Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ako ti nije bitna litra gore dole sto si u startu odbacio 1,4 kad trosi upravo toliko vise?
Evo ti podatak gde vidis da ce i 1000 ccm da ti trosi skoro 8L po gradu a ovaj sa jacim motorom trosi vise ali toliko je i pouzdaniji i bolje ide. A sto se tice dizelasa dobar je taj motor ali taj motor nimalo nije stedljiv ma sta god pisali na papiru jer sam ga imao u jednom Seatu Cordobi i verovali ili ne taj motor je trosio i do 8L u gradskoj voznji.Auto je bio potpuno ispravan i po forumima se mnogi zale na njegovu potrosnju a nasednu na fabricki podatak od 5,5L u gradskoj voznji.
Vrlo lako moze da se desi da razlika izmedju ova dva benzinca bude i manja jer manji motor mora da se forsira da bi isao a veci to radi sa pola snage.Praksa je jedno a papir drugo.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=8392
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=8397

Rekao sam vec u prethodnom postu, meni licno nije bitno da li je litar gore ili dole, ali auto ne kupujem sebi, inace bi drugacija prica bila. Otac je dosta probirljiv i stalno se zali kako mu treba nesto sa sto manje kubika zbog potrosnje. Vec 8 godina vozi auto od 2300ccm i dozlogrdilo mu vise da sa njim ide i po gradu i za sitne stvari koje se manjim autom vise isplate.
A to sto kazes, moze biti tacno. Slabiji motor radi pod vecim opterecenjem, a fabricki podaci nikada nisu u praksi bili tacni. U svakom slucaju, hvala na informacijama. Na kraju cu da kupim nesto sto se meni vise svidja pa nek tera. Verovatno (Polo 1,2 ili 1,4). Svakako ce da mu bude veliko olaksanje u potrosnji na dosadasnju kubikazu.

Pozdrav svima.imam jedno konkretno pitanje,unapred xvala na odgovoru.Treba da idem po auto u italiju,da ga doteram i uvezem na moje ime.Isla bih sa kumom i prebacili bi auto na slep auto prikolicu.Znaci,koji je postupak od trenutka preuzimanja auta od vlasnika, natovarimo na prikolicu i pravac srbija,sta i kako na granici,carinim na moje ime.Inace kum ima slep za jedan auto i hoce da mi to ucini,ne radi uvoz. Jos jednom unapred hvala

Na kraj krajeva procesljaj malo ovu temu i shvatices sve.Ovako bi se ponavljali po ko zna koji put i zaista je postalo vec smesno toliko puta se ponavljati.
Nismo zlonamerni ali preteraste jer necete da citate a forumi sluze upravo tome.
@maxx85
Samo ti kupi taj trocilindricni 1,2 kog niko nece jer je los motor i uzivaj.

Na kraj krajeva procesljaj malo ovu temu i shvatices sve.Ovako bi se ponavljali po ko zna koji put i zaista je postalo vec smesno toliko puta se ponavljati.
Nismo zlonamerni ali preteraste jer necete da citate a forumi sluze upravo tome.
@maxx85
Samo ti kupi taj trocilindricni 1,2 kog niko nece jer je los motor i uzivaj.
bas tako jasam procito od 1 do 155 i svemi jasno aza uvoz tuje don ako uvozis preko njega i nema date boli glava za papire ima tu dosta peripetije oko papira

Pozdrav svima.imam jedno konkretno pitanje,unapred xvala na odgovoru.Treba da idem po auto u italiju,da ga doteram i uvezem na moje ime.Isla bih sa kumom i prebacili bi auto na slep auto prikolicu.Znaci,koji je postupak od trenutka preuzimanja auta od vlasnika, natovarimo na prikolicu i pravac srbija,sta i kako na granici,carinim na moje ime.Inace kum ima slep za jedan auto i hoce da mi to ucini,ne radi uvoz. Jos jednom unapred hvala

Sve zavisi od toga gde ga cariniš, u kom mestu. Shodno tome treba da konsultuješ nekog špeditera iz tog mesta da ti da uputstvo šta i kako treba da radiš.

Da, za osnivače... Za one koji su kasnije ušli u EU idu na hml svi kojima je datum prve registracije pre datuma ulaska u EU.

Ovaj ti je udat. Traži drugoga. :D

Kad pre ode... Evo ti obe verzije: Benzinac i Dizelas:

http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2002-01-01&negativeFeatures=EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2002-01-01&negativeFeatures=EXPORT

i ovaj ford ako moze:

http://suchen.mobile.de/auto-insera...154&zipcodeRadius=100&negativeFeatures=EXPORT

i reci mi samo koja je razlika ako budem carinio sa Alu ili Celicnim felnama. Pozz!

Poslednja izmena:

1) 740 €

2) 930 €

3) 450 €

Razlika sa felnama je 36€ kod japanca, odnosno 20€ kod evropljanina.

Pozdravljam forumaši!

Imam nameru da uvezem Merceds ML iz Nemačke. Koliko mi je poznato isti se pravi u USA. Da li to znači da za njega ne može da se dobije EUR.1 obrazac ili to nema veze nego se taj obrazac dobija po mestu prodaje/kupovine (EU)? Naravno, ovo mi je bitno zbog iznosa carine.

Unapred zahvaljujem na informaciji!

Pozdravljam forumaši!

Imam nameru da uvezem Merceds ML iz Nemačke. Koliko mi je poznato isti se pravi u USA. Da li to znači da za njega ne može da se dobije EUR.1 obrazac ili to nema veze nego se taj obrazac dobija po mestu prodaje/kupovine (EU)? Naravno, ovo mi je bitno zbog iznosa carine.

EUR1 je uverenje o poreklu, i njime se potvrđuje da je auto napravljen u EU. Ako je napravljen u USA, onda ga nećeš dobiti, pa će ti carina i PDV iznositi 35%.

Pozdravljam forumaši!

Ne može da se dobije eur1. Plaća se carina u fulu od 12.5%.

uvezao bih auto iz slovenije pa nisam najbolje razumeo za homologaciju dali je potrbno da se uradi i u sloveniji i ovde auto je 2002 god ako neko zna odgovor bio bih jako zahvalan

Samo ovde. Zašto bi je radio u Sloveniji kad auto odlazi iz Slo.

Zavisi od carinarnice do carinarnice. Neke traže da se uz saobraćajnu priloži i slovenački homologacijski karton. Dakle, ne potvrda o homologaciji kakva se kod nas dobije u Agenciji za bezbednost saobraćaja, nego homologacijski karton koji uglavnom imaju svi slovenci uz saobraćajnu dozvolu, a ako ga i nemaju vrlo lako se vadi u zvaničnom servisu, i ne košta ništa.

Back