Da, samo sam tu "sitnicu" zaboravio. Automobili su u Nemackoj, i u oba slucaja su najavili mogucnost povracaja PDV-a.
Pozdrav
Pozdrav
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sifra iz saobracajne je 1ab962. Pozdrav!!Po novom, za švajcarca mi treba šifra iz saobraćajne. Nalazi se u rubrici 24 (typengenehmigung) u CH saobraćajnoj.
Hvala Donu i ostalim clanovima foruma sto su mi skrenuli paznju za alfu. Koliko bi izasla carina, porez, spedicija, registracija za recimo ove primerke. Interesuje me koliko se ta cifra razlikuje za dizel ili benzinac otprilike iste snage (kW) i kolika je razlika ako je jedan 2004, a drugi 2005,6 godiste. Nadam se da ces razumeti sta sam hteo da pitam i reci okvirne cifre za neki od navedenih modela. Unapred hvala i nadam se ubrzo i nekoj saradnji.
1. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan...bile.it/veicoli/showDetails.html?id=159391687
2. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan...-romeo/147/torino/1292012111.html#ancora_foto
3. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan.../www.autoscout24.it/Details.aspx?id=209974107
4. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan.../www.autoscout24.it/Details.aspx?id=210223836
Sifra iz saobracajne je 1ab962. Pozdrav!!
Jeste isto 20€. Nije pouzdano, jer ako ga odveze u zvaničan servis, nakači na komp, videće pravu kilometražu. Sreća prodavaca je što mnogi to ne proveravaju na taj način.
Ne zelim ja nikom da spustam nego mi ide na klin ta prica koja se stalno vrti a pritom ne gleda sa druge strane tj drugog ugla.Опет тај интернет синдром дискредитације саговорника, нов си овде, ја сам имао што ти никад нећеш имати и сл. глупости. Нема потребе за тим јер просто не знаш ко је са друге стране, а посебно нема потребе за тим јер ја уопште немам намеру да дискредитујем тебе ни као саговорника ни као трговца нити сам то покушавао.
По тој причи о учитељицама и зидарима испада да је већина аутомобила која се увози у Србију била у власништву зидара. Очи си ми отворио нисам појма имао да су нпр. Италијани зидарска нација.
Сервисна књижица је прилично релативна ставка, може да буде веродостојна, а и не мора. Зато имаш овлашћене сервисе па провериш шта ће њихова база да ти каже о сервисној историји конкретног аутомобила. Уколико није одржаван у овлашћеној мрежи остаје ти једино да верујеш продавцу да књижица није фалсификат. Наравно делом се у то можеш уверити и на основу општег стања возила али бићу слободан да кажем да ни то није увек 100% тачан показатељ.
Да се не зајебавамо нисмо деца, погледај километраже и цене возила код нас рецимо на половним аутомобилима па онда упореди цене по истим параметрима напољу и све је јасно, нема ту никакве мудрости. Све ти то наравно знаш али ето ваљда имаш потребу да на неки начин из колегијалних разлога штитиш браншу и да мене ничим изазван шатро ''спушташ'' .![]()
ne bih prijavljivao vec vozi pa nadji spediciju bar 30e ces ustedeti sto uzimaju gore
zasto da prijavi svoj licni automobil sta pricas kad moze kad oce ovde..nisam ni ja morao da prijavim na granici koji sam kupio..kako mislis da se prodaju stranci kako su usli u zemlju nego neprijavljeni
Pozdrav ljudi! Novi sam na forumu, i iskreno...sramota me što sam se tek sad registrovao, a čitam ga onako već godinama
Vidim da je Дон najupućeniji od svih što se tiče cijena carine i poreza. Ja sam državljanin BiH i živim u RS, BiH. Znam da se carinska i poreska stopa razlikuje od države do države, ali budući da sam htio pitati Дон-a za savjet, tj. pomoć, nije valjda da se i sama kataloška cijena razlikuje? To bi trebalo biti vrlo slično, ako ne i isto...? Da li griješim ?
Planiram uvoziti sebi Alfa Romeo 2.4 JTD 20 V, 110 ili 129 kw, zavisno na koji naletim, sa full opremom, model od 2004. godine, facelift. Ovakav, kao sa slike.. meni je auto vrh za pare koje planiram dati za auto!
Eto, ako bi neko znao kolika bi bila kataloška vrijednost za ovaj auto, ako ne za BiH, onda koliko za Srbiju? Eto, računam na full opremu, pa sve manje carine što bude, to je bonus i dodatne pare sačuvane u džepu.
Hvala svima !
Maksimalna osnovica po katalogu bi za ovo (kol'ko mi se čini ovo je alfa 166) bila između 1750 i 2650Eur, za model od 110 kw.
Model od 129 kw bi u zavisnosti od modela izlazio između 2600 i 4000 eur.
Kilometraža je bitna i može solidno da utiče na cenu. Račun je uz pretpostavku da je auto iz Italije.
@singer025
Ukoliko hoćeš da ocariniš auto, moraš da ga na granici prijaviš za carinjenje. Prilikom graničnog prijavljivanja moraš i da se izjasniš gde hoćeš da cariniš auto, tj. u kojoj carinskoj ispostavi. Nisu sve ovlašćene, a ne mogu da pronadjem spisak na netu, pa ću to pogledati sutra u kanc. Odakle si, da vidimo gde ti je najbliže? Kad prođeš granicu, rok za prijavu odredišnoj carini je 3 dana. Posle toga sledi carinjenje, koje se negde može završiti u toku dana, a negde ne.
Ne moraš da praviš kupoprodajni ugovor, ali je bolje za tebe da to uradiš, evo zašto: Pri određivanju carinske osnovice uzima se u obzir da li je u pitanju direktna ili indirektna kupovina, a osnovica je osetno veća u slučaju indirektne kupovine. Ukoliko se auto vodi na tebe, i hoćeš da ga ocariniš na svoje ime onda se kao osnov uzima cena indirektne kupovine (ne deluje logično, ali tako je) pa ti više isplati da napraviš ugovor između tebe i tvog oca jer će tako manje da te košta.
Ovo što piše georgejune je tačno ukoliko nećeš da ocariniš auto.
@don
Koji katalog koristite u slučaju uvoza iz Austrije, i da li carina kod vas prihvata mobile.de , autoscout i sl. sajtove kao merodavne za utvrđivanje osnovice?
sombor je komplikovan i nesiguran.
mozes i dobro da prodjes.
u somboru moras cariniti ako si iz tog podrucja.
nemozes da biras gde ces cariniti.
u somboru gotovo za prepodne sve.
ali mnogo je sigurnije i jednostavnije i unapred znas cenu ,ako radis to eto recimo sa DONOM
sustina je u tome.i u 99 % izadje jeftinije.
ne treba ti ugovor ,notar ,overa nista..
itd itd.
ljudi su to doveli do perfekcije i rutine.
eto malo da i ja dodam nesto![]()
Eno, i gore sam napisao: Pravilo po kome fizička lica moraju da carine robu po mestu prebivališta više ne važi. Možeš gde hoćeš.Pozdrav i hvala svima na odgovorima...
Malo mi je jasnije,mada....Povremeni me je malo zbunio :-)
Jesam iz Sombora i on rece da MORAM da carinim tamo ukoliko sam iz SO odnosno iz tog podrucija. Kako onda mogu da nadjem recimo Dona (koji je, koliko sam razumeo u Subotici) da mi on to tamo odradi ? I jos nesto....U SO-u gotovo za pre podne ?! Zasto je onda nesigurno i komplikovano? Papirologija?