Uvoz automobila, pomoć i saveti

@Don

Mozes li mi reci kako da uvezem ovaj motor iz US u Srbiju?
http://motorcycles.oodle.com/view/2005-harley-davidson-vrscc/3668249519-los-angeles-ca/

Tj mozes li mi reci korake i sta mislis koliki su troskovi dok dodje u Srbiju i bude registrovan kod nas na nase tablice?
ps: kako da kontaktiram tvoju spediciju ?

HVALA!

Nigde ne vidim kubike i kilovate da bih ti napravio kalkulaciju za carinjenje.

Što se transporta tiče, nađeš najpovoljiji brodski prevoz do neke evropske luke, a posle ga dovezeš kombijem ili na prikolici. Ugovor sa Amerom obavezan, i da bude overen.

office@don-sped.rs

- - - - - - - - - -

@adans jesu te takse na kilazu i gume iste u svakom gradu ili se i to razlikuje kao i ovaj amss pregled?pa kakvo je ovo rasulo..

Ma, ne postoje te takse za uvoz polovnjaka. Adans je malo pomešao lončiće. :D

Nigde ne vidim kubike i kilovate da bih ti napravio kalkulaciju za carinjenje.

Što se transporta tiče, nađeš najpovoljiji brodski prevoz do neke evropske luke, a posle ga dovezeš kombijem ili na prikolici. Ugovor sa Amerom obavezan, i da bude overen.

office@don-sped.rs

- - - - - - - - - -

Ma, ne postoje te takse za uvoz polovnjaka. Adans je malo pomešao lončiće. :D

A dobro da si razjasnio Don. Da ne bude zabuna.

A sto ne kupis auto u Srbiji nego se patis sa uvozom i poodavno si vec mogao da se vozis sa osmehom na licu?
Ako pratis forume onda si mogao da procitas i poneku preporuku i da saznas da nisu bas svi prodavci prevaranti.:)

Pa i nisu bas svi, ali ja mesecima ne mogu da nadjem Ford mondeo u oglasima da ispunjava moje zahteve , a oni nisu bas preterani, zelim samo da auto ima ful opremu, da je mladji od 2008. i da ima proverljivih ispod 100000km.Na nasem trzistu nazalost samo primerci sa pravih ili laznih 150000 na gore i kada samo pomenem proveru servisne knjizice ili kilometraze vise mi se ne javljaju na telefon.Sta drugo preostaje nego traziti napolju auto?

EX papiri nema šta da koštaju 250€. I sam kažeš da je to sve sa colkama, a colke mu nisu potrebne kada se transportuje na kamionu. Odbij od tih 250 € TUV i colke, i doći ćeš na onih 50-70 € koje sam ja naveo.

Taj ko ti je uzeo 200 € za očitavanje i ostale tekuće troškove te je (bez ljutnje) dobro namagarčio. Idi kod njega i nahebi mu se keve milosne!

Nema nikakve takse na kilažu, niti na gume, niti na akumulator. Ako ti je i to neko naplatio...šta da ti kažem... strpaj ga u džak i baci u Dunav sa mosta! hehe...šalim se.. :mrgreen:

Nova hml sa pregledom košta tačno ovoliko:
- ABS 3.000
- RAT 280
- AMSS 5.400
- TUV baza 2.800 (ako nema COC)
Dakle, 8.680, odnosno 11.480 dinara. Ne znam kome ti teraš auta na pregled u NS, ali te deru kao Musa jarca.

Da ti pojasnim
200 € je ino firma domaca sa uslugom u fulu i nevidim sta tu nije jasno. Kod tebe je 190€ mada ćeš podići i ti na 200 zbog provizija banke koje uzimaju na uplatnice za pregled AMS
Takse nema ako ideš na znaš koje firme, a ako radiš regulu ima i te kako.
A što se tiče pregleda da bi izbegao u novom sadu ams jer nemaju ni praking gde bi stao sa sve prikolicom a da se raspravljam sa policijom mi nepada napamet ja to oteram na drugo mesto i gospodski za dodatnih 1000 dinara zavrsim sve. E samo mi kaži kada nije svakome pregled ispod dupeta pa mora da tera vozilo na pregled možda i kroz ceo grad kako to da izvede osim šlep službom koja mu neće sigurno voziti za 10€ tako da troškovi idu samo gore.

A i reci mi iz nemačke pogotovo iu autohusa kako ćeš doterati auto koje je težak 1700kg jer si sa autom i prikolicom u pretovaru, malim kamionom isto tako ostajeti veliki kamion koji neznam gde da nadjem zbog troškova, pa vidi onda čuda zašto idu crvene table.

I mislim da nema potrebe da se nastavljamo sa bilo kojim vidom rasprave (barem se ja ne raspravljam), jer koliko vidim ti si uvek upravu (bez ljutnje)

Poslednja izmena:
Pa i nisu bas svi, ali ja mesecima ne mogu da nadjem Ford mondeo u oglasima da ispunjava moje zahteve , a oni nisu bas preterani, zelim samo da auto ima ful opremu, da je mladji od 2008. i da ima proverljivih ispod 100000km.Na nasem trzistu nazalost samo primerci sa pravih ili laznih 150000 na gore i kada samo pomenem proveru servisne knjizice ili kilometraze vise mi se ne javljaju na telefon.Sta drugo preostaje nego traziti napolju auto?
Vidi ovako. Razumem te u podpunosti.
Imam kupca koji hoće golfa 6 ali 2.0 tdi da mora da bude u crnoj boji sa kožnim volanom navigacijom parking senzorima i tako dalje i spreman je da ga plati muški i gle opet čuda. Čak u nemačkoj sa tim paketom opreme ga jako retko ima a da se poklopi baš sve što čovek želi je jako teško, ali opet kupac je u pravu čak i kada nije u pravu. Ali naćiće se nešto.

Не бих да вам кварим полемику господине аданс али на теми препорука ми нисте одговорили на питање па ако не смета поновио бих га, да ли сте ви трговац из Партизанске који тврди да акорд 2.0 к...у не ваља јер тренутно у понуди имате 2.4?

Vidi ovako. Razumem te u podpunosti.
Imam kupca koji hoće golfa 6 ali 2.0 tdi da mora da bude u crnoj boji sa kožnim volanom navigacijom parking senzorima i tako dalje i spreman je da ga plati muški i gle opet čuda. Čak u nemačkoj sa tim paketom opreme ga jako retko ima a da se poklopi baš sve što čovek želi je jako teško, ali opet kupac je u pravu čak i kada nije u pravu. Ali naćiće se nešto.

Da u pravu si samo strpljenja imam je jednog drugara koji obicno pametno zbori .On kaze oladi malo i prestani groznicavo da trazis auto , kada to uradis umesto da ti trazis auto naci ce auto tebe :dash:

Zeljko tvoju odluku maksimalno postujem ali pod uslovom da si spreman da platis takav auto i par hiljada eura vise nego sto su kod nas na oglasima.
Ukoliko trazis takav Mondeo i sa tom opremom a da gledas nase cene onda definitivno ne postujem.
Kakve sve ja odvale slusam preko telefona vi ne bi verovali i jedan od primera je kad me neko zove na preporuku i pocne da izrazava svoju zelju kako bi auto star 5-6 godina i da ima do 100k km i da nije havarisan i radjen a kad ja upitam koliko para je spreman da izvoji a on ce ladno-3000 eura. :eek:
Pa za te pare ne moze postenu Zastavu 10 da uzme a ovamo mi prica o mnogo boljim kolima.
Evo ukucao sam na mobile.de Mondeo dizel 2008+ do 100k km i samo sam kliknuo na ksenon farove koji dolaze u tim najjacim paketima i dobio ovo:
http://suchen.mobile.de/auto/ford-m...axMileage=100000&categories=Limousine&lang=de
A kod nas se taj isti Mondeo krece ovako:
http://www.polovniautomobili.com/pu...hbHVlIjoiMjMwOSIsImZ1bmN0aW9uIjoibXVsdGkifV0=
Zato kazem ako je neko spreman da plati onda to postujem a ako misli da ce samostalnim uvozom dobiti ful sa malo km po ceni kao u Srbiji malo se prevario i to zesce.

Da ti pojasnim
200 € je ino firma domaca sa uslugom u fulu i nevidim sta tu nije jasno. Kod tebe je 190€ mada ćeš podići i ti na 200 zbog provizija banke koje uzimaju na uplatnice za pregled AMS
Takse nema ako ideš na znaš koje firme, a ako radiš regulu ima i te kako.
A što se tiče pregleda da bi izbegao u novom sadu ams jer nemaju ni praking gde bi stao sa sve prikolicom a da se raspravljam sa policijom mi nepada napamet ja to oteram na drugo mesto i gospodski za dodatnih 1000 dinara zavrsim sve. E samo mi kaži kada nije svakome pregled ispod dupeta pa mora da tera vozilo na pregled možda i kroz ceo grad kako to da izvede osim šlep službom koja mu neće sigurno voziti za 10€ tako da troškovi idu samo gore.

A i reci mi iz nemačke pogotovo iu autohusa kako ćeš doterati auto koje je težak 1700kg jer si sa autom i prikolicom u pretovaru, malim kamionom isto tako ostajeti veliki kamion koji neznam gde da nadjem zbog troškova, pa vidi onda čuda zašto idu crvene table.

I mislim da nema potrebe da se nastavljamo sa bilo kojim vidom rasprave (barem se ja ne raspravljam), jer koliko vidim ti si uvek upravu (bez ljutnje)

Pa, ne raspravljamo se. Diskutujemo na temu. Zato forum i služi, zar ne? ;)

Ne može firma da košta 200 €. Kod mene nije firma 190 kako si ti razumeo, nego je 190 sve kompletno. Znači, firma strana i naša + usluga špedicije. Sa očitavanjem i skladištem to je sve kompletno 200 €. I sve je čisto, nema falševa, sve fakture proknjižene i finansijski zatvorene.

Što se tiče prevoza na pregled, ni meni nije pod guzicom, nego moram da angažujem prevoznika. Ovde kod nas su se odmah ljudi organizovali, i prevoze auta iz skladišta na pregled i nazad za 10€. To ovde nije problem, jer već ima puno prevoznika koji rade prebacivanje preko granice, pa su isti ljudi počeli da rade i prevoz na preglede.

On je napisao da će mu biti transportovan auto za 450 €, što je korektna cena za prevoz iz Nemačke, i zato mu ne trebaju crvene colke. Na točkovima bi znao i sam doterati. Ako već plaćam transport, onda neću da mi ga neki neiživljeni klinac kida na putu do Srbije. Zna se šta znači da ti ga neko transportuje. Prikolica ili kamion. Ne znam kako vaši prevoznici, ali ovde kod nas ima dosta onih sa jakim prikolicama i većom nosivošću. Svakodnevno mi dovoze automobile do 2 tone, pa i teže. Sigurno se ne bi zaebavali da ih Švabe oderu od kazni.

Zeljko tvoju odluku maksimalno postujem ali pod uslovom da si spreman da platis takav auto i par hiljada eura vise nego sto su kod nas na oglasima.
Ukoliko trazis takav Mondeo i sa tom opremom a da gledas nase cene onda definitivno ne postujem.
Kakve sve ja odvale slusam preko telefona vi ne bi verovali i jedan od primera je kad me neko zove na preporuku i pocne da izrazava svoju zelju kako bi auto star 5-6 godina i da ima do 100k km i da nije havarisan i radjen a kad ja upitam koliko para je spreman da izvoji a on ce ladno-3000 eura. :eek:
Pa za te pare ne moze postenu Zastavu 10 da uzme a ovamo mi prica o mnogo boljim kolima.
Evo ukucao sam na mobile.de Mondeo dizel 2008+ do 100k km i samo sam kliknuo na ksenon farove koji dolaze u tim najjacim paketima i dobio ovo:
http://suchen.mobile.de/auto/ford-m...axMileage=100000&categories=Limousine&lang=de
A kod nas se taj isti Mondeo krece ovako:
http://www.polovniautomobili.com/pu...hbHVlIjoiMjMwOSIsImZ1bmN0aW9uIjoibXVsdGkifV0=
Zato kazem ako je neko spreman da plati onda to postujem a ako misli da ce samostalnim uvozom dobiti ful sa malo km po ceni kao u Srbiji malo se prevario i to zesce.
:ok:
Podrazumeva se da takav automobil kosta vise , samim tim sto je ponuda jako mala...

Не бих да вам кварим полемику господине аданс али на теми препорука ми нисте одговорили на питање па ако не смета поновио бих га, да ли сте ви трговац из Партизанске који тврди да акорд 2.0 к...у не ваља јер тренутно у понуди имате 2.4?
Ma nekvariš bre ništa, a hvala za ovo gospodine mada sam jako daleko od zoga. ;) Nemam trenutno ni jednoga akorda niti sam ga skoro imao. A mislim da nigde nisam ni napisao da japanac ne valja bez obzira koji.

Ma nekvariš bre ništa, a hvala za ovo gospodine mada sam jako daleko od zoga. ;) Nemam trenutno ni jednoga akorda niti sam ga skoro imao. A mislim da nigde nisam ni napisao da japanac ne valja bez obzira koji.

Није то нигде написано, то је изговорено и није било скоро било је прошле године на плацу у Партизанској, од Контраста кад скренеш десно ка Темеринској, први плац са десне стране (а мислими једини) :)

Vidi jeste to taj plac, a mene kada god pitaju šta bi pre. Ja uvek hvalim nemca ali bi pre vozio japanca. E sada na tom placu ja samo radim sa jos jednim kolegom koji je mozda rekao nesto ali on je knjigovođa i sa mušterijama je samo ako ja nisam tu, i ima još jedan a za njega neverujem da jeste. U svakom slučaju od mene to nisi mogao da čuješ.
A sto se tice akorda mogao sam samo da kazem da je automatik lenj i dosta tromiji od saltasa sto i jeste.

Poslednja izmena:
Не не, није књиговођа него ти, и не знам да ли је био аутоматик тога се нисмо дотакли, знам да је био 2.4 али пошто нас та кубикажа није занимала просуо си причу како је 2.0 срање и како је то форд, а не хонда, јапанац и тд. Све у свему класичан варајић трговац фазон. :)

Vidi da izvineš sada si se tako prosrao da ni sam neznaš šta ijavljuješ, ali opet idem linijom manjeg otpora i rećiću da si u pravu i ako nisi ali neka bude po tvome. Honda i ford sačuvaj me bože tvoje odvale.A to varajući trgovački fazon, to kod mene baš ne prolazi jer bajke su na drugim placevima a to mogu da potvrde svi moji kupci kojima sam prodao kola, samo neznam zašto bi se tebi kao trebati pravdati i spuštati se na tvoj nivo. Sve u svemu ja ne nastavljam ovu diskusiju na ovaj nači a ti ako želiš opeti slobodno imaš moju dozvolu :)

Poslednja izmena od moderatora:
Zdravo svima, ja sam novi, nadam se da cu uspeti odmah da se snadjem...
Zeleo bih da uvezem Audi A3...nasao sam par automobila u Nemackoj pa bih Vas zamolio da mi kazete kolika bi bila carina, pdv, te takse itd.(ako nije problem odvojeno..da bih znao sta koliko kosta..)Takodje bi me interesovalo koliko bi kostalo da mi neko doveze taj auto u srbiju..
Podatci su sledeci:
1. Audi A3
- 02/1999
- 229,000 km
- Benzin
- 74 kW (101 PS)
- Manual gearbox
Zapremina:1595 cm ³
Broj vrata:2/3 вратаEmisiona oznaka:4 (Зелени)(da li je ovo euro 4? :D)
Prethodnih vlasnika: 4
2. Audi A3
- 05/2000
- 185,980 km
- Petrol
- 74 kW (101 PS)
- Manual gearbox
- Zapremina1595 cm³

Nadam se da sam napisao sve potrebne informacije..

Hvala unapred.. pozdrav!

Ovaj prvi ti nije euro4, nego D4, i to se kod nas ne priznaje kao euro3.

Troškovi za drugi su ti:
PDV - 250 €
špedicija, očitavanje, skladište - 160 €
homologacija - 110 €

Ukupno 520 €

Računao sam ti da ga sam dovezeš. Ako ti ga drugi dovozi dažbine su malo veće.
Prevoz iz Nemačke košta oko 500 €.

Pa 9200 je pisalo na svakom predmetu i pored da je placeno (na 4 predmeta) jer tu homologaciju je meni placao uvoznik a ja sam u posti platio 3370 dinara (3000+280+45+45) za jedan auto i plus sto posle dodjem jos neke pare ovima sto pregledaju ili tako nesto a zato sto on nije imao predmet kod sebe da bi mogao da uplati pa mi je posle dao pare. Prevoz je 1000 dinara u jednom pravcu sto kad dodas na 9200 izadje 11200 iliti skoro pa 100 eura.

Nesto mi jeftino tih 250 eura za Audi. Toliko malo nije bilo ni pre AMSS kataloga.
Danas sam radio homologaciju i to je smesno zasta nam uzimaju pare. Ocitaju broj motora i sasije i slikaju ih fotoaparatom kao i spolja auto i TO JE TO a za sta uzmu 9200 dinara.

Pa, brate, 2000-to godište. Vrednost mu je samo 10.2% od kataloške cene i plus mu odbijam 10% na amortizaciju.

Pa 9200 je pisalo na svakom predmetu i pored da je placeno (na 4 predmeta) jer tu homologaciju je meni placao uvoznik a ja sam u posti platio 3370 dinara (3000+280+45+45) za jedan auto i plus sto posle dodjem jos neke pare ovima sto pregledaju ili tako nesto a zato sto on nije imao predmet kod sebe da bi mogao da uplati pa mi je posle dao pare. Prevoz je 1000 dinara u jednom pravcu sto kad dodas na 9200 izadje 11200 iliti skoro pa 100 eura.

ustvari po autu 9200+3370+1000= 13570 nasih novcanica po autu a video si za sta, i to pod uslovom da netreba dopuna ( sto naprimer za starije frilendere fiate i vagenovce ce mo tek videti)

Back