Za to je sve kriv patrijahalni moral, gde zensko treba da budo dobro i cedno i da skrece pogled i da crnveni kada bilo ko pomene nesto ispod pojasa.
Salu na stranu, ali ljudi cesto masturbiranje povezuju sa promiskuitetnim ponasanjem, jer ako neko ima seksualnu potrebu, ne znaci da ce on ili ona naci nekog za seks semu to isto vece (mada verujem da postoji i dobar broj takvih).
Secam se situacije pre par godina gde me je devojka isprozivala kao da sam najgori sljam koji samo gleda da nesto nabaci i otkaci za vece i koji devojke menja kao carape samo zato sto se ne ustrucavam da kazem da mastrubiram.
E sada izvinite me zbog generalizacije, ali ocigledno je u svesti devojaka u mom okruzenju koje su tu oko 20 i nevine da je masturbacija nesto lose, i da to rada samo one pokvarene i jeftine, lake devojke, mackice i fufice, kao i muskarci kojima je seks jedini cilj u zivotui koji nemaju ni gram mozga.
Poenta masturbacija moze ali i ne mora da ima veze sa promiskuitetom, ali je ljudi obicno tako povezuju, tako da je pretpostavka da devojka koja masturbira i javno prica o tome laka i promiskuitetna, a cini mi se da je bio takav primer neke koleginice, medicinske sestre na ovoj temi.
Vazi ono nepisano pravilo u zivotu, moze biti ali ne mora da znaci, jer nece svako ko oseti seksualnu potrebu da prevari svog decka ili devojku, tako da je masturbacija daleko bolji i zdraviji izduvni ventil.
U krajnjem slucaju, glupo je mozda pricati svakom na sav glas kada i kako masturbiras, jer meni je recimo neprijatno da pricam o tome grupi ljudi koje ne poznajem dovoljno dobro, a nekada i onima koje poznajem i koji su mi dugogodisnji prijatelji, ali mislim da bi ozbiljni partneri u vezi trebali da imaju takvu vrstu otvorenosti.
Masturbacija je ipak intimna stvar, a intima se ne deli sa svakim, ali izmedju dvoje ljudi koje su u vezi duze vreme masturbacija ne bi trebala da bude tabu tema niti bilo sta lose i nesto o cemu ne sme da se prica. Mada sve opet zavisi od otvorenosti, sigurnosti i psihickog sklopa partnera.