Uvoz automobila, pomoć i saveti

Postovani Don,
Interesuje me da li vi vrsite dovoz vozila iz Slovenije, i kako ide ta procedura kada vi dovozite, posto sam video interesantan auto i stupio u kontakt sa vlasniko (fizicko lice), ako mozete i putem privatne poruke da se cujemo da mi kazete sta je potrebno da obezbedim
pozdrav!

Poslednja izmena:

Nema više oglasa

- - - - - - - - - -

Postovani Don,
Interesuje me da li vi vrsite dovoz vozila iz Slovenije, i kako ide ta procedura kada vi dovozite, posto sam video interesantan auto i stupio u kontakt sa vlasniko (fizicko lice), ako mozete i putem privatne poruke da se cujemo da mi kazete sta je potrebno da obezbedim
pozdrav!

Ne vršim prevoz. Ovde potraži šta ti sve treba http://www.don-sped.rs/2013/02/sta-vam-je-potrebno-od-dokumenata-za-uvoz/

- - - - - - - - - -

Pitanje za DON-a
Koliko bi kod vas kostala usluga carina za vozilo iz svajcarske?
Opel Signum 1.9 TDH Dizel
2005. godiste
150 ks
presao 185 466 km
Limuzina

Hajde da za švajcarce sačekamo sledeću sedmicu, jer nemam pojma kako će se tačno primenjivati ovaj novi pravilnik za uvoz iz CH.

Pitanje za DON-a,

Koliko bi me koštala carina i PDV za Renault Grand Scenic 2.0DCI, dizel, 110KW,
150 KS, prešao je 317.000 km ?
Auto sam dovezao iz Švajcarske na izvoznim tablicama, znam sada da je carina na vozila iz Švajcarske ukinuta od prvog februara, ali koliko bi me koštalo po starom, jer nisam uzeo EUR 1 obrazac i ima li neke šanse tražiti ga retroaktivno?

Hvala puno, pozdrav!

Pitanje za DON-a,

Auto sam dovezao iz Švajcarske na izvoznim tablicama, znam sada da je carina na vozila iz Švajcarske ukinuta od prvog februara, ali koliko bi me koštalo po starom, jer nisam uzeo EUR 1 obrazac i ima li neke šanse tražiti ga retroaktivno?

Hvala puno, pozdrav!

2007 godište

Pitanje za DON-a,

Hvala puno, pozdrav!

Datum prve registracije ili bar godište?

Sta se desava sa uvozom iz Svajcarske? Hoce li biti naplate carine ili ne?

Luda kuća, brate. Ne zna se ko pije, a ko plaća. U jednom odelenju u Upravi carina kažu da se ne plaća, u drugom kažu da se plaća. Neke carinarnice rade po novom pravilniku, neke ne. Mom drugaru novinaru na zvaničan upit zvanično odgovore sa sve delovodnim brojem iz Uprave carina iz Sektora za odnose sa javnošću da se švajcarci EU porekla uvoze pod istim uslovima kao i iz EU, a večeras ga zove lik iz unutrašnje kontrole i kaže mu da ne širi pogrešne informacije, jer se na sve švajcarce plaća carina pošto Švajcarska nije u EU. Luda kuća, lepo ti kažem.

Ja se nosim mišlju da čim mi dođe neki švajcarac sa eur1, a čist kao suza, pa kada mu oni ospore povlasticu, lepo sve papire spakujem, pa pravac kancelarija EU u Beogradu. Neka malo padne branje ušiju.

Back