Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav za Dona i ostale,

Imam pitanje u vezi ovog auta...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6465149&show=1
Ja sam na radu u Sloveniji i mislim da kupim za ženu ovaj auto i da ga dovezem u Srbiju. Koliko bi mi vi naplatili ostalo, mislim na špedicijske usluge i carinu sa porezom?
Hvala unapred na odgovoru.
ne isplati se drugar , prvo mora na homologaciju koja kosta 150 eura , drugo ostali troskovi iznose 500 eura a za 2500 eura ga ima i ovde u Srbiji ocarinjenih na ime kupca.Inace turbo punjac kod tih senika je Boze me sacuvaj .

Ako moze mala pomoc oko uvoza, ustvari ne prica o tome sta treba i kako treba to cemo se dogovarati kasnij, vec me sada interesuje troskovi carine i poreza za ova dva automobila u linku dole, u pitanju je skoda superb 2009 god...

Italija

http://suchen.mobile.de/auto-insera...egistrationDate=2009-01-01&export=ALSO_EXPORT

Nemacka

http://suchen.mobile.de/auto-insera...egistrationDate=2009-01-01&export=ALSO_EXPORT

Razlika u ceni je 100-200 eur, ali vidim da je to nebitno...ista im je oprema ambition i istog su godista...

pozz i hvala...
poslacu ti u sms-u :)

Poslednja izmena:
Don, Done pomagaj :)
Nemacka
Ford Mondeo
Limuzina
2001 godiste
83.000 presao (da li povecavati i na koliko - koliko vise kosta ako se ne dira kilometraza ?)
1.8
92/125
Metalik sivi
Cena 2000 e (da li praviti manji racun ?)

Idem po njega za koji dan, mlad i zelen i nemam pojma o ovoj materiji. Odprilike znam iz teme sta mi sve treba ali bi mi dobro dosla rekapitulacija iskusnih clanova ili tebe.
U pitanju je plac koji drzi nas covek, (znam da takve treba zaobilaziti :) ali ovo je neka prica nadam se druga pa da ne ulazim previse)
Oldazim tamo on mi zavrsava sve, jer zna i sam ponekada kada dolazi u Srbiju ili Bih doveze neko auto pa je u prici.
Ali da ne odem tamo kao telac, da se pripremim a tu vi ulecete i pravite od mene ultra mega giga kupca, hahah to malo da opustim atmosferu naravno da idemo sve ozbiljno samo upustva molim.
Sta od njega sve da trazim od papira racuna itd. sta da radim na kojoj granici, (da li nesto imam na Nemackoj ?) sta se radi kod Madjara, koje table moram imati (cim dobijem table i papire odmah krecem nazad)?
Sta cinim na nasoj carini i naravno najvaznije kolio ce taj deo da kosta, tj carina za taj auto ?
Hvala svima :)
Don Done help plz :)

On će ti dati fakturu. Tamo izvadiš col table (crvene), i cepaš za Srbiju. U Mađarskoj će te čekati svi potrebni papiri za prijavljivanje na granici, ali to ću ti objasniti u mailu. Daj mi tvoju mail adresu!

620 €

Pozdrav za Dona i ostale,

Imam pitanje u vezi ovog auta...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6465149&show=1
Ja sam na radu u Sloveniji i mislim da kupim za ženu ovaj auto i da ga dovezem u Srbiju. Koliko bi mi vi naplatili ostalo, mislim na špedicijske usluge i carinu sa porezom?
Hvala unapred na odgovoru.

680 € sa homologacijom.

Ali, ima tu jedno veliko ALI.
Ako ga kupiš od Slovenca i prepišeš na svoje ime, naravno na tvoju slovenačku adresu, i da ostane na redovnim slovenačkim tablama, onda tvoja žena ima pravo da ga vozi na slovenačke table u Srbiji. Po novom Zakonu o Saobraćaju, prvo koleno (žena, deca, roditelji) imaju pravo da voze auto na strane table koje glasi na ime tog svog rođaka. Jedino što ne može nikome drugom da ga pozajmi.

Pitanje za DONA: Koliko carina na :Citroen C3 2007 god. 1,100 cm 60 ps .99 000km.Električni podizači 4 vrata ,central,nema klima.Dali mi je potreban taj euro 1 ili sertifikat 1 i koliko košta kod vas a koliko da ga sam nabavim i gde bih to mogao da nabavim.trebam li podići km.Dovozim ga iz nemačke na zol table. Unapred hvala.

890 €

Ne treba ti eur1. To ti sve ja završavam bez dodatne doplate.

Nego, Pero, da li je moguće da 2007. nema klimu?

Hvala puno na savetu, ja bih najradije tako i uradio i smanjio trošak za carinjenje, neki mi to ovde u Sloveniji i savetuju ali ja nemam informacije da li je to stupilo na snagu. Da li mogu negde zvanično da dobijem tu informaciju da ne bi kasnije supruga plaćala kazne zbog toga. Onda bih ja radije uzeo Scenik DTI jer mi kažu da je to bolji motor od DCI. ne vrti se turbina stalno i bolji je.

Treba mi pomoc nov sam na ovde, interesuje me neka spediterska firma iz Beograda koja je pouzda i korektna a pri tom i jeftina :) . Ja sam iz Nove Pazove uvezao bih auto iz Nemacke, ja bih isao po auto, pa sam mislio da prvo nadjem speditera pre nego sto krenem da mi pomogne oko celokupne procedure, ali ne znam koga, posto ih ima mali milion. Pozz unapred hvala.

2007. - 1.090€

2005. - 1010€

Posto sam pronasao Dona preko ovog foruma, zelim da mu se zahvalim i na ovaj nacin. Uvozio sam auto sebi, znaci prvi put sam radio citav proces.Mogu svima vama da kazem da je sve mnogo jednostavnije nego sto covek zamislja pre kupovine.
Pre uvoza sam obisao placeve u Novom Sadu, i nista mi se nije dopalo.
Nasao sam par auta na www.mobile.de, nazvao sam plac, rekao sam kad dolazim, oni su mi rezervisali, kad sam stigao, video sam da je sve tako kako pise u uglasu, kupio sam auto, dosao sam do Horgosa. Na madjarskoj strani sam dobio sve sto mi je bilo potrebno za uvoz (to je sve Don pripremio). Bio sam prilicno nervozan, posto sam prvi i za sada jedini put to radio, ali sve, ali bas je sve bilo tako kako je Don objasnio.

Tako da toplo preporucujem Don-a svima ko se odluci za kupovinu auta u inostranstvu. Pre kupovine vam kaze koliko ce kostati uvoz, i ni cent nece biti skuplji.

I jos nesto onima koji se jos uvek dvoume, da li kupiti u srbiji ili preko: na osnovu toga kakva sam vozila video i na carini, i na putu do srbije, i na nacin koji su automobili natovareni robom (od zamrzivaca do bicikla), preporucujem svima da sedne na avion/bus i kupi sam sebi auto.

Toliko od mene!

Jos jednom hvala Don-u i njegovoj koleginici.

Back