Utiče li forum na stvarni život?

lapsi

Poznat
Poruka
8.235
Poslije jučerašnjeg događaja, koji ću naknadno opisati, pitam se koliko je borba jezik na jezik, koji se vodi na forumu (baziraću se na ovaj, iako znam za jedan opasniji) uticala na mene lično, a vi iznesite događaj za koji smatrate da je uzrokovan vježbom sklapanja riječi na forumu, borba za svoje mišljenje, misaono jezički rat, imao uticaja na to.

Juče sam ustala na lijevu nogu. Nervozna i negativna.
Prvo po nosu je dobio inkasator, koji je došao naplatiti TV pretplatu. U 8 časova ujutro, zvoniiiii. Bila sam ja već budna, ali... Dobro jutro. Dobro jutro. Imate platiti za 3 mjeseca TV pretpaltu. Molim? U 8 časova zvonite na moja vrata? Pardon, ne zvonite, nego ste legli na moje zvono. Remetite moj san i mir. Koliko mogu da primjetim vi bi odavno trebali biti u penziji? Ja jesam u penziji! Molim? A ko vas je zaposlio kao inkasatora ako ste već u penziji? Nemamo mladih, nezaposlenih ljudi? Slušajte, ja sada nemam gotovine kod sebe, dođite sutra, u 11 sati, pa ću da platim. Ne mogu ja sutra, imam posla. Molim? Koliko vi to poslova imate? Dođite sutra u 11 časova. Ali, ja... Ne zanima me.
Predaću vas na sud. Ma nemoj! Platićeš onda sudske troškove, jer si došao u nevrijeme, u 8 časova, zatim nisi se pojavljivao 3 mjeseca, jer su mi komšije rekle da nisi dolazio ni kod njih. Hajde, zatvori tu torbicu i okreni se i idi. Zbunjen mojom neljubaznošću posrnu na stepenicama 2 puta. Inače ljigav čovjek. Svi inkasatori, predsjednici mjesnih zajednica, predstavnici penzionera, predsjednici izbornih komisija su ljige ljigići.

Nekada nisam bila takva. Do prije samo par godina bi mu se izvinjavala što nemam kod sebe gotovine i ko fol bi se ljubazno smješkala.

Poslije toga krenem u market. 5 auta ispred kuće. Nepoznatih. Imam brezu i dvije lipe, pa su ih parkirali u hladu. Hallo, čija su ovo auta? Komšija kaže, došli mi prijatelji, neće dugo. Pa neće, slažem se, neka odmah idu iz mog dvorišta i parkiraju kod tebe. Ima mjesta za manji parking. Nešto im šapnu i oni preparkiraše auto.

Nekada nisam bila takva. Do prije samo par godina bi mu se izvinjavala što nemam kod sebe gotovine i ko fol bi se ljubazno smješkala.

Poslije toga krenem u market. 5 auta ispred kuće. Nepoznatih. Imam brezu i dvije lipe, pa su ih parkirali u hladu. Hallo, čija su ovo auta? Komšija kaže, došli mi prijatelji, neće dugo. Pa neće, slažem se, neka odmah idu iz mog dvorišta i parkiraju kod tebe. Ima mjesta za manji parking. Nešto im šapnu i oni preparkiraše auto.
To si dobro uradila jer bi se navikli i to stavlno radili

Treći čin
Komšinica ima baštu, taman ispod prozora moje spavaće sobe. Ko god prođe putem svraća ga riječima, dođi da mi vidiš baštu, ovo mi je kompir, ovo paradajs... Okopava, čupa travu...
Spremim se za kavu s prijateljicom, stavim zvučnik pored prozora i pustim psihodeličnu muziku, malo zbog nje, a malo da kompir i paradajs bolje napreduju!
Pakosno? Jeste, priznajem.
A nisam takva bila. Ćutala bih prije i trpila.
Je li forum kriv za to?

Nisam primetio da forum utice na moj zivot.
Ja sam isti ovde kao inacce
a moja ljubaznost ili prgavost koju znam iskzati nema veze sa forumom
vec sa drugom stranom i njenim ili njegovim stavom.
Balkan kao Balkan svima nam je isto a idealno nije nigde.
Mozda ovde ne mogu odmah da shvatim ko se pretvara a ko ne
ali tako je i inacce
ne vidim da se nesto mnogo razlikuje.

Back