Uvoz automobila

ides invalidu da nabavis lekove? Da li i teda moras da ga secas sa sobom?
Invalid te ovlasti da upravljas njegovim vozilom...jedino je ptrebno da si mu otac(ne dja boze) sin,..cerka...znaci najuzi rod.
Sta bi bilo onda kada bi neko ko je uvezo kola na konto deteta koje ima neko lokomotorno ostecenje? Da li bi i tada mora oda ga vuce sa sobom?

poz svima ako moze meni na pp detaljno obavestenje ko je kompetentan moj otac je invalid 100 posto i zanima me gde da zakucam na koja vrata da bih dobio te potvrde za uvoz automobila jer sam iz smedereva a on je korisnih samostalnih delatnosti i sediste je u beogradu u bulevaru umetnosti pa vas molim za pomoc ovih dana je dobio uvecani dodatak za tudju negu i pomoc poseduje vec tudju negu i pomoc a sada kao invalid 100 posto i dodatak preko bgd a je dobio ali nemam to resenje ili potvrdu da je 100 posto nesposoban osim iz klinickog centra srbije gde pise da mu je se preporucuje tudja nega i pomoc i da zbog definitivnog gubitka vida od 100posto po preporuci konzilijuma iz bgd a pozdrav pomoc

Kako je danas objavljeno u emisiji SAT,ministarstvo ekonomije,odnosno Dinkic, je odlucilo da se mogu uvoziti samo automobili sa euro 3 standardom za invalide .Dosadasnji slucajevi uvoza Euro 2 su bili samo pojedinacni slucajevi, koji kako u ovom ministarstu objasnjavaju je rezultat toga da se svaka molba pojedinacno uzima u razmatranje, ali da ubuduce vise nece biti ovakvih propusta.kako navode sada trenutno ima oko 1300 molbi zaa resavanje i za sve njih kao i ubuduce vazice standard Euro3.

moze pomoc moj otac je dobio ostecenje pre 10 dana gde mu se priznaje ostecenje telesno 100 posto trajno ali bez naknade a do tada je imao 90 posto bez naknade inace je penzioner invalidski samostalnih delatnosti sediste mu je u bulevaru umetnosti moze li mi neko pomoci ima li prava na naknadu i koliku od kada da li od onog momenta kada je prihvacen sa 100 posto ili od momenta sa 90 posto i gde i sta sada treba da uradim da bih on dobio dozvolu za uvoz automobila jer bismo uvezli nov automobil pozdrav i unapred hvala na savetima

Sada je na B92 bilo price o ljudima koji su podneli zahtev za uvoz vozila, ali koji nisu euro 3 i to im vise nije dopusteno a kako kazu Dinkic im je takvu mogicnost do daljnjeg ukinuo.
Hoce da izadju pred zgradu vlade da strajkuju sa svojim invalidnim clanovima familije.

pa jel hoce li mi ko obijasniti sta dalje da preduzmem da bih dosao do te famozne dozvole predao sam zahtev za potvrdu koliko se ceka sta dalje pozdrav pomozite koja jos prava ima kada je 100 posto telesno ostecenje ima i tudju negu i pomoc

Ljudi nema od toga nista.Stoka je za sebe nabavila iz vlade sta im je trebalo i sad svi mozemo samo da dudlamo srednji prst.Jadni i oni ljudi kojima su iz vlade ds obecali da ce ako glasaju za njih preregistrovati svoja auta na srbiju.Ja zivim u Zrenjaninu gde je najskuplje grejanje u celoj srbiji,gde je bogata vojvodina i ravnica pa nemam od toga nista zao mi je sto nas tako zavlace i stvaraju mrznju prema ljudima jako zalosno.Propali smo skroz.Puno poz. svima

[QUzdati dozvolu za bezOTE=progoran;5364092]pa jel hoce li mi ko obijasniti sta dalje da preduzmem da bih dosao do te famozne dozvole predao sam zahtev za potvrdu koliko se ceka sta dalje pozdrav pomozite koja jos prava ima kada je 100 posto telesno ostecenje ima i tudju negu i pomoc[/QUOTE]

Gorane,

ja sam upravo, predao zahtev. Obzirom da mi je otac proglasen invalidom (80%) i kao takav otisao u invalidsku penziju, postoji resenje gde jasno pise procenat invalidnosti. Uz zahtev sam prilozio overenu fotokopiju tog resenja (tu se jasno vidi broj predmeta). U zavodu za PIO su mi rekli da u tom slucaju kod njih cu cekati kratako na "medju"potvrdu (vec 2 nedelje) i tada ce me pismeno obavestiti da su oni zavrsili svoj deo posla, zatim ce tu potvrdu poslati ministarstvu koje ce izdati dizvou za oslobadjanje od uvoznih dazbina. Za tu dozvolu se ceka i do 5-6meseci. Znaci naoruzati se strpljenjem.
Naravno, sve ovo se moze zavrsiti mnogo brze ukoliko imas nekog kce to "pogurati" na oba mesta.
Cela ova prica je za EURO3 koji nameravam da uvezem. Licno smatram da nema svrhe kupiti bilo koji auto atariji od 5-6 godina.

Pozdrav i puno srece

ok , i ja sam predao i na salteru su mi rekli (on je osiguranik samostalnih delatnosti sa sedistem u bgd) da ce to proslediti ministarsvu pa cu dobiti odgovor na kucnu adresu, inace dobio sam ono da sam tog i tog dana predao zahtev ima li jos nekih olaksica npr znam za struju telefon ima li jos sta pozdrav napominjem ima 100 posto ostecenje po resenju a pise da je i pre 2006. imao 90 posto inace je bio prof. vozac i zbog dijabetesa izgubio vid tako da je penzionisan na osnovu vestacenja o totalnoj nesposobnosti koje datira iz 2005. imam li pravo da trazim nadoknadu za telesno ostecenje od tada od kada je vestak procenio da je totalno nesposoban za rad? pozdrav

mene samo zanima koja osiguravajuca drustva daju pri registraciji vozila, koje je prijeveljn o na invalida, popust i koliki?

Pozdrav

invalidi nemaju popust na obavezno osiguranje prilikom registracije vozila koje je u njihovom vlasnistvu, ali su oslobodjeni placanja poreza na upotrebu motornih vozila i jos nekih sitnih taksica, tako da registracija na invalida u zavisnosti od kubikaze vozila ispadne jeftinija za par hiljada

ako odete na sajt

http://www.dunav.com/motorna_vozila/osiguranje.php?id=57

i pogledate desno, videcete kalkulator za Proračun premije autoodgovornosti, u koji je sracunata ukupna registracija. Ako se proracuna Punto 1.9JTD (63kW) dobija se
Osiguranje:............................................8.587,95 din.
Porez na upotrebu vozila :...................... 5.550,00 din.
Takse (Jav. put., komun. i administ.) :......4.815,00 din.
Eko-taksa :........................................... 320,00 din.

-----------------------------------------
UKUPNO: 19.272,95 din.

kojih stvaki se oslobadja lice sa invaliditetom na cije ime se registruje auto?

Diversion,

Kako se nezavanicno vuce po novinama, trenutno je u opticaju oko 2000 zahteva. Ako oni resavaju, recimo, 10 zahteva dnevno, to je za 2000 zahteva potrebno 200 dana ili oko 7 meseci. Ja sam predao pocetkom novembra i ne ocekujem da ce mi resenje stici pre aprila-juna. Jbg, kada nam je drzavni aparat efiikasan.

A jel ti stiglo obsvestenje iz PIO da su oni odradeli svoj deo posla i to dalje prosledili ministarstvu?

Diversion,

Kako se nezavanicno vuce po novinama, trenutno je u opticaju oko 2000 zahteva. Ako oni resavaju, recimo, 10 zahteva dnevno, to je za 2000 zahteva potrebno 200 dana ili oko 7 meseci. Ja sam predao pocetkom novembra i ne ocekujem da ce mi resenje stici pre aprila-juna. Jbg, kada nam je drzavni aparat efiikasan.

A jel ti stiglo obsvestenje iz PIO da su oni odradeli svoj deo posla i to dalje prosledili ministarstvu?

Nije mi nista stiglo .bem li ga dobio sam broj ministarstva ekonomije i pr. razvoja ili vec kako pa cu sutra nazvati da vidim dali mogu dobiti neko obavestenje,ali nezurim trebam jos para da skupim za megana polako valda ce stici jednog dana.

Nije mi nista stiglo .bem li ga dobio sam broj ministarstva ekonomije i pr. razvoja ili vec kako pa cu sutra nazvati da vidim dali mogu dobiti neko obavestenje,ali nezurim trebam jos para da skupim za megana polako valda ce stici jednog dana.

Kako si meni rekli u Niskom PIO kada sam predavao zahtev (inace je otac uinvalidskoj penziji, pa sam predao overenu fotokopiju resenja za invalidnost, odakle njima treba samo broj resenja) rekli su mi da ca oni (u PIO) odraditi svoj deo posla relativno brzo i tome me pismeno obavestiti. Cim zavrse oni salju papirologiju u ministarstvo, gde se ceka 4-5meseci za dobijanje konacnog papira za uvoz.

sutra cu bas nazvati PIO da vidim sta je bilo sa mojim predmetom

Pozdrav

i sta se desava ima li ko konkretnu p-ricu sta gde treba da bi se konacno doslo do registracije vozila na nase table nebitno ja hocu da uvezem sa euro 3 motorom samo me zanima kome sta gde da predam i da konacno to resim vise kada stigne taj papir koji izdaje to ministarstvo pozzzz

E ljudi imam informaciju ali nije nimalo prijatna dobio sam broj od ministarstva ekonomije od sluzbe za odnose sa javnoscu broj je 011 36 17 583 nazvao njih oni mi dali broj sluzbe koja je zaduzena za zahteve za invalidna lica broj je 011 33 46 067 javila se sluzbenica ili sta je vec neka **** ja je pitao za zahtev posto sam predao 15.jula i sledi bomba,citiram "
OD 15.MAJA 2007 GODINE SU UKINUTE POVLASTICE ZA UVOZ AUTOMOBILA SA EURO 3 STANDARDOM ZA INVALIDNA LICA I OD 15 NOVEMBRA,ZNACI TEKUCEG MESECA CE SVI PODNOSIOCI DOBITI ODGOVOR DA SU ODBIJENI,nemogu jos da dodjem sebi ako neko zeli proveravajte ovo imate brojeve ovaj drugi zovite pitajte da li je ovo tacno poludecu a nebih ovako zatecen da sirim dezinformacije,proveravajte ovo URGENT.

Da se "inteligentna" gospodjica nijje malo zeznula...i pomesala EURO2 i EURO3, jer jeste zvanicno objavljeno to, ali za one koji su podnosili "specijalne" zahteve da bi uvezli auto sa EURO2 motorom. Za EURO 3 sumnjam. Ne bi ona pominjala EUROxxx, samo bi rekla da su ukunute povlastice za invalide.

Mislim i nadam se da je nesporazum po sredi

Imate ovaj drugi broj 011 33 46 067 javno molim sve da nazovu u toku sutrasnjeg dana i provere,upitao sam sluzbenicu da nemisli slucajno na EURO 2,odgovorila mi je da zna razliku i da misli na EURO 3 tako da jos jednom molim sve koje ovo interesuje nek nazovu sutra i pitaju mozda ja nisam dobro cuo iako jesam verujem da sam pogresio.Apel svima.

Back