Uvoz automobila, pomoć i saveti

520 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

€ 790,-
Finanzcheck-Kreditvergleich
167.871 km Gebraucht
12/2002
62 kW 84 PS Schaltgetriebe, Benzi
2/3 vrata
Nemacka

koliko kostaju sve obaveze ..... hvala unapredhttps://forum.krstarica.com/images/smilies/super.gif

Još samo kada bismo znali koji auto je u pitanju. :D

- - - - - - - - - -

Da pitam još nešto. Kako ide uvoz iz Nemačke sa KIA automobilima, da li se oni proizvode negde u EU pa može da se dobije eur 1, ili se plaća i carina. Hvala

U Slovačkoj...

Pozdrav svima. Interesuje me da li neko od članova ima iskustva sa uvozom automobila iz Italije preko potvrde za invalide? Mom ocu je ponuđen odgovarajući automobil koji je firma koja se bavi uvozom verovatno kupila na nekoj od aukcija. Problem je što prodavac tvrdi da ukoliko se automobil uvozi na ime kupca (što je uslov da bi invalidno lice moglo da uveze automobil uz povlastice) neophodno platiti pdv u Italiji, dok ukoliko se vozilo uvozi na ime firme nema ovog poreza. Da li je ovo tačno, jer bi u tom slučaju ispalo da se pdv plaća i u Italiji i u Srbiji, pa bi to obesmislilo olakšice koje invalidi ostvaruju? Ceo postupak nije baš najjasnije objašnjen na sajtu Carina Srbije.

Pozdrav svima. Interesuje me da li neko od članova ima iskustva sa uvozom automobila iz Italije preko potvrde za invalide? Mom ocu je ponuđen odgovarajući automobil koji je firma koja se bavi uvozom verovatno kupila na nekoj od aukcija. Problem je što prodavac tvrdi da ukoliko se automobil uvozi na ime kupca (što je uslov da bi invalidno lice moglo da uveze automobil uz povlastice) neophodno platiti pdv u Italiji, dok ukoliko se vozilo uvozi na ime firme nema ovog poreza. Da li je ovo tačno, jer bi u tom slučaju ispalo da se pdv plaća i u Italiji i u Srbiji, pa bi to obesmislilo olakšice koje invalidi ostvaruju? Ceo postupak nije baš najjasnije objašnjen na sajtu Carina Srbije.

Ojadiće te samo tako, moj drugar je 2 meseca carinio auto jer su razmatrali, specijalni uslovi trte mrte. Opljačkaće te za sve dažbine tri puta skuplje i onda ćeš čekati sto godina da ti vrate porez :lol: Prvo špediteri nemaju pojma niti ih interesuje nesto da nauče niti carina nešto zna a poresko još manje. Sve stavke čekaš po 20 dana samo da znaš. Sistem je predviđen samo za preprodavce a ostalima se najjebu majke.

- - - - - - - - - -

U italiji nemas izvozne tablice nego ti treba šlep pa ti vidi. Ne znam kakav porez tamo? Mozda mislis na povrat poreza u italiji?

• Haha
Reactions: Hix
Ojadiće te samo tako, moj drugar je 2 meseca carinio auto jer su razmatrali, specijalni uslovi trte mrte. Opljačkaće te za sve dažbine tri puta skuplje i onda ćeš čekati sto godina da ti vrate porez :lol: Prvo špediteri nemaju pojma niti ih interesuje nesto da nauče niti carina nešto zna a poresko još manje. Sve stavke čekaš po 20 dana samo da znaš. Sistem je predviđen samo za preprodavce a ostalima se najjebu majke.

- - - - - - - - - -

U italiji nemas izvozne tablice nego ti treba šlep pa ti vidi. Ne znam kakav porez tamo? Mozda mislis na povrat poreza u italiji?

Da, mislio sam na plaćanje pdv-a u Italiji. Prodavac iz Srbije preko koga bismo uvezli automobil tvrdi da je potrebno platiti pdv i u Italiji. Zar se taj porez ne vraća, a plaća se pdv samo u Srbiji?

O daaaaaa ovaj bolesni mario izgleda misli da je drzava skrojila takve zakone da bi preprodavci uzimali pare.:hahaha:
Kakava bolesst na delu.
Ju,ju,ju kakvih likova ima na ovom svetu pa to je za pucanje od smeha.:hahaha::rotf:
Ako nisi znao svaki lik moze da uveze automobil kao i svaki prepordavac ali uz konsultaciju sa spediterom te stoga aj ne lupaj majke ti.
A sto se tice tog uvoza na invalida to je po meni glupost ako se radi o autu koji nije skup.
A to sto se navodno treba platiti porez u Italiji mi ne pije vode jer svakako ima se povracaj poreza kad se izvozi a zasto praviti dupli posao. Verovatno su mislili na onu foru da je firma uzela taj auto bez poreza pa sad fizicko lice treba da ga plati a firma ne mora jer je pravno lice.
Mislim da su to rekli da se ne maltretiraju jer imaju vec ugazenu stazu i sistem kako rade a to sa invalidima je ponekad bas agonija a te pare od poreza se ,koliko sam cuo,nekad cekaju i po godinu dana.
Da ne pricamo o zabrani otudjenja od 3 godine za taj automobil a po zakonu ga smeju voziti samo clanovi uze porodice.
I ovo sto se radi sa dzipovima i veliklitraznim automobilima nece dugo potrajati.

Konkretno u ovom slučaju su čak dva špeditera napravila grešku i ojadili. Informišu se iz žute štampe kako i invalidi moraju da plaćaju pdv. Glupi su ko ****** i nemaju pojma o proceduri sem tog uvoza na šlepere za preprodavce. Zastrašujuće su glupi i puni sebe.

Pa realno kako mogu da te opljackaju ako imas fakturu na koju se placa porez?
Njima je tarifa po autu a ne na tome da ti napisu vecu fakturu pa da placs vecu carinu.
To sto ti ne znas kako to funkcionise nije razlog da izmisljas ovakve gluposti.
Uzmes telefon,potrosis kredita da nazoves speditera i pises odgovarajucu vrednost koju on nadje u katalogu za taj i taj auto.
Posle mu platis njegovih 100€ i to ti je to.
Ovo je najgrublje receno.

Pa baš dva špeditera da naprave sranje nije nego. I ova donova zamena je isto pričala nebuloze kad sam je nazvao, dok je bio na godisnjem. Isto je insistirala na carini. Sve u svemu ne savetujem nikome da se zajebava ako je u pitanju vozilo za invalida ili nasledstvo. Špediteri, carina, poresko sve vam je to jedna septička jama u srbiji.

Razgovor:
Agencija za registraciju: Dal može da se registruje auto papir od carine je samo fotokopija bez pečata.
Carina: Nemam pojma.
Agencija: Šta mislite iz iskustva jel dolaze ljudi po pečat?
Carina: Ja nisam ovde da mislim nego da uživam.
Agencija: ....
Carina: Doviđenja i vama zelim da nađete ovako dobar posao.

- - - - - - - - - -

Ne znam kojim špediterima se ti obraćaš, ali ja itekako imam pojma, i moji klijenti dobijaju od mene kompletnu i profesionalnu uslugu. A, povrat PDV-a posle carinjenja nema veze sa špediterom, baš kao ni što jebavanje na zadnjem sedištu nema veze sa majstorom koji je uradio servis vozila. Toliko...

Ne znam kojim špediterima se ti obraćaš, ali ja itekako imam pojma, i moji klijenti dobijaju od mene kompletnu i profesionalnu uslugu. A, povrat PDV-a posle carinjenja nema veze sa špediterom, baš kao ni što jebavanje na zadnjem sedištu nema veze sa majstorom koji je uradio servis vozila. Toliko...

I tebi sam se obratio doduše tvojoj zamenici dok si ti bio na godišnjem odmoru i tvrdila je da carina mora da se plati a automobil je uvezen bez plaćanja carine iako nema eur 1 formular. Sve u svemu mogli bi malo i izvan šablona da funkcionišete i da se edukujete u svojoj struci a bogami i sama carina. Inače te svi hvale :super:

A to jebavanje ostavi za svoju službenicu :ok:

Seat Ibica
€ 790,-
Finanzcheck-Kreditvergleich
167.871 km Gebraucht
12/2002
62 kW 84 PS Schaltgetriebe, Benzi
2/3 vrata
Nemacka

Kubikaža?

- - - - - - - - - -

Skinut sa oglasa.

- - - - - - - - - -

Opel Corsa 1.2 16v benzin
160000 km
4/2004
3 vrata
55 kw
1.199
Nemacka
manuelni menjac
limuzina
pravno lice

480 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

Alfa Romeo 156 JTD Karavan
250.000 km
06.2002
5 vrata
85 kw
Manuelni menjac
Austrija

630 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

To je obična dezinformacija. Pravno ili fizičko lice, svejedno je, strano je lice u Italiji, i niko nema prava da mu naplati italijanski porez.

- - - - - - - - - -

820 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

Da, mislio sam na plaćanje pdv-a u Italiji. Prodavac iz Srbije preko koga bismo uvezli automobil tvrdi da je potrebno platiti pdv i u Italiji. Zar se taj porez ne vraća, a plaća se pdv samo u Srbiji?

Pa, što odmah ne reče kakav porez je u pitanju? Ono gore si napisao kao da ti je neko tražio da platiš porez na prenos vlasništva.

Ako je prodavac pravno lice u čijem je vlasništvu auto, treba da ti vrati porez kada izvezeš auto iz EU, a to činiš razduženjem izvozne deklaracije. Ako ga samo prodaje uslužno na svom placu (komisiona prodaja) ne vraća ti se porez, i ako je prodavac fizičko lice ne vraća ti se porez. Dakle, ne plaćaš ti nikakav dodatni porez, nego kupuješ robu sa porezom kao i svaku drugu robu, s tim da ti ga pravno lice može vratiti. Fizičko lice ne, jer ti ga nije ni naplatilo.
A, za povrat tog poreza je nebitno da li je kupac iz Srbije pravno ili fizičko lice.

Konkretno u ovom slučaju su čak dva špeditera napravila grešku i ojadili. Informišu se iz žute štampe kako i invalidi moraju da plaćaju pdv. Glupi su ko ****** i nemaju pojma o proceduri sem tog uvoza na šlepere za preprodavce. Zastrašujuće su glupi i puni sebe.

Naravno da moraju da plaćaju i invalidi PDV. Glup je onaj ko ti je rekao da ne moraju.

Po novom carinskom zakonu iz januara ove godine, svi plaćaju PDV, a invalidima sa dozvolom Ministarstva se vraća uplaćeni PDV (ne i carina), ali samo za one koji imaju stopu invaliditeta od 100%. I ranije su plaćali pdv, i pdv se uvek plaćao, osim što su po starom Carinskom zakonu invalidi sa dozvolom ministarstva bili u postupku carinjenja oslobođeni plaćanja carine za sva vozila, bez obzira na preferencijalno poreklo, a sada su po tom pitanju izjednačeni sa ostalim uvoznicima, pa za neevropska auta plaćaju carinu, a za EU auta ne plaćaju, ali pod uslovom da prilože eur1 ili neki drugi od propisanih dokaza o preferencijalu. Bez tog dokaza plaćaju i za evropljane carinu, a vraća im se samo PDV, a ne i carina.

Back