Uvoz automobila, pomoć i saveti

inakraj dule gdesmo ,, onaj ko ima para idaljece da vozi a onaj ko jedva skupio 2 000 do 3 000 ev koga hebe neka vozi juga ,, ebasme zabole ona stvar za drzavu i pojedince sto nemogu da zarade neku kintu vise , koda sirotinja nebi da obnovi vozni par a kako isa cim ,,

Done ja stvarno ne znam sto se vi bunite kad ce na kraju da narod ispasta tj vi spediteri cete i dalje da radite za svoje pare,trgovci ce i dalje imati istu zaradu,drzava ce imati puniji budzet a narod ce da se vozi kao i dosad.
Pa zar tako nije bilo sa gorivom pa vidi i dan danas se vozi kao da nije skocilo sa 70 dinara na 155 dinara a svi su pricali da je to katastrofa i da vise nece voziti pa ce drzava da vidi svoje kad ne bude imala para od goriva.
Ja sam za promene i ko ne moze da kupi auto neka ga i ne kupuje.Bez kola se moze ,pogotovo u vecim gradovima, i to bas kao nekada kad se islo autobusima ili firminim autobusima,biciklovima,mopedima....Ako moze ta sirotinja da sebi priusti da placa litar goriva 155 dinara onda to i nije bas tolika sirotinja kakvom se predstavlja.
Ajd i ovde da se dopunim i kazem dali je ovo realan cenovnik? Uporedite cene na stranim oglasima i videcete da su dosta vece tako da ovaj trenutni katalog nije merodavan i treba ga menjati.
5wfa78.jpg

Od strajka moze da bude i nista zato sto nije drzava bas toliko luda da nam poklanja kad moze realno da uzme svoj deo.

Poslednja izmena:
Jeste. Katalozi koji su se do sada koristili su bazirani na cenama polovnih vozila na tržištima tih zemalja. Najjeftiniji je italijanski katalog, a on za automobile koje si naveo kaže sledeće:
Ford mondeo, 2005.g. - benzinci su od 1000-1400eur, dizeli 1200-2000, zavisno od modela. Od toga treba odbiti 21%italijanskog poreza i eventualno umanjenje za više predjenu kilometražu.
Hyundai santa fe, 2004. g. - benzinci 400-700eur, dizeli 700-1700eur. uz sve ovo što se odbija u prethodnom primeru treba odbiti još 14% jer su to cene za vozila 2005. godišta.
Scenic 2008 - benzinci od 2100-4400, dizeli 2800-5000eur.
Ako neko nije shvatio - ovo nisu cene koje smo mi špediteri izmislili ili uvoznici. Ovo su cene koje objavljuje eurotaxglass u svom katalogu za italijansko tržište. Takodje, carinska osnovica nije vrednost robe na domaćem tržištu, već na tržištu zemlje iz koje dolazi, pa je obračun po domaćem katalogu potpuno imbecilan. Obaška to što je carina dala i objašnjenje kako treba primenjivati katalog AMSS-a u kome su "slučajno" malo zabrljali. Pogađajte na čiju štetu.
Veća šteta po državu je nastajala tumačenjem kataloga. Pa se onda dolazilo u situaciju da je za jedan isti auto osnovica kod mene 2500CHF, a u Šapcu prolazi na 700chf. Neko je tamo smislio da za starija vozila može da se koristi Italijanski katalog umesto Švajcarskog pa otuda tolika razlika. Da ne pričamo o zemljama za koje ne postoji katalog pa se vozila odatle rade po najjeftinijem katalogu.

@big river
Homologacija se čeka oko 2 nedelje. Koliko znam ima nekih likova koji mogu da ubrzaju, ali ne za sutra. Ti su iz agencije za bezb. saobraćaja i nemaju veze sa carinom.

Није битно где је свеједно је у питању државни службеник. Немој да се лажемо досадашњим системом је држава била оштећена. Нажалост ово сада је друга крајност. Проблем је што нико неће да укључи мозак и почне да се ради нешто нормално.

Ако ја купим аутомобил у иностранству оф власника, физичког лица и дам га Пери шпедитеру да ми заврши причу око царињења и на крају га добијем на име купца као да сам га купио од неке фирме по некој измишљеној цени онда прика ту нешто мора да није по закону и неки папир мора да буде фалсификован. :) И ту смо ја, шпедитер и неки цариник узели неке новце на штету државе. Тачније ја сам их уштедео, а ова двојица зарадили. И тако ко зна колико хиљада и хиљада аутомобила у протеклим годинама. Будимо мало реални. Или бар немој да за све кривимо државу и да од државе очекујемо не знам шта.

Јурцамо преко ограничења, телефонирамо у вожњи, не везујемо појас, возимо пијани и тд. а кад нас зауставе пандури онда покушавамо да се извучемо нудећи мито од хиљаду две три динара. И онда не ваља држава?

Увозимо ауто, дај кога да нађемо да подмитимо на царини да све испадне јефтиније. Упсујемо децу у вртиће, школе, на факултете... дај кога има тамо да се плати да све прође мимо реда. И тако у недоглед да набрајам свуда је иста прича.

Aco, kakva je situacija kod vas? Mi smo stali od juče, a od danas se ne carini ni u Beogradu, ni u Novom Sadu.

Ukupno ocarinjena od početka godine 3 auta i 2 motora. Svi su bili od ljudi koji su ih uvozili za sebe, pa su ljudi hteli da uzmu svoje automobile. Koliko znam samo jedan auto je imalo smisla ostaviti da stoji još u skladištu jer su mu dažbine ispale oko 200 evra veće. ostali su bili iz Švajucarske i Slovenije pa razlika u ceni i nije strašna. Skuter za koji je osnovica uvećana sa 50 na 150eur nije ni vredan pomena. Tu je plaćeno "čak" 30 evra više. Uglavnom, nema naznaka da će nastaviti da se radi. Svi su savetovani da se smire i da čekaju.

Ok neka je tako i ajd sad ti meni nadji taj Mondeo ili Santa Fe po tim gornjim cenama i ja opet dam auto gratis.z:)
Znaci Mondeo za 2000 ili Santa Fe za 1700.
Nema sanse sto znaci da katalog koji je dosad vazio nije realan. Nije realan ni katalog AMSS ali treba naci neku sredinu.

http://www.subito.it/auto/hyundai-santa-fe-2-serie-2005-bari-81614374.htm
Za razliku od AMSS-a, svi ostali evropski katalozi se baziraju na osnovu cena na tržištu polovnih automobila. Otkud Italijanima te cene ja nemam pojma. Možda imaju neki bolji metod od našeg gledanja oglasa po internetu, a možda su imali dobru rakiju kad su ga pravili pa se zajebavali i lupali. Sve u svemu, to su cene za koje Italijani tvrde da su takve kod njih.

Uporedite cene na stranim oglasima i videcete da su dosta vece tako da ovaj trenutni katalog nije merodavan i treba ga menjati.
To da se objasni ovima: http://www.eurotaxglass.com/ Oni ih prave

Poslednja izmena:
Ispravite me ako gresim, ali Iitalijanski katalog je katalog i na severu i na jugu Italije. Znatno vece cene na severu Italije su posledica ponude i potraznje...
Na jugu Italije cene automobila su iste a vrlo cesto i manje od vrednosti u katalogu... Sve je to posledica vecih troskova... Nije isto uzeti auto u Djenovi i auto kao sto je dao primer aleksandarz ili jos juznije, ali katalog sa tim nema nista on je jedinstven za celu Italiju

@aleksandarZ
Ovaj Santa Fe je neispravan a ja kad kazem auto onda mislim na auto jer takve i uvozim.
Evo i na vestima su objavili da je nova carina na snazi i da spediteri strajkuju.
@B@R@B@
Jesu nize cene ali koliko je skuplji prevoz i koliko su losija kola?
Radili su uvoznici Kalabriju ali to su lesine samo takve i brzo su odustajali jer se slabo prodavala ta roba.Nije narod lud i vidi sta valja.

Done ja stvarno ne znam sto se vi bunite kad ce na kraju da narod ispasta tj vi spediteri cete i dalje da radite za svoje pare,trgovci ce i dalje imati istu zaradu,drzava ce imati puniji budzet a narod ce da se vozi kao i dosad.
Pa zar tako nije bilo sa gorivom pa vidi i dan danas se vozi kao da nije skocilo sa 70 dinara na 155 dinara a svi su pricali da je to katastrofa i da vise nece voziti pa ce drzava da vidi svoje kad ne bude imala para od goriva.
Ja sam za promene i ko ne moze da kupi auto neka ga i ne kupuje.Bez kola se moze ,pogotovo u vecim gradovima, i to bas kao nekada kad se islo autobusima ili firminim autobusima,biciklovima,mopedima....Ako moze ta sirotinja da sebi priusti da placa litar goriva 155 dinara onda to i nije bas tolika sirotinja kakvom se predstavlja.
Ajd i ovde da se dopunim i kazem dali je ovo realan cenovnik? Uporedite cene na stranim oglasima i videcete da su dosta vece tako da ovaj trenutni katalog nije merodavan i treba ga menjati.
5wfa78.jpg

Od strajka moze da bude i nista zato sto nije drzava bas toliko luda da nam poklanja kad moze realno da uzme svoj deo.

Dule, pokazuješ mi spisak pošiljke italijana sa swiftovima. Dobro znamo kako se u NS carini na smešne cene samo ako se ima swift. Znam i za NS firme koje imaju sestrinske firme u Sloveniji i Italiji, pa prebacuju pare, a kasnije ih vade tamo sa računa, i vraćaju u kešu, i tako sve u krug, samo da bi imali swiftove kao dokaz o stvarno plaćenoj ceni, pa im carina u NS prihvata transakcijsku vrednost po članu 39. Carinskog zakona. E, vidiš, kod nas ne prihvataju swift čak ni onda kada je na njemu približno realna cena, a kamo li kada je ovako smešna.

Ukupno ocarinjena od početka godine 3 auta i 2 motora. Svi su bili od ljudi koji su ih uvozili za sebe, pa su ljudi hteli da uzmu svoje automobile. Koliko znam samo jedan auto je imalo smisla ostaviti da stoji još u skladištu jer su mu dažbine ispale oko 200 evra veće. ostali su bili iz Švajucarske i Slovenije pa razlika u ceni i nije strašna. Skuter za koji je osnovica uvećana sa 50 na 150eur nije ni vredan pomena. Tu je plaćeno "čak" 30 evra više. Uglavnom, nema naznaka da će nastaviti da se radi. Svi su savetovani da se smire i da čekaju.

Odlično! Inače, čuo sam danas da su i Lapovo i Niš stali sa carinjenjem. Ja ne znam šta više ovim budalama u Upravi nije jasno. Zar su zaista mislili da će im ovo proći, i da će ovako uzeti pare? Kreteni...

- - - - - - - - - -

http://www.subito.it/auto/hyundai-santa-fe-2-serie-2005-bari-81614374.htm
Za razliku od AMSS-a, svi ostali evropski katalozi se baziraju na osnovu cena na tržištu polovnih automobila. Otkud Italijanima te cene ja nemam pojma. Možda imaju neki bolji metod od našeg gledanja oglasa po internetu, a možda su imali dobru rakiju kad su ga pravili pa se zajebavali i lupali. Sve u svemu, to su cene za koje Italijani tvrde da su takve kod njih.

To da se objasni ovima: http://www.eurotaxglass.com/ Oni ih prave

Tačno tako, Aco. A, pogotovo što se tiče Superšvakea... Mnogi dileri u Nemačkoj baš po njemu formiraju cene svojih auta na placevima.

Ispravite me ako gresim, ali Iitalijanski katalog je katalog i na severu i na jugu Italije. Znatno vece cene na severu Italije su posledica ponude i potraznje...
Na jugu Italije cene automobila su iste a vrlo cesto i manje od vrednosti u katalogu... Sve je to posledica vecih troskova... Nije isto uzeti auto u Djenovi i auto kao sto je dao primer aleksandarz ili jos juznije, ali katalog sa tim nema nista on je jedinstven za celu Italiju

Tačno tako... Cene na tržištu su upravo posledica ponude i potražnje. Niko od naših ljudi ne ide u Leće da kupi auto. Svi kupuju na severu, pa je samim tim i cena zbog potražnje tamo veća. Pored toga, sever Italije je znatno bogatiji od ostatka, a pogotovo od juga Italije, i standard im je znatno viši. Kao nekada Slovencima u Jugoslaviji. Ali, kao što si ti pametno zaključio, Eurotaxglass ne pravi jedan katalog za one iznad, a drugi za one ispod reke Po, nego je jedinstven za celu Italiju, a Italija i nije baš tako bogata zemlja kao što neki misle.

@aleksandarZ
Ovaj Santa Fe je neispravan a ja kad kazem auto onda mislim na auto jer takve i uvozim.
Evo i na vestima su objavili da je nova carina na snazi i da spediteri strajkuju.
@B@R@B@
Jesu nize cene ali koliko je skuplji prevoz i koliko su losija kola?
Radili su uvoznici Kalabriju ali to su lesine samo takve i brzo su odustajali jer se slabo prodavala ta roba.Nije narod lud i vidi sta valja.

Dule, nema veze koliko je prevoz. Eurotaxglass nije pravio katalog za srpsku, nego za italijansku upotrebu, i budi siguran da su uzeli u obzir da su u većini Italije auta leševi kada su formirali cene u katalogu. Pa, ne misliš valjda da je italijanska država blesava da prihvati neki smešan i nerealan katalog i po njemu naplaćuje poreze? Taj katalog odražava pravu sliku vrednosti za celu Italiju, a ne za jedan njen deo.

Ovaj Santa Fe je neispravan a ja kad kazem auto onda mislim na auto jer takve i uvozim.o da napišem
Okačio sam ga iz zajebancije, a zaboravio da to i napišem. Svi ostali u pretrazi su dosta skuplji.
Onda da nateramo italijane da prave katalog za Kalabriju, za Toskanu, Siciliju...?
Odlično! Inače, čuo sam danas da su i Lapovo i Niš stali sa carinjenjem.
Ne znam za Niš, a u Lapovu se ne radi carinjenje skoro godinu dana.
Dule, pokazuješ mi spisak pošiljke italijana sa swiftovima. Dobro znamo kako se u NS carini na smešne cene samo ako se ima swift. Znam i za NS firme koje imaju sestrinske firme u Sloveniji i Italiji, pa prebacuju pare, a kasnije ih vade tamo sa računa, i vraćaju u kešu, i tako sve u krug, samo da bi imali swiftove kao dokaz o stvarno plaćenoj ceni, pa im carina u NS prihvata transakcijsku vrednost po članu 39. Carinskog zakona. E, vidiš, kod nas ne prihvataju swift čak ni onda kada je na njemu približno realna cena, a kamo li kada je ovako smešna.
Ja čak nisam siguran ni da za ovo treba swift. Verujem da bar pola ovih automobila ima cenu po katalogu.
I jedno pitanje za kraj: Fiat palio 1.2 benzin, 3 vrata, 2001.g., 78000km. Kupljen u Italiji, potpuno ispravan. Pogodite koliko je plaćen.

Dragi je našao vozilo koje nam se dopada ali problem je što je "stranac".
U pitanju je :
Marka: Volvo
Model: V40
Godina proizvodnje: 1998
Karoserija: Karavan
Gorivo: Dizel
Kubikaža (cm3): 1900
Snaga (kW / KS): 88 / 120

Koliko bi nas koštale dažbine za uvoz,
zna li neko ?

Vozilo se nalazi u Srbiji ....

Poslednja izmena:
Okačio sam ga iz zajebancije, a zaboravio da to i napišem. Svi ostali u pretrazi su dosta skuplji.

Onda da nateramo italijane da prave katalog za Kalabriju, za Toskanu, Siciliju...?

Ne znam za Niš, a u Lapovu se ne radi carinjenje skoro godinu dana.

Ja čak nisam siguran ni da za ovo treba swift. Verujem da bar pola ovih automobila ima cenu po katalogu.
I jedno pitanje za kraj: Fiat palio 1.2 benzin, 3 vrata, 2001.g., 78000km. Kupljen u Italiji, potpuno ispravan. Pogodite koliko je plaćen.

neznam ova kilometraza dalije original ,, ali za 500 ev u italiji ima dase nabavi ,, jedan komsija poklonio fiat uno 95 god takav uno vredi kod nas oko 800 ev

Другари, Србија је земља препуна нелогичности и лоших прописа али ове приче о препоштеним шпедитерима и увозницима ја стварно не знам ко може да прогута. Не ради држава 10-20 година на вашу штету већ ви на њихову. И не нуди држава нама мито већ ми нудимо мито државним службеницима који наравно оберучке тај мито и прихватају. Нема потеребе да се лажемо ово је само форум и најобичнија дискусија, можемо понекад да будемо и искрени једни према другима. :)

Dragi je našao vozilo koje nam se dopada ali problem je što je "stranac".
U pitanju je :
Marka: Volvo
Model: V40
Godina proizvodnje: 1998
Karoserija: Karavan
Gorivo: Dizel
Kubikaža (cm3): 1900
Snaga (kW / KS): 88 / 120

Koliko bi nas koštale dažbine za uvoz,
zna li neko ?

Vozilo se nalazi u Srbiji ....

Pa, izvini, čitaš li ti ostale komentare na temi? Trenutno niko ne može da ti da pouzdanu računicu.

Другари, Србија је земља препуна нелогичности и лоших прописа али ове приче о препоштеним шпедитерима и увозницима ја стварно не знам ко може да прогута. Не ради држава 10-20 година на вашу штету већ ви на њихову. И не нуди држава нама мито већ ми нудимо мито државним службеницима који наравно оберучке тај мито и прихватају. Нема потеребе да се лажемо ово је само форум и најобичнија дискусија, можемо понекад да будемо и искрени једни према другима. :)

Možeš ti gledati kako hoćeš na to, i optuživati za lopovluk koga hoćeš, ali je činjenica jedno, da će primena ovog kataloga najviše udariti same građane, krajnje korisnike, jer će cene iovako skupih automobila po evropskim standardima u Srbiji biti još veće, i prosečan Srbin će moći samo da sanja da izađe iz krša starog 20 i više godina.

5wfa78.jpg

ZNaci ako neko ima para za gorivo i solidan (ali samo solidan) auto,on ne spada u sirotinju.Pa dobro,Dule,***** mu misa,znaci ljudi treba da zive u 19-om veku,da kresaju kamen od kamen da bi se ugrejali a na posao da idu kao Kremenko?Daj,nemoj zezati.Sirotinja je svako ko nema mesecna primanja 25000 po clanu domacinstva,a mnogo nas je takvih.

Ја сам што се тога тиче написао следеће
Нажалост ово сада је друга крајност. Проблем је што нико неће да укључи мозак и почне да се ради нешто нормално.

Не оптужујем ја никога то је прика општепозната ствар да код нас сви гледају како могу да ућаре на штету државе, а мито и корупција су домаће животиње. Овде је све могуће али да неко штрајкује због другог то вала сумњам да ћемо доживети па тако ни увозници не штрајкују због народа.

Ако сам ја негде у свом писању погрешио слободно ме демантујте, апсолутно прихватам исправку.

Ја сам што се тога тиче написао следеће

Не оптужујем ја никога то је прика општепозната ствар да код нас сви гледају како могу да ућаре на штету државе, а мито и корупција су домаће животиње. Овде је све могуће али да неко штрајкује због другог то вала сумњам да ћемо доживети па тако ни увозници не штрајкују због народа.

Ако сам ја негде у свом писању погрешио слободно ме демантујте, апсолутно прихватам исправку.

Naravno da svako štrajkuje zbog sebe, pa onda samim tim (posledično) i za drugoga. Mi špediteri smo svesni da će to da smanji uvoz, pa ćemo morati da otpuštamo radnike i njihove porodice ostavimo bez hleba, a pitanje je da li ćemo i za sebe zaraditi hleb. Dalje, uvoznici su svesni da će to da podigne troškove uvoza, a samim tim će oni morati za tu razliku podići cene auta, a svesni su da narod nema para i da će prodaja opasti. Znači, oni će moći ključ u bravu. I tako se došlo do toga da špediteri i uvoznici protestujući za sebe, protestuju i za druge. Nadam se da sam dobro pojasnio.

5wfa78.jpg

kako lupetas ovo je strasno

Pa prometi na pumpama su opali za ppreko 50% u zadnje 3-4 godine.

Vozi se samo onaj ko mora....

- - - - - - - - - -

Milion puta sam rekao i opet cu, serrem se, bre, na drzavu Srbiju. Svojevremeno sam kupio auto koji sam platio 10.000 evra i to da kazemo da sam ga u tom trenutku i preplatio jer je stvarno bio dobar. Odem u poresku upravu da platim porez na prenos vlasnistva i sluzbenik lopovske drzave izvadi katalog i zaracuna mi porez po ceni auta od 13.000 evra. Vole da mi zavuku ruku u dzep pa to ti je. A ja vozim po rupama i nebezbednim putevima. E zbog takvog i slicnog lopovluka koji je opisao Don u svojim postovima ovo nikada nece biti drzava nego "drzava". Zasto bi "drzava" bila u sluzbi gradjana kad gradjani mogu biti taoci "drzave". I da se razumemo, ne podrzavam nikakve muljavine. Ali kada "drzava" pokusa potencijalno da me krade u buducnosti onda treba pljunuti na nju i reci NE.

Problem je sto mi Srbi cutimo i dopustamo da nas pljackaju.

Drugo mnogi su zluradi i raduju se kad drzava opljacka nekog drugog a ne njih.

Na primer ljudi koji voze auta sa motorima manjim od 2000 kubika su srecni jer drzava otima ovima sto voze auta sa 2000+ kubika.

A ne kapiraju da je samo pitanje vremena kada ce i oni doci na red i kada ce oteti i njima.

ZNaci ako neko ima para za gorivo i solidan (ali samo solidan) auto,on ne spada u sirotinju.Pa dobro,Dule,***** mu misa,znaci ljudi treba da zive u 19-om veku,da kresaju kamen od kamen da bi se ugrejali a na posao da idu kao Kremenko?Daj,nemoj zezati.Sirotinja je svako ko nema mesecna primanja 25000 po clanu domacinstva,a mnogo nas je takvih.

Ne znam koliko se secas ali pre nekih 8-9 godina je bio uveden Euro3 i tad su se po tom novom zakonu mogla uvoziti kola stara nekih 5 godina i mladja pa je narod i to preziveo i kupovao kola.
A sto se tice te sirotinje nemam ja nista protiv nekog ko nema ali problem je sto ti sto nemaju imaju zahteve kao da kupuu Ferari a kupuju kola od oko 2k eura. I nece da spuste loptu i priznaju da su to kola sa preko 200k km i da je 98% farbano i kad vidi ogrebotinu na kolima trudi se da ti spusti 100 eura jer to treba da se farba a kad odveze auto nikad ga i ne ofarba jer to je njemu luksuz. Najgora trgovina kolima je upravo sa tom kategorijom kupaca jer ocekuju perfektan i nov auto a koji ce da plate minimalno.
Evo malopre zavrsih razgovor sa uvoznikom i kaze da je po starom katalogu Mercedes S kostao 10k eura a po novom 25k a evo cena u Italiji.
http://veicoli.autoscout24.it/?atyp...=price&results=20&page=1&event=addB||firstreg
@Tihi
Ti lupetas jer u Novom Sadu nikad nisu bile vece guzve na ulicama. To mozda u tvom selu.

ne slazem se.

Spediteri i uvoznici rade za svoj racun to je tacno- ali kad drzava digne poreze , sigurno da spediteri i uvoznici nece raditi na svoju stetu vec ce povecati cene vozila za procenat koji je drzava digla poreze.

Samim tim cenu poskupljenja ce platiti iskljucivo krajnji kupci tj obican narod TJ obican narod , jer sirotinja i obican vozi 99% ovih auta polovnjaka sto se uvoze iz Italije sa cenom vozila do 4000 evra.

Bogatasi su ovom uredbom nagradjeni, tj oni koji kupuju nove automobile, jer ce , kada odluce da prodaju svoj automobil kupljen kao nov - isti vredeti 50% novca najmanje nego sto vredi danas.

Back