Uticaj stripova, filmova i superheroja na vase odrastanje...

• Začetnik teme Začetnik teme 1976!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...da li ga je bilo, kakav je bio, koji su to likovi uticali na vas, ili koji su vam bili uzori?
Da li biste bez njih bili bolji ili gori sebi, za sebe?
Da li biste bili bolji ili gori za okruzenje?
Da li biste, da je u vasoj moci, podsticali ili zabranili slicne stvari?

Popularna kultura globalno utiče na način života i razmišljanja svake generacije i taj uticaj je neizbežan. Ali teško da bih mogao neki uzor da izdvojim na ličnom nivou.

Загор.
Правио сам секире, везивао камен уз штап, нервирао се што сам невешт па камен испадне после неколико удараца (Загор кад свеже ту нема шале :hahaha:), правио сам лукове, стреле, пењао се по дрвећу, носио ножеве.
Касније сам, вероватно под утиском Загора покушавао да делим правду, увек имао своје виђење праведног и следио га, можда је понешто од тога остало и до данас..

Ах, лепо детињство, Загорови стрипови ме и данас врате у та срећна времена..

Ćale čitao stripove meni i bratu kao malima, mi tako gledajući slike i slušajući naučili slova i da sami čitamo vrlo rano, posle sam prešao i na knjige, tako da kad sam krenuo u zabavište i potom OŠ svi mislili da sam pametan i da je školovanje za mene, shebalo me ko ništa u životu...

A ja ti kazem da ce biti dozvoljeno svuda. O tome odlucuje Nemesis i Nina i niko drugi.:)
Ne odlučuju Nemes i Nina ko može da piše, ni šta ni kako, već samo da li će i kako biti regulisano već napisano. Mslm, šta si ti čitao kao mali, Judge Dredda?

Ne odlučuju Nemes i Nina ko može da piše, ni šta ni kako, već samo da li će i kako biti regulisano već napisano. Mslm, šta si ti čitao kao mali, Judge Dredda?
Ja to vise figurativno u smislu da one imaju vlast.
Zagor, Blek Stena, Mark.

No, voleo sam X-men crtac i gomilu ostalog na Cartoon Networku.

I meni je mnogo bolji RPG-EF stil od Marvelove mitologije koja smara. Mada, Narnije i Eragoni su smor.
Sledece godine ce izaci Warcraft film, a to ce mislim biti revolucija kada je fantastika u pitanju. Bar se nadam da to nece da zeznu, jer ako Warcraft zeznu ko sto su zeznuli proslog Konana bice zlo.:vudu:

Bar je Prince of Persia OK.

...da li ga je bilo, kakav je bio, koji su to likovi uticali na vas, ili koji su vam bili uzori?
Da li biste bez njih bili bolji ili gori sebi, za sebe?
Da li biste bili bolji ili gori za okruzenje?
Da li biste, da je u vasoj moci, podsticali ili zabranili slicne stvari?

Stripove nisam citao.
Cale je imao video klub pa sam se kao klinac svacega nagledao na VHS kasetama.

Mislim da su ostavili pozitivan uticaj na mene jer sam najvise voleo da gledam filmove sa vitezovima i kaubojima gde dobro na kraju uvek pobedjuje.

Ne bih zabranio takve stvari.

a jel pomenuo neko KRALJEVIĆA MARKA !?!

jes' da nije strip nego stari dobri deseterac, ali ja kada sam to čitao isto mi bilo kao kada sam Zagora ili Spidermana čitao !

kako je uticalo, pa tako što sam zauvek programiran da u mašti želim da mogu i smem da radim kao oni: bez dileme i straha da "lošim momcima" prebrajam kosti !
ali ko su "loši momci" ?! pa oni koji za koje ja kažem da su loši.

Back