,,V-fantastične priče iz ravnice''

loki74

Ističe se
Poruka
2.390
Zbirka ušla u štampu...254 strane, tiraž 500 primeraka...izlazi za koji dan, verujem pre NG.
http://i40.tinypic.com/2le00ls.jpg

Sadržaj bi trebalo da izgleda ovako:

Andrea Baskin
Plavo
Violina

Boris Mišić
Daca i Huan
Daca u gradu tame

Goran Segedinac
Salaš
Pod krošnjom

Damir Mikloš
Zov ravnice

Igor Ivanišević
Desankina biblioteka užasa

Ivica Milarić
Auto-ekskurzija

Milka Knežević Ivašković
Motel

Oto Oltvanji
Nećeš nam lagati

Radoslav Slavnić
Zlatna deca, zlatne godine
Trulež, meso i sitni kolači

Saša Robnik
Ljubiša dolazi noću
Tako je govorio tata
Oči lovca

Otvorili smo i fejsbuk stranicu V-fantastične priče iz ravnice...

Poslednja izmena:
Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da će se u izdanju izdavačke kuće ,, NNK International’’ za koji dan pojaviti zbirka priča fantastike ,,V’’-fantastične priče iz ravnice. Radi se o zbirci u kojoj je predstavljeno deset autora sa šesnaest priča. Zbirka je zamišljena pomalo na ,,lokalan’’ način, za osnovu smo uzeli otklon od realnosti, a autorima je ostavljeno na slobodu da izaberu oblik fantastike koji njima odgovara i leži, ali u okviru dogovora da radnja, likovi, mesto događaja ili barem neki detalj u priči bude vezan za Vojvodinu.
Priče ipak, nisu zarobljene u lokalu ; po temama i sadržini izlaze i van lokalnih okvira ali eto, autori su se trudili da predstave fantastiku u nekom domaćem okruženju koje najbolje poznaju. Priče su raznovrsne, i stilski i po temama, ima tu svega, urbane fantastike, postapokalipse, čistog horora...
Oni koji su pratili projekat ,,Nešto diše u mojoj torti’’ videće da je većina autora iz tog projekta zastupljena i u V zbirci. Zapravo, oko V zbirke smo se pre godinu i kusur i okupili. Ona je urađena još pre nekih godinu dana. U međuvremenu smo uradili e-zbirku horor priča ,,Nešto diše u mojoj torti’’. Uspeh tog projekta, dobar prijem kod publike i brojne promocije, odložile su celu priču sa V za nekoliko meseci. Kako u Srbiji neplanirano uvek iskrsnu teškoće u zadnji čas, cela priča sa V zbirkom se iz raznoraznih razloga odužila neplanirano još koji mesec nakon e-zbirke Torte, ali konačno, kraj je tu.

U međuvremenu, dobili smo i neke nove autore u odnosu na prbobitnu postavku V zbirke, neke priče iz prvobitne verzije V su povučene, neke dorađene i popravljene, a dobili smo i sasvim nove priče. Uskoro je pred vama konačna verzija-deset autora, ukupno šesnaest priča.
Nadam se da će te u ovoj zbirci pronaći nešto za sebe, i vaše utiske podeliti sa nama.

Javljaćemo blagovremene sve detalje vezane za promocije i distribucije knjiga.

Zajedničke promocije V - Fantastične priče iz ravnice i Nešto diše u mojoj torti

14. mart, 19h Moon Club, Šabac
- Promocija (i prodaja) zbirke "V-fantastične priče iz ravnice" (10 autora)
- Promocija (besplatne) novogodišnje zbirke horor priča, "Nešto diše u mojoj tortiI" (16 autora)
+ promotivna prodaja još autorskih radova

Promociju vode i odlomke čitaju:
Andrea Baskin, Damir Mikloš, Radoslav Slavnić i Relja Antonić.

20. mart, 20h CK13, Novi Sad
- Promocija (i prodaja) zbirke "V-fantastične priče iz ravnice" (10 autora)
- Promocija (besplatne) novogodišnje zbirke horor priča, "Nešto diše u mojoj tortiI" (16 autora)

U promociji učestvuju i čitaju: Milka Knežević Ivašković, Saša Robnik, Boris Mišić, Radoslav Slavnić i Goran Segedinac.

Ponedeljak, 2.jun, 19.05 časova, Dom Omladine, promocija zbirki V-fantastične priče iz ravnice(štampane) i Nešto diše u mojoj torti(elektronske). Ako ste u mogućnosti, svratite:

Кратка прича, слатка мука. Врх књижевне понуде, дно продајне. Шта да раде писци ако не нађу издавача довољно загриженог да утрчи или довољно великог да не осети терет: спале текстове, преквалификују се у политичаре? Не, удруже се – па сами.
Наши гости, аутори и учесници пројеката „В — Фантастичне приче из Равнице“ и серијала „Нешто дише у мојој торти“ (недавно објављена друга књига) ће причати о књижевности, жанру, главном току, каналима доласка до читалаца, медијима, интернету, електронским књигама.

„Нешто дише у мојој торти“ ************* view/?c854jy3o5qcf12s
„Нешто дише у мојој тортиИ“ ************* ?x90dmlbdd14vywa
www.facebook.com/vfantasticnepriceizravnice
Учествују: Реља Антонић, Радослав Славнић, Борис Мишић, Дамир Миклош и други…
Модератор: Жарко Милићеви

Back