Uzdignuće CRVENO-CRNE ALIJANSE u Albaniji

Sta oni planiraju Novi Pazar u Veliku Arbaniju...e nece mu to ici...

Ma ne bi valjalo po vas sankcionisala bi ga odmah medjunarodna zajednica..znas da su oni naklonjeni Arnautima,a Srbe dozivljavaju kao monstrume :D

Њихова идеја "Велике Албаније" је стратешки потпуно комплементарна са вашом "Зелене трансверзале". Нећемо се лагати...

@Emanullah

Какво је твоје мњење као муслимана фундаменталисте по питању пројекта стварања секуларне Арбаније сачињене од Арбанаса муслимана, римокатолика и православаца под палицом атлантиста ?

Како на њу интимно гледаш ?

Њихова идеја "Велике Албаније" је стратешки потпуно комплементарна са вашом "Зелене трансверзале". Нећемо се лагати...

Upravu si ako mislis na Malu ZeTra Sarajevo-Pazar-Prizren ali onu veliku Alijinu e to je vec židovska ideja ukorjenjena u dusu muslimana i na njoj se vise radi Sarajevo-Istanbul-Teheran :hahaha:

@Emanullah

Какво је твоје мњење као муслимана фундаменталисте по питању пројекта стварања секуларне Арбаније сачињене од Арбанаса муслимана, римокатолика и православаца под палицом атлантиста ?

Како на њу интимно гледаш ?

Da se razumijemo..ako me hoces shvatiti i sebi prihvatiti kao istinu..ideja Velike Albanije i Mala ZeTra su ideje iz istog uma onog u Stambolu a dio su plana stvaranja Velike ZeTra..tako da ste strane mi i Siptari saradjujemo ali pod palicom Turaka,ovo ti je ziva istina vi to u srbiji zovete neoosmanizam samo nekad imamo problema oko usaglasavanja podrucja djelovanja(mi hocemo Prizren i Goru oni ne daju,oni hoce sve muslimane Makedonije mi ne damo) ali sve to manje vise se usaglasi naredbom iz Istanbula zarad krupnijih muslimanskih interesa koje trenutno zastupaju Turci... ako si shvatio dobro je ako nisi reci pojasnicu

Da se razumijemo..ako me hoces shvatiti i sebi prihvatiti kao istinu..ideja Velike Albanije i Mala ZeTra su ideje iz istog uma onog u Stambolu a dio su plana stvaranja Velike ZeTra..tako da ste strane mi i Siptari saradjujemo ali pod palicom Turaka,ovo ti je ziva istina vi to u srbiji zovete neoosmanizam samo nekad imamo problema oko usaglasavanja podrucja djelovanja(mi hocemo Prizren i Goru oni ne daju,oni hoce sve muslimane Makedonije mi ne damo) ali sve to manje vise se usaglasi naredbom iz Istanbula zarad krupnijih muslimanskih interesa koje trenutno zastupaju Turci... ako si shvatio dobro je ako nisi reci pojasnicu

Нијесам најбоље разумио (а нијеси једини муслиман фундаменталиста с којим сам разговарао), то што ти као муслиман би требало да се држиш 'уме' као светиње која се односи на исламску заједницу. У крајњем случају се опет своди на шири геополитички план који сеже до Техерана од Сарајева, јер је јединство муслимана по Ку'рану неупитна категорија (иако у пракси има размимоилажења као и у другим вјерама).

Но моје питање се односило на пројекат стварања "псеудоевропског типа нације из 19. в." коју би чинили Арбанаси муслимани, римокатолици и православци. То муслиманима у суштинском смислу, ако добро схватам, не би одговарало јер у том случају не би било увођења шеријата. Зато сам рекао јасно - "арбанска нација" под туторством и војним присуством атлантског фактора, у ком би муслимани играли значајну улогу, али не и главну....

Занимљиво би ми било прочитати шта ти мислиш...

P. S. Још једно питање, ако хоћеш можеш ми одговорити и на ПП -
Шта мислиш о Гајдару Џемалу, руско-азерском исламисти ?

Да будем прецизнији - "Велика Албанија" не би била Дар-ул-ислам засигурно, већ у најбољем случају Дар-ул-ахд, захтјеви муслимана би се држали на узици по потреби Запада.

Нијесам најбоље разумио (а нијеси једини муслиман фундаменталиста с којим сам разговарао), то што ти као муслиман би требало да се држиш 'уме' као светиње која се односи на исламску заједницу. У крајњем случају се опет своди на шири геополитички план који сеже до Техерана од Сарајева, јер је јединство муслимана по Ку'рану неупитна категорија (иако у пракси има размимоилажења као и у другим вјерама).

Но моје питање се односило на пројекат стварања "псеудоевропског типа нације из 19. в." коју би чинили Арбанаси муслимани, римокатолици и православци. То муслиманима у суштинском смислу, ако добро схватам, не би одговарало јер у том случају не би било увођења шеријата. Зато сам рекао јасно - "арбанска нација" под туторством и војним присуством атлантског фактора, у ком би муслимани играли значајну улогу, али не и главну....

Neprijatelj neprijatelja..., taj rad. U ovom slučaju su udruženi kontra srpskih težnji za ujedinjenjem.

Pa i vi srpski ultranacionalisti obožavate toliko komunističkih režima širom sveta a mrzite srpske komuniste.

Vidi cilj je stvoriti prostor za Arnaute,a to sto ima 30 % nemuslimana ako se ne varam nije nikakav problem,jer je plan da se oni vremenom stope u muslimansku vecinu,jesi bio u Arnautistanu,ako jesi znas na sto mislim,brale moj 50 god zabrana vjere,nakon toga ekspanzija Turskog uticaja,prave se skole internatskog tipa,u kojima buduci da su finacirane Turskim novcem vrsi se odgoj novih generacija,a skolarci mahom iz krscanskih porodica(bar porijeklom jer kazem 50 god zabrane vjere) i sta se desava nakon 4 godine tog okruzenja postaju muslimani a ostali su Arnauti to njihovim roditeljima i nije toliko bitno jer imaju skolovano dijete a to sto klanja pa na kraju i njih obrati to njima nije bitno..bitno je da su Arnauti..takvih skola je sve vise a ako si dole bio vidio si kakve su te skole spram drzavnih svaki bi roditelj zelio svoje dijete tamo..tako da sto se tice Ummeta nema problema jer turci tamo rade i na kraju i vuci siti i Arnauti kao muslimani na broju...
O navedenoj osobi drugom prilikom,ima se tu mnogo sta za reci..al bice najvjerovatnije na PP

Neprijatelj neprijatelja..., taj rad. U ovom slučaju su udruženi kontra srpskih težnji za ujedinjenjem.

Pa i vi srpski ultranacionalisti obožavate toliko komunističkih režima širom sveta a mrzite srpske komuniste.

По мени је велика разлика између комуниста ових овдје и ових широм свијета. Овдје су власт вршили Хрвати почев од Тита а тамо не тамо су људи из држава вршили власт.Данас требаш бити савезник са свима који против Америчке глобализације.

Poslednja izmena:
Neprijatelj neprijatelja..., taj rad. U ovom slučaju su udruženi kontra srpskih težnji za ujedinjenjem

Мишљења сам да је глобализација католичко-протестантско-америчкога типа најгрђи непријатељ како муслимана тако и православаца, јер не оставља никакав простор за остваривање права нити једних нити других. Штавише, мислим да пројекат ради на отвореном уништењу кроз сатанизацију једних и других кроз медије и пропаганду и најчешће игра на карту сукоба двију страна на политичком плану. Знам да ћу због овог свог става бити мрко гледан или оспораван од стране доброг дијела српских националиста, али то је просто моје лично мишљење. Криво сједи али право бесједи.

Spahiju je daleko od marginalne ličnosti - njegovu organizaciju poredim sa Dverima zapravo.
Spahiju je postao poznat široj javnosti u vrijeme rasprava oko popisa stanovništva, kada se dio albanske javnosti usprotivio dodavanju upitnika za nacionalnu pripadnost i maternji jezik.

Za Šešelja jeste glasalo mnogo ljudi, ali nekada. Njegova stranka na izborima nije prošla cenzus.
Upravo o tome govorim - obrnuti redosljedi.

No, svakako, još uvijek je rano. Možda ipak i oni prođu kao i Dveri, a svakako se pod Berišom ne mogu očekivati najslobodniji uslovi za održavanje izbora.

A, koje to sličnosti njegova stranka i Dveri imaju? Neka programska načela, način delovanja, ideologija, orijentacija? Možda mi je nešto promaklo u tvom uvodnom postu, pa mi, molim te, ukaži na to.

По мени је велика разлика између комуниста ових овдје и ових широм свијета. Овдје су власт вршили Хрвати почев од Тита а тамо не.Данас требаш бити савезник са свима који против Америчке глобализације.

Управо то. Одрођене бивше комуњаре и бивше југословенчине, и њихови потомци васпитану у том духу су најжешћи заговорници америчке глобализације, и лицемјерни борци за "људска права".

По мени је велика разлика између комуниста ових овдје и ових широм свијета. Овдје су власт вршили Хрвати почев од Тита а тамо не.Данас требаш бити савезник са свима који против Америчке глобализације.

...i ruske. zaboravio sam dodati i ruske. Srpski ultranacionalisti mrze i boljševike jer su im ubili milog cara. Bilo je i srpskih komunista, ne brini. Dakle mrze i srpske i ruske ali zato obožavaju ostale, od Kastra pa do ovih preostalih državnika u arapskom svetu koje sada Ameri i islamisti skidaju jednog po jednog a koji su svi listom izdanci hladnoratovske podele sveta.

Управо то. Одрођене бивше комуњаре и бивше југословенчине, и њихови потомци васпитану у том духу су најжешћи заговорници америчке глобализације, и лицемјерни борци за "људска права".

Мислим да је Куба прави примјер борбе против глобализма. Да кажем Четник сам али данас треба водити борбу против глобализма.

@Wilimots

Што се ти "секираш" толико за српске националисте ? :roll:

Српски националисти, и национално освијешћени Срби послије комунизма и овога што смо преживјели тачно знају свој пут и своје смјернице. Њихов пут није ни комуњарски ни глобалистички ни социјалдемократски, ни неолибералистички, они једноставно знају што им је чинити и јасно препознају идеолошког непријатеља у лику "глобалистичког постшугословенског фарисеја".

@emanullah

Хвала на одговору у сваком случају.

Vidi mislim da je ovo atlantsko tutorstvo samo paravan,da ustvarnosti nema veze sa zivotom,odi u albaniju sve ce ti biti jasno,vidjet ces da tamo nema uticaja bas zapada a u Nato-u su samo jer ih Turska zeli kao druga sila tog saveza tamo..sto ce opet doci na ono sto sam ti govorio o neoosmanizmu

...i ruske. zaboravio sam dodati i ruske. Srpski ultranacionalisti mrze i boljševike jer su im ubili milog cara. Bilo je i srpskih komunista, ne brini. Dakle mrze i srpske i ruske ali zato obožavaju ostale, od Kastra pa do ovih preostalih državnika u arapskom svetu koje sada Ameri i islamisti skidaju jednog po jednog a koji su svi listom izdanci hladnoratovske podele sveta.
Руске комунисте водили Јевреј и Грузин припадници народа који мрзе Русе.Српске комунисте водили Хрвати.

Back