Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ovaj prvi ti nije euro4, nego D4, i to se kod nas ne priznaje kao euro3.

Troškovi za drugi su ti:
PDV - 250 €
špedicija, očitavanje, skladište - 160 €
homologacija - 110 €

Ukupno 520 €

Računao sam ti da ga sam dovezeš. Ako ti ga drugi dovozi dažbine su malo veće.
Prevoz iz Nemačke košta oko 500 €.
Hvala puno, stvar je u tome sto normalan A3 2000god. kod nas po oglasima kosta 3000e :D..a nasao sam par njih u Nemackoj za manje od 1000e tako da bi mi se ovo visestruko isplatilo..dobio bih auto skoro dva puta jeftinije :D (+sto verovatno bi mu bila prava kilometraza i sve... ne bi morao toliko da razmisljam..)
Da ne znate mozda koliko kilometraza utice na carinu i ostalo? (da li se isplati menjati je pre tog procesa na neku vecu pa vratiti naknadno.. mada doduse 500e za carinu je smesno malo pa se i ne ispati to raditi verovatno..)

verovatno cu u narednom periodu pokusati ovo..pa cu javiti kako je sve proslo..
Hvala jos jednom! :)

Hvala puno, stvar je u tome sto normalan A3 2000god. kod nas po oglasima kosta 3000e :D..a nasao sam par njih u Nemackoj za manje od 1000e tako da bi mi se ovo visestruko isplatilo..dobio bih auto skoro dva puta jeftinije :D (+sto verovatno bi mu bila prava kilometraza i sve... ne bi morao toliko da razmisljam..)
Da ne znate mozda koliko kilometraza utice na carinu i ostalo? (da li se isplati menjati je pre tog procesa na neku vecu pa vratiti naknadno.. mada doduse 500e za carinu je smesno malo pa se i ne ispati to raditi verovatno..)

verovatno cu u narednom periodu pokusati ovo..pa cu javiti kako je sve proslo..
Hvala jos jednom! :)

Zavisi sve od toga gde ga cariniš. Kod mene za to godište kilometraža ne igra ulogu. Svakako se dobija 10% na amortizaciju. Tako da ne treba pčkati oko sata.

pozdrav jel moze pomoc interesuje me koliko bi izasla carina sa pdv i spedeksom za auto uvezen iz nemacke na prikolici
u pitanju je Opel Corsa 1.4 benzin 66kw 2001god. euro3 161000km cena auta je 840e

Pošto nisi napisao, računao sam ti sa 5 vrata. S a3 vrata je nešto jeftinije.

Ako imaš eur1 ili izjavu na fakturi, ukupni troškovi sa homologacijom su ti 540 €, a ako nemaš onda su 590 €.

pregled vozila
izvor - sajt agencije za bezbenost saobracaja ili ABS

Доказ о плаћеној републичкој административној такси према тарифном броју 1. у износу од 280,00 динара.

Доказ о плаћеној услузи издавања уверења о испитивању употребљаваног возила које се увози у износу од 3.000,00 динара.

Cena pregleda vozila - izvor - cenovnik sa sajta AMSS

Ispitivanje vozila koja se uvoze kao upotrebljavana

71

Ispitivanje vozila kategorija O, L i T

3.700,00

72

Ispitivanje vozila kategorije M1

5.400,00

73

Ispitivanje vozila kategorije M2, M3 i N

7.800,00

69

Provera podataka o vozilu u referentnoj bazi

2.800,00

74

Izlazak na teren u lokalu

1500,00

75

Ukucavanje broja

1000,00

sledeca stavka je COC ili potvrda
ako imate coc nema daljih troskova
ako nemate coc onda u najboljoj varijanti prolazite sa 2800 din

Da skratim ovo što je napisao slobodannick
Takse agenciji za bezbednost saobraćaja: oko 3400 (sa provizijom banke)
Taksa za AMSS: 5400
Ukoliko vlasnik ne poseduje CoC plaća još 2800.
Ove cifre su iste za bilo koje mesto u Srbiji. Postoje i ostali troškovi vezani za ovaj pregled koji mogu da se razlikuju od mesta do mesta, a to su prevoz auta od skladišta do tehničkog pregleda gde se vrši pregled, kao i naknada tehničkom pregledu. Za ovo zadnje nisam siguran da li imaju pravo da naplaćuju, ali *******, može im se.

PS
Prošle nedelje me AMSS obavestio da za jedan auto moram da dostavim potvrdu proizvodjača ili CoC jer ga nema u bazi. Uz to su mi poslali i obrazac koji treba da popunim da bi mi vratili tih 2800din.

Poštovani Don,

uvezao bih jedan od ova dva polovna automobila iz Švajcarske:

1. Honda Accord, 2.0 (benzin) 156ks, 2005 god
2. Mazda 3 1.6 (benzin) 105ks 2006. god

Možete li mi reći postupak uvoza, kao i troškova istog, pošto do sada nisam imao iskustva sa istim.

Unapred hvala,

Srdačan pozdrav,

Vladimir

Poštovani Don,

uvezao bih jedan od ova dva polovna automobila iz Švajcarske:

1. Honda Accord, 2.0 (benzin) 156ks, 2005 god
2. Mazda 3 1.6 (benzin) 105ks 2006. god

Možete li mi reći postupak uvoza, kao i troškova istog, pošto do sada nisam imao iskustva sa istim.

Unapred hvala,

Srdačan pozdrav,

Vladimir

Za Hondu su troškovi 1.260 € na prodajnu vrednost do 3.750 CHF. Računica je za 6/2005, limuzina, preko 182.000 km.

Mazda troškovi 1.190 € na prodajnu vrednost do 3.450 CHF za 6/2006, hathback 5 vrata, preko 140.000 km.

Šta znači na prodajnu vrednost od 3750 chf? Da sam je stvarno toliko platio ili da je to kataloška vrednost?

Konkretno ova je mart 2005, 195.000, košta 5950 chf

Za Hondu su troškovi 1.260 € na prodajnu vrednost do 3.750 CHF. Računica je za 6/2005, limuzina, preko 182.000 km.

Mazda troškovi 1.190 € na prodajnu vrednost do 3.450 CHF za 6/2006, hathback 5 vrata, preko 140.000 km.

Izasli novi zahtevi za pregled + podligli jednu taksu doduse onu najmanju, a najnovi info je da se za mesec dana ukida sve ovo sto se tice pregleda jer je jako veliki pritisak na ams.

Daj Bože, ćeri, da te beg uzme, ali Cigani hodaju oko kuće.

Neće oni zbog AMS-a da to ukinu. To što je AMS zasro, što su neorganizovani, pogubili dokumentaciju, što ne uplaćuju Nemcima TUV bazu, nego obrću pare što narod uplaćuje po 2.800 dinara, to državu ne interesuje. Evo, kod nas je počela od juče da radi ekipa iz Vinče, i garantuju da se duže od nedelju dana neće čekati uverenje. A, i ovi iz ABS-a se kunu da oni najkasnije za 2 dana obrade i pošalju sve što im se dostavi. Znači, problem je u AMSS. Nego, do sada su jedino oni koristili bazu podataka, pa niko nije hteo da radi sa Vinčom i sa fakultetima. Sada i Vinča koristi istu tu TUV-ovu bazu, tako da ove pederčine iz AMSS mogu da se jebu.
Samo da izvučem ova uverenja što sam preko njih predao, i više me nikada videti neće, šupci jedni.

Daj Bože, ćeri, da te beg uzme, ali Cigani hodaju oko kuće.

Neće oni zbog AMS-a da to ukinu. To što je AMS zasro, što su neorganizovani, pogubili dokumentaciju, što ne uplaćuju Nemcima TUV bazu, nego obrću pare što narod uplaćuje po 2.800 dinara, to državu ne interesuje. Evo, kod nas je počela od juče da radi ekipa iz Vinče, i garantuju da se duže od nedelju dana neće čekati uverenje. A, i ovi iz ABS-a se kunu da oni najkasnije za 2 dana obrade i pošalju sve što im se dostavi. Znači, problem je u AMSS. Nego, do sada su jedino oni koristili bazu podataka, pa niko nije hteo da radi sa Vinčom i sa fakultetima. Sada i Vinča koristi istu tu TUV-ovu bazu, tako da ove pederčine iz AMSS mogu da se jebu.
Samo da izvučem ova uverenja što sam preko njih predao, i više me nikada videti neće, šupci jedni.

Jesi li uspeo da izvuces uverenja?

Da skratim ovo što je napisao slobodannick
Takse agenciji za bezbednost saobraćaja: oko 3400 (sa provizijom banke)
Taksa za AMSS: 5400
Ukoliko vlasnik ne poseduje CoC plaća još 2800.
Ove cifre su iste za bilo koje mesto u Srbiji. Postoje i ostali troškovi vezani za ovaj pregled koji mogu da se razlikuju od mesta do mesta, a to su prevoz auta od skladišta do tehničkog pregleda gde se vrši pregled, kao i naknada tehničkom pregledu. Za ovo zadnje nisam siguran da li imaju pravo da naplaćuju, ali *******, može im se.

PS
Prošle nedelje me AMSS obavestio da za jedan auto moram da dostavim potvrdu proizvodjača ili CoC jer ga nema u bazi. Uz to su mi poslali i obrazac koji treba da popunim da bi mi vratili tih 2800din.

Ja se patim sa picassom koji sam vozio u AMSS i danas su mi javili da ne mogu da ga nadju u bazi. Sta mi je dalje ciniti, gde da nadjem COC? Sta si ti napravio na kraju?

Back