Uznemirujuće poruke srpskog patrijarha: "Izjava Porfirija snažno asocira na Miloševićev govor na Gazimestanu"

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596

Uznemirujuće poruke srpskog patrijarha: „Izjava Porfirija snažno asocira na Miloševićev govor na Gazimestanu“​

Granice su promenljiva kategorija, kazaće juče srpski patrijarh Porfirije u Bijeljini u prisustvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića i lidera SNSD i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Kako je dodao, “nismo sigurni da se granice država opet neće menjati‘.
Ovakva izjava srpskog patrijarha, kako su ocenili sagovornici Danasa, prilično je uznemirujuća.

Treba napomenuti da su pre tačno tri decenije u Bijeljini počinjeni zločini nad bošnjačkim stanovništvom kada su srpske paravojne formacije predvođene Željkom Ražnatovićem Arkanom upale u grad, nasilno preuzele vlast i započele teror.

Televizijske ekipe su zabeležile privođenja Bošnjaka i njihova tela nakon masovnih ubistava. Oko grada su bili vojska, tenkovi, topovi i minobacači, a u Bijeljini pripadnici Arkanove Srpske dobrovoljačke garde, Beli orlovi, Nova srpska garda i druge paravojne formacije.

Svet će obići fotografija Rona Haviva napravljena početkom aprila 1992. u Bijeljini na kojoj naoružani pripadnik Arkanove garde šutira telo mrtve žene.

https://www.danas.rs/svet/region/uz...-asocira-na-milosevicev-govor-na-gazimestanu/
Patrijah je isto izjavio da su homoseksualci zlo. ( Za SPC homosekulaci zlo, a sa katolickom crkvom napravili komisiju da razmatraju koja je uloga Stepinca bila za vreme rata ?! Stepinac koji je osudjen kao saradnik ustaskog rezima, za SPC nije zlo, a homoseksualci jesu ?

Sada Porfirije price o promeni granice, a videli smo da se ne Balkanu granice menjaju samo ratovima....cccc :sad2:

Što se tiče Arkana i Bošnjačkih žrtava, bio je rat.

A ovo drugo, nažalost nema nam suživota(kad više volimo da se delimo nego družimo(tkzv elite sa svih strana)). Probasmo u Jugoslaviji. Pa i u BiH, i ne želimo zajedno. Tako da će se menjati, ne mora ratom ako može dogovorom..Jugoslavija kad je propala promenilo se, nažalost civilnim i komšijskim ratom.
Zapadni Balkan opet ima šansu za EU ali da li EU ima budućnost videćemo...

Jedan mali dokaz da su Bošnjaci i dalje u posleratnom raspoloženju je što im je i dalje glavni predstavnik Izetbegović mlađi...
Stariji vas je uveo u rat...

Bosni treba novi tito.da je ujedini kako je tito držao Jugoslaviju ujedinjenom.ne može pobiti sve koji mu se ne bi dopadali ali može zatvoriti u logore ustaše,četnike i muslimane kako je stari Tito slao na goli otok sve one koje je mislio da treba. Ja sam mišljenja da samo jedna ličnost zaslužuje i ima i sve potrebne osobine da bude novi tito sigurno pogadjate to je gospodin Milorad Dodik.

Uznemirujuće poruke srpskog patrijarha: „Izjava Porfirija snažno asocira na Miloševićev govor na Gazimestanu“​

Granice su promenljiva kategorija, kazaće juče srpski patrijarh Porfirije u Bijeljini u prisustvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića i lidera SNSD i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Kako je dodao, “nismo sigurni da se granice država opet neće menjati‘.
Ovakva izjava srpskog patrijarha, kako su ocenili sagovornici Danasa, prilično je uznemirujuća.

Treba napomenuti da su pre tačno tri decenije u Bijeljini počinjeni zločini nad bošnjačkim stanovništvom kada su srpske paravojne formacije predvođene Željkom Ražnatovićem Arkanom upale u grad, nasilno preuzele vlast i započele teror.

Televizijske ekipe su zabeležile privođenja Bošnjaka i njihova tela nakon masovnih ubistava. Oko grada su bili vojska, tenkovi, topovi i minobacači, a u Bijeljini pripadnici Arkanove Srpske dobrovoljačke garde, Beli orlovi, Nova srpska garda i druge paravojne formacije.

Svet će obići fotografija Rona Haviva napravljena početkom aprila 1992. u Bijeljini na kojoj naoružani pripadnik Arkanove garde šutira telo mrtve žene.

https://www.danas.rs/svet/region/uz...-asocira-na-milosevicev-govor-na-gazimestanu/
Patrijah je isto izjavio da su homoseksualci zlo. ( Za SPC homosekulaci zlo, a sa katolickom crkvom napravili komisiju da razmatraju koja je uloga Stepinca bila za vreme rata ?! Stepinac koji je osudjen kao saradnik ustaskog rezima, za SPC nije zlo, a homoseksualci jesu ?

Sada Porfirije price o promeni granice, a videli smo da se ne Balkanu granice menjaju samo ratovima....cccc :sad2:

Arkan je spasio Srbe u Bjeljni od pokolja progona zato danas glavna ulca u BN nosi ime Arkanove SDG
https://www.google.com/maps/search/...ovoljacka+garde/@44.7615066,19.2275072,19.21z

Hvala ti Arkane
Zaboravit neću one dane kad su hteli da nas potamane,
Al' u vodu padoše im snovi
Jer dođoše Željkovi Tigrovi

Hvala ti Arkane, bog ti dao sreće,
Bijeljinana te nikad, zaboravit neće.

Misli'li su s'nama biće lako
Kako kažu mora biti tako
Pomogoše nama hrabri borci
Arkanovi Srpski Dobrovoljci

Bijeljina te nikad, zaboravit neće.

Za živote i moje i tvoje
Doveo je on Tigrove svoje
Da se bore ako treba ginu
Za slobodu svakome Srbinu

Bijeljina te nikad, zaboravit neće.

Šta je Janko ,banisalu ti osnovni nalog ,?

Granice su promenljiva kategorija, kazaće juče srpski patrijarh Porfirije
nije posteno, da ja na istu temu otvaram temu, a ti da mi krades ideju kao fol rekao patrijarh, kao da je tebe briga za njega sta je rekao, nego samo gledas ovde da se prodas;
nsp kao fol kaze da se granice ne menjaju, a ja sam ihaahaj tvrdio da se menjaju oduvek, i jos rekao da ce se ukrajina rasprcati
evo moje teme, ne samo drzavne, nego i kontinentalne se mogu menjati NSP: nepovredivost drzavnih granica, a kontinentalnih?
Stepinac koji je osudjen kao saradnik ustaskog rezima, za SPC nije zlo, a homoseksualci jesu ?
kako je ovo politicko pitanje?
kako ces ti sada da sudis patrijarha, a ne stepinca koji je vec osudjen, ili bibliju koja vec sudi homoseksualizam? nisi posten prozivajuc patrijarha, koji ne moze da ti odgovori, dok preskaces fakte

Poslednja izmena:
Bosni treba novi tito.da je ujedini kako je tito držao Jugoslaviju ujedinjenom.ne može pobiti sve koji mu se ne bi dopadali ali može zatvoriti u logore ustaše,četnike i muslimane kako je stari Tito slao na goli otok sve one koje je mislio da treba. Ja sam mišljenja da samo jedna ličnost zaslužuje i ima i sve potrebne osobine da bude novi tito sigurno pogadjate to je gospodin Milorad Dodik.
Босни можда треба Тито, али Херцеговини треба Србија и Хрватска.

Uznemirujuće poruke srpskog patrijarha:
ovo je uznemirujuće!!!

moskva.png

Gdje ti vidiš poziv za novi rat? To su samo tvoje fantazije o Hrvatskoj do Zemuna i o ratu. Njegova Svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije nije pomenuo rat.
Sta znaci kada patijarh kaze da su ''granice promenljiva kategorija'' ? Tvoj san je gayland od tvoga sela do Amsterdama.

Sta znaci kada patijarh kaze da su ''granice promenljiva kategorija''
Pa jesu promjenljiva kategorija. Granice se ne mijenjaju samo ratom, može da se desi ujedinjenje neke teritorije sa Srbijom.

Tvoj san je gayland od tvoga sela do Amsterdama.
Ah, da, klasično režanje fancy Nikitice, koju upotrebljava na svakog sa kim se ne slaže 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Fancy Nikitica i njena/njegova posla. A čim ih toliko pominješ, to dovodi do konkluzije da to nije slučajno.

Pa jesu promjenljiva kategorija. Granice se ne mijenjaju samo ratom, može da se desi ujedinjenje neke teritorije sa Srbijom.

Ah, da, klasično režanje fancy Nikitice, koju upotrebljava na svakog sa kim se ne slaže 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Fancy Nikitica i njena/njegova posla. A čim ih toliko pominješ, to dovodi do konkluzije da to nije slučajno.
Granice se menjaju samo ratom od Kninske krajine do Kosova.
Ti si brdjanice ljubomoran sto ja imam stan u krugu dvojke.

Granice se menjaju samo ratom od Kninske krajine do Kosova.
Ti si brdjanice ljubomoran sto ja imam stan u krugu dvojke.
Imaš, u centru Amsterdama ili Zagreba iz kojeg vjerovatno nikada nisi ni izašao, jer nisi sposoban da se odupreš o noge.
A šta da se Republika Srpska ili Crna Gora ujedini sa Srbijom, šta onda?
Kako si ti zaključio gdje se ja nalazim?

Back