Dule 021
Veoma poznat
- Poruka
- 14.050
A kakva je tablica na ovom sa slike sto si okacio?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci Buick Enclave je u pitanju a taj auto se proizvodi od 2014 godine.
Inace posto sam ga pretekao na putu, odnapred ima onu pravljenu tablicu jer mu je na prednjem braniku prostor za tablicu kockast tj za americke tablice.
Verujem 100% donu da zvanicno ne moze, al ko i uvek u Srbiji "postoje izuzeci" tj slucajevi za koje pravila ne vaze.
Tako je to![]()
done jel mogu da se carine/registruju vozila iz amerike? Ne mogu i dalje jel da zbog ove mafije carinske?
A motori i ski sanke mogu jel tako ?
kakva ovde vlada mafija lopova i bandita
A zamisli u celoj EU mozes komotno bilo gde da uvezes automobil, motor iz USA samo treba da platis da ti za to nadlezna institucija odradi homologaciju za evropsko trziste
Puna nemacka vozila uvezenih iz Amerike.
razlog tome je sto su vozila generalno u Americi dosta jeftinija nego kod nas, a uvoznicki lobi to zna pa ne dozvoljava preko svojih mafijasa na vlasti i u carini da se ljudi jeftino voze tj da kupuju vozila drugde nego kod njih.
A pazi u interesu same drzave i pre svega gradjana jeste da ljudi voze sto bolja vozila za sto manje para jer se tako smanjuje nas deficit prema inostranstvu.
Ali interes mafije na vlasti i pri vlasti je naravno u banaan drzavama kao sto je nasa uvek ispred interesa naroda.
Danas sam na putu sreo jednog dzipa na BG table i pretekao ga , mislim da je u pitanju bio ovaj dzip . Buick znak 100% kao i dzip u svakom slucaju
No obzirom da Buick ima samo 2 modela u ponudi nije bilo tesko pogoditi koji je u pitanju
Ono sto mi je zapalo za oko je da je dzip ganc nov sto znaci da je skoro uvezen iz Amerike i registrovan kod nas . Don tvrdi da je nemoguce uvesti ocariniti vozilo iz Amerike ali ipak mora da verujem svojim ocima znaci neka sema postoji kada imamo Buick Envision na BG table na nasim putevima.
Ovako auto izgleda
![]()
Znaci Buick Enclave je u pitanju a taj auto se proizvodi od 2014 godine.
Inace posto sam ga pretekao na putu, odnapred ima onu pravljenu tablicu jer mu je na prednjem braniku prostor za tablicu kockast tj za americke tablice.
Verujem 100% donu da zvanicno ne moze, al ko i uvek u Srbiji "postoje izuzeci" tj slucajevi za koje pravila ne vaze.
Tako je to![]()
Da li mozes da mi kazes koliko bi me izneli troskovi za ovaj auto. Pozdrav
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...6800&makeModelVariant1.modelId=4&pageNumber=1
ako je oglas obrisan u pitanju je
Mazda 3 1.6 CD Sport DPF
06/2005
euro 3
1.560 cm³
80 kW (109 PS)
Diesel
Pozdrav svima. Imam pitanje za gospodina Dona.
Ovaj automobil sa svim vasim uslugama, da se dovede na Bg table, kolliko izlazi. Procitao sam ranije da ne vrsite usluge dovoza, ali da imate nekoga sa kim saradjujete.
Unapred hvala na odgovoru.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...000&makeModelVariant1.modelId=29&pageNumber=2
Ljudi da li neko može da mi kaže koja je procedura carinjenja motora (agregata) za auto sa domaćim tablicama.
Takođe, da li je moguće izvršiti uvoz druge verzije motora istog proizvođača? Npr. 2.0 umesto 1.6 i slično.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
A mozda je jednstavno uvezen iz Nemacke.
To nije dovoljno. To je pre tako moglo. Sada se traži da je fabrički homologovan po EU normama. Dakle, ako oni utvrde, a naravno da će utvrditi da je fabrički bio u nekoj američkoj normi, nećeš dobiti uverenje, a zbog toga što ti je DE saobraćajna mlađa od 2002. godine ćeš moći da ga ocariniš bez uverenja,platiš državi paprenu carinu i porez, i u njemu možeš posle toga da gajiš kokoške. Za drugo ne može da služi.
Ako sam dobro razumeo, ako kupis nov auto u salonu u Nemackoj, a proizveden je u USA, ne mozes da ga registrujes u Srbiji?
Pitanje za Dona
Troškovi carinjenja u vašoj režiji
Auto iz Švajcarske
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTD
12.2007 , 88kw , 202000km
dizel , menjač manuelni
i ako radite transporrt koliko iznosi sve do registracije?
Don ne radi transport, ali mozda moze nekog da ti preporuci.
Nisi dobro razumeo. AKo kupiš nov u salonu u Nemačkoj, to znači da je rađen za nemačko tržište po EU normama, i bez problema možeš da ga uvezeš i registruješ u Srbiji, ali ako si kupio polovan, registrovan u Nemačkoj, a on ga uvezao iz Amerike, pa homologovao, što ti realno ni ne možeš da znaš ako ti prodavac sam ne kaže, znači da si ga poduvao debelo.
Prvo ja kazem kako ga je mozda jednostavno uvezao iz Nemacke, ti posle to isto potvrdis, pa onda meni odgovoris da nije tako jednostavno, sad opet jeste jednostavno.
Hajde isprati otpočetka, molim te!
Ako sam dobro razumeo, ako kupis nov auto u salonu u Nemackoj, a proizveden je u USA, ne mozes da ga registrujes u Srbiji?
Po zakonu, mogu i iz Zanzibara da se carine i registruju vozila, ali da ispunjava euro3 normu minimum (putnička i teretna vozila), i da dobije uverenje ABS-a. E, tu nastaje problem i za motocikle, i sve ostalo. Do uvođenja tog glupog AMSS pregleda i uverenja ABS-a, bez problema su se uvozili motocikli iz Amerike, jer za njih ne važi euro3 norma. I danas oni mogu da se ocarine bez problema, ali ne mogu da dobiju to famozno uverenje, pa ne mogu da se registruju. Znači, država će ti uredno naplatiti carinu i porez za motocikl, a onda ti ista ta država neće dozvoliti da ga registruješ. Nikakve prepravke svetlosne grupe i ostalih razlika između evropskih i USA normi ne prihvataju. Zahtevaju da je fabrički evropljanin.
Banana, brate... banana...
- - - - - - - - - -
Što je najveći apsurd, to je pravilo EU, da možeš da uvezeš, prepraviš, homologuješ i registruješ amerikanca. Srbija navodno koriguje svoje zakone i standarde prema EU zakonima i standardima. Postavlja se logično pitanbje, a zašto ih ne primenjuje u ovom slučaju? Zašto radi ispunjavanja jednog EU standarda, ne prihvata drugi EU standard direktno vezan za onaj prvi?
- - - - - - - - - -
Vrlo jednostavno... Rađen za nemačko ili neko sl. tržište, i ispunjava sve EU norme. Pa, i Švaba voli da vozi Buick-a.Ja sam pre par dana video Linkolnov terenac na BG table.
Postoji tu još jedna mogućnost, da je bio registrovan na CD table. Diplomate ne plaćaju carinu, i za njih ne važe euro norme. Nakon isteka 3 godine na CD table, može ga prodati Srbinu, i ovaj da ga registruje bez carinjenja i svih peripetija oko uvoza, pa tako ni oko AMSS-a i ABS-a.
Vidi i Ford i Opel su americki proizvodjaci ali su ti modeli u Evropi prozvedeni za ili prilagodjeni za evropsko trziste.
Znaci ako se Buick prodaje kao nov u salonu u Nemackoj to znaci da je prilagodjen evropskim standardima i takav se moze uvesti u Srbiju jer ce i po broju sasije pisati da je to model za Evropu.
Pre homologacije se moglo uvesti i vozilo iz Amerike ali po uvodjenju te nakaradne stavke u uvozu automobila ne moze se vise uvesti.
Isto tako zbog te ustanove dosta automobila sa promenjenim motorima ili kilovatima ne moze da dobije njihovu potvrdu iako su i ti motori euro3 ili euro5. Oni samo gledaju sta je fabrika izbacila i ograniceni su kao najveci balvani.
Vec sam pisao u drugoj temi o skidanju folija i nemogucnosti da prodju kola homologaciju ako nemaju fabricke branike i spojlere.
Samo ti gledaj te Scenice sa jakom opremom.
Posle ces malo da kukas kad dodju popravke tipa ne radi automatska klima pa mora sve oko menjaca da se rastura da se to popravi a to im je redovna boljka.
I ko kaze da nema pravih automobila sa pravom kilometrazom?
Naravno da ima a dovoljno je d kazes prodavcu da ti slika servisnu knjizicu i da broj sasije.
Ako nema servisnu ili nece da ti da sasiju onda znas na cemu si mada ne znam cemu opterecivanje oo kilometraze ako je auto dobro sacuvan,dobro radi,nema anomalija u radu i odise zdravo.
Ti motori mogu da predju mnogo km a narocito 1,9Dci sa 96kw i posto i sam kazes da hoces da znas pravu kilometrazu i da bi kupio taj auto onda ga kupi i zamisli da ima malo vise.
Koliko sam se naslusao dosad tih glupih prica da hocete da znate prave kilometre i da bi kupili takav auto ali da znate sta kupujete a kad to dodje u praksu i spomenem nekome 250k km svi pobegnete kao muva bez glave i samo mali broj je svestan i kupi takva auto i vozi ga sa osmehom na licu jer nije kupio dresinu sa 400-500k km sa 150k km na satu.