Užas na Vračaru! Dečak (13) pucao na đake. Ubijen čuvar škole, ranjeno nekoliko učenika!

"Otac ga je vodio u streljanu, i odlično je baratao oružjem."
kako to, vodio maloletno dete, u streljanu? ne razumem

zar je to u Srbiji dozvoljeno zakonima?

u Srbiji smes da uzmes maloletnika, smes da mu stavis Magnum u ruke i ucis ga da ubija, sa 14 godina?

daj, nije istina, kako to pa ne moze to biti, pa nije Srbija toliko luda zemlja valjda

Znam da cu sada biti optuzen od mnogih, ali mozda je vreme da MI RODITELJI pocnemo da resavamo probleme, a ne nasa deca. Necu vise da pisem ali pomenucu samo jedno: BABA COKA. Ko razume shvatice. Kad smo vec politicki debili, onda ostaje samo taj nacin... Ali ne da deca to rade, nego mi odrasli.

Uzrok i posledice: slučaj Kecmanović
Kosta Kecmanović (14) danas je u 08:40 očevim pištoljem pucao na svoje vršnjake i zaposlene u školi. Ubio je čuvara, 7 devojčica i jednog dečaka. Ranio je nastavnicu istorije i još petoro dece, a nakon toga je pozvao policiju i predao se bez opiranja. Kosta je bio učenik 7. razreda osnovne škole, pohađao je i školicu glume, bio je primeran učenik iz pristojne porodice i kandidat za nosioca Vukove diplome.
Kosta je ova ubistva dugo planirao, u kući je pronađen plan školske zgrade i spisak dece kojima je planirao oduzeti život. U ruci mu je pronađen jedan pištolj sa dva prazna okvira, a u rancu drugi pištolj sa punim okvirom i četiri molotovljeva koktela. Postavlja se pitanje zašto. Ko je krivac ili ko su krivci i šta je uzrok ovome.
Danas se saznaje da je Kosta bio žrtva vršnjačkog nasilja, kao i da je među drugarima nazivan "Štreber" što se samo uzgred pominje. Saznaje se i da je nasilje prijavio i da su "nadležni reagovali na adekvatan način", prema rečima ministra Ružića. Moj stav je sledeći: Nije se reagovalo na adekvatan način. Da jeste, ne bismo imali ovakvu tragediju danas. Kod nasilja nije dovoljno kazniti krivce (ako su uopšte bili kažnjeni), već i raditi na oporavku žrtve. Fizičke posledice su nešto što se da zalečiti, ali trauma ostaje i, ukoliko se ne tretira na pravi način, ona razvija autodestruktivne (slučaj samoubistva pok. Alekse Jankovića iz Niša) ili destruktivne tendencije (žrtva postaje nasilnik, neretko sa smrtnim ishodom). Danas smo videli do koje mere mogu doći destruktivne misli kod deteta osnovnoškolskog uzrasta, ukoliko se ne primete na vreme.
Ko je zakazao? -Svi. Niko nije primetio ili uzimao za ozbiljno ono što se dešava sa detetom, počevši od porodice, prijatelja, nastavnika i školskog psihologa, do države i sistema koji ne prepoznaju problem psihički labilne dece, niti se ozbiljno bave institucionalizacijom i rešavanjem ovog problema. U to smo se danas mogli uveriti na konferenciji za štampu, gde se loptica prebacivala s jednog na drugog dok se nije zaustavila na posledici koju su proglasili uzrokom: Neko je zadirkivao dete, dete je psihopata, otac nije dobro sakrio pištolje, dete je masovni ubica. Odgovaraće otac i dete. Pravi uzrok je ovaj:
Nasilje je postalo institucionalizovano, postalo je normalno da na nacionalnom frekvencijama gledamo društveni otpad, da kriminalcima dozvoljavamo da snimaju spotove u školama, da deca tuku roditelje, profesore i vršnjake i prolaze nekažnjeno, da se pravda deli srazmerno društvenom položaju, da se krivica prebacuje na žrtvu, da nam decu vaspitavaju ulica i društvene mreže dok roditelji rade 24/7 da se izbore za golu egzistenciju, da se u udžbenicima nađe jedna Ceca, a izbaci jedan Dis... Ovde svi delimo jednu kolektivnu krivicu jer smo ovo sve dozvolili. Autoritete je pojela siva ekonomija, a progutali su ih tabloidi. Deci su data prava kojima nisu dorasla. Danas je devet osoba naše greške platilo životom. Ko je, dakle, kriv? Izvinite, ali trinaestogodišnje dete nije. Ako tražite krivca, pogledajte u ogledalo. Saučešće porodicama nastradalih.
Milica Savićević

Ovaj dogadjaj nije nikakvo nasilje to je zločin

Do zločina nije dovelo nasilje na TV nego nasilje u okruženju

Kakvo je okruženje izrodila drugosrbijanština na Vračaru vidimo

Znam da cu sada biti optuzen od mnogih, ali mozda je vreme da MI RODITELJI pocnemo da resavamo probleme, a ne nasa deca. Necu vise da pisem ali pomenucu samo jedno: BABA COKA. Ko razume shvatice. Kad smo vec politicki debili, onda ostaje samo taj nacin... Ali ne da deca to rade, nego mi odrasli.
Baku Coku su ubili vesanjem, a ona pre toga ubila tajkuna koji je ucenjivao.

46079_viber-image-2020-12-10-19-48-24_fmob.jpg

Baka Coka je poslala poruku i ostace upamcena.

Kada nema drzave tu su revolucionari.

kako to, vodio maloletno dete, u streljanu? ne razumem

zar je to u Srbiji dozvoljeno zakonima?

u Srbiji smes da uzmes maloletnika, smes da mu stavis Magnum u ruke i ucis ga da ubija, sa 14 godina?

daj, nije istina, kako to pa ne moze to biti, pa nije Srbija toliko luda zemlja valjda
A u Americi klinci poseduju oružja i to legalno...

Nisu mu ni oduzeli vozilo to je samo fol.

Naravno, samo sam ilustrovao da je bolest odavno prisutna, a mi se svi pravimo da nas se to ne tice. A kancer se siri i siri i siri... - i nadam se da svi znamo kakav je ishod tog sirenja.

Ponovicu opet, ovo samo pokazuje KAKO SE RASPAD DRUSTVA MOZE I HOCE ODRAZITI NA SVAKOG OD NAS. Nema sakrivanja ispod kamena (citaj: u svoja 4 zida), ne zivimo izolovani na vrh brda na nas nista ne dotice. Sutra ce neko da te udari autom i ubije jer ne zna da vozi ili je pijan ili drogiran, sutra ce neko drugo dete ubiti moje ili vase dete, sutra ce neku zenu silovati ili opljackati migrant, sutra cete ja ili vi ostati bez posla itd.

Sve nas se tice. I sto pre resimo problem bolje za sve nas. A problem se zovu politicari.

Zato DIREKTNA DEMOKRATIJA - pogledajte Branka Dragasa oko toga. Licna odgovornost za svakoga, svako moze biti smenjen bilo kada, da vladaju samo ljudi sa biografijama a ne kriminalci i neradnici. I naravno potpuna reforma drustva - ovo ocigledno NE RADI.

Natalija jel ovo neki igrokaz ? :D

Mislim da je neprimereno da na ovoj temi pokazuješ smajlije i radiš upravo ono što je nasilje: pokušaj izvrgivanja ruglu druge osobe, podsmeh i slične metode svojstvene kapoima konc logora

Pokazuješ svu ništavnost zbog karaktera i nakaznost koju širiš na ovom forumu
Upravo takvi su kreirali ovaj zločin
To što je jedan dečak i njegova porodica postala označena kao zločinci a 9 drugih zavijeno u crno je proizvod miljea koji takvi kao ti stvaraju

Naravno da posle idu i vrište kako je neko drugi kriv
Ološ

PITAJTE SE:
jEL ITKO OD VLADAJUČIH ODSTUPIO ZBOG TOGA ŠTO SE DESILO?
NIJE

RECITE MI, ŠTA TREBA DA SE DOGODI DA BIH ODSTUPILI I SA TIME POKAZALI DA MOŽDA, MOŽDA, MOŽDA NISU DOBRO RADILI AKO SU SE VEČ POSTAVILI NA MJESTO NARODA DA ODLUČUJU O NJEMU KAKO KADA I ZAŠTO

budite se
Oni su ukrali državu ovom narodu , privatizovali je.
Nažalost imaju mnogo saučesnika koji ćute a među nama su.

Dečak će vjerovatno iči u popravni dom a netko od roditelja možda u zatvor. Mogu, da se varam ali mislim, da je zakon takav koga država nalaže.
Ne želim da se istrčavam sa pretpostavkama, ali se slažem sa pripadnicom unutrašnjih poslova DA JE SVE POTEKLO IZ PORODICE.

Imam nekoliko slučajeva gde su roditelji visokoobrazovani ili vojna lica pa se usled bolesnih ambicija roditelja sve završilo tragično - samoubistvom malolet og lica koje nije ispunilo očekivanja radi prestiža u novom društvu u velikom gradu.

E sad, zašto danas drugi ispaštaju bolesne ambicije odtedjenih porodica treba da se zapitamo debelo.

I devedesetih je bilo svega i svačega pa se nije išlo na ubistvo vršnjaka. Po koji prelom ovo ono to da ali ubistvo nikako.

Na politička mjesta i mjesta šefova raznih inštitucija se guze da dođe tamo zbog plate, statusa, privilegija, plate itd itd. Ali šta se tiče odgovornosti kad nitko ne odstupi kaže na to, da toga nema. Ima samo benificija ali kad se dogodi pod tvojom oblasču nešto gadno onda kao ti nisi kriv. Tako oni rade. Dok ima dobrog oni su zaslužni UVJEK SU ONI ZASLUŽNI ZA DOBRO ŠTO SE DOGODILO IAKO NISU. aLI KAD SE DOGODI TAKVA JADNA SCENA I UŽASNA TADA SE ONI KAO DISTANCIRAJU KAOOOOOOOOOO DA NEMAJU NIŠTA SA TIME.
MAJ JA, JOK BRATE ODPADE

Back