Uvoz stranih politicara posto domaci ne valjaju?

Schrodinger

Elita
Poruka
15.979
Mnogi se zale na nasu poziciju jednako kao i opoziciju a niko ne predlaze bilo kakva resenja ni alternative. Kako da se problemi sa kadrovima nadomeste?
Moja ideja je da bi bilo sjajno kada bi moglo isto kao u sportu - da strani selektori i igraci ravnopravno cine reprezentaciju.

Iz koje zemlje biste ih najradije uvezli i koje? Mozda Japance, Nemce, Sakasvilija...:kafa:

Poslednja izmena:
Mnogi se zale na nasu poziciju jednako kao i opoziciju a niko ne predlaze bilo kakva resenja ni alternative. Kako da se problemi sa kadrovima nadomeste?
Moja ideja je da bi bilo sjajno kada bi moglo isto kao u sportu - da strani selektori i igraci ravnopravno cine reprezentaciju.

Iz koje zemlje biste ih najradije uvezli i koje? Mozda Japance, Nemce, Sakasvilija...:kafa:
Апсолутно. О томе сам и ја писао. Укинути вишепартијски систем на неко време и отворити конкурс.
Не може неки тамо крезуби пијанац да гласа за Змаја из Шипова, јер је препознао себе у њему. Не треба глас дати неписменима, примитивним и злим људима.

Апсолутно. О томе сам и ја писао. Укинути вишепартијски систем на неко време и отворити конкурс.
Не може неки тамо крезуби пијанац да гласа за Змаја из Шипова, јер је препознао себе у њему. Не треба глас дати неписменима, примитивним и злим људима.
Svi ovi desnicari iz Austrije i Nemacke bi se javili posto su tamo bez posla a dobijaju najvise glasova. Sta bi sa njima...

izvozimo naše pametne ljude, uvozimo ove što ih drugi neće u svojim državama
ako nas to ne izvuče, ne znam šta će
treba samo da vidimo da l može nešto i da se zaradi na tim transferima, valjalo bi malo i dopuniti državnu kasu
kolko vrede ovi naši pametni, zna li se šta?

koji ce nam kur ovi koje si naveo kada moze dodara da nam spremi paked od 100 grla za par dana?
a i stanu u 2 autobusa, pa bi i sam transport jeftino izasao

i naravno, zene bi trebale izuzete iz glasanja.

pa nisu braca starogrci pali sa kruske

Svi ovi desnicari iz Austrije i Nemacke bi se javili posto su tamo bez posla a dobijaju najvise glasova. Sta bi sa njima...
Нико од политичара се не би јавио, нити њих то занима, посебно десничаре. Али држава може да буде озбиљан послодавац и да купи и доведе озбиљне стручњаке са искуством у свакој области.
Рецимо доведеш неког професора из Америке, који добро познаје њихов образовни систен и даш му одрешене руке да реформише овај комуњарски систем образовања (и европски није ништа бољи и такође је често комуњарски), да прекопира рецимо предмете који се тичу финансија и да уведе модеран начин образовања, а да укине оно што нам је непотребно, рецимо бубање о рудним богатствима Конга или хемију.
Итд за сваку област и свако министарство. Моторна тестера и сеча свега што је паразитско.

izvozimo naše pametne ljude, uvozimo ove što ih drugi neće u svojim državama
ako nas to ne izvuče, ne znam šta će
treba samo da vidimo da l može nešto i da se zaradi na tim transferima, valjalo bi malo i dopuniti državnu kasu
kolko vrede ovi naši pametni, zna li se šta?
Није све у памети, много више је у корупцији. Наш човек је вековима учен да мрзи државу, да не треба да буде прави патриота, да треба да краде државу, јер и њега држава краде и угрожава, да треба да загађује околину на свакаком кораку итд.
Ево ти пример НИСа, узео га странац Рус и одлично послује, а држава добија висок проценат БДПа.

Није све у памети, много више је у корупцији. Наш човек је вековима учен да мрзи државу, да не треба да буде прави патриота, да треба да краде државу, јер и њега држава краде и угрожава, да треба да загађује околину на свакаком кораку итд.
Ево ти пример НИСа, узео га странац Рус и одлично послује, а држава добија висок проценат БДПа.
ne znam da li me više zabrinjava to što si mene shvatio ozbiljno ili ovu temu uopšte

Рецимо доведеш неког професора из Америке, који добро познаје њихов образовни систен и даш му одрешене руке да реформише овај комуњарски систем образовања (и европски није ништа бољи и такође је често комуњарски), да прекопира рецимо предмете који се тичу финансија и да уведе модеран начин образовања, а да укине оно што нам је непотребно, рецимо бубање о рудним богатствима Конга или хемију.
Cenim njihov obrazovni sistem zato sto je u stvari antiobrazovni i vise cene sport nego streberisanje.

Nasem komunizmu definitivno treba reforma...

i naravno, zene bi trebale izuzete iz glasanja.

pa nisu braca starogrci pali sa kruske
Ако је и жена крезуби дебил, онда и тим женама, нема неке разлике. Али пошто не можеш у сред Европе да правиш тако негативну селекцију, онда је најбоље укинути вишепартијски систем или макар максимално га ограничити и дати му најмање овлашћења, јер то морамо због Европе да трпимо и владара који се осили, али и опозицију која је паразитска.
Нека се ти смрадови бирају, али морамо ограничити моћ политичара, а уставом гарантовати право државе да на некој врсти конкурса бира министре и друга стручна лица, по својим стручним капацитетима и искуствима, без обзира одакле долазе са ове планете.
Не могу рецимо жути или сенвичари или они заједно да постављају своје људе у свим ресорима, само зато што су као победили на неким изборима, где већина и не гласа, а они остатак купују, варају, подмићују, заплаше, пропагандом испирају мозак итд.

Нека њих нека смрде у парламенту, које се мора смањити, шта ће нам 250 њих, шта ће нам још и парадржавни војвођански парламент са још 120 посланика, шта ће нам толико градских одборника, све то смањити и дати има право само да критикују те странце који воде ресоре или да их хвале.
Државни сектор модернизовати, мање папира и шалтера, мање ће требати паразита да ту седе.

Cenim njihov obrazovni sistem zato sto je u stvari antiobrazovni i vise cene sport nego streberisanje.

Nasem komunizmu definitivno treba reforma...
Видиш спорт ми уопште није пао на памет. Кина је у много чему престигла Америку, не зато што је копирала њен однос према спорту, већ њен образовни систем који већ у основној школи има предмет финансије, а то није она досадна економија што просечни Балканац мисли, као што неки мисле да је економија само математика и да је то природна наука, а заправо је друштвена.
Треба људе мотивисати да се рекреативно баве спортом и да живе здраво, али професионални спорт је тешко сра%е и најчешће није здрав.

ne znam da li me više zabrinjava to što si mene shvatio ozbiljno ili ovu temu uopšte
Сеча се већ дешава, ено ти пример у Аргентини, а сада имамо и Трампа. Ми смо дебело зрели за сечу такође. Ово што Вучић сада глуми то је врх леденог брега, а само глуми, замисли када би неко стварно кренуо да их хапси и реформише државу.

Сеча се већ дешава, ено ти пример у Аргентини, а сада имамо и Трампа. Ми смо дебело зрели за сечу такође. Ово што Вучић сада глуми то је врх леденог брега, а само глуми, замисли када би неко стварно кренуо да их хапси и реформише државу.
ne osporavam
samo smatram da je uvoz političara tema za sprdnju

ne osporavam
samo smatram da je uvoz političara tema za sprdnju
Нико не говори о увозу политичара, њих би било најбоље укинути, али не можемо због Европе. Можемо да им смањимо број места у параламенту, да укинемо војвођански парламент и да спроведемо сечу моторном тестером.
Даље ограничити њихову моћ итд.

Са друге стране, увоз стручњака нема везе са политичарима, дакле купиш најбољег професора економије из Кине, Америке, купиш најбољег агронома из Израела, најбоље брокере из Америке, макороекономисте, микроекономисте, геологе из Русије, екологе, енергетске стручњаке, архитекте и даш им министарска места, државних секретара, помоћника, директора, начелника.

Једино где нам не требају странци је веронаука, која мора бити обавезни предмет, као и финансије и + наравно основни предмети без којих је немогуће образовање математика, српски језик, страни језици итд, али хемија и сличне глупости ограничити.

Back