Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ja sam carinu i porez na BMW 320D E46 2002 sa 150 ks platio 34k din plus spedicija plus ostali troskovi a auto iz Italije.
Inace moram da dam jedno obavestenje-mlada kola koja su kupljena od Arvala i LeasePlana ce poskupeti za nekih 300 eura u proseku jer su se gospoda italijani dosetili da dignu cenu odjave koja je dosad bila nekih 105 eura a odsad je 250 plus sto je i porez skocio na 20% tako da ispadne ta cifra kad se sve preracuna.

Koliko je onda tebe izasao ovaj auto kad si platio carinu i pdv 34k dinara? 2000€?

Hitno mi je potrebna pomoć na carini .
Don ako mozes to da uradis da se odmah cujemo tel.
Punica mi je na carini sa fiatom pandom 2005 godiste i treba neko da joj sredi sve
auto je na njoj iz njemacke
ali stvarno SAD jer ceka.Nadam se da si online

Hvala

Evo ti njegov broj: 069/34 36 160 ili 064/19 88 150

I, ne javi se čovek. Izgleda da je tašta ipak uspela da reši problem. :D

@StarScream84
A za koliko ti mozes da nadjes takav BMW preko? Jesi li ti svestan sta pricas jer to kolika je carina nema nikakve veze koliko izadje ukupno automobil ovde jer preko se plati dosta vise od onoga kako se vodi po papirima na koje se placa carina.;)
Ispade po tvom da je takav BMW 2002 limuzina restilizovani model(ne Compact) ako je carina tih 310 eura,spedicija jos 150 i dovoz od 300, celih 1240 eura i bas bih voleo da ga nadjes za te pare u ovakvom stanju pa da ti kazem "Prijatelju imas gratis auto od mene-evo ti kljucevi!".:)
Nemas ga preko da iole vredi ispod 4000 sa ovom kilometrazom a onda krecu ka gore pa idu bez ikakvih problema i za dosta vece pare.
http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine

@StarScream84
A za koliko ti mozes da nadjes takav BMW preko? Jesi li ti svestan sta pricas jer to kolika je carina nema nikakve veze koliko izadje ukupno automobil ovde jer preko se plati dosta vise od onoga kako se vodi po papirima na koje se placa carina.;)
Ispade po tvom da je takav BMW 2002 limuzina restilizovani model(ne Compact) ako je carina tih 310 eura,spedicija jos 150 i dovoz od 300, celih 1240 eura i bas bih voleo da ga nadjes za te pare u ovakvom stanju pa da ti kazem "Prijatelju imas gratis auto od mene-evo ti kljucevi!".:)
Nemas ga preko da iole vredi ispod 4000 sa ovom kilometrazom a onda krecu ka gore pa idu bez ikakvih problema i za dosta vece pare.
http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine

Pogresno si me shvatio. Nisam mislio da te sve ukupno izaslo sa carinom i ostalim troskovima 2000€ neg osamo automobil plus troskovi carine, pdv, transport i ostalo.

Pa opet je to nemoguca cifra.
Ja inace moj prodajem za 5500 pa ti vidi kolika bi bila zarada po tvojoj racunici.Takva zarada je trenutno neizvodljiva na kolima od 20k eura a kamoli na ovih 5k.
Sve u svemu carina za neka kola prodje bas povoljno na sta se ljudi zaprepaste kad cuju jer ocekuju vise i zato ja kazem da koja stotka gore dole je za vecinu kola cenovnog ranga do 5k eura i da to vec treba znati da je tu prosecna carina oko 400-500 eura za vozila iz Italije dok za Nemacku je vec druga prica i dosta je veca carina.

Don, Done pomagaj :)
Nemacka
Ford Mondeo
Limuzina
2001 godiste
83.000 presao (da li povecavati i na koliko - koliko vise kosta ako se ne dira kilometraza ?)
1.8
92/125
Metalik sivi
Cena 2000 e (da li praviti manji racun ?)

Idem po njega za koji dan, mlad i zelen i nemam pojma o ovoj materiji. Odprilike znam iz teme sta mi sve treba ali bi mi dobro dosla rekapitulacija iskusnih clanova ili tebe.
U pitanju je plac koji drzi nas covek, (znam da takve treba zaobilaziti :) ali ovo je neka prica nadam se druga pa da ne ulazim previse)
Oldazim tamo on mi zavrsava sve, jer zna i sam ponekada kada dolazi u Srbiju ili Bih doveze neko auto pa je u prici.
Ali da ne odem tamo kao telac, da se pripremim a tu vi ulecete i pravite od mene ultra mega giga kupca, hahah to malo da opustim atmosferu naravno da idemo sve ozbiljno samo upustva molim.
Sta od njega sve da trazim od papira racuna itd. sta da radim na kojoj granici, (da li nesto imam na Nemackoj ?) sta se radi kod Madjara, koje table moram imati (cim dobijem table i papire odmah krecem nazad)?
Sta cinim na nasoj carini i naravno najvaznije kolio ce taj deo da kosta, tj carina za taj auto ?
Hvala svima :)
Don Done help plz :)

Poslednja izmena:
Jos jedan dokaz da ovaj podforum niko ne cita i da samo gledaju da se na njihovo pitanje ogovori!!!!:kletva:
Toliko informacija cete dobiti citanjem i pitanja ce skoro pa biti nepotrebna ali u ovoj Srbiji se samo gleda svoje doope i onda se ljutite sto vam Don ne odgovori.
Samo jedna stranica pre ove tj 131 i ima lepo broj telefona na koji dobijate informacije iz prve ruke. Nazalost ,nekima je zao da potrose i malo kredita i da naprave racun da bi dobili informaciju a kupuju kola od vise hiljada eura.
Prosto ne mogu da verujem gde smo stigli a to mi se redovno desava da ljudi ,navodni kupci,pisu li pisu i ja odgovaram i verujte mi da takvim koji se dopisuju a nece da nazovu ,bez obzira sto sam im ostavio broj,jos nijedan auto nisam prodao.

Ne valja ni u Mercedesu :) Sta ce ti to maltretiranje, da menjas ulje u menjacu, a i filter na odredjenoj km?! Uz to, osetljiviji su od manuelnih menjaca, koji, obicno, ako ih nije vozio neki sivonja, traju koliko i sam auto.

Zašto misliš da ne valja ni u Mercedesu?
Mercedes ima odlične automatske menjače i veći deo novih Mercedesa se proizvodi sa automatskim menjačem što dokazuje da su pouzdani...
Za 215 000km koliko je moj Mercedes sa automatskim menjačem prešao, ništa mu se nije dogodilo...
Redovno menjam ulje u menjaču i filter, a to se i ne radi tako često i nije skupo...
Pre ćeš na manuelnom menjaču promeniti komplet set kvačila nego što će se Mercedesov automatski menjač pokvariti...
Naravno, dešavaju se kvarovi, ali nisu česti..

Zašto misliš da ne valja ni u Mercedesu?
Mercedes ima odlične automatske menjače i veći deo novih Mercedesa se proizvodi sa automatskim menjačem što dokazuje da su pouzdani...
Za 215 000km koliko je moj Mercedes sa automatskim menjačem prešao, ništa mu se nije dogodilo...
Redovno menjam ulje u menjaču i filter, a to se i ne radi tako često i nije skupo...
Pre ćeš na manuelnom menjaču promeniti komplet set kvačila nego što će se Mercedesov automatski menjač pokvariti...
Naravno, dešavaju se kvarovi, ali nisu česti..

Mislim da gresis automatski menjac nikad nemoze biti kao manuelni

Ako moze mala pomoc oko uvoza, ustvari ne prica o tome sta treba i kako treba to cemo se dogovarati kasnij, vec me sada interesuje troskovi carine i poreza za ova dva automobila u linku dole, u pitanju je skoda superb 2009 god...

Italija

http://suchen.mobile.de/auto-insera...egistrationDate=2009-01-01&export=ALSO_EXPORT

Nemacka

http://suchen.mobile.de/auto-insera...egistrationDate=2009-01-01&export=ALSO_EXPORT

Razlika u ceni je 100-200 eur, ali vidim da je to nebitno...ista im je oprema ambition i istog su godista...

pozz i hvala...

Pitanje za DONA: Koliko carina na :Citroen C3 2007 god. 1,100 cm 60 ps .99 000km.Električni podizači 4 vrata ,central,nema klima.Dali mi je potreban taj euro 1 ili sertifikat 1 i koliko košta kod vas a koliko da ga sam nabavim i gde bih to mogao da nabavim.trebam li podići km.Dovozim ga iz nemačke na zol table. Unapred hvala.

Poslednja izmena:

Back