Uticaj srpske pravoslavne crkve u srpskoj plitici danas

:eek:

nedam se da će se naći neko od vernih da ti pojasni, nije to moje zaduženje.

koja je po tvom mišljenju onda uloga crkve u društvu i ako je praktično nema kako ispada po tvom stavu objasni mi veoma očiglednu činjenicu da neko neprekudno daje novac za podizanje novih crkvenih objekata.

zašto bi to neko čino ako crkva ne njegov živpt nema uticaj? ako imam okarekteriši mi taj uticaj.

Pa kod nas su uglavnom lopovi glavni donatori.
Razlog je griža savesti ali opet, kao što vidimo, ne vraćaju od koga su uzeli.

nekrofilija po jevandjelju? :eek:

ok,
mislila sam da govorimo o ljudima koji koriste svoju glavu, a ne tudju

ali posto to nije slucaj, ispricavam se,
i povlacim sa teme :)

nije mi jasno ni shta si trazhilA na njoj? hrvatica iz cg, pritom ateista koji bi da studira u novom sadu o troshku srpskog budzeta? i prezire srbe.. koji si ti lik ebote..

Vidis Registra, tu ima nesto vrlo cudno...

Socijalizam je, kao drustveno uredjenje, MNOGO BLIZI pravoslavlju nego demokratija...

Crkva je u osnovi antidemokratska ustanova.

Ortodoksna (samo joj ime kaze) je jos gora po tom pitanju.

Mozda zato danas srpski radikali (recimo) ne znaju da li su levicari ili desnicari? :???:

О, Боже драги, опрости овом човеку јер не зна шта пише.

episkop2qi.gif
episkop2qi.gif
episkop2qi.gif

Хајде сада лепо признај да си неизлечива и непоправљива комуњара па да тражимо закључавање овако ступидне теме која трунке основа нема ни у чему осим у твојој марксиситчко-лењинистичко комуњарској глави.

Иначе, за твоју информацију СПЦ тј. ЦРКВУ ЧИНЕ:

1. ВЕРНИ НАРОД,
2. СВЕШТЕНСТВО, и
3. ХРАМОВИ И БОГОМОЉЕ

Како ти то замишљаш "цркву" негде тамо ван народа и како мислиш ове пропале комуњарске идеје да спроведеш???

Picololeone, ja sam prevalio pedesetu, pa ZNAM ISTNU...

Tebi su verovatno samo pricali kako je bilo...

Isao sam u crkvu kada su tamo bili samo 4 babe i dva dede...

U nijednom mestu koje je kolonizirano nakon 2. sv. rata nije bilo crkava, sve su ih porusili i napravili zadruzne domove...DO JEDNE!

A sada su tamo najveci "vernici"...:rotf:

Da ti samo znas kakvom su RUGLU BILI IZVRTANI oni koji bi PRIVIRILI samo u crkvu....Sve do pre petnaestak godina...

Bili su sa posla otpustani....Nisu imali moralno politicku podobnost...

A sada se to SVE ZABORAVILO...NAMAH!

Има овде доста истине - тако је заиста било све док није црк'о Броз нарочито у мањим местима. У Београду је то било лабавије, осим што су шпијуни редовно записивали ко улази у цркву или пријављивали фамилије којима долази свештеник да свети водицу, итд.

nije mi jasno ni shta si trazhilA na njoj? hrvatica iz cg, pritom ateista koji bi da studira u novom sadu o troshku srpskog budzeta? i prezire srbe.. koji si ti lik ebote..

proucavam razne mentalne sklopove, eto sto radim na temi :ok:

nisam hrvatica iz cg vec hrvatica iz boke :)
nisam ateista jer samim tim sto nemam potrebu da vjerujem nemam ni potrebu da poricem nesto sto ne postoji :)
nisam nacionalista,
mada ponekad imam potrebu da sakrijem babi protezu - to nema veze sa tim sto je ona srpkinja vec sa njenim neumornim jezikom :)

hvala, jesam lik :heart:

proucavam razne mentalne sklopove, eto sto radim na temi :ok:

nisam hrvatica iz cg vec hrvatica iz boke :)
nisam ateista jer samim tim sto nemam potrebu da vjerujem nemam ni potrebu da poricem nesto sto ne postoji :)
nisam nacionalista,
mada ponekad imam potrebu da sakrijem babi protezu - to nema veze sa tim sto je ona srpkinja vec sa njenim neumornim jezikom :)

hvala, jesam lik :heart:
Хоћете и Боку укључити у састав "лепе ваше"?:P

Back