2021. dok je kampanja vakcinacije u EU startovala 27. decembra.
Stoga je Evropska komisija 28. decembra usvojila paket od 70 miliona evra u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) koji će biti distribuiran u vidu grantova i omogućiti Zapadnom Balkanu da kupi određeni broj vakcina iz kontigenta EU, pri čemu će pojedine članice deliti deo svojih unapred dodeljenih doza.
Do sada je u EU odobrena samo Bajontek-Fajzer vakcina. Očekuje se da 6. januara bude odobrena vakcina američke Moderne. Evropska komisija je u ime svih zemalja EU sklopila ugovor sa šest kompanija za nabavku oko dve milijarde doza vakcina.
Evo pregleda epidemiološke situacije i izgleda za vakcinaciju u Srbiji i regionu:
Srbija
U Srbiji sa oko sedam miliona stanovnika ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije je 337.923, a preminula je 3.211 osoba.
Srbija je prva zemlja u regionu u kojoj je počela vakcinacija. Prvih 4.875 doza nemačko-američke vakcine stigle su 22. decembra, a dva dana kasnije prva je simbolično vakcinisana premijerka Ana Brnabić. Zvanično se vakcinacija se odvija po planu – korisnici staračkih domova i odmah zatim medicinsko osoblje. Masovna vakcinacija bi mogla početi u aprilu, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković naglasio je da je dobro što je vakcinacija počela, ali je dodao kako je još rano da se priča o kolektivnom imunitetu i da se zaštita pre svega vrši prevencijom zaražavanja i obolevanja.
Ovu dozu vakcine u Torlaku je primila premijerka Ana Brnabić
Ovu dozu vakcine u Torlaku je primila premijerka Ana Brnabić
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je da se u januaru očekuje još oko 21.000 Bajontek-Fajzer vakcina.
U Srbiju je 30. decembra stiglo 2.400 doza ruske vakcine Sputnjik V. Vakcinacija se očekuje u prvim danima nove godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja januara u zemlju stići najmanje četiri vakcine protiv koronavirusa, različitih svetskih proizvođača.
Hrvatska
Hrvatska sa oko četiri miliona stanovnika, prema zvaničnim podacima registrovala je ukupno 210.837 zaraženih i 3.920 preminulih. Zemlja učestvuje u zajedničkoj nabavci vakcina koje sprovodi Evropska komisija i dostavlja ih po ključu i u isto vreme svim članicama EU. Prvih 9.750 doza Bajontek-Fajzer vakcine je stoga u Hrvatsku stiglo 26. decembra i početak vakcinacije je bio dan kasnije.
Vakcinacija se sprovodi prema planu u tri faze – prvo, slično kao i svuda, stanovnici staračkih domova, a na kraju celokupno stanovništvo mlađe od 65 godina.
Prva je vakcinisana je Branka Aničić (81) iz Doma za starije osobe u Zagrebu. Tom prilikom prisutni premijer Andrej Plenković je rekao: „Uveren sam da će se kroz mesece koji su pred nama veliki broj hrvatskih građana vakcinisati, mislim da je svima dosta života koji nije uobičajen.“
Hrvatska je naručila blizu šest miliona doza vakcine od različitih proizvođača do kraja 2021. što je dovoljno za oko 70 odsto stanovnika. Od Astra Zeneke naručeno je 3,6 miliona doza, ali je zbog ogromnog interesa drugih zemalja EU, Hrvatska dobila pravo na 2,7 miliona doza, pa je ostalih 900.000 doza naručeno od Džonson i Džonsona. Po milion doza naručeno je od Bajontek-Fajzera i Moderne, a 300.000 doza od KjurVaka.
Pula: I skulptura Džemsa Džojsa nosi masku
Pula: I skulptura Džemsa Džojsa nosi masku
Bosna i Hercegovina
U Bosni i Hercegovini sa oko 3,3 miliona stanovnika potvrđeno je više od 110.985 slučajeva zaraženih i 4.050 smrtnih slučajeva. Vakcine se očekuju u prvom kvartalu 2021. Naručeno je ukupno 1.232.000 doza što je dovoljno za oko 20 odsto stanovnika. Nabavku vakcina koordiniše Ministarstvo civilnih poslova.
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Federalno ministarstvo zdravstva i Odeljenje za zdravstvo i ostale usluge distrikta Brčko potpisali su sporazum o obavezama u vezi sa pandemijom unutar BiH.
Na području Federacije BiH postoji deset kantona koji imaju autonomiju prilikom izbora proizvođača od kojeg će nabaviti vakcine. U Republici srpskoj očekuju da početkom 2021. stigne ruska vakcina Sputnjik V.
Predsedavajući Veća ministara Zoran Tegeltija rekao je da će biti izdvojeno koliko god bude potrebno sredstava da bi se vakcinisalo oko 50-60 odsto stanovništva: „Videćemo koliko ćemo vakcina dobiti kroz sistem sa Evropskom komisijom, a ostali deo sredstava BiH će nabaviti za svoje građane iz budžetskih prihoda.“
Kosovo
Na Kosovu sa oko 1,8 miliona stanovnika do sada je registrovano 50.910 obolelih i 1.325 smrti koje se dovode u vezu sa kovidom.
Premijer Kosova Avdulah Hoti nije mogao da kaže kada konkretno vakcina stiže i naveo je da se očekuje da će Kosovo „uskoro dobiti određenu simboličnu količinu za vakcinaciju lekara, hroničnih bolesnika, najugroženijih kategorija“, kao i da veruje da će masovna vakcinacija početi u martu i aprilu.
Kosovo ima pravo da posebno povoljnim dugoročnim kreditima Svetske banke plati svoj udeo cene vakcine iz kontigenta Kovaksa.
Kosovo: Vakcinacija počela samo na severu
Kosovo: Vakcinacija počela samo na severu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 25. decembra da je vakcinacija počela i na severu Kosova za osobe starije od 75 godina. To je naišlo na negativne reakcije u Prištini, Avdulah Hoti je izjavio da je donošenje vakcine bilo ilegalno: „Preduzeli smo potrebne radnje i agencije za sprovođenje zakona istražuju načine na koje su ove vakcine ušle“, rekao je Hoti.
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je potom u intervjuu za prištinski portal Indeksonlajn da mu je Vučić predložio da iz prvog sledećeg kontingenta vakcina protiv korone, koji se očekuje početkom januara, budu obezbeđene određene količine i za ostale nacije i sredine na Kosovu.
Crna Gora
U zemlji sa oko 600.000 građana ukupan broj registrovanih zaraženih je 48.247, dok su registrovana 682 smrtna slučaja. Najgora situacija je u Budvi i Podgorici. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je da je situacija vanredna i da traje hronično i dugo. Ona je saopštila da bi vakcinacija u Crnoj Gori trebalo da počne krajem januara.
Šefica kancelarije SZO u Crnoj Gori Mina Brajović izrazila je očekivanje da će u prvom kvartalu 2021. biti vakcinisano do tri odsto stanovništva, a u drugom 20 odsto. Crna Gora je pojedinačno pregovarala sa Poljskom kako bi i tim putem obezbedila određene količine vakcine.
Severna Makedonija
Ova zemlja sa oko dva miliona stanovnika registrovala je 82.794 obolelih i 2.488 umrlih od Kovida-19.
Skoplje: Zemlja teško pogođena pandemijom
Skoplje: Zemlja teško pogođena pandemijom
Prve vakcine trebalo bi da dobije u martu 2021, izjavio je ministar zdravlja Venko Filipče. Preko mehanizma Kovaks je naručeno 833.000 doza, a planira se nabavka još 800.000. „Poručili smo vakcine od EU, a prihvatili smo i pomoć u vakcinama od Grčke, Bugarske, Poljske i Austrije. Svaka količina je dobrodošla“, rekao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.
Čitajte nas i preko DW-aplikacije za Android

DW.COM

Doček Nove godine – početak novog talasa korone u Srbiji?
Dok Vlada oteže sa odlukom, mnogi planiraju doček. Epidemiolozi upozoravaju da bi to preplavilo bolnice. Ali, čini se da inspekcije gledaju kroz prste – čak i kad se snimci ilegalnih žurki pojave na društvenim mrežama.
 
Poslednja izmena od moderatora:
ali to znamo svi ( uglavnom iz medija) barem vec tri meseca. Sta je sad
ovde pa revolucionarno? Sto ne nadjes neki clanak o vakcini Moderna,
AstraZeneka, ruskoj vakcini, Johnson&Johnson?

Ovo smo prezvakavali valjda vec 7x.

Зато што ми Гугл прво избацује ББЦ и Дојче веле.
 
КАЛЕНДАР ОБАВЕЗНЕ ИМУНИЗАЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

На рођењу BCG – против туберкулозе ХБ – против хепатитиса Б (прва доза) + ХБИГ * Породилиште

2. месец ХБ – против хепатитиса Б (друга доза) Дом здравља

3. месец (после навршена 2 месеца) ДТП – против дифтерије, тетануса и великог кашља (прва доза) ОПВ – против дечје парализе (прва доза) Хиб – против обољења која изазива хемофилус инфлуенце тип б (прва доза) Дом здравља

Са навршених 3,5 месеци ДТП – против дифтерије, тетануса и великог кашља (друга доза) ОПВ – против дечје парализе (друга доза) Хиб – против обољења која изазива хемофилус инфлуенце тип б (друга доза) Дом здравља

5. месец (до навршеног 6. месеца) ДТП – против дифтерије, тетануса и великог кашља (трећа доза) ОПВ – против дечје парализе (трећа доза) Хиб – против обољења која изазива хемофилус инфлуенце тип б (трeћа доза) ХБ – против хепатитиса Б (трећа доза)

2. година (са навршених 12 до навршених 15 месеци) ММР – против малих богиња, заушки и рубеле Дом здравља Дом здравља *имуноглобулин против хепатитиса Б (ХИБГ) примају новорођенчад ХБсАг+ мајки, њима се дају четири дозе вакцине по шеми 0,1,2,12 месеци

2. година (са навршених 17 до навршена 24 месеца) ДТП – против дифтерије, тетануса и великог кашља (прва ревакцинација) ОПВ – против дечје парализе (прва ревакцинација) Дом здравља

7. година (пре уписа у први разред ОШ) ДТ – против дифтерије и тетануса (друга ревакцинација) ОПВ – против дечје парализе (друга ревакцинација) ММР – ревакцинација против малих богиња, заушки и рубеле

Дом здравља 12. година (шести разред ОШ) ХБ – против хепатитиса Б (вакцинација школске деце која до тада нису вакцинисана са три дозе вакцине по шеми 0,1,6 месеци) Дом здравља у ОШ

14. година (осми разред OШ) дТ –против дифтерије и тетануса (трећа ревакцинација) ОПВ – против дечје парализе (трећа ревакцинација) Дом здравља у ОШ

http://www.batut.org.rs/download/izdvajamo/Kalendar obavezne imunizacije u Republici Srbiji.pdf

Ово је план вакцинације у Србији.

Нигде нема вакцине против Короне.

Дакле, вакцину против Короне можемо да упоредимо са вакцином против сезонског грипа.

Та вакцина је добровољна и примају је бабе и деде које хоће добровољно да се вакцинишу.

Добровољна ће бити и вакцина против короне. Нико је неће примити, осим неколико баба и деда које толико слепо верују Вучићу да су у стању због њега све да ураде, а и за пензосе је увек добра журка у реду у здравственој установи.
 
Драги моји другари и драге моје другарице,

година 2020. је била у знаку Короне,

година 2021. ће бити, сматрам, у знаку вакцинације.

Како имамо јединствену тему о Корони у Србији под називом "COVID-19 u SRBIJI - izazovi, mere i događanja (2) "

сматрам да бисмо требали да имамо сличну тему о вакцинацији у Србији, изазовима, мерама и догађајима.

До сада је стигло 5 000 фејзерових вакцина (свакоме по 2 вакцине, то је две и по хиљаде пелцованих људи).

Очекујемо и остале вакцине, са осталих меридијана.

Да ли очекујемо само вакцине, или очекујемо и нуспојаве?

Пред нама су велики изазови, мере и догађаји. Свашта ће бити!
 
Ћелије абортираног фетуса и вакцине: став Руске Православне Цркве


16:43 01.01.2021.
3



Председник патријарашке комисије РПЦ за питања породице, заштите мајчинства и детињства, свештеник Фјодор Лукјанов, изјавио је да се у Руској Православној Цркви коришћене ћелијских линија за производњу имунолошких препарата, ако су те линије пореклом и из ембриналних ткива, сматра недоспустивим.


Он је ово изјавио на конференцији „Имунопрофилакса заразних болести. Преспективе законодавног и нормативно – правног регулисања“ одржаном у октобру 2020. На скупу су учествовали научници, медицинари, свештенство, представници власти и друштвених организација. Свештеник Фјодор Лукјанов је истакао: “Морално недопустиво је да у имунопрофилактичким препаратима има саставних делова који се добијају од ћелијских линија добијених из ембрионалних ткива човека. На пример, НЕК 293 (Human Embryonic Kidney 293) — је ћелијска линија која је добијена из бубрега људског ембриона.“

Обратимо пажњу: свака вакцина која у себи има ћелије пореклом од абортираног фетуса је оно што православни хришћани не смеју да користе.
 
ma izraelci su zaveli cenzuru i zato idu tim tempom, ali da sacekamo da vidimo da li ce stici do 50% populacije

mi ameri, vidis da ni medicinari vise od polovine nece da se vakcinise, ODBIJAJU

NA KRAJU CE DA KAZU DA VAKCINA NE DELUJE, JER POLA NAS NIJE HTELO DA JE PRIMI, KORONA MUTIRALA, BLA-BLA, KOLEKTIVNI IMUNITET...
Па ни у Србији неће здравствени радници.
 
Kako nece, celog zivota boli tudju decu koktelom vakcina u butine, a sad nece?
Знаш како и око тих вакцина се диже фама у Србији лажна.
Познајем људе који своју децу нису вакцинисали и нико им није правио проблем ни за шта.
Медији пишу једно, реалност је друго.
 
Važi stručnjakinjo, ti znaš bolje od svih.

Ja gledam brojeve, oni nikada ne lažu, vidimo se za dva meseca da analiziramo grafikone iz Izraela.
За тебе сам мастер мајнд по питању ове теме.

Мислим, буди III фаза клиничке студије, нико ти не брани. Али у Србији није обавезна вакцинација ни против короне и зато не малтретирај људе набијањем страха им.
 
За тебе сам мастер мајнд по питању ове теме.

Мислим, буди III фаза клиничке студије, нико ти не брани. Али у Србији није обавезна вакцинација ни против короне и зато не малтретирај људе набијањем страха им.

Svakako da nije, nije za mene, buudalu, Nešu iz Beočina, bas kao, Komunistkinju i ostale ali ...

Ali za tebe možda i bude z:D

Čitaš li ti

PRAVILNIK O PROGRAMU OBAVEZNE I PREPORUČENE IMUNIZACIJE STANOVNIŠTVA PROTIV ODREĐENIH ZARAZNIH BOLESTI
("Sl. glasnik RS", br. 65/2020)


4. Obavezna aktivna i pasivna imunizacija lica zaposlenih u zdravstvenim ustanovama

Obavezna aktivna i pasivna imunizacija lica zaposlenih u zdravstvenim ustanovama protiv određenih zaraznih bolesti sprovodiće se u skladu sa stručno-metodološkim uputstvom Instituta.

Zarazne bolesti protiv kojih se sprovodi obavezna aktivna i pasivna imunizacija osetljivih lica (bez prethodno stečenog imuniteta) zaposlenih u zdravstvenim ustanovama su:

1) hepatitis B;
2) grip;
3) male boginje;
4) rubela;
5) zauške;
6) difterija;
7) veliki kašalj;
8) meningokokna bolest;
9) varičela;
10) druge zarazne bolesti prema epidemiološkim indikacijama.

Lica zaposlena u zdravstvenim ustanovama koja nisu preležala ili nisu vakcinisana protiv prethodno navedenih zaraznih bolesti, u slučaju obolevanja mogu predstavljati izvor infekcije za pacijente, druge zaposlene, kao i osobe iz bliskog kontakta u populaciji.

Zaposleni u zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi koji podležu obaveznoj aktivnoj i pasivnoj imunizaciji su oni koji pružaju usluge zdravstvene zaštite na odeljenjima sa povećanim rizikom od zaraznih bolesti i to na poslovima: dijagnostike, lečenja, nege, ishrane bolesnika i poslovima održavanja higijene.

Zdravstveni radnici i zaposleni u zdravstvu su lekari, medicinske sestre i tehničari, učenici, studenti i lekari na stažu, farmaceuti i farmaceutski tehničari, volonteri, administrativno i tehničko osoblje, kao i zaposleni u dentalnoj medicini.

Komisija za bolničke infekcije/infekcije povezane sa zdravstvenom zaštitom svake zdravstvene ustanove određuje lica zaposlena u zdravstvenoj ustanovi koja podležu obaveznoj imunizaciji protiv određene zarazne bolesti.

Aktivnu imunizaciju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama organizuje i nadzire nadležni zavod/institut za javno zdravlje koji o tome vodi evidenciju.

Imunizacija se sprovodi nakon provere imunizacionog statusa zaposlenog.
 
Svakako da nije, nije za mene, buudalu, Nešu iz Beočina, bas kao, Komunistkinju i ostale ali ...

Ali za tebe možda i bude z:D

Čitaš li ti

PRAVILNIKO PROGRAMU OBAVEZNE I PREPORUČENE IMUNIZACIJE STANOVNIŠTVA PROTIV ODREĐENIH ZARAZNIH BOLESTI
("Sl. glasnik RS", br. 65/2020)


4. Obavezna aktivna i pasivna imunizacija lica zaposlenih u zdravstvenim ustanovama

Obavezna aktivna i pasivna imunizacija lica zaposlenih u zdravstvenim ustanovama protiv određenih zaraznih bolesti sprovodiće se u skladu sa stručno-metodološkim uputstvom Instituta.

Zarazne bolesti protiv kojih se sprovodi obavezna aktivna i pasivna imunizacija osetljivih lica (bez prethodno stečenog imuniteta) zaposlenih u zdravstvenim ustanovama su:

1) hepatitis B;
2) grip;
3) male boginje;
4) rubela;
5) zauške;
6) difterija;
7) veliki kašalj;
8) meningokokna bolest;
9) varičela;
10) druge zarazne bolesti prema epidemiološkim indikacijama.

Lica zaposlena u zdravstvenim ustanovama koja nisu preležala ili nisu vakcinisana protiv prethodno navedenih zaraznih bolesti, u slučaju obolevanja mogu predstavljati izvor infekcije za pacijente, druge zaposlene, kao i osobe iz bliskog kontakta u populaciji.

Zaposleni u zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi koji podležu obaveznoj aktivnoj i pasivnoj imunizaciji su oni koji pružaju usluge zdravstvene zaštite na odeljenjima sa povećanim rizikom od zaraznih bolesti i to na poslovima: dijagnostike, lečenja, nege, ishrane bolesnika i poslovima održavanja higijene.

Zdravstveni radnici i zaposleni u zdravstvu su lekari, medicinske sestre i tehničari, učenici, studenti i lekari na stažu, farmaceuti i farmaceutski tehničari, volonteri, administrativno i tehničko osoblje, kao i zaposleni u dentalnoj medicini.

Komisija za bolničke infekcije/infekcije povezane sa zdravstvenom zaštitom svake zdravstvene ustanove određuje lica zaposlena u zdravstvenoj ustanovi koja podležu obaveznoj imunizaciji protiv određene zarazne bolesti.

Aktivnu imunizaciju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama organizuje i nadzire nadležni zavod/institut za javno zdravlje koji o tome vodi evidenciju.

Imunizacija se sprovodi nakon provere imunizacionog statusa zaposlenog.
Информисани пристанак за Фајзер вакцину:

Узгред, невакцинисање подлеже казни. И то је то. Не може нико детету да ускрати вртић или школу због невакцинисања.
Притом, знаш да нисам антивакциниста.
Овде је реч о конкретној вакцини mRNA Pfizer/Moderna.
А за твоју информацију, нико нас никад није натерао да се вакцинишемо против било чега.
Ево, ја као патолог нисам вакцинисама против хепатитиса Б.
И мислиш да ме је неко терао да се вакцинишем?
Мој избор.
У септембру тестирана и све је ок.
Тај закон само штити државу од плаћања штете ако се заразиш на послу, а ниси био вакцинисан.
 

Prilozi

  • Triva Uros (468123)-Nalaz [d 8276231]_21.12.2020_155354.pdf
    356 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Информисани пристанак за Фајзер вакцину:

Da pa?????

Misliš li da Fajzerov informator ima veću težinu od državnog zakona i pravilnika?

Misliš li da će država, posle svega, dozvoliti da se medicisnko osoblje ne vakciniše protiv korone?

Misliš da će vas neko pitati bilo šta, možete samo knjižicu da uzmete ako vam se vakcinacija ne sviđa

Odakle ti ideja da će neko puštati više nevakcinisane medicinske radnike među imunokompromitovane pacijente, da ih pobijete kao što je gomila pobijena na nefrologiji gde su mučenici ulazili bez korone da urade neophodnu dijalizu a onda dobijali i koronu pride.
 
Nego Sofija, da ti lepo nađeš dr Jovanu pa vas dve ruku pod ruku prve tamo da se nacrtate i da zavrnete rukave.

Ionako za nju kažu da u Kliničkom centru ne sme da šukne ništa na radnom mestu, da nosi masku kao bela lala a da je u slobodno vreme antivakserka.
Sad ćemo da vidimo kako zavrće rukave i pita treba li i druga ruka ili da je čuva za revakcinaciju.
 
Nego Sofija, da ti lepo nađeš dr Jovanu pa vas dve ruku pod ruku prve tamo da se nacrtate i da zavrnete rukave.

Ionako za nju kažu da u Kliničkom centru ne sme da šukne ništa na radnom mestu, da nosi masku kao bela lala a da je u slobodno vreme antivakserka.
Sad ćemo da vidimo kako zavrće rukave i pita treba li i druga ruka ili da je čuva za revakcinaciju.
Неинтелигентан покушај дисквалификације.
 
И у Немачкој иста песма.
Меркелова пре пар дана кмечала да је шокирана мизерним одзивом струке на вакцинисање.
Не, него ће Меркелова докторе да учи шта је вакцина и које фазе испитивања мора да прође да би била безбедна. :lol:

У Британији мање од 20% хоће Фајзер/Модерну.

Али моја процена је да ће они медијском кампањом ипак навући по 30-ак % из сваке државе до краја III фазе клиничке студије која се завршава 2023. године. То је охохо за оглед ''ин виво''!

Ja ti kažem na vreme da se ne iznenadiš mnogo

Moraću Caps Lock malo slabije kapiraš

DRŽAVA NEĆE DOZVOLITI DA VAKCINACIJA PROPADNE ZATO ŠTO ĆE MEDICINSKO OSOBLJE MASOVNO DA ODBIJE DA ZAVRNE RUKAV

To ti je sigurica, možemo pare da stavimo ako si raspoložena.

Neće vas niko da tera, samo nevakcinisani neće moći da rade sa pacijentima pa vi vidite gde ćete biti raspoređeni.
Ti kao patolog se možda i provučeš, nisam siguran, ali budi ubeđena da će SVAKO ko dolazi u kontakt sa pacijentima biti vakcinisan ili će morati da se pozdravi sa radnim mestom. Ne pričam ti to napamet, videćeš i sama
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top