Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Bila tri rodjena brata, iz iste utrobe izasla, tri deteta Francuske burzoaske revolucije. Sva trojica su veliki bezboznici, sa svim posledicama svog bezbostva. I svaki je od majke nasledio ponesto.
Prvi brat - KOMUNIZAM - od majke je nasledio i ostalima nadredio nacelo "JEDNAKOST".
Drugi brat - FASIZAM - nasledio i ostalima nadredio nacelo "BRATSTVO".
Treci brat - LIBERALNA DEMOKRATIJA - nasledio i nadredio nacelo "SLOBODA".
Ima ona ciganska definicija- pitali Cigu, kako mu je u demokratiji:
-Znaš kako, pre nisam smeo svašta da pričam, al' sam smeo svugde da zanoćim...A sad, mogu da pričam šta hoću, al' spavam sa otvorene oči...
Ima ona ciganska definicija- pitali Cigu, kako mu je u demokratiji:
-Znaš kako, pre nisam smeo svašta da pričam, al' sam smeo svugde da zanoćim...A sad, mogu da pričam šta hoću, al' spavam sa otvorene oči...
Cigani ili Romi sami sebe nazivaju Ciganima...
A ti postade ovde "Politički korektan" k'o Amerikanci pa se više ne kaže Indijanac nego Native Amerikanac, ili nije više crnac nego je Afroamerikanac... nije Latino nego je Hispanoamerikanac...
A ja se pitam onda kako se sada nazivaju melezi, mulati ili crnci u Evropi... (ovi poslednji su valjda sada AfroEUropljani ili šta)...
Cigani ili Romi sami sebe nazivaju Ciganima...
A ti postade ovde "Politički korektan" k'o Amerikanci pa se više ne kaže Indijanac nego Native Amerikanac, ili nije više crnac nego je Afroamerikanac... nije Latino nego je Hispanoamerikanac...
A ja se pitam onda kako se sada nazivaju melezi, mulati ili crnci u Evropi... (ovi poslednji su valjda sada AfroEUropljani ili šta)...
Ne razumes materiju. Nema veze sto sebe tako zovu. Politicki sam oduvek bio korektan prema manjinama, a nekorektan prema onima koji manjine ugrozvaju. Manjine u bilo cemu. Rec "cigan" je poprimila pogrdnoi znacenje i to je to. Nadam se da ovo nije pretesko i da mozes da skontas. A ako te zanima kako se kaze potrazi. Imas net.