Uvoz automobila, pomoć i saveti

Don, zanima me koliko izadje carinjenje za ovaj model? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=226303792&cd=634937518810000000&asrc=st
I da li postoji jos neka fora na koju moze jos nesto da se spusti carina kod njega tipa kilometraza.....eur1 i te stvari? Da bih znao isplati li se uopste uvoziti manji auto. Pozdrav

Ne da ti se ne isplati nego ti se ne isplati jer Lupo u lepom stanju mozes da uzmes kod nas za 2000-2500 a ja znam jedan predivan 1,4 16V 100ks u GT opremi sa klimom i alu felnama za lepu cenu.
Kazem ti zato sto na ovom koji si okacio u opisu pise ovo(google prevodilac):
Lupo je za njegovu dob u fer uvjetima. Automobil trenutno ima sljedeće dijelove zamijeniti. Prednji amortizer, vilica prednji, prednji ovjes loptu zglobova, top nosače, Vanjski prednji lijevi pogon osovine zgloba. Prednji ležajevi kotača su popunjena Bermsbeläge Bermstrommeln prednji stražnji, stražnji kočioni diskovi, nova fleksibilna cijev treba Auspuff.Die na novim klima uređajem. To je izgradio Blaupunkt radio s CD i navigacija sa strelicom kontrolom. Automobil je očito scuffs, manja udubljenja, ogrebotina, itd.

Koliko sam ja razumeo, "Na automobilu su sledeci delovi zamenjeni" :)
A taj link sam stavio samo da ima uvid u podatke modela koji bih uvezao a ne zato sto bih bas taj iz oglasa uvozio.. Taman posla. 999ccm posle, 160 000km mu je motor groblje (sta ocekivati od tako male kubikaze).
Nesto sam malo i po nasim sajtovima gledao, ali jednostavno bolji Lupo kod nas ne bih ni nasao. Moze on da pise da ima i 90 000km predjeno, al to sto je vracen jedno 50 000km (ili vise) nema veze. Mnogo se mulja sa kilometrazom.
Opet kazem, ne mora da znaci da je 100% za svaki auto u oglasu tako, ali nazalost za vecinu jeste. A da neki i stvarno ima manje od 100-ke ne bi bio ispod 2700-3000e nikad kod nas. Skupi su, osim ako se nekom privatnom licu ne zuri strasno za pare (a kojih je bas mnogo :) ).

Poslednja izmena:
E pa ako se obratis na pravu adresu onda dobijes auto sa pravom kilometrazom a ovako mozes da pricas da su sve kilometraze dirane kao sto moj burazer prica da su sve zenske sponzoruse.
Evo ti Lupo u kom sam ja sedeo i pario oci ali je meni kao trgovcu skup a tebi kao krajnjem kupcu po realnoj ceni jer ta verzija preko kosta preko 2000 u sta se mozes i sam uveriti.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2959116/volkswagen_lupo_14_16v_gti/

E pa ako se obratis na pravu adresu onda dobijes auto sa pravom kilometrazom a ovako mozes da pricas da su sve kilometraze dirane kao sto moj burazer prica da su sve zenske sponzoruse.
Evo ti Lupo u kom sam ja sedeo i pario oci ali je meni kao trgovcu skup a tebi kao krajnjem kupcu po realnoj ceni jer ta verzija preko kosta preko 2000 u sta se mozes i sam uveriti.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2959116/volkswagen_lupo_14_16v_gti/

Opet kazem, ne mora da znaci da je 100% za svaki auto u oglasu tako, ali nazalost za vecinu jeste. A da neki i stvarno ima manje od 100-ke ne bi bio ispod 2700-3000e nikad kod nas.
A Lupo iz oglasa izgleda ok samo nisam mislio GTI 1,4 16V, jer mi ne pada na pamet da tako mali auto, (jos ima samo 4 sedista) trosi po 7-8L benzina. Pre bi pare dao za neki veci u tom cenovnom rangu ako ce toliko da guta.
Vise sam razmisljao za neki Lupo 1000ccm ili eventualno 1400ccm TDI jer je zahvalniji sto se potrosnje tice (naravno odmah je i cena za isti jaca ako je dizel). Meni licno nije ko zna sta bitno da li je litar gore ili dole, ali otac mi je probirljiv mnogo sto se potrosnje tice, a njemu kupujem auto.

A Lupo iz oglasa izgleda ok samo nisam mislio GTI 1,4 16V, jer mi ne pada na pamet da tako mali auto, (jos ima samo 4 sedista) trosi po 7-8L benzina. Pre bi pare dao za neki veci u tom cenovnom rangu ako ce toliko da guta.
Vise sam razmisljao za neki Lupo 1000ccm ili eventualno 1400ccm TDI jer je zahvalniji sto se potrosnje tice (naravno odmah je i cena za isti jaca ako je dizel). Meni licno nije ko zna sta bitno da li je litar gore ili dole, ali otac mi je probirljiv mnogo sto se potrosnje tice, a njemu kupujem auto.

dizel 1400ccm je katastrofa od motora sa tri cilindra moji drugari su imali grdnih problema sa tim motorom benzin neznam

Gledam ovde po oglasima u Nemackoj, dosta prelaze ti dizelasi. E sad za motor ne znam kako je. Jos nisam taj model posedovao i odrzavao. Mala mu je kubikaza, sve je moguce. Ali pre bih za benzinca tvrdio da je vise kvarljiv. Pogotovu 1000ccm, manje snage, jos vece opterecenje za motor. Strada brze, na prvi pogled. Ne znam u praksi.

Ako ti nije bitna litra gore dole sto si u startu odbacio 1,4 kad trosi upravo toliko vise?
Evo ti podatak gde vidis da ce i 1000 ccm da ti trosi skoro 8L po gradu a ovaj sa jacim motorom trosi vise ali toliko je i pouzdaniji i bolje ide. A sto se tice dizelasa dobar je taj motor ali taj motor nimalo nije stedljiv ma sta god pisali na papiru jer sam ga imao u jednom Seatu Cordobi i verovali ili ne taj motor je trosio i do 8L u gradskoj voznji.Auto je bio potpuno ispravan i po forumima se mnogi zale na njegovu potrosnju a nasednu na fabricki podatak od 5,5L u gradskoj voznji.
Vrlo lako moze da se desi da razlika izmedju ova dva benzinca bude i manja jer manji motor mora da se forsira da bi isao a veci to radi sa pola snage.Praksa je jedno a papir drugo.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=8392
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=8397

Da li postoji limit za kilometrazu koliko je vozilo preslo u smislu da se zbog toga placa veca ili manja carina u koliko je kilometraza manja ili veca?
Verovatno da to zavisi i od marke, modela automobila.... Kao na primer za VW Polo TDI 1,4?

Postoji. Kataloški je određena prosečna kilometraža za godište i kategoriju vozila, kao i koliko se oduzima, odnosno dodaje na vrednost u zavisnosti koliko ima viška ili manjka km. Međutim, kod većine vozila to ne predstavlja nikakav problem. Satovi se vrlo lako dižu i spuštaju. Zato su kod većine preprodavaca vozila prešla između 100 i 150 k km.
Zato, ako ne želite lično da se bakćete sa uvozom, kupujte samo od proverenih, i sa više strana pohvaljenih prodavaca, kao što je naš dule021. Još nikada ne čuh da se neko na njega požalio. I nije reklama, odnosno sprega špediter - preprodavac, jer ja Duletu do sada nisam ocarinio niti jedan jedini auto.

Postoji. Kataloški je određena prosečna kilometraža za godište i kategoriju vozila, kao i koliko se oduzima, odnosno dodaje na vrednost u zavisnosti koliko ima viška ili manjka km. Međutim, kod većine vozila to ne predstavlja nikakav problem. Satovi se vrlo lako dižu i spuštaju. Zato su kod većine preprodavaca vozila prešla između 100 i 150 k km.
Zato, ako ne želite lično da se bakćete sa uvozom, kupujte samo od proverenih, i sa više strana pohvaljenih prodavaca, kao što je naš dule021. Još nikada ne čuh da se neko na njega požalio. I nije reklama, odnosno sprega špediter - preprodavac, jer ja Duletu do sada nisam ocarinio niti jedan jedini auto.

Hvala Done na preporuci! :ok: A ovo boldovano ce se jednog dana valjda promeniti.Zasad imam ljude koji to rade umesto mene pa ne moram da razbijam glavu oko toga.

golf 6 ,nemacka, 1968 ccm,dizel 81kw,2009 god,4 vrata,metalik,a -klima, ima 200hkm, ali ima i povrat mwst, racun glasi na: 6930nett\8250brutt,mozda tako moze proci? pa cariniti na fizicko?sta mislis don? hvala i pozdrav.

Može na tu fakturu, ali da glasi na uvozničku firmu, a ne na FL, da bi se izbeglo plaćanje po posredničkoj ceni iz kataloga. Inače, carina će ti ga dići na 7.015 €, a troškovi na to te izađu 1.670 €.
Naravno, u Nemačkoj praviš sve papire, izvoznu, eur1...

Back