marko.cacak
Početnik
- Poruka
- 6
Mogu li da pitam gospodu moderatore iz kog razloga nije odobren moj komentar ? Hvala u napred
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jos juce sam se zahvalio Donu na ljubaznom odgovoru i ponudi ali mi komentar nije odobren ne znam iz kog razloga .Nije da mi je nesto stalo do toga ali OK. Vozilo sam jos juce ujutru prepustio Igoru , Largus spedicija , da odradi papirologiju jer se ispostavilo da je on radio carinjenja nekoliko vozila mom dobrom prijatelju odavde iz Cacka koji radi u Svajcarskoj . Kontaktirao sam ga i on mi je potvrdio to sto mi je Igor rekao . Isto tako mi je rekao da je bio prezadovoljan njihovom uslugom , da su mu papiri odradjeni u roku od dva dana svaki put i da je sve bilo onako kako je i dogovoreno. E sad , videcemo da li ce vozilo biti ocarinjeno onako kako mi je receno , pa cu , bez uvrede bilo kome, dati svoj komentar .
To prepusti meni!
Tvoje je samo da ga doteraš do granice. Ostalo je moja briga.
Jos juce sam se zahvalio Donu na ljubaznom odgovoru i ponudi ali mi komentar nije odobren ne znam iz kog razloga .Nije da mi je nesto stalo do toga ali OK. Vozilo sam jos juce ujutru prepustio Igoru , Largus spedicija , da odradi papirologiju jer se ispostavilo da je on radio carinjenja nekoliko vozila mom dobrom prijatelju odavde iz Cacka koji radi u Svajcarskoj . Kontaktirao sam ga i on mi je potvrdio to sto mi je Igor rekao . Isto tako mi je rekao da je bio prezadovoljan njihovom uslugom , da su mu papiri odradjeni u roku od dva dana svaki put i da je sve bilo onako kako je i dogovoreno. E sad , videcemo da li ce vozilo biti ocarinjeno onako kako mi je receno , pa cu , bez uvrede bilo kome, dati svoj komentar .
Na koji nacin mogu da te kontaktiram s obzirom da mi ovde jos uvek nisu odobrene privatne poruke? Hteo bih da mi objasnis nekoliko stvari vezanih za tu opciju ako je proizveden u Engleskoj.
Hvala, hvala Done , prepuštam ti zadovoljstvo da objasniš ljudima sve od početka do kraja kada si već započeo ovu temu ili možda želiš da ja to uradim. Jedva čekam da vidim šta ćeš napisati a i verujem da će se mnogi iznenaditiSamo ti prijatelj nije rekao da sam ja bio taj koji je carinio auta u špediciji Largus.
Igor i ja smo skupa držali tu špediciju. Ja radio carinjenja, a on registracije, a onda smo se razišli, pa on sada tu i tamo ponešto ocarini. Ali, ok... Nema razloga da brineš. Verujem da će ti i Igor korektno ocariniti auto. Imao je od koga da nauči.![]()
I još jedna stvar , vozila o kojima Marko priča , Audi, Astra i Sprinter sam ocarinio ove godine za G-dina Plavšića ,tako da ti je jasno da ti nemaš veze sa njima , zar ne?Samo ti prijatelj nije rekao da sam ja bio taj koji je carinio auta u špediciji Largus.
Igor i ja smo skupa držali tu špediciju. Ja radio carinjenja, a on registracije, a onda smo se razišli, pa on sada tu i tamo ponešto ocarini. Ali, ok... Nema razloga da brineš. Verujem da će ti i Igor korektno ocariniti auto. Imao je od koga da nauči.![]()
Videćemo za sledeću godinu šta ćemo i kako ćemo, to nam je najmanji problemmani te nas drugarskih svadja, lova je u pitanju, razume se......))))))
bolje dajte forumasima savet za neku dobru kupovinu automobila.......
a sledece godine nema carine........
Videćemo za sledeću godinu šta ćemo i kako ćemo, to nam je najmanji problem)) Pravo da ti kažem , ne pribegavam svadjama ali ni ne dam na sebe !!
Saveti i preporuke su gratis a ako nekom baš gori i špediciju radim besplatno , kad je beg bio cicija , sve se to vrati u životu kad tad , veruj mi![]()
Evo recimo šta je moja preporuka, ko je u mogućnosti , neka potraži auto u Austriji ali ne u Beču , Salzburg , Linc i okolina , Beč je ubedljivo najskuplji ,ostali gradovi su ok ,svake druge srede izlaze novine i tamo se mogu naći prilično dobra auta sa dobrim cenama a kao šlag na tortu carina i porez se računaju po italijanskom katalogu koji je ubedljivo najjeftiniji , Ovo pogotovo važi za mladja i skuplja vozila gde je razlika dosta osetna , po nekada čak i duplo u poredjenju sa nemcima recimo. Ako nekog zanima mogu mu dati i kontakt mog drugara koji ima stan u Austriji i perfektno priča Nemački .Tu smo da se pomažemo , nije sve u parama)
Evo ovako stoje stvari sa braćom Slovencima , kataloške cene su najpribližnije cenama Nemaca,Naprotiv, retko koji Slovenac će ti dati svoje tablice , traže odmah odjavu i vraćanje original saobraćajne u Sup , pri čemu obavezno moraš tražiti da ti se overi fotokopija originala pre nego što ti je uzmu. Ugovor ti manje više za carinjenje i nije potreban jer je dosta povoljnije uvoziti na firmu , ugovor ti je potreban radi vadjenja col tablica ako vozilo doteruješ na točkovima i zbog kontrole ako te zaustave usput . Potvrda košta,kada se uvozi na fizičko lice oko 6000 dinara a na firmu košta oko 15000 dinara ali se isplati ta razlika jer se u katalogu primenjuje jeftinija cena neposredne kupovine.A što se tiče samih Slovenaca i njihovih auta, huh , mnogo šaroliko , kao i kod nas , ima ih raznih , vozila su uglavnom ok ako ih so nije pojela sa donje strane , a ljudi su takvi da sve što ti kažu moraš uzeti sa rezervom, čast izuzecima, imam i nekoliko dobrih prijatelja tamo,pa mi oni obično pomažu oko kupovina.hvala, ovo obavestenje je super, ja sam pre dve godine kupio puntica sa SU tablama i izuzetno sam zadovoljan,
vidi se da se suboticani razumeju u kola,
kolike su carine na vozila iz slovenije? jednostavan je uvoz, samo kupoprodajni ugovor u agenciji,
nema vracanja tablica.......cuo sam da potvrda o euro 3 kosta oko 6000 u Agenciji za bezbednost/
samo je pitanje kakva vozila prodaju slovenci, da li su to neki krsici iz italije?
Opusti se, Igore! Niko te ne napada. Lepo sam napisao čoveku da ne sumnjam da ćeš mu korektno ocariniti auto. Ne vidim u čemu je problem.Hvala, hvala Done , prepuštam ti zadovoljstvo da objasniš ljudima sve od početka do kraja kada si već započeo ovu temu ili možda želiš da ja to uradim. Jedva čekam da vidim šta ćeš napisati a i verujem da će se mnogi iznenaditi![]()
I još jedna stvar , vozila o kojima Marko priča , Audi, Astra i Sprinter sam ocarinio ove godine za G-dina Plavšića ,tako da ti je jasno da ti nemaš veze sa njima , zar ne?))) E moj Done, nikad se nećeš naučiti da ne trčiš kao ždrebe pred rudu
Neka , mlad si još , ima vremena, naučićeš
![]()
mani te nas drugarskih svadja, lova je u pitanju, razume se......))))))
bolje dajte forumasima savet za neku dobru kupovinu automobila.......
a sledece godine nema carine........
Aktiviraj PM u svom profilu!
Znam Dule o čemu pričaš i slažem se sa tobom , ne smatram ovo klanjem niti želim da to bude , niti će ga biti , ali ne volim da me nezasluženo prozivaju pa makar to bio i moj doskorašnji partner.Tačno je da će vreme sve pokazati kao i do sada, isto tako sam rekao da častim prvih 5 čija će imena biti javno objavljena ko je u pitanju .Ako vratiš par poruka unazad videćeš ko je prvi spustio moju ponudu sa 290 na 250 . Marko je bio korektan prema meni pa sam mu sve naplatio 250 iako je on insistirao da to bude 290 .Nadam se da će i on to potvrditiE tako je pocelo pre par godina klanje izmedju trgovaca tj trgovaca i onih koji to misle da su pa su poceli da spustaju cene da bi prodali auto a sa tim cenama upropastili i svoj posao a i posao trgovaca jer kad jednom das npr. Golf za 3000 onda se to procuje i posle toga tesko da vise mozes da uzmes.
Tako i Igor sam sebi skace u stomak ovim gestom al vreme ce pokazati svoje -ko je ko i ko je sta.![]()
Tačno je da od sledeće godine nema carine, ali ima pdv-a i carinjenja. Sam posao ostaje isti, samo što se neće plaćati carina. Međutim, nema čemu da se raduju uvoznici. Trenutno carina i pdv iznose ukupno 22%. Već sada je najavljeno da će se po formiranju nove vlade pdv podići i do 25%, tako da će u konačnoj sumi, i pored toga što se neće plaćati carina, davanja državi biti veća.
Izvini, kako to nema carine ali ima carinjenja.......mislis ima drugih troskova koje uvodi drzava, verovatno si to hteo da napises?
Dragi Done,
Planiram da uvezem Toyotu Yaris Versu iz Nemačke.
Auto je dizel 1.4 i presao je 200,000km ima najobicniju opremu sa 55 kW (75 PS). Prva registracija 2003.
Koliko bi koštala tvoja usluga sa komplet uvozom + registracijom i koliko je vremenski potrebno od carine do našeg ulaska u auto sa BG tablama?
Pozdrav!
@ Igor Largus
Niko te nije provocirao, i niko te ne napada, pa nema potrebe da se braniš. Ako ti nešto nije jasno imao si priliku danas u oči da me pitaš kada smo se sreli.
Naravno da si sve o carinjenju auta naučio od mene, i do pre koji dan, dok nisi došao uvde na Krstaricu i na ovu temu da brljaviš i da mi teraš neki inat, zivkao si me svaki dan za kojekakve savete. Reci ljudima, kada si toliko veliki i iskusan špediter, zašto ti ne cariniš auta, nego daješ drugoj špediciji da ti odrati taj posao, a ti samo naplatiš, i uzmeš svoj posrednički deo.
Dokaz da praviš gluposti, i da si pogubio kompas je i to tvoje nuđenje špedicije u pola cene. Ma, budi laf, i daj je džabe! Boli me uvo. Mene sa tim nećeš ugroziti. Ja svakako nisam budala da tako nešto radim. Ja cenim sebe, i neću da spustim cenu nikome ni za 5 para, a onaj ko ide na sigurno zna kome će se obratiti za carinjenje. Stara je izreka "ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji". Inače, kada bih hteo, ja bih mogao da držim godinu dana na Krstarici ponudu za potpuno besplatnu uslugu carinjenja, a ti to ne bi mogao izdržati finansijski. Ali, ne pada mi na pamet da se upuštam u budalaštine.
Dakle, gospodo forumaši - uvoznici, kod mene nećete dobiti carinjenje u pola cene, jer ja znam šta nudim, a to ima svoju vrednost, i ja cenim sebe i svoj rad. Svi koji želite carinjenje u pola cene slobodno se obratite Igoru!
Što se tiče moje ponude za 250€ u odnosu na tvoju od 290€, fora nije u tome da sam obarao cenu, nego imam italijanski katalog za 6. mesec, pa mi račun prolazi na manju cifru od tvoje. Samim tim su i davanja manja. A, proveri u njegovom postu da je prvo uputio pitanje Donu, pa tek onda Igoru Largus. Tako da sam imao puno pravo da čoveku odgovorim. Kada neko bude tebi postavio pitanje ja se neću mešati svakako.
I mislim da je sada stvarno dosta prepucavanja ovde. Ako želiš da nešto sa mnom raspraviš znaš gde me možeš naći.