Uraghan
Domaćin
- Poruka
- 3.531
Ovakve stvari se ne resavaju na forumu nego se posalje email spediteru sa opisom onoga sto zelis i onda ti on tacno izlista sve troskove i da ti ponudu.
Bar tu ne bi trebalo da bude razlike ali pouzdano znam da je na nekim starijim modelima bila razlika u struji i elektronici. Cak su isle i drugacije svecice kod benzinaca a oni imaju i one katadioptere na branicima koji ne znam da li se mogu skinuti bezbolno ili se moraju staviti evropski da bi auto izgledao evropski.Nema tu nikakve razlike sem u kočnicama tj diskovima i eventualno klještima.
Pazi, to je kao i prica sa Djokovicem. Dodjes na carinu, a oni pitaju za dokaze.U Kaliforniji je najstroziji standard ,ne postoji stroziji .
Pa i VW muvao pa su na kraju platili milijarde i milijarde odstete ,a u Evropu je sve to proslo.Pazi, to je kao i prica sa Djokovicem. Dodjes na carinu, a oni pitaju za dokaze.
Radim špediciju, isključivo uvoz i carinjenje vozila u Srbiji. Reći ću ti kako stvari stoje u Srbiji, a pretpostavljam da nije ništa drugačije ni u BiH.Dobar Dan postovani,
Imam ideju da uvezem auto iz Amerike do Bosne, preko Crne Gore. Ne, ne da se kuricm kako sto sam vec cuo od nekih na nekim drugim mrezama. Golf Wagon nije bas za te stvari..Auto bi bilo za tatu da ima automobil da ide i rubu kad dodje u posetu..
Sta bi bio najlaski i najeftiniji nacin da se ovo izvede? Da li se isplati? Auto nema kredit, i po mom nekom misljenu 1000 dolara da se prebaci nije puno, ali sta nas ocekuje u crnoj gori i na bosanskoj granci?
Hvala Puno!
Sasha
Ali viđao sam neke koji su uvezeni iz Amerike i registrovani ovde. Od kada je to uvedeno?Radim špediciju, isključivo uvoz i carinjenje vozila u Srbiji. Reći ću ti kako stvari stoje u Srbiji, a pretpostavljam da nije ništa drugačije ni u BiH.
Prilikom uvoza mora da se radi kontrolni pregled tzv. saobraznosti, odnosno usklađenosti sa domaćim, tj. EU standardima.
Nijedno auto koje je rađeno za američko tržište ne može da se kao takvo uveze i registruje. U nekim zemljama EU je moguće izvršiti prepravku i homologovanje na EU standarde. U Srbiji nije, i zahteva se da je isključivo fabrički urađen po evropskim standardima.
Znači, jedine su ti šanse da BiH, kao npr. Hrvatska, dozvoljava prepravku i homologovanje. U suprotnom, mrka kapa.
Otkad je počelo ovo sa AMSS pregledom i uverenjem ABS-a za svaki auto iz uvoza.Ali viđao sam neke koji su uvezeni iz Amerike i registrovani ovde. Od kada je to uvedeno?
Budalaštine. Ma video sam pre nekog vremena neki Golf sa onim četvrtastim za tablice, očigledno tamošnji. Onda je verovatno uvežen pre te igranke. I Mustang jedan kojeg viđam s vremena na vreme.Otkad je počelo ovo sa AMSS pregledom i uverenjem ABS-a za svaki auto iz uvoza.
Znam ljude koji su uvezli Harley Davidsone za koje je slobodan uvoz po uredbi vlade Srbije, jer se vladina uredba odnosi samo na automobile i na euro3 normu, a koja se za motocikle ne traži, ljudi platili sve uredno ne malu carinu i pdv, i onda im ovi indijanci iz ABS-a kažu da ne mogu da dobiju uverenje i da registruju motocikle, jer su rađeni za američko tržište, i ne odgovaraju našim i EU standardima.
Užas živi! Zamisli, jedna državna institucija ti dozvoli uvoz, naplati uvozne dadžbine, a onda ti druga ne dozvoli upotrebu toga što si uvezao! To samo u Srbiji može da bude.
Da, sigurno pre, ali i onda je morao da bude prvo uvežen u EU, dobije njihovu saobraćajnu, pa tek onda da se uveze kod nas kao Švaba, Italijan i sl., jer je i tada bio zabranjen uvoz iz neevropskih država. U stvari, nije bio zabranjen uvoz, nego je bila obavezna homologacija koju ABS nije hteo da izda za vozila iz tih zemalja.Budalaštine. Ma video sam pre nekog vremena neki Golf sa onim četvrtastim za tablice, očigledno tamošnji. Onda je verovatno uvežen pre te igranke. I Mustang jedan kojeg viđam s vremena na vreme.
Pocetkom 2000tih. Ja sam vozio Cherokee koji je uvezen iz Amerike, mada jos tada su znali da te zajebavaju na tehnickom sto su veliki brojevi na tabli u miljma , a mali u kilometrima. Dao Bog covek uvek moze da se sa njima dogovori.Ali viđao sam neke koji su uvezeni iz Amerike i registrovani ovde. Od kada je to uvedeno?
ti zivis u Vladivostoku ?!Интересантно је са том Еуро стандардизацијом. Имам утисак да је урађена не само за заштиту тржишта ЕУ, него и за заштиту продаје половњака из других земаља.
На далеком истоку Русије највећи број половњака је из Јапана. Тамо су изузетно јефтини а Русија, која има ЕУ стандарде не прави проблем јер признаје и јапанске стандарде који су далеко строжији.
Управо сам јуче гледао за супругу, мали градски ауто Даихатсу, по габаритима као фолцвагенов лупо али опремљен са аутоматским мењачем, аутоматском климом, мултимедија од 10", паљење на дугме, камера задњег хода, прешао 55.000....и све то за 2.500€. Једино што је волан са десне стране и супруга каже да она не може да се привикне. Ја га провозао и одушевио
се. У граду троши до 5 литара бензина, идеалан за паркирање...
Тако нешто у Европи није могуће купити за те новце.
Не, зашто? За мале паре се пребацује ауто са далеког истока у европски део.ti zivis u Vladivostoku ?!
Automobili u Americi nemaju EUR standard jer to je evropski standard.
Nije moguće jer ti euro standarde u EU kroje nemci i nemačka auto industrija.Тако нешто у Европи није могуће купити за те новце.
Управо и ја кажем исто. Направили су то због свог монопола. Докле су ишли, сети се афере са дизелима и WV.Nije moguće jer ti euro standarde u EU kroje nemci i nemačka auto industrija.