UTISAK DANA!!! copyright by Paganini

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Баш јуче ми једна клинка причала да воли старије момке јер су искусни ,умеју да је ''поштују'' и знају шта хоће јер ето она не жели да се неки тамо клинац учи на њој итд...

i sta joj ti na to kazes?:)

dodži da ti čika da bombonu nikad ne omane

рећи ћете да сам поново надркана, али мене је много више срамота да објасним свом детету да мама нема пара за ролере, јер плаћа кирију "шефу од стана" који има више станова по граду, иако није завршио школу, јер је продао земљу на Косову, и купио некретнине овде....и да мама неће моћи ни да купи стан у коме ће смети да пишу по зидовима, и из којег нас сигурно неће иселити, кад се "шефу" прохте, скоро, јер су ти исти људи подигли цене станова за око 30 посто од летос....срамота ме да проводим викенд на неплаћеном семинару у школи на коме учим како да будем што бољи професор, који ће разумети потребе својих ђака, а својој деци неће моћи да задовољи егзистенцијалне потребе...но, људи су различити, а и свако има потебу да се стиди на свој начин.....:heart:

рећи ћете да сам поново надркана, али мене је много више срамота да објасним свом детету да мама нема пара за ролере, јер плаћа кирију "шефу од стана" који има више станова по граду, иако није завршио школу, јер је продао земљу на Косову, и купио некретнине овде....и да мама неће моћи ни да купи стан у коме ће смети да пишу по зидовима, и из којег нас сигурно неће иселити, кад се "шефу" прохте, скоро, јер су ти исти људи подигли цене станова за око 30 посто од летос....срамота ме да проводим викенд на неплаћеном семинару у школи на коме учим како да будем што бољи професор, који ће разумети потребе својих ђака, а својој деци неће моћи да задовољи егзистенцијалне потребе...но, људи су различити, а и свако има потебу да се стиди на свој начин.....:heart:

Verujem i jako mi je zao!:(

Павић у " Унутрашњој страни ветра" каже да постоје јефтини и скупи пророци, тј. јефтини су они који проричу на даљину, а скупи они који проричу оно што ће се скорије десити јер то људе некако више занима....Нема Србина који на неки начин није револтиран оним што ће се данас десити, и који не трпи емотивне последице тога....али, неки од нас су то схватили раније, као неизбежност, јер је Косовска тапија одавно преведена на шиптарско име....мене узбуђује и то што ће се и Црна Гора превести на исто, или руско, чак, небитно, свеједно, за скупе смо се новце продали, и то врло јефтино, ако ме разумете....Скупље је било остати, а то нико није учинио, као што се и у Ц.Гори догађа, а они сад купују земљу и по Србији, узеше и Златибор, и Тару и друге националне паркове....сваки сељак са заосталом, необрађиваном њивом, коју није радио, продао је за пар милиончића, да се сагради хотел, или вила, за развој туризма (чијег?)....Сви смо побегли у градове, јер нисмо хтели да радимо оно што су нам преци радили.....Издали смо ми Србију и то одавно, па ми је сад сва ова кукњава смешна.....Није реч о отимању, већ о продаји, и ја овај народ не бих терала у Америку, већ на Косово....Чекали смо да се створе услови да се деца рађају, а не да они сами себи створе те услове, као наше бабе и ђедови, који су знали коцку шећера на осам делова да поделе а да се нико не наљути, а ми не знамо ни кило шећера на два дела без свађе да поделимо.....То ми је трагично данас, и то је рана са којом живимо одавно....и нема јој лека.....Теже ми је било да гледам Босну и Крајину јер то јесте било протеривање, па ето видите, данас смо "ни лук јели, ни лук мирисали" са њима....У Дубровнику је фенси бити, у Сарајеву исто......А одатле су го народ отерали у колонама и тракторима, а са Косова су стигли у мерцедесима, и то самоо да купе стан, па да се врате по још....И кажите да нисам патриота....Можда и нисам, некако не знам која је то земља коју треба да волим , јер сам их ето, променила три-четри( мрзи ме и да их бројим)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back