Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ja sam nedavno uvezao takav X-Trail 2005 ali sa benzinskim 2.0 motorom i plinom a carina i porez za njega su izasli 93622 dinara.
Posto je to japanac eur1 ne moze ni da dobijes.
Inace taj 2,2Dci se uopste nije proslavio i poznavaoci ga izbegavaju i to ne samo zbog registracije.
Otud su ti primerci i dosta povoljniji.

Pa imas temu da prelistas i pisalo je dosad bar zilion puta.
Problem je sto ti izgleda eur1 vise nece vaziti jer su nasi prestali da ga uvazavaju od Nove Godine.
I sto bi X-Trail otpadao kad imas u njemu odlicni benzinski motor sa lancem koji je veoma hvaljen?
Zato sto je onda skuplji? E pa izvini ali ako hoces nersto sto valja onda moras to i da platis jel tako?
Eto moje ce biti uskoro na oglasima ali ce naravno biti skuplji nego taj dizelas koji se nije pokazao.
Vec u sledecem modelu ,Nissan je izbacio taj model dizel motora i ubacio odlicni 2.0Dci koji svi hvale ali to je i dosta vise para.

Kod Audi-ja Diode far prvenstveno mora biti sa diodam jer inace nece niko da ga kupi a mora biti i u opremi.
Imao sam ga i samo zahvaljujuci opremi sam ga i prodao dok su drugi stajali jos mesecima od prodaje mog a koje sam gledao na oglasima.
E sad razmisli da ces i ti jednog dana prodavati taj auto pa sta ce te onda cekati kod prodaje.
Pogledaj kako to treba da izgleda i sta ljudi ustvari traze. Ima razlike?z:)
10.jpg

Pozdrav za sve.
Pitanja za Dona:
Koliko bi izasli troskovi carinjenja kod vas za ovaj automobil:

http://www.autoscout24.ch/de/d/niss...rt=price_asc&st=1&vehtyp=10&yearfrom=2005&r=5

Koji su papri neophodni da dobijem od prodavca za uvoz?

Da li je potrebno da mi prodavac sa placa izda EUR 1 sertifikat (posto je u pitanju uvoz i Sajcarske)

Hvala na odgovoru!

1,130 € bez ili 1,250 € sa AMSS. Nema za japanca eur1.

- - - - - - - - - -

U pravu si za ovaj 2.2dci. Raspitivah se malo i pogledah forume. Izgleda da je bas ozloglasen. tako da nista od Nissan-a.

Koje papire moram imati sa placa, ako odlucim da uvezem auto proizvedeno u EU?

Hvala jos jednom.
Pozz

Treba da imaš izjavu na fakturi za vrednosti (kataloške) do 6.000 € ili eur1 i ex papir sa ino carine.

- - - - - - - - - -

Pa imas temu da prelistas i pisalo je dosad bar zilion puta.
Problem je sto ti izgleda eur1 vise nece vaziti jer su nasi prestali da ga uvazavaju od Nove Godine.
I sto bi X-Trail otpadao kad imas u njemu odlicni benzinski motor sa lancem koji je veoma hvaljen?
Zato sto je onda skuplji? E pa izvini ali ako hoces nersto sto valja onda moras to i da platis jel tako?
Eto moje ce biti uskoro na oglasima ali ce naravno biti skuplji nego taj dizelas koji se nije pokazao.
Vec u sledecem modelu ,Nissan je izbacio taj model dizel motora i ubacio odlicni 2.0Dci koji svi hvale ali to je i dosta vise para.

Dule, to su dezinformacije da naša carina ne uvažava eur1. i da ne važi od Nove godine. Koliko je meni poznato, a i srpskim carinicima, još niko nije suspendovao SSP sa EU. Tako da MORA da se uvažava kada uvoznik priloži eur1.

1,130 € bez ili 1,250 € sa AMSS. Nema za japanca eur1.

- - - - - - - - - -

Treba da imaš izjavu na fakturi za vrednosti (kataloške) do 6.000 € ili eur1 i ex papir sa ino carine.

- - - - - - - - - -

Dule, to su dezinformacije da naša carina ne uvažava eur1. i da ne važi od Nove godine. Koliko je meni poznato, a i srpskim carinicima, još niko nije suspendovao SSP sa EU. Tako da MORA da se uvažava kada uvoznik priloži eur1.

U Novom Sadu su neki spediteri dali izjave da vozila iz Italije nece moci da dobiju eur1 i dosta njih se trese sta ce im biti sa kolima.
Nisam to ja izmislio nego se ocekuju takva desavanja sto se tice novosadskih speditera.

U Novom Sadu su neki spediteri dali izjave da vozila iz Italije nece moci da dobiju eur1 i dosta njih se trese sta ce im biti sa kolima.
Nisam to ja izmislio nego se ocekuju takva desavanja sto se tice novosadskih speditera.

To što neće moći da dohbiju eur1 u inostranstvu je jedno, a da naša carina ne priznaje već izdate eur1, je sasvim drugi par opanaka. Da ga ja vidim ko meni neće priznati eur1. Momentalno bih otišao u kancelariju EU za Srbiju, i prijavio kršenje SSP-a.

Po tim pitanjima nema i ne sme da bude zajebancije, pa ji kod naših bizgova u ovoj banana republici. Kada se potpiše sporazum o bescarinskoj trgovini, ima da se primenjuje tačno u slovo.

Inače, Slovenci su prestali da izdaju eur1, pa je sada frka zbog toga nastala.

Pa o tome se i radi jer sva vozila iz Italije su dobijala eur1 u Sloveniji.
E sad gde ce nabavljati legalan eur1 je pitanje na koje ce se odgovor verovatno uskoro dobiti jer firme koje uvoze a koje postoje godinama nece da muljaju sa dokumentacijom i hoce da sve bude kao i dosad legalno.

Pa o tome se i radi jer sva vozila iz Italije su dobijala eur1 u Sloveniji.
E sad gde ce nabavljati legalan eur1 je pitanje na koje ce se odgovor verovatno uskoro dobiti jer firme koje uvoze a koje postoje godinama nece da muljaju sa dokumentacijom i hoce da sve bude kao i dosad legalno.

Ja sam na dobrom putu da ga nabavim legalno u jednoj drugoj zemlji, a te firme će morati da plaćaju punu stopu carine :D

- - - - - - - - - -

Jel dozvoljeno uvesti iz CH kamion 2004 dizel i koliko se na to placa carina ako je na autoplacu kupljen (1600CHF) ?

- - - - - - - - - -

Kamion je kao nasa zastavica, tj iveco...

Dozvoljeno je.

To koliko si ga ti tamo platio je nebitno. Daj podatke kamiona ili link oglasa!

Pozdrav svima, pitanje za Dona ako moze pomoc, htela bih da uvezem auto, Audi je u pitanju, da li moze trenutno da se nabavi eur1, ili je sve stopirano sada? Posto je auto mladji, 2012. godiste je pa je znacajna razlika u ceni sa i bez carine, ne znam da li da kupujem auto ili ne.

Pozdrav svima, pitanje za Dona ako moze pomoc, htela bih da uvezem auto, Audi je u pitanju, da li moze trenutno da se nabavi eur1, ili je sve stopirano sada? Posto je auto mladji, 2012. godiste je pa je znacajna razlika u ceni sa i bez carine, ne znam da li da kupujem auto ili ne.

Trebaju mi podaci auta ili još bolje link oglasa, pa da izračunam da li mogu da ga provučem bez plaćanja carine. Eur1 obrazac ne može da se dobije, ali ipak može da se ocarini bez plaćanja carine za vrednosti koje po katalogu ne prelaze 10,500 €.

Pozdrav Done!

Interesuje me koliko bi ukupno kostalo (ukljucujuci i transport) da se ovo vozilo uveze?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...akeModelVariant1.modelGroupId=21&pageNumber=1

Unapred hvala na odgovoru.

550 € bez ili 670 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

05.02. stupa na snagu novi carinski zakon. Ono što je u njemu ima veze sa ovom temom je to što više nema povlastice za invalide. Ti članovi zakona se brišu. Ko je imao nameru da tako uvozi automobil, ima rok do tog datuma da ga kupi, i još 6 meseci posle toga da ga ocarini.

Jesi li siguran za ovih 6 meseci od datuma na fakturi?

- - - - - - - - - -

Pozdrav,
Treba mi pomoc ako neko zna odgovor,
auto za koji nije napravljen ulaz i koji je bez tablica,ukoliko se sada vozi na kamionu na granicu da bi se napravio ulaz,da li moze biti nekih problema prilikom izlaza ili ulaza na granici?

Naravno. Javi mi se u inbox ili na telefon da ti kažem rešenje. 069/ 343 61 60

Jesi li siguran za ovih 6 meseci od datuma na fakturi?

Затим, имајући у виду да су у члану 216. став 1. тачке 12)-15) брисане, новим законским
решењем путнички аутомобил и друга моторна возила (тачка 13. v члану 216. Царинског
закона) искључена cv из ослобоћења.
У вези са наведеним, посебно скрећемо пажњу и на Прелазне одредбе - чл. 39. Закона,
који прописује да лица из чл. 32. овог закона, која су до дана ступања на снагу овог закона
закључила купопродајни уговор, могу, у року од шест месеци од дана ступања на снагу
овог закона, увести робу која је предмет тог уговора, под условима нз чл. 216. став 1. тач.
12)-15) Царинског закона („Службени гласник РС” бр. 18/10, 111/15 и 29/15).
Javi ako ti treba ceo dopis, da ti pustim na mail.

Back