Uvoz automobila

cekajt zizitamia, znaci i 60% ce biti OK za uvoz? pa lepo, od kojeg godista astra dizel je euro3?

moj otac je invalid sa 60% telesnog ostecenja,a do sada je bilo minimum 70%... ako si u pravu,mogla bi neka astra da se nadje...

hvala,pozzz

Sad je u vestima na studiju B bilo price o uvozu za invalide,po toj uredbi mogu se uvesti automobili sa euro 3 motorom i do 2.500ccm.Za sadsa imaju preko 2000 podnetih zahteva tako da treba cekati neko vreme na odobrenje.
Mozda ce biti ponovljeno u vestima u 22h na studiji B pa pogledaj.

pitanje:majka mi je invalid sa 90% telesnog ostecenja,ali mi je sve ovo mrsko i zamorno pa bi ona i moj otac uzeli yuga koral in.Naravno tu nema carine ali da li se placa porez na njega pri prenosu?

Osobe sa invaliditetom imaju pravo na uvoz automobila iz inostranstva po povoljnijim uslovima.

Pravo na uvoz automobila iz inostranstva imaju lica sa zvaničnim rešenjem penzijsko invalidskog osiguranja o stepenu invalidnosti.

Pravo mogu da ostvare zaposleni, penzioneri, poljoprivrednici, kao i lica koja nemaju osiguranje.

Osiguranici i lica koja imaju oštećenje od 70 do 100 procenata mogu da uvezu automobil, s tim da su stoprocentni invalidi oslobođeni plaćanja carine i poreza. Ostalim kategorijama vraća se porez na dodatu vrednost.

U protekle dve godine, kada je uredba Vlade stupila na snagu, oko 11 hiljada ljudi je podnelo zahteve. Samo u ovom trenutku 2000 zahteva čeka odobrenje.

Prema uredbi Vlade automobili moraju da ispunjavaju euro 3 standard i da ne prelaze dve i po hiljade kubika. Međutim, mnogi nisu poštovali uredbu, pa su uveženi automobili sa euro 2 motorima.

Da bi kola za osobe sa invaliditetom bila uvežena po povoljnijim uslovima naša država odrekla se 21 miliona evra za protekle dve godine.

Izvor: Studio B

Osiguranici i lica koja imaju oštećenje od 70 do 100 procenata mogu da uvezu automobil, s tim da su stoprocentni invalidi oslobođeni plaćanja carine i poreza. Ostalim kategorijama vraća se porez na dodatu vrednost.

Kakava je ovo nebuloza?

Kooiko ja znam svi ispod 100@ ne placaju carinu, a placaju porez?

Ko ovde gresi?

Sigurno bi jos i trazili dozivotno tankovanje goriva. SRAMOTE jedne vadite se na invalide a kad treba sa njma da saradjujete bezite glavom bez obzira

pa kad lopovska drzava KOLJE vlasnike automobila i naplacuje im POREZ od 43% , ljudi sta ce , mora da se snalaze (i carina i PDV su jedna istav stvar POREZ KOJI IDE DRZAVI).

ljudi jedva skupe 5-6.000e da kupe neki polovnjak , stede za tako nesto godinama jos ih posle toga ceka lopovska drzava da im uzme na vrednost tog auta jos 2-3.000e za carinu i PDV

Ljudi a sta kad ga uvezes?
Na primer :
Uvezes auto sednes lepo da se provozas malo i zaustave te Florescentni Cigani (policija)
a nema invalida vlasnika automobila sa tobom!!!!
Sta tad?
Hoce li da padne kazna?
Nema nignde vise panduraa saobracajaca i Kaznjavanja nego u Leskovacu!
Nemozes ni krug kroza grad da te ne zaustave makar 2x!
Znaci ako ti jedan progleda kroz prste drugi nece, prosto se pitam dali se isplati uopste uvoziti auto preko invalida!

Back