Uzivanje ili obaveza

• Začetnik teme Začetnik teme bobba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Goscica:
@proka1
Kakva je to losos pastrmka i jos bez kostiju i gde je naci?

tako su u ribarnicama krstili maldicu iz drine :)

veoma je slicna pastrmki, ali telo joj je zdepastije /kad je pastrmkine velicine/ ima crveno meso kao losos!!!! mladica zna biti puno veca od pastrmke, komadi idu i do 5 kg, bar ja sam na takve naisao!!!

fora je sto su pre par godina redovno sa pastrmkama iz drine stizale i mladice i bile su prodavane po istoj ceni. onda se neko dosetio i poceo da ih odvaja a posto mladica nije poznata kupcima - krstili su je losos pastrmka.

lako ju je filetirati, ima kosti kao pastrmka. u novom sadu na limanskoj pijaci, ribarnica mare, oni je ciste i filetiraju i mogu se kupiti fileti bez ijedne koske :)

Goscica:
@proka1
Kakva je to losos pastrmka i jos bez kostiju i gde je naci?
Losos pastrmka ne postoji kao biološka vrsta, to je patent iz naših nazovi ribarnica. Pastrmke, lososi, mladice...spadaju u familiju SALMONIDA, najstarije riblje vrste na planeti . Sličnog su izgleda, sličnog ukusa, samo se lososi zbog života u moru a mrešćenje u slatkoj vodi razlikuju bojom mesa. Pastrmke koje su prerasle "porcijašice" koje se redovno prodaju, neko je neobično duhovito prozvao losos- pastrmkama. Naravno, imaju kosti kao i sve riblje vrste, samo se razlikuju po konstrukciji i rasporedu. "Losos- pastrmke" bez kosti su "prerasle" pastrmke, najčešće mladice iz Drine koje su filetirane...

Pa dobro, moderatore, kakve veze imaju sve ove price sa pitanjem od koga je nastala teme?
Stvarno ne znam koga zanima sta je sve u rucak strpala "divlja u srcu" a pogotovo tome nije mesto na ovoj temi (mislim da sam nekad davno naisao na temu koja se zove "eksperimenti" ili tako nesto iz koje sam dosta toga "pokupio" pa sto tu ne pisete?), pa jos i da nas obavesti kako se "krcka", zatim kakvu je ocenu dobila...
Ribe su na nekim drugim temama i stvarno ne znam kakve veze ima pastrmka, losos i uzivanje u kuhinji?
Pozdrav svima... nisam imao nameru nikog da uvredim, ali gledam kako mi propada najomiljeniji forum pa mi nekako zao... Ako svi cutimo nista se nece promeniti.

pa BOBANE ni vi se drzite teme :(

sa bezbedne daljine ste nam danas poslali, na dve teme dva posta identicna, kao i ovde tri pasusa komentara i kritika a ni jednu rec u vezi teme. po broju vasih postova a i po datumu kada ste se registrovali, zakljucujem jednostavno da vam voajerizam i kritizerstvo bolje stoji.

ili jednostavno ne volite da kuvate :)

ja volim, i volim sve one koji vole da kuvaju ili one koji cene one koji kuvaju SRCEM, sto je po meni najvaznije,

kad god kuvate, moji dragi forumasi, KUVAJTE SRCEM i sve ce biti ukusno, mirisno i slasno. :)

PRIJATNO!

@ Bobba

Bobbo, za ove coko krofne moras da imas plehove sa kalupima, inace, nista od posla.

Sastojci:

460 g brasna
75 g nezasladjenog kakao praska
30 g praska za pecenje
pola kafene kasicice soli
230 g secera
230 g braon secera
2 jaja
1 supena kasika putera
235 mililitara mleka

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Premazati plehove uljem ili puterom. Sastojke dobro izmiksovati. Sipati u kalup SAMO DO POLA! Ovo je vazno, ja sam preterala. :lol: Peci na 200 stepeni 10 minuta. Ostaviti ih da se ohlade. Ovim krofnama (koje nisu klasicne kao one mekane u pekari) nije potrebno punjenje i glaziranje. vise lice na neki dobar cokoladni kolac, pa mislim, ako nemas kalupe za krofne, a imas neke druge za kolace, mozes i njih da iskoristis. :-)

Nevoljeni, zali se Amerima.

Bobbo, jos par napomena. Pleh tj. kalup bolje premazi puterom. I po proceni mozes da ih peces jos koji minut. Upravo sad sam ih ponovo napravila i greska je bila u prepunjenim kalupima, sad imaju savrsen oblik. :-)

bobba:
Sad citam ovde i vidim ima jako puno divnih recepata od kolaca pa do slanih jela svih mogucih vrsta.

Da vas pitam da li vi to uzivate da kuvate ili vam je to obaveza???

Joj,mnogo volim da kuvam i pravim kolače i torte.
Baš uživam;posebnu pažnju posvećujem lepom ukusu kao i izgledu,posebno tortama.
Stalno sakupljam nove recepte i uvek za neke prigode gledam da napravim nešto novo!:-D

Stalno sakupljam nove recepte i uvek za neke prigode gledam da napravim nešto novo!

ta zbog finih navika, naravno :)
samo taki ostanite :) :)

proka1:
Stalno sakupljam nove recepte i uvek za neke prigode gledam da napravim nešto novo!

ta zbog finih navika, naravno :)
samo taki ostanite :) :)
Bravo i za Selenu i Proku! Ko ne uživa u kuvanju ne treba ni da ulazi u kujnu!

bobba:
ajo bre sto si ti grub

kako mozes tako da kazes

ima muzeva koji jednostavno nemaju talent za to i sve je spalo na zenu
zena kuva za decu, za muza, za sebe ali ni ona to ne voli ali mora

eh bre Espanola
Ne budi na kraj srca. Pokušaj da u tu kujnicu uneseš malo ljubavi za ono što radiš. Obraduj muža i decu nekom lepom klopicom i zainteresuj ih, odvali neku lepu priču sa foruma, potrudi se malo...Biće i tebi lakše!

A mogu i oni da pomognu oljušte luk,krompir...trknu u radnjicu ma svašta nešto.Zajedničko kuvanje je baš super, čašica vina... Dobro desi se nekad i da se žuri,nema vremena ali tad može nešto da se naruči ili smandrlja na brzaka :lol:

divlja u srcu:
Kupila sam provansalsku mesavinu, zacin koji se sastoji iz sledecih: ruzmarina, majcine dusice, persuna, paprike, bosiljka, cubara, estrogona, kurkuma i rogaca. Jel' zna neko uz sta ide? :-)
Mirise fenomenalno!
Slažem se, jako lepo miriše! Koristi se najviše uz meso divljači da ubije jake mirise, mislim na sosove koji se koriste kao preliv. U "domaćoj" upotrebi leži uz sosove koji se prave uz ovčetinu ili zečetinu. Lepi sosovi sa ovim začinom mogu da se prave i za perad (piletina, posebno ćuretina...), ali treba voditi računa o pravoj meri.

a shta bi bilo kad zhena ne bi kuvala ostalima.....el bi dobila batine
:)
mislim sto MORA da kuva ....
sta njen mamlaz je suvise glup da isprzhi jaje ili shta
ja to teoretski nisam u situaciji : )) ako budem ne znam

Back