Uzrecice

Pazi samo da tebi neko ne napravi sina.

Ko drugar jedan, sa majkom razgovara preko telefona i svaka treća reč mu je brate.

I ja ponekad matorom kažem "matori brate znači ono brate"... :lol:

Koji si ti kralj Stefane. xD

Moja uzrečica... đubre, u poslednje vreme... :confused:

Kao ono kad su neku babu pitali nešto povodom Festa, a ona: "Moja ćerka dolazi iz Italije ovde, samo zbog Festa, znači, znači baš joj znači." :eek: Patos! :lol:

Moj drugar je u prodavnici rekao nekoj ženi: a, brate gospođo ...
Ja sam se izvrnula od smeha. :lol:

Inače, nemam uzrečice i ružno mi je kad čujem da neko učestalo ponavlja neku reč bez ikakvog semantičkog značaja po rečenicu.

šta znam...

standardno,

brate
bre
jeb.ote
jebi se
ne seri

(cenzura na je.bote a ne na jebi se?!)

onda

u principu
načelno
generalno

a od ovog znači (5 puta u rečenici) se šlogiravam, aj sve full, extra, vrh, ovo, ono, ali ZNAČI... :evil:

Mislim ono, kapiram uzrečice, ali ovo je direktno vredjanje sagovornika. Da sa mnom neko razgovara i da su mu ove reči "uzrečice" opalio bih mu takvu šamarčinu da se malo nauči kulturi i vaspitanju.

Isto. Ali neki ljudi i previse K.enjaju i to mi onda dodje glave pa im kazem "aj ne se,ri"ili tako nesto. Onda ucute.. Ili samo prekinu da lupaju.

nije to u službi uvrede, kad se vređam s nekim onda su to mnogo gore psovke...

ovde znači -

ne seri - daj ne lupetaj, ne izmišlaj, ne mogu da verujem da je to istina, nemoj pričati isl.

jebi se - kad te neko iznervira, kad se zeza na tvoj racun, kad nekoga cekas dugo, kad preopširno objašnjava nešto, kad te ispali itd...

isto tako, ***** ili debilu u inetrnoj komunikaciji može da ima pozitivan kontekst (sa nekim s kim se znaš dugo i gotiviš "gde si *****, nema te 100 godina" ili neko nešto provali "e, jesi debil")

Mislim, nismo svi obde baš iz Finske pa da razumemo ovo... ;)

Poslednja izmena:
Isto. Ali neki ljudi i previse K.enjaju i to mi onda dodje glave pa im kazem "aj ne se,ri"ili tako nesto. Onda ucute.. Ili samo prekinu da lupaju.
Kad meni neko nešto *****, a nema pojma i lupeta gluposti, prvo počnem sa "Brate" (pa tu napravim malu pauzu) i onda kreće najstrašnije napušavanje, ali sve sa činjenicama koje su provereno tačne.

Back