Uzroci mrznje prema homoseksualcima

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ne, ovo nije provokatorska tema, nego jednostavno zelim da cujem od ljudi zasto mrze homoseksualce a da je taj razlog mrznje zasnovan na cinjenicama.

Logicno je da se iz straha radja mrznja, a sada cega se ljudi boje?

Da li se boje da ce drustvo jednog dana biti prepuno homoseksualaca i da ce homoseksualci preplaviti narod?

Boje li se da ce ih neko startovati, ili prisiliti na seks?

Boje se da njihova deca sutradan ne postanu takva?

Potisnuta homoseksualnost koje se boje da ce izaci na vidalo?

Imaju neku drugu predrasudu o njima?

Ili se boje jednostavno da takvo ponasanje ne postane jednostavno drustveno prihvaceno iz nekog drugog razloga?

:) Evo ti odgovor :
ŠEF skupio radnike pa kaže: - Imam lošu vest. Radi uštede firme moram otpustiti nekoga od vas. - Mene ne možete jer sam nacionalna manjina i mogu vas tužiti za rasizam - rece crnac. - Ja sam žena. Odmah cu vas dati na sud radi šovinizma - rece sekretarica. - Samo pokušajte pa cete završiti na sudu zbog religiozne diskriminacije - rece musliman. - Probajte mi dati otkaz pa cu vas dati za diskriminaciju zbog godina - rece 70 godišnji voda grupe. Sada svi pogledi padaju na mladog, beloga i zdravoga radnika. Ovaj se na trenutak zamisli pa tiho kaže: - U zadnje vreme mi se cini da sam gej...

Главни узрок нетрпѣљивости према њим су покушайи мање скупине искључивих и острашћених мужеложника да здравим грађаном наметну схватање да йе њихова настраност и изопаченост исправна и природна.
Шта би човѣк могао мислити према особи коя би га, на примѣр, покушавала убѣдити да йe лѣпо и здраво йести измет? Ништа добро, наравно.
Йедини начин да се смањи нетрпѣљивост према мужеложникомъ йе да се оставе свойих покушая сољења памети и прѣваспитавања здравих грађана у духу изопачености, и проповѣдања свойе настраности. Људим йе доста духовна насиља таквих и свих других настраних. Здрави људи желе бити остављени на миру.

Ne mrzim nikoga .
Sve dok mi niko ne namece vrednosti , i ne maltretira (bilo fizicki , bilo mentalno, ispiranje mozga itd) ja sa skroz ok :)
Gay osobe gotovo da i ne poznajem , barem da ja znam da su gay .
Smatram da koriste svoju sexualnost za promociju(pokusaj isticanja neke posebnosti) ,ali generalno nije me briga .

I ovo misljenje ti je nametnuto

I ovo misljenje ti je nametnuto

Mozda , ali bi morali da udjemo u dublju filozofiju da to odgonetnemo, da li je neko ili nesto uticalo na moje misljenje indirektno , a da ja to ne znam , u svojstvu oblikovanja ovakvog misljenja .
U svakom slucaju , rekao sam sta mislim , ne smtaju mi , jednostavno kao i svi drugi , nista posebno .
Nisam neko ko preterano obraca pazanju na okolinu , jednostavno me ne dotice necija seksualna opredeljenost , mogu da se nalazim u drustvu istih , a da uopste i ne konstatujem ko su i sta su .
Ima mnogo ozbiljnijih stvari koje me brinu :)

Poslednja izmena:
Ako ih shvatimo i ne gledamo kao nesto nenormalno onda je to nase misljenje..sami smo formirali jer smo razliciti i nikog ne mrzimo..pa i da smo ravnodusni sami to biramo..kao sto biramo da ne budemo clanovi neke partije..ako o nekom mislimo dobro/lose i damo sud onda je neko na to morao uticati necim

Главни узрок нетрпѣљивости према њим су покушайи мање скупине искључивих и острашћених мужеложника да здравим грађаном наметну схватање да йе њихова настраност и изопаченост исправна и природна.
Шта би човѣк могао мислити према особи коя би га, на примѣр, покушавала убѣдити да йe лѣпо и здраво йести измет? Ништа добро, наравно.
Йедини начин да се смањи нетрпѣљивост према мужеложникомъ йе да се оставе свойих покушая сољења памети и прѣваспитавања здравих грађана у духу изопачености, и проповѣдања свойе настраности. Људим йе доста духовна насиља таквих и свих других настраних. Здрави људи желе бити остављени на миру.

Potpisujem!

Pa okolina vrsi uticaj i oblikuje misljenje o svemu (u manjoj ili vecoj meri).
O tome je tesko pricati .Jednostavno sam odgojen da nikoga ne mrzim , ma koliko
bio razlicit od mene .Tako da ni oni nisu izuzetak .
Ja sam odavno prihvatio da ima svakakvih , mnogo mi vise smetaju neke karakterne osobine kod strejt ljudi , neko sto je neko recimo gay .

..a i kod geja bi ti sigurno više smetalo ako je neki namćor po naravi,nego homseksualnost.Niti ih mrzim,niti ih se plašim,samo neka ne tupe o ugroženosti prava,radi političkih uticaja i ...ruke k sebi!

Ne, ovo nije provokatorska tema, nego jednostavno zelim da cujem od ljudi zasto mrze homoseksualce a da je taj razlog mrznje zasnovan na cinjenicama.

Da li se boje da ce drustvo jednog dana biti prepuno homoseksualaca i da ce homoseksualci preplaviti narod?

Ili se boje jednostavno da takvo ponasanje ne postane jednostavno drustveno prihvaceno iz nekog drugog razloga?

Pa sve ovo navedeno proističe iz dvokomponentnosti individue (o čemu sam već pisao ) - kako fizičke tako i psihičke gde dominira jedna komponenta . Što je skrivena nedominantna komponentna potisnutija (znač i jača) to je podsvesni strah od njenog prevladavanja jači a netrpeljivost izraženiji.
Međutim nije samo u pitanju potisnuti strah od druge strane, postoje i drugi uzročnici. Jedna od njih je nacionalna i socijalna isfrustriranost koja proizvodi političko konzervativan stav, a protiviti se ili ne gejevima predstavlja svojevrsno političko izjašnjavanje.

e, ovo sve boldovano
da se zna: NE MRZIM ih...ljudi imaju prava na izbor...ali nisam ni oduševljena...prosto...umrijeću al neću to doživjeti kao nešto prirodno
I možeš reći da sam puna predrasuda, da nisam moderna, ali me ne pokušavaj ubiejditi u suprotno, jer ne vrijedi

pa upravo nije štos u mržnji već u starhu
zato i jeste homofobija
ljudi su u principu primitivni i plaše se koječega
a usto su naviknuti na čvrstu društvenu strukturu
i sve što iskače iz tok negog uokvirenog hermetizovanog života u mikrosredini im je strašno
nije mi to ništa drugačije od nacionalne mržnje, verske mržnje... isti je model
objektivna merila ne postoje
mada ima i onaj najprimitvniji deo - ljudi se boje da ne postanu kao oni koje mrze
naravno uticaj sredine je ogroman - ako je nešto društveno prihvaćeno ljudi će uglavnom ići za tim ne razmišljajući o suštini i tome da li se intimno slažu... svi reflektori ukazuju da je to loše...

Ne mrzim nikoga .
Sve dok mi niko ne namece vrednosti , i ne maltretira (bilo fizicki , bilo mentalno, ispiranje mozga itd) ja sa skroz ok :)
Gay osobe gotovo da i ne poznajem , barem da ja znam da su gay .
Smatram da koriste svoju sexualnost za promociju(pokusaj isticanja neke posebnosti) ,ali generalno nije me briga .

a kako tebi neko može da nametne neku vrednost?
može majka, otac, ali kako neka tamo leva grupa?

mada da se ne lažemo gej lobi jeste napadan
pogotovo sa pričom kako su različiti a traže jednakost
kako se niko ne seti da kaže mi smo isti kao svi
samo sue malo izmešale komande ulaz-izlaz

e, ovo sve boldovano
da se zna: NE MRZIM ih...ljudi imaju prava na izbor...ali nisam ni oduševljena...prosto...umrijeću al neću to doživjeti kao nešto prirodno
I možeš reći da sam puna predrasuda, da nisam moderna, ali me ne pokušavaj ubiejditi u suprotno, jer ne vrijedi

još gore
jer mržnja je kreativno osećanje koje tera na akciju
dok starah upasivljuje, a ti se plašiš

čak i da osvane neko društvo gde su većina homoseksualci
što je nemoguće
ne znam kako bi to uticalo na tvoj život
i kako misliš da dete može da postane homo usled enkih društvenih okolnosti

mada period tranzicije je najgori
ako se desi da manjina postane većina
onda će to izgledati sasvim normalno kao da je oduvek tako bilo

Back