Mystic+
Stara legenda
- Poruka
- 96.681
E, samo sam čekao da neko to kaže.
Druže i ostali, da su roditelji moje generacije davali ćerkama bar približno koliko sinovima do ovog ne bi ni došlo. Ja se odlično sećam da sam sestri uvek dodavao na velikom odmoru u školi novca jer sam znao koliko je dobila a kasnije i u gradu.
Sad se roditelji setili toga? Lepo je neko rekao da je patrijarhat otišao u totalno drugu krajnost, "toliko dugo je kao lastiš na praćki bio zategnut na mušku stranu da je odleteo kad je iznenada pušten svom silinom na žensku, a trebaće dosta vremena da sve to dođe u neku normalu".
Valjda sam se izjasnio razumljivo.
To što se sada dešava samo je realna posledica nepravde prema ženskoj deci moje a i starijih generacija (muško uvek dobije veći džeparac i za preko dana i za uveče, devojkama kažu: "Platiće ti neko piće", "Dovešće te valjda neki drugi/dečko/poznanik kući" što je zapravo začetak ovakvog ženskog ponašanja.
Uopšte me to ne čudi, a stvari se neće "srediti preko noći" niti je to moguće, to je proces koji će da traje i traje i traje, to su teške posledice patrijarhata i kako već rekoh...
Inače imam kćerku koja ima 14 godina i koju sam ja vaspitavao.
Нисам баш сигуран.
Ја примећујем једну другу појаву (више од 30так год), а то је да се женска деца шаљу из села у градове да заврше школе и запосле/удају. Синови су мање вредни од кћери, па остају на имању да раде од јутра до мрака, које отац продајући преполови имање и да силне паре да она купи у 40тој огромну гарсоњеру у граду од 25квм. (пре су се удавале и рађале да добију стан као породица, целовитос имања је могло бити сачувано)
Села постају само мушка, а градови се пуне женама које не видиш као ни мушк.по селима из много фрустрирајућих социјалних разлога, проблема, обавеза и брига. Ако и дође до неког брака и деце у касним годинама, на селу нема услова за узгајање и школовање деце, али има животног простора, док је у граду све обрнуто.
Све то укупно доводи до смањења могућности нормалног живота, повећане гледаности ријалитија и погоршавања услова за васпитање деце.
Poslednja izmena: