Uvoz automobila, pomoć i saveti

Treba mi broj tablica za holandska auta.

Niste dobro razumeli. Više puta sam napomenuo da ne radim dovoz. Jedino mšto imam poznanika koji iz Slovonije uslužno dovozi auta. Za druge zemlje ne.

Napisala sam br tablica gore negde,ali evo ponavljam : 01-HL-TN i jos da napomenem da su alu-felne,a golf je " master edition" ,ako nesto znaci...
Izvinjavam se svima,ali posto sam nova ,nemojte zameriti sto se ponavljam... a da mi se zuri,tacno je... :)

mislim da nije lepo stavljti tuđe brojeve bez odobrenja ipakje to privatna stvar i
Druze - ako se salis ,prihvatam salu i nemam nista protiv :ok: ....ali ako si ozbiljan :rotf: - evo objasnjenja;
- Ja kao mlad i neiskusan clan ovog foruma,procitao sam molbu iskusnijeg clana ,koji je sugerisao da se pomogne opet pa neiskusnom clanu sa kontakt brojevima spediterske firme clana Don.Dakle brojevima firme a NE privatnim brojevima telefona kao sto kazes - (jako bitna stvar ;))....
Sve bi to donekle imalo logike ,da vec u sledecem postu (koji si okacio) nisi TI stavio link Don-ovog sajta,na kome stoje isti ovi podaci (koji su javni) i dostupni celom svetu jer su sastavni deo njegovog marketinga i lakse i brze dostupnosti ka njemu.

Dakle - nagrdi me :eek: na pravdi Boga,i sad ce mi se svi smejati jer sam ispao "sarov" i odao Don-ove privatne kontakte.Evo odoh u cosak da se stidim :rumenko:

:dash:

@Don - puno hvala za cenu coll-ki :ok: ..... i izvini i ti sto sam prekopirao kontakte sa tvog sajta posto su privatni :rotf:

Druze - ako se salis ,prihvatam salu i nemam nista protiv :ok: ....ali ako si ozbiljan :rotf: - evo objasnjenja;
- Ja kao mlad i neiskusan clan ovog foruma,procitao sam molbu iskusnijeg clana ,koji je sugerisao da se pomogne opet pa neiskusnom clanu sa kontakt brojevima spediterske firme clana Don.Dakle brojevima firme a NE privatnim brojevima telefona kao sto kazes - (jako bitna stvar ;))....
Sve bi to donekle imalo logike ,da vec u sledecem postu (koji si okacio) nisi TI stavio link Don-ovog sajta,na kome stoje isti ovi podaci (koji su javni) i dostupni celom svetu jer su sastavni deo njegovog marketinga i lakse i brze dostupnosti ka njemu.

Dakle - nagrdi me :eek: na pravdi Boga,i sad ce mi se svi smejati jer sam ispao "sarov" i odao Don-ove privatne kontakte.Evo odoh u cosak da se stidim :rumenko:

@Don - puno hvala za cenu coll-ki :ok: ..... i izvini i ti sto sam prekopirao kontakte sa tvog sajta posto su privatni :rotf:

izvini druze jasam kriv biosam malo besan na pojedine clanove stoih mrzi da prelistaju malo unazad postove znam da nisi imao lose namere izvinjavamse brzemi radi jezik nego mozak pozzzz :rumenko:

hvala...u subotu mi dolazi auto u suboticu..znaci da pulidim..porez,troskivi..ex papiri,eur1..prevoz..sve ukupno oko 3600evra..+netto cena auta 11500evraa..znaci bec registracije auto mi izadedje 15100evra..:-((

Ma otkud ti to ! Ma carina je ukinuta i cena kola ce da grune dole po 1000 eura samo tako!:hahaha:
Jel su se sad neki uverili da ot pada nema nista? Ni cvonjka nista nije otislo dole a mnogi se ponadali.Cak ni zbog godina nisu otisla ova kola do 3000 jer su vec dostigla neki svoj minimum i slabo idu dole.

Ma, opušteno... :D

Zna li neko kakva je situacija sa strancima koji su već u Srbiji? Koliko sam ja razumeo, ako je stranac privremeno uvezen (prijavljen u carinarnicu, a onda se valjda radi i privremena registracija i to se plaća kao za regularna kola, ako sam dobro shvatio) onda nema nikakvih problema - vlasnik plati carinu (ako je ima) i porez i odmah može da proda auto kome hoće. Ali ako je neki stranac došao u Srbiju sa svojim autom i nije uradio taj privremeni uvoz - šta onda? Jel mora da izađe iz zemlje, da se napravi tamo negde kupoprodajni ugovor, pa da se carini regularno ili može i bez izlaska? U svakom slučaju, mora da se angažuje špediter, pretpostavljam.

Ali ako je neki stranac došao u Srbiju sa svojim autom i nije uradio taj privremeni uvoz - šta onda? Jel mora da izađe iz zemlje......

Da.....izadjes na najblizem prelazu,obrnes krug,napravis ulaz i ides u regularnu proceduru - naravno sa spediterom u aranzmanu jer tako najmanje boli glava......te tako je najpametnije da cujes savet nekog od njih

Doduse bez eur1 obrasca i dalje je 2,5% ako se ne varam a za japance je 5% (ispravice me Don ako gresim).
Jel' smem ja da ispravim dok Don ne dodje?
Za sva vozila koja nemaju EUR1 carina je 12,5%. Nije bitno gde su proizvedena.

@maxx85
Kilometraža je bitna i utiče na carinsku osnovicu. Računa se različito u zavisnosti od zemlje porekla, auta i kubikaže.

Poslednja izmena:

Back