Uticaj muzike na razvoj licnosti

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zanima me, sta misliste o uticaju muzike na razvoj licnosti (i stavove pojedinaca), prvenstveno mladih.
Da li ce osoba koja zbog uticaja muzike razviti drugacije poglede na svet a samim tim i stavove.
Primera radi, da li ce pojedinac koji slusa MC Stojana imati slicne pogleda i psiholoski profil kao osoba koja slusa Mileta Kicita, Mocarta, Marilyna Mansona, Juice-a, Britni Spirs, i koliko nas definise muzika koju slusamo?

Hoce, svako ko slusa MC Strojana vrsi atak na sopstvenu licnost unistavajuci je do kraja. Mada ima i gorih stvari mozda od toga i od PINK-a, mislim da se ta muzicka televizija pocinje na slovo k, ne mogu ime da joj se setim, onu su neki underground turbo folkeri..

A ti ipak misliš da pametni ljudi slušaju Cecu i Karleušu, da?

Pa pazi, jedna moja drugarica iz srednje je stvarno pametna devojka, studira sada medicinu, ima super prosek, daje sve u roku i obožava narodnjake tipa Ceca i Karleuša. Jesnostavno je vesela osoba i obožava da se provodi. Sećam se da smo se u srednjoj čudili kako je moguće da tako pametna devojka sluša takvu muziku... :lol:

Jednostavno mislim da muzika koju slušamo nema toliko veza sa našom inteligencijom, koliko sa našim tipom ličnosti.

A ti ipak misliš da pametni ljudi slušaju Cecu i Karleušu, da? :mazi:
Mada odgovor i nije potreban, s obzirom da ne stavljaš tačku na kraju rečenice.

Ooooo izvinjavam se

Grammar_Nazis____The_Motivator_by_ZlayaHozyayka.jpg

Na koji nacin uticaj? Morate da razlikujete licnost i manifestaciju te licnosti.

Da muzika utice na licnost...pa hmmm...trebalo bi pratiti onda kako se neko ponasa kada ga izlazes odredjenoj muzici od malena. Ali problem postoji u tome sto ne mozes nekoga da izolujes i da on slusa samo jednu vrstu muzike.

A to sto se neko konformira pa se oblaci i ponasa u skladu sa odredjenom grupom ne mora da znaci da ima veze sa muzikom.

Back